ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δρομολογείται

δρομολογείται-17539

Η απόφαση για τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής στην οδό Κουμουνδούρου, από τις 2 στη 1 π.μ. το χειμώνα και από τις 3 το πρωί στις 2 π.μ. στα μαγαζιά της οδού Κουμουνδούρου, είναι το επόμενο βήμα που δρομολογείται από το Δήμο Βόλου, όπως έλεγαν χθες στη στήλη μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στο Δήμο, όπως σημειώνουν, υπάρχουν καταγγελίες από 25 οικογένειες που διαμένουν στην περιοχή οι οποίες διαμαρτύρονται όχι μόνον κατά των καταστηματαρχών, αλλά και κατά του Δήμου που δεν παίρνει τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Η Διοικητική
Επιτροπή
Η διευκρίνιση από την Πρόεδρο της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμένου αναφορικά με τη χρηματοδότηση του Συνεδρίου για τη στέβια. Η χρηματοδότηση των 15.000 ευρώ έγινε από τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου και όχι από την Αναπτυξιακή, μας είπε χθες το μεσημέρι. Αυτή την περίοδο η κ. Καμένου έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της προκειμένου να στεφθεί από επιτυχία το Στρογγυλό Τραπέζι για την κρουαζιέρα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου στο οποίο θα συμμετέχουν τα Επιμελητήρια της Σμύρνης, του Μπουντρούμ, του Κουσάντασι, ενώ αναμένεται και η απάντηση από το Επιμελητήριο του Τσανάκαλε. Στο ίδιο Στρογγυλό Τραπέζι θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι από πολλά Επιμελητήρια της νησιωτικής Ελλάδας.

Δεν προλαβαίνουν
Ποιοι έχουν περισσότερη δουλειά τις τελευταίες μέρες στο Βόλο. Αυτοί που ασχολούνται με την τοποθέτηση τεντών. Τις τελευταίες μέρες δεν προλαβαίνουν. Να ξηλώνουν φυσικά…

Πρόστιμο – φωτιά
Μιας και ο λόγος για τις τέντες, είναι αλήθεια ότι σε ουζερί στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων επιβλήθηκε πρόστιμο από το Δήμο Βόλου για αυθαίρετες κατασκευές ύψους 30.000 ευρώ!!!

Στη ΔΕΥΑΜΒ
Στη ΔΕΥΑΜΒ την… έβγαλε χθες ένα μεγάλο μέρος της μέρας του ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, εποπτεύοντας τις εισηγήσεις και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Τετάρτης.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Ασανσέρ μας πάνε

Το χρέος θα κλείσει στο 162% του ΑΕΠ για το 2012, θα ανέβει στο 176% το 2013, αλλά από το 2014 ποιος μας πιάνει (στο τρέξιμο). Είναι οι αισιόδοξες προβλέψεις του Όλι Ρεν.
Μ.Μ..

Για ποια πόρτα;

Ο οποίος, Όλι Ρεν, συμπληρώνει ότι «η Ελλάδα έχει το κλειδί εξόδου από την κρίση της». Δεν λέει, όμως, ότι μας άλλαξαν τις κλειδαριές (όπως κάνει άλλωστε κάθε προνοητικός νέος ιδιοκτήτης στο σπίτι του).
Μ.Μ.

Τον μάθαμε πλέον

Χθες δήλωσε φίλος και συμπαραστάτης των αγροτών. Την περασμένη βδομάδα ήταν στο πλευρό των μικρομεσαίων. Τις προάλλες είχε πει ότι εκπροσωπεί τους νοικοκυραίους. Αν την άλλη βδομάδα ακούσετε τον Σαμαρά να δηλώνει και φίλος των ψαράδων, να ξέρετε ότι θα απαγορεύσουν και το ψάρεμα.
Μ.Μ.

Πότε ψηφίζουμε;

Ισως θυμάστε ότι προ ημερών γράφαμε για το σενάριο (βασικά ιδέα του Βενιζέλου είναι) που θέλει να μετατίθεται για ένα χρόνο η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και το συνδέαμε με την πίεση του Βενιζέλου για υπουργοποίηση του Κουκουλόπουλου στο Εσωτερικών. Επί αυτού του σεναρίου υποτίθεται ότι τη Δευτέρα θα έχουμε ξεκάθαρη απάντηση, καθώς σχετικό ερώτημα έχει κάνει στον Στυλιανίδη ο Νίκος Βούσης του ΣΥΡΙΖΑ. Το πιθανότερο είναι ο υπουργός να απαντήσει «διαγραμμάτου». Η διαπραγμάτευση Σαμαρά – Βενιζέλου για το θέμα δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Μ.Μ.

Φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φαίνεται, όμως, ότι πιθανή μετάθεση της μέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνει χθεσινή δήλωση του Κώστα Πουλάκη, υπεύθυνου της Γραμματείας του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση:
«Ελπίζουμε ο κ. Υπουργός να διαψεύσει κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά, τα οποία διακινούνται με σκοπό την καθυστέρηση της λαϊκής κρίσης. Θυμίζουμε ότι τυχόν παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών, που εκλέχθηκαν με άμεση καθολική ψηφοφορία από τους πολίτες, θα αποτελέσει κατάφωρη παραχάραξη του λαϊκής εντολής και ευθεία παραβίαση των συνταγματικών θεμελίων του πολιτεύματος.
Ας ξεκαθαρίσει, τέλος, ο καθένας από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους τη θέση του. Όσοι δηλώνουν υπέρμαχοι των δημοκρατικών θεσμών, δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια απέναντι σε σενάρια εκτροπής και να επικαλούνται αστεία επιχειρήματα, προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια των πολιτικών τους επιλογών, που τους έχουν φέρει απέναντι από την κοινωνία».
Μ.Μ.

Πανελληνίως

Πανελλήνιο θέμα γίναμε πάλι σαν Βόλος. Το Νοσοκομείο Βόλου και πάλι στο επίκεντρο δυστυχώς με πρωταγωνιστή ένα «ακόμη επεισόδιο». Οι δύο πλευρές έχουν τα δικά τους επιχειρήματα σε αυτό τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει και ο οποίος πλέον παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό είναι το πλέον σοβαρό.
Β.Κ

Συγκρατημένοι
Συγκρατημένοι είναι τοπικά στο ΠΑΣΟΚ εν όψει των αυριανών εκλογών για τους συνέδρους που θα συμμετέχουν στο συνέδριο στην Αθήνα. Όλα θα κριθούν από τη συμμετοχή και το πώς θα διαμορφωθεί το «εκλογικό σώμα» μελών και φίλων. Τα πράγματα πάντως είναι πολύ σφιχτά από την Επιτροπή Πιστοποίησης από την Αθήνα και έχει γίνει σαφές ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μη δημιουργηθούν παρατράγουδα που θα χαλάσουν τη γενική εικόνα.
Β.Κ

Η Αγριά εγκαταλειμμένη
στην τύχη της

Μετά τη χτεσινή νεροποντή και τα τεράστια προβλήματα στην Αθήνα αναρωτιέται κανείς: Ποια θα είναι η τύχη της Αγριάς σε ανάλογη περίπτωση;
…Με δεδομένο ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των δημοτών τα φρεάτια εξακολουθούν να παραμένουν βουλωμένα, με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες της ήπιας βροχής για να διασχίσει κανείς ακόμα και την παραλιακή να χρειάζεται βάρκα, με δεδομένο επίσης ότι από τις 2 Ιανουαρίου που παραδόθηκε η γέφυρα της Αγριάς στην κυκλοφορία δεν απομακρύνθηκαν ούτε τα χώματα και τα κλαδιά από το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα οι διερχόμενοι να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αρτιμέλειά τους και τη ζωή τους ακόμα, αλλά ούτε έχουν απομακρυνθεί και τα χώματα από την κοίτη του χειμάρρου, με ό,τι κάτι τέτοιο σημαίνει για την περιοχή σε περίπτωσης νεροποντής, ένα συμπέρασμα βγαίνει: Η Αγριά αφέθηκε από τους ιθύνοντες στο έλεος του Θεού και αν ζορίσουν τα καιρικά φαινόμενα θα πνιγεί για μία ακόμη φορά. Άξιος ο μισθός τους εκεί στο Δήμο Βόλου. Άξιος ο μισθός τους στην Περιφέρεια.
Φ.Τ.

Αξίζουμε τέτοια μοίρα;
Μέχρι τώρα λέγαμε μπανανία κι εννοούσαμε τα κράτη ημιαποικιακού χαρακτήρα της Λατινικής Αμερικής. Τώρα, μετά την κατάθεση του «επενδυτικού» νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης στη Βουλή, ο τίτλος άνευ αμφισβητήσεως απονέμεται και στη χώρα μας!
Παραδείγματα: Στο νομοσχέδιο υπάρχουν «φωτογραφικές διατάξεις» υπέρ συγκεκριμένων επενδυτών (το κράτος δικαίου είναι εδώ). Καταργείται μεγάλο μέρος της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Βιότοποι και περιοχές Natura εξαφανίζονται (στάχτη και μπούρμπερη, δεν θα μας κανονίζουν τη ζωή κάτι παλιοοικολόγοι). Ξεπουλιέται η παραλιακή ζώνη του Σαρωνικού – η παραλιακή ζώνη του Βόλου έπεται (ε, και τι έγινε; Μήπως αυτή θα μας δώσει να φάμε;). Προβλέπεται λειτουργία υδατοδρομίων χωρίς περιβαλλοντικούς περιορισμούς (υδατοδρόμιο στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου, τώρα! Για να δουλέψουν και τα δικά μας παιδιά!). Περιορίζεται ο έλεγχος της Πολιτείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων (Δε φτάνει που οι άνθρωποι θα βάλουν τα λεφτά τους, θα τους ελέγχουμε κι από πάνω;). Σε περίπτωση νέας επένδυσης δίνεται φορολογική αμνηστία στα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια καθώς θα σβήνονται οι οφειλές του παρελθόντος (Τι σημασία έχει αν τα έσοδα καταρρέουν; Ας πάει και το παλιάμπελο!). Μια πλειάδα από χρηματοδοτικές διευκολύνσεις και επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και παρεκκλίσεις χάριν του μεγάλου κεφαλαίου διαπερνούν το νομοσχέδιο (και λοιπόν; Αν δεν υποστηριχτεί το μεγάλο κεφάλαιο, ποιος θα υποστηριχτεί; Ο υπάλληλος, ο εργάτης ο αγρότης, ο συνταξιούχος ή μήπως ο άνεργος;). Ακόμα και τα εκκλησιαστικά ακίνητα χαρακτηρίζονται ως «ιδιωτικά» και βγαίνουν στο σφυρί! (Άλαλα τα χείλη των… ευσεβών!).
Γιατί ξεπουλιέται η χώρα; Γιατί η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, φτωχαίνει, απογυμνώνεται και καταστρέφεται εντελώς ή σχεδόν εντελώς; Για να έχουν κέρδη οι ολιγάρχες; Αξίζουμε τέτοια μοίρα; Κι αν όχι, τι κάνουμε γι’ αυτό;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου