ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μετά από καταγγελίες

μετά-από-καταγγελίες-34589

Στη χθεσινή συνέντευξη ο Αντιδήμαρχος Δημ. Δερβένης παραδέχθηκε ότι μέχρι τώρα τα όποια πρόστιμα έχουν μπει σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων είναι μετά από καταγγελίες και όχι μετά από ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας για την τήρηση του Κανονισμού του Δήμου που ισχύει από το 2010.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Πολυάσχολος…

Μάλλον είναι πολυάσχολος προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας ή να «κουνήσει το δάχτυλο» στο ΠΑΜΕ ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, γι’ αυτό και δεν ασχολήθηκε με το θέμα των εργατικών κατοικιών του Βελεστίνου. Κατά τα άλλα επί 4 χρόνια οι δικαιούχοι γίνονται μπαλάκι από «τον Άννα στον Καϊάφα». Μήπως πληρώνει το ενοίκιο ο κ. Βρούτσης για να νοιάζεται ή τα βγάζει δύσκολα πέρα για να αγχώνεται; Υπουργός γαρ… με το Βελεστίνο θα ασχολείται; Μόνο που ο κόσμος είναι στο πόδι… και όταν θα έρθει για να «κόψει κορδέλα» σίγουρα θα ακούσει εξάψαλμο.

Β.Κ

Υπάρχει λόγος…

Στις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΓΣΕΕ εντάσσουν αρκετοί την διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ εμφανίζεται «αδυνατισμένο» στο επικείμενο συνέδριο και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, «χάνει έδρες». Στο γεγονός αυτό αποδίδουν συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων το σκηνικό που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, ενώ χθες στελέχη του ΠΑΜΕ Αχαΐας επιτέθηκαν στον γεν. γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνο Βασιλόπουλο, υποστηρίζοντας ότι οργάνωσε εκλογές στην Πάτρα για το Σωματείο ΠΑΣΥΕ χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι. Η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) με ανακοίνωσή της από την πλευρά της καταγγέλλει το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΜΕ οργάνωσε εκλογές στην Αιτωλοακαρνανία» σωματείου στο χώρο των τροφίμων – ποτών, χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς και χωρίς να ξέρει πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι ψήφισαν και πότε θα εμφανιστούν τα νομιμοποιητικά έγγραφα στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου. Χάος…

Β.Κ

Ενδιαφέρον Θ. Νάκου;

Το αλιεύσαμε από το portal.gr γιατί έχει πολιτικό ενδιαφέρον και αφορά στο Δήμο Βόλου και στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Το συγκεκριμένο λοιπόν site αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι ο Θανάσης Νάκος δεν θα έβλεπε με κακό μάτι, το αντίθετα μάλιστα υποστηρίζουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, τη μεταπήδησή του στην αυτοδιοίκηση, που ομολογουμένως… γνωρίζει πολύ καλά, και συγκεκριμένα τη διεκδίκηση του Δήμου Βόλου στις προσεχείς εκλογές… Έτσι διαβάζοντας στο parapolitika, που συνήθως απηχεί τις απόψεις του περιβάλλοντος Σαμαρά ότι ήδη τρεις βουλευτές – κι όχι νυν ή πρώην Δήμαρχοι – έχουν λάβει το «χρίσμα» για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου να είναι υποψήφιοι σε μεγάλους Δήμους της χώρας, οδηγούμεθα στο συμπέρασμα ότι ένα εξ αυτών πιθανότητα είναι ο Θανάσης Νάκος…». Το δημοσίευμα στο parapolitika συγκεκριμένα αναφέρει: «Μπορεί κάποιοι να λένε ότι είναι νωρίς για συζητήσεις σχετικά με τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, το μήνυμα όμως και η σημασία που θα έχουν οι συγκεκριμένες εκλογές και δη αυτό το χρονικό διάστημα με την συγκυρία της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα, θα είναι ιδιαίτερα ηχηρό και ουσιαστικό για τα κόμματα. Ήδη ξεκινούν οι επαφές και πρώτες κρούσεις, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Συγγρού τα πράγματα προχωρούν ιδιαίτερα γρήγορα. Για τη Νέα Δημοκρατία, όσο και για τον Σαμαρά, οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση θα είναι… τρανό στοίχημα. Πηγές αναφέρουν ότι ήδη τρεις βουλευτές – κι όχι νυν ή πρώην Δήμαρχοι – έχουν λάβει το «χρίσμα» για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου να είναι υποψήφιοι σε μεγάλους Δήμους της χώρας».

Β.Κ

Μύλος με την άδεια

Aλαλούμ με την άδεια του Θ. Τσαλούχα. Ο ίδιος προχθές υποστήριξε ότι ο Διευθυντής Χρ. Τσιλιός του υπέγραψε την κανονική άδεια των δεκαπέντε ημερών, αλλά του την έκοψε η Αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου. Χθες πρωί – πρωί ο Διευθυντής Χρ. Τσιλιός μάς τηλεφώνησε και μας είπε ότι ο ίδιος δεν υπέγραψε την άδεια του συνδικαλιστή. Ο τελευταίος αργά το βράδυ μάς είπε ότι αρχικά του υπέγραψαν άδεια δύο ημερών και χθες μετά το σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τού υπέγραψε κανονική άδεια εννέα ημερών. Μύλος…

Οι Δρόμοι Συνεργασίας

Προχθές στην κινητοποίηση του Δημαρχείου από τους «Δρόμους Συνεργασίας» ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μολοχίδης. Στη χθεσινή κινητοποίηση ήταν παρών από τη β΄ ελάσσονα μειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κουκουβίνος. Σημειώνεται ότι οι «Δρόμοι Συνεργασίας» ήδη από χθες έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη μετακίνηση του Θ. Τσαλούχα.

Δεν αφήνει το γήπεδο ελεύθερο…

…Η παρουσία των δημοτικών συμβούλων των «Δρόμων Συνεργασίας» στις κινητοποιήσεις των δύο τελευταίων ημερών στο Δημαρχείο Βόλου μόνον τυχαία δεν ήταν φυσικά. Οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από ευνόητοι. Σε κάθε περίπτωση το ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα έχει ενδιαφέρον…

Τρέχει και δε φτάνει

Οι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών στο Βελεστίνο είναι έτοιμοι για κατάληψη των κατοικιών! Απειλείται κοινωνική αναταραχή ουσιαστικά χωρίς λόγο. Οι κατοικίες είναι έτοιμες, αλλά δεν μπορεί να βρει ημερομηνία ο αρμόδιος υπουργός προκειμένου να τις εγκαινιάσει και να τις παραδώσει στους δικαιούχους!!! Εν τω μεταξύ τα ενοίκια των δικαιούχων -φτωχών ανθρώπων- τρέχουν κάθε μήνα. Λες και δεν είχε μέτωπα καυτά η κυβέρνηση και… ψάχνει και για καταληψίες. Τι να κάνει και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Κίτσιος, τρέχει και δε φτάνει όλη μέρα στα τηλέφωνα με την Αθήνα για να επισπεύσει τα πράγματα. Τα τελευταία νέα λένε πως Δευτέρα ή Τρίτη θα ανακοινωθεί η ημερομηνία τελετής και παράδοσης. Αντί να κάνουν ανακοινώσεις καλύτερα να τα μαζεύουν και να ανηφορίζουν, γιατί έχουμε μπλόκα στην εθνική, δεν χρειάζονται και στο…αστικό περιβάλλον.

Ν.Τ.

Η Τζούλια για το Τζέσικα

Οπως αποκάλυψε η περιφερειακή σύμβουλος Τζούλια Τσαλίκη στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, το πρόγραμμα Jessica μέσω του οποίου θα γινόταν η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας έχει ναυαγήσει. Επίσης όμως αποκάλυψε ότι υπάρχουν δεσμευμένα κονδύλια ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ από κρατικούς πόρους για το συγκεκριμένο έργο. Όπως ήταν φυσικό ζήτησε την άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας και των Δήμων Βόλου και Λάρισας προκειμένου να αξιοποιηθούν και να μη χαθούν τα συγκεκριμένα κονδύλια με κίνδυνο να πεταχτεί οριστικά στις ελληνικές καλένδες το συγκεκριμένο έργο.

Ν.Τ.

Συγνώμη, λάθος!

Αυτό που έγινε με την έδρα της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία προχθές ήταν στη Λάρισα και χθες «επέστρεψε» στον φυσικό της χώρο στην Καρδίτσα, είναι γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτή η χώρα δύσκολα θα αλλάξει.

Ν.Τ.

Αλλο κλίμα…

Ε, όσο να ’ναι αυτός ο μήνας θα βγει ευκολότερα. Τρεις μέρες λιγότερες.

Μ.Μ.

Τέρας σοφίας

«Πολλά πράγματα στη ζωή έχουν δύο άκρα, όπως τα λουκάνικα και τα αγγούρια» έγραψε ο Πάγκαλος για να στηρίξει τη θεωρία των «δύο άκρων». Και τα καλάμια υπουργέ μου, και τα καλάμια…

Μ.Μ.

Ετσι εξηγείται

Πρώτοι οι Έλληνες σε όλη την Ευρώπη στις πλαστικές προσώπου. Έλεγα κι εγώ, πώς άλλαξαν έτσι οι πρώην «ντουντούκες» του ΠΑΣΟΚ και έγιναν αγνώριστοι!

Μ.Μ.

Μετανιωμένοι…

Πάντως, από ό,τι έχω καταλάβει, όποιος Πασόκος ενδιαφέρεται για κάποιο αξίωμα (υποψηφίου εννοείται και μέχρις εκεί), πριν εκδηλωθεί ρίχνει και έναν «αντιμνημονιακό» δεκάρικο στην τηλεόραση. Έτσι, σαν «αναβάπτιση»…

Μ.Μ

Νωρίς τον βρήκαν

Επιασαν 48χρονο επειδή χρωστούσε πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο! Κανονικά, δεν θα πρέπει να είχε πληρώσει ούτε για το λαδάκι που βαφτίστηκε.

Μ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου