ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιδεολογικό κώλυμα

ιδεολογικό-κώλυμα-18310

Αν υπάρχει ένας φορέας που εκπροσωπεί την ιδιωτική πρωτοβουλία στον τόπο μας, αυτός είναι το Επιμελητήριο. Πώς είναι δυνατόν τώρα ο πρόεδρος των παραγωγικών φορέων του ιδιωτικού τομέα να στρέφεται εναντίον της ενίσχυσης μιας ιδιωτικής ιδέας και πρωτοβουλίας και μάλιστα εξωστρεφούς για την τοπική οικονομία, είναι μάλλον αξιοπερίεργη επιλογή. Οι όποιες προσωπικές ή άλλες διαφορές δεν πρέπει να ακυρώνουν το ρόλο των θεσμικών παραγόντων και των ίδιων των θεσμών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επιβάλλεται πρώτος απ’ όλους να κατανοήσει ότι πρέπει να πάψουμε να είμαστε Σοβιετία… Εν τέλει αυτή η κόντρα Μπασδάνη – Λεβέντη τίποτα καλό δεν μπορεί να επιφέρει στην τοπική οικονομία.
Ν.Τ.

Φτιάχνουν βαλίτσες…
Βαλίτσες για το Μαϊάμι ετοιμάζουν στις αρχές Μαρτίου οι άνθρωποι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Δεν είναι ταξίδια αναψυχής αυτές οι εκθέσεις, λένε οι υπεύθυνοι του Οργανισμού. Είναι ταξίδια με πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους από τις κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας που θα φέρουν χειροπιαστά, αν όχι θεαματικά, αποτελέσματα από τον επόμενο χρόνο για το λιμάνι.

Πάνε προετοιμασμένοι
Το βέβαιο είναι ότι σε αυτό το ταξίδι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου πάει πιο έτοιμος από ποτέ, καθώς η βολιώτικη αποστολή θα έχει μαζί της καλαίσθητο ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό, όπου προβάλλονται τα πλεονεκτήματα του λιμανιού του Βόλου.

Μακάρι
Διαβεβαιώσεις στους δημοσιογράφους ότι μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το CNN το ΒΒC και το Bloomberg θα καλύψουν το 1ο Συνέδριο της Στέβιας που θα γίνει στο Βόλο παρείχε χθες βράδυ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης. Πρόεδρε, μακάρι, αρκεί να μην αποδειχθεί τελικά το ρηθέν «πολύ τυρί και μακαρόνι τίποτα»…

Με χίλια…
Αν πω ότι δεν… τρέχουν με χίλια τις τελευταίες μέρες οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου για τις εισηγήσεις που θα φέρουν στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, θα πω ψέματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση θα έλθουν προς ανάκληση, λόγω αυθαίρετων κατασκευών, πάνω από είκοσι καταστήματα…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Μας λείπει ύπνος

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. «Όταν η πόλη πεθαίνει στη σιωπή» λέγεται η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2009 στο Παρίσι και τώρα μεταφέρεται στη Γενεύη – όπου 28 μπαρ της πόλης καλούνται να κλείνουν πριν από τα μεσάνυχτα, με απόφαση του υπουργείου Εμπορίου. Η όχληση θορύβου που καταγγέλλεται από τους γείτονες είναι ο λόγος της υπουργικής εγκυκλίου.
Μ.Μ.

Χρονικά άλματα

«Από το Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε αν ξεπεράσουμε τον Ιούνιο» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός σε υπουργούς του. Απογείωση με υποβρύχιο.
Μ.Μ.

Για το ευχέλαιο

Και μετά ψάχνουμε γωνίες στο δεκάρικο; Τμηματάρχης του υπουργείου Οικονομικών έστελνε τις αναφορές του για τη φοροδιαφυγή εκτός από τον υπουργό και στον… Αρχιεπίσκοπο. Επειδή, λέει, σήμερα μας κυβερνάει μία… Μασονία! Τα κατέθεσε όλα αυτά στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά δεν τον παρέδωσαν στην Κωνσταντοπούλου για… πλήρη εξέταση.
Μ.Μ.

Ξεμάτιασμα

Τελικά, μπας και όλα αυτά τα περνάμε επειδή κάποιος μας μάτιασε;
Μ.Μ.

Ολάντ
και Λαφάρζ

Δηλαδή εάν ο Ολάντ δεν είχε απευθύνει κάλεσμα να κάνουν επενδύσεις οι Γάλλοι στην Ελλάδα, η Λαφάρζ πώς θα συμπεριφερόταν; Διότι χθες μετά το κάλεσμα… ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ αναστολή επιδομάτων προς γνώση και συμμόρφωση προφανώς και μέχρι να αποδεχτούν τις προτάσεις της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων… Εμ έτσι ξέρω και εγώ να κάνω επενδύσεις, δεν χρειαζόμαστε τον Ολάντ… για στήριξη. Κάποιοι μάλλον τα γράμματα τα έμαθαν λάθος… διότι νομίζουν ότι η Ελλαδίτσα επειδή είναι στη γωνία μπορούν να παίζουν όπως θέλουν…
Β.Κ

Λόγω καμπής
Πέρασαν οι παλιές καλές εποχές που στο ΠΑΣΟΚ γέμιζαν σελίδες με υποψηφίους για κάθε συνέδριο. Η καμπή που περνά το κόμμα είναι λογικό να έχει λειτουργήσει ανασταλτικά για πολλούς, που περιμένουν πρώτα το συνέδριο και μετά να επανακαθορίσουν τη στάση τους, διότι πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα πολιτικής φυσιογνωμίας του.
Β.Κ

Αληθεύει;
Αληθεύει ότι Δήμαρχος Περιφερειακού Δήμου εξύβρισε με ακατονόμαστη φράση όργανο του κράτους;
Λέγεται μάλιστα ότι ο εν λόγω Δήμαρχος αναφερόταν σε θέμα που είχε σχέση με το συμφέρον των δημοτών και ο «γαλονάς» έκανε πως δεν άκουγε. Σκεφθείτε να μειωθούν και άλλο οι μισθοί στο δημόσιο τι έχει να γίνει…
Κ.Τ

Η συνάντηση των… 21
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι 21 εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου του Νοτίου Πηλίου συναντήθηκαν πρόσφατα και συζήτησαν το θέμα των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών. Συμφώνησαν κατ’ αρχάς για πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, όπως επίσης ότι «γόβα στιλέτο» δεν υπάρχει περίπτωση να ’ναι επικεφαλής.
Πρώην Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες των Δημοτικών Συμβουλίων και δημότες σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση επαφή ανέφεραν ότι απέναντι στη νυν Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει ένα ψηφοδέλτιο. Καλή αρχή.
Κ.Τ

Εμπλεξε η κυβέρνηση

Ενα μήνα συμπληρώνουν στους δρόμους οι αγρότες της Μαγνησίας κι όλης της Θεσσαλίας, παλεύοντας εναντίον μιας πολιτικής που τους απειλεί άμεσα με αφανισμό. Κι εκεί θα μείνουν μέχρι τη δικαίωση. Γιατί αν γυρίσουν στα χωριά τους με άδεια χέρια, θα σημάνει και το τέλος τους.

…Έμπλεξε η κυβέρνηση. Γιατί οι αγρότες έχουν κατανοήσει ότι αγώνας δεν είναι να βάζεις ωραίες κινητοποιήσεις τη μια δίπλα στην άλλη. Ότι στους καιρούς αυτούς η αγροτιά πρέπει να έχει σχέδιο, στόχο και διάθεση να πολεμήσει μέχρι τέλους για να μην εξοντωθεί.

Φ.Τ.

Πόθεν τεκμαίρεται;

«Αν βγάλουμε τον Ιούνιο, τα περάσαμε τα δύσκολα. Από το Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε» είπε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και αγαλλίασε το τηλεοπτικό σύμπαν.
…Πόθεν τεκμαίρεται; Από την κοινωνική κατάσταση που κάθε μέρα χειροτερεύει; Από τα κρατικά έσοδα που βουλιάζουν μετά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο; Ή από την επίσκεψη Ολάντ, που ήρθε με άδεια χέρια κι έφυγε με μια βαλίτσα γεμάτη ενέργεια, νερά και τρένα;

Φ.Τ.

Για να μην ξεχνιόμαστε
Τα κρατικά έσοδα πέφτουν, τα νέα μέτρα έρχονται.
…Για να μην ξεχνιόμαστε. Δεν είναι μόνο οι βουλγαρικοί μισθοί που έριξαν την κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Είναι κι ο αγώνας του βουλγαρικού λαού.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου