ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προς το παρόν

προς-το-παρόν-32536

Δεν αρνήθηκα τίποτα αλλά δεν μπορώ να υποκαταστήσω κανέναν αφού υπάρχει προς το παρόν Διοικητής στο ΓΝΒ, δήλωσε χθες ο υποδιοικητής Γιάννης Ντόκος, ενοχλημένος διότι εμμέσως πλην σαφώς επιχειρήθηκε να εμφανιστεί από τη βουλευτή κ. Χρυσοβελώνη ότι αρνείται να συγκαλέσει το συμβούλιο. Εάν ισχύουν οι πληροφορίες που λένε ότι μέχρι αύριο θα έχει αναρτηθεί το ΦΕΚ, τότε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Ίδωμεν.

Β.Κ

Νέα γραφεία

Νέα στέγη για τη ΔΗΜΑΡ στο Βόλο. Τα νέα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι στην οδό Ιωλκού, αρ. 67, στον τέταρτο όροφο. Το τηλέφωνο είναι 24210 37270 και όπως επισημαίνεται σε σχετικό memo, τα γραφεία είναι η έδρα της Νομαρχιακής Επιτροπής που εκφράζει επίσημα τη ΔΗΜΑΡ στο νομό μας και στεγάζονται όλοι οι τομείς της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας, συμπεριλαμβανομένου και του νέου κοινοβουλευτικού τομέα, που θα λειτουργήσει στις αμέσως προσεχείς ημέρες. Πολίτες και φορείς που θα θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη ΔΗΜΑΡ μπορούν να απευθύνονται στην παραπάνω διεύθυνση και τηλέφωνο.

Β.Κ

Καμπάνια

Aπό την Τετάρτη και σε εβδομαδιαία βάση ξεκινούν οι ραδιοφωνικές εκπομπές με συνεντεύξεις, ανάδειξη των πρωτοβουλιών και των δραστηριοτήτων των σωματείων, συζητήσεις πάνω στις εξελίξεις και στην επικαιρότητα, ανακοίνωσε χθες το ΠΑΜΕ. Μάλιστα σημειώνει ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες στον τομέα της ενημέρωσης γίνονται με μεράκι από νέους εργαζόμενους συμβάλλοντας στην προσπάθεια να φτάσει η φωνή των σωματείων και του ΠΑΜΕ σε κάθε σπίτι, να μην περάσει όπως υποστηρίζει το ίδιο η συκοφαντία απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να φωτιστούν προβλήματα που οι εργαζόμενοι τα νιώθουν στο πετσί τους, αλλά αυτά δεν αναδεικνύονται. Η πρώτη εκπομπή έχει ως θέμα το εθνικό σχέδιο δράσης για την απασχόληση που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση και συζητάμε με εκπροσώπους από το ΜΑΣ, από συλλόγους κατάρτισης και εργαζόμενους που δουλεύουν στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Να υποθέσουμε όλη αυτή η καμπάνια θα διεξαχθεί σε «εθελοντική βάση;».

Β.Κ

Αξιέπαινη

Πρωτοπόρος ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε για μία ακόμη φορά την πρωτοβουλία του για τη λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης που θα ανακουφίσει εκατοντάδες ανασφάλιστους και άνεργους στην περιοχή μας. Αυτή η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο είναι πράγματι παράδειγμα προς μίμηση αλλά και απόδειξη ότι εν καιρώ κρίσης… τελικά υπάρχουν τρόπο να αλληλοστηριχτούμε κόντρα σε μία Πολιτεία που δίνει όλο και λιγότερα και παίρνει όλο και περισσότερα, δυστυχώς.

Β.Κ

Μπήκε

στη Βουλή!

Μπορεί να μην τα κατάφερε με την ψήφο των πολιτών, φρόντισε όμως το κόμμα του με ταχύτατες διαδικασίες να τον… χώσει στο Κοινοβούλιο. Υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας στις τελευταίες εκλογές διορίστηκε στη Βουλή ως υπάλληλος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Δεν πρόκειται για κόμμα εξουσίας αλλά για κόμμα το οποίο υπόσχεται να…αλλάξει την εξουσία! Μην ψάχνετε στα αριστερά του πολιτικού σκηνικού, προς τα δεξιά κοιτάξτε και θα τον δείτε, αν είστε ενημερωμένοι…

Ν.Τ.

Προβλήματα

Πολλές αλυσίδες τροφίμων που δραστηριοποιούνται και στο Βόλο αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κάποιες έχουν τους εργαζόμενους αρκετούς μήνες απλήρωτους και κάποιες άλλες τα «ρίχνουν» στους προμηθευτές τους οποίους εξοφλούν όταν… θυμηθούν! Για τους αισιόδοξους της οικονομίας απλά αναφέρουμε ότι το λιανεμπόριο είναι ο καθρέφτης της πορείας της οικονομίας.

Ν.Τ.

Οι τιμές

Αναρωτιούνται υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πώς είναι δυνατόν να ανεβαίνουν οι λιανικές τιμές πώλησης των αγαθών σε μια εποχή ύφεσης κατά την οποία η κατανάλωση – ζήτηση βρίσκονται στο ναδίρ. Αποδεικνύουν με τέτοιες εξοργιστικά γελοίες απορίες ότι οι άνθρωποι δεν έχουν βγάλει πραγματικό μεροκάματο ποτέ στη ζωή τους! Την ώρα που αναρωτιούνται «γιατί ανεβαίνουν οι τιμές» αυξάνουν τους φόρους, την τιμή των καυσίμων και τα τιμολόγια της ΔΕΗ! Προφανώς για κόστος παραγωγής και τιμή μονάδος έχουν διαβάσει σε βιβλία και έχουν ακούσει σε διάφορα συμβούλια που συμμετέχουν παχυλά αμειβόμενοι αξιωματούχοι. Στην πραγματικότητα αγνοούν τα πάντα περί πραγματικής οικονομίας!

Χ.Μ.

Κλήρωσε

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι έχει κλειδώσει η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου. Τσάμπα έλιωσαν τα τακούνια τους και τις σόλες τους ορισμένοι στους διαδρόμους του υπουργείου Υγείας;

Ν.Τ.

Νέα

πρόσωπα

Λίγοι είναι οι παλιοί αγροτοσυνδικαλιστές που βγαίνουν μπροστά επικοινωνιακά σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις. Νέα παιδιά κατά κύριο λόγο επωμίζονται το βάρος. Οι αγρότες κατάλαβαν ότι κανείς δεν είναι μόνιμος σε αντίθεση με τους πολιτικούς.

Ν.Τ.

Σοσιαλιστές

Για ποια αριστερά κηρύγματα του Τσίπρα και της Παπαρήγα μου λέτε; Αυτοί είναι σοσιαλιστές lite. Πραγματικοί σοσια-λ(η)στές είναι μόνο οι κυβερνώντες! Σε λίγο ούτε κεραμίδι δεν υπάρχει ιδιόκτητο στην Ελλάδα! Σοσιαλισμός στην πράξη, όχι στη θεωρία!

Ν.Τ.

Η ΠΟΕ/ΟΤΑ

στο Βόλο

Αντενδείκνυται η παρουσία Γερμανών σήμερα στο Δημαρχείο. Από νωρίς το πρωί στο κτήριο της Ρήγα Φεραίου θα βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΠΟΕ/ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος.

Ποιοτικά

προϊόντα

Αντί για μισθούς πείνας, καλό είναι να πάμε σε διαφοροποιημένα και ποιοτικά προϊόντα. Οι Γερμανοί είναι ανταγωνιστικοί όχι επειδή έχουν φθηνό εργατικό κόστος, αλλά επειδή έχουν ανταγωνιστικά προϊόντα. Άλλο αυτοκίνητο το ΒΜW και άλλο το HYUNDAI. Μία από τις πολλές ατάκες με τις οποίες διάνθισε τη χθεσινή του ομιλία στο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Καθηγητής Μάναντζμεντ Δημ. Μπουραντάς.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ιατρείο Αλληλεγγύης

Ξεκινάει αύριο στο Δίαυλο το Ιατρείο Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για ανασφάλιστους, άνεργους και μετανάστες, χωρίς ελεημοσύνες και φιλευσπλαχνία προς μια κοινωνία, που μπορεί να υποφέρει αλλά έχει αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα και, το σημαντικότερο, ελπίδα ότι θα αλλάξει αυτήν κατάσταση, λένε οι γιατροί.

…Κι είναι η πιο μεγάλη κουβέντα. Γιατί αν ο ανασφάλιστος, ο άνεργος, ο μετανάστης χρειάζεται κάτι, αυτό δεν είναι η φιλανθρωπία αλλά η κοινωνική αλληλεγγύη.

Φ.Τ.

Οι αγρότες και το

«δικαίωμα στην εργασία»

Στο αγροτικό μέτωπο υπάρχουν δυο γεγονότα: Το πρώτο, ότι κάθε μέρα και νέα τρακτέρ πλαισιώνουν τα αγροτικά μπλόκα. Το δεύτερο, ότι απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να συκοφαντήσει τον αγροτικό αγώνα δια των γνωστών πλέον στο πανελλήνιο ΜΜΕ και να διεγείρει εναντίον των αγροτών τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ήδη ακούγονται φωνές για μια νέα «επιχείρηση βουλκανιζατέρ», αν οι αγρότες κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

…Πόση ειρωνεία, άραγε, χρειάζεται να επιστρατεύσουμε για να πούμε ότι η διακήρυξη της συγκυβέρνησης περί «του ιερού δικαιώματος στην εργασία» ισχύει για απεργοσπάστες, όχι όμως και για τους αγρότες;

Φ.Τ.

Οδικό κύκλωμα Πηλίου

Το ότι το οδικό κύκλωμα Πηλίου πάσχει είναι γνωστό. Το ότι κανείς αρμόδιος μέχρι σήμερα δεν έκανε κάτι σημαντικό για να αντιμετωπιστούν τουλάχιστον οι κατολισθήσεις είναι επίσης γνωστό. Το νέο είναι ότι το Ξουρίχτι, η Τσαγκαράδα, το Μούρεσι, η Ζαγορά, μαζί με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, βγήκαν στο δρόμο και διαμαρτύρονται.

…Αυτή η εξέλιξη μάς επιτρέπει να εκτιμήσουμε ότι κάτι επιτέλους θα γίνει και το σχεδόν κατεστραμμένο οδικό κύκλωμα Πηλίου θα καταλάβει σημαντική θέση στις προτεραιότητες τουλάχιστον της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Φ.Τ.

«Εξω» οι Δήμοι

«μέσα» τα… ξενοδοχεία!!!

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού που κατατίθεται στη Βουλή παραχωρεί την απλή χρήση αιγιαλών και παραλιών στα… ξενοδοχεία και όχι στους Δήμους, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, με συνέπεια όχι μόνο να επιτείνεται η δεινή οικονομική δυσπραγία των Δήμων, αλλά και να καθίσταται αδύνατη η ανάληψη εκ μέρους τους της ευθύνης διαχείρισης των παραλιών, που αποτελούν ένα οικοσύστημα καθοριστικό για την ανάπτυξη του τουρισμού.Επιπροσθέτως καταλύεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του αιγιαλού και της παραλίας.

…Ενώ η συγκυβέρνηση υποτίθεται ότι εργάζεται για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, καθημερινά αποδεικνύεται το αντίθετο.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου