ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρών μετά από καιρό

παρών-μετά-από-καιρό-35461

Μετά από πολύ καιρό έκανε δημόσια εμφάνιση ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ο οποίος έδωσε το παρών στα χθεσινά εγκαίνια του Ξενώνα Αστέγων. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει θερμό εναγκαλισμό με το σημερινό Δήμαρχο Βόλου.

Βοήθεια στο Σπίτι

Με πανό που ανέγραφε τη φράση «Βοήθεια στο Σπίτι. Παροχή Κοινωνικής Φροντίδας Ν. Μαγνησίας. Τέλος;» διαδήλωσαν ειρηνικά (φωτό) χθες, πριν και κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα. Σαράντα και πλέον εργαζόμενοι που απασχολούνται με ανανεώσεις συμβάσεων επί δέκα και πλέον χρόνια, χάνουν τη δουλειά τους καθώς το πρόγραμμα, μία από τις πιο πετυχημένες δομές των ΟΤΑ όλης της χώρας, τελειώνει στις 31 Μαρτίου 2013.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βόλου, που έκανε λόγο για μία ακατανόητη απόφαση της Πολιτείας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη στιγμή η τελευταία, κάτω από την καθολική αντίδραση των φορέων της Αυτοδιοίκησης, θα αναθεωρήσει τη στάση της.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Τα στέγαστρα

Για εκείνη την παλιά ιστορία με τα στέγαστρα του Τσαλαπάτα αν είναι διατηρητέα ή όχι, έχει βγει κάποια απόφαση από το Συμβούλιο Επικρατείας που δεν τη μάθαμε;

Του έκοψαν

την άδεια

Ζήτησε δεκαπενθήμερη κανονική άδεια από χθες, την ενέκρινε ο Διευθυντής του, αλλά του την έκοψε η αρμόδια Αντιδήμαρχος. Ο λόγος για τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Θεοδ. Τσαλούχο, όπως μας το διαμήνυσε χθες το μεσημέρι ο ίδιος.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ικανοποίηση

Δικαίως είναι ικανοποιημένοι στην Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, αφού πέτυχαν να διατηρήσουν τις πέντε έδρες που είχαν και μάλιστα αυξάνοντας το ποσοστό «επιρροής» και επαναβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη προς το προεδρείο. Ο κλάδος δε που τιμήθηκε «δεόντως» είναι οι ηλεκτρολόγοι, καθώς στο νέο συμβούλιο εκλέγει τρία μέλη και μάλιστα και οι τρεις από την Αδέσμευτη Κίνηση, ο πρόεδρος του συνδικάτου Βαγγέλης Χατζιάρας, Γιάννης Βάτσας, ταμίας του συνδικάτου και ο Γ. Καράτσαλος αντιπρόσωπος του συνδικάτου στο ΕΚΒ.

Β.Κ

Για την Κάρλα

Ενδιαφέρον θα έχει το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου καθώς το θέμα των έργων στην Κάρλα μονοπωλεί, όπως επίσης και οι γεωτρήσεις στην περιοχή που έχουν αποτελέσει πολλές φορές σημείο τριβής με τη Δημοτική Αρχή να επαναλαμβάνει κάθε φορά ότι συμμερίζεται τις ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής.

Β.Κ

Αυτονόητη η

καταδίκη

Οι προχθεσινές συλλήψεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ασφαλώς αποτελούν ακόμη ένα «μήνυμα» προς τους εργαζόμενους να μην «κουνιούνται» και πολύ γιατί έρχεται πέλεκυς. Υπό την έννοια αυτή και μόνο η καταδίκη της σπουδής με την οποία συνελήφθησαν και σύρθηκαν στα δικαστήρια είναι αυτονόητη. Στο κάτω – κάτω σε καμία κατάληψη ή παράσταση διαμαρτυρίας δεν περιμένει κανείς τους συνδικαλιστές να πάνε με το «ευαγγέλιο» ή για να πιούνε καφέ. Αυτό ωστόσο έχει διαφορά από το να τους παρουσιάζουν a priori τραμπούκους και χουλιγκάνους… νομίζω.

Β.Κ

Το είπε δια των εκπροσώπων

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετά από αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών κάνει πίσω ο Στουρνάρας. Αυτή τη φορά ήταν για το νέο φόρο στα ακίνητα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή είπε ότι το 2013 θα μείνει στην ιστορία ως έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας! Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Μ. Βορίδης δήλωσε ότι «δεν γίνεται να περιμένουμε την δημοσιονομική εξυγίανση να την φέρουν οι φόροι στα ακίνητα», κάνοντας λόγο για «λάθος πολιτική που δεν θα φέρει έσοδα».

Κατόπιν αυτού, δια του Mega ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι νέος φόρος γιοκ. Δεν είπε για πόσο…

Μ.Μ.

Απλό δεν είναι;

Απορεί ο Σταϊκούρας, γιατί κάποιες χιλιάδες δικαιούχοι δεν έσπευσαν να πάρουν επίδομα θέρμανσης. Να μην έβαλαν ούτε λίτρο πετρέλαιο στη δεξαμενή, υπουργέ μου;

Μ.Μ.

Τους άλλους να δούμε

Επιασαν ληστές που ό,τι έκλεβαν το επένδυαν σε ακίνητα. Σιγά το πράγμα. Το θέμα είναι να πιάσεις τους ληστές που επενδύουν στα κρατικά ομόλογα.

Τώρα, τους έπιασαν τους ληστές ή οι άνθρωποι παραδόθηκαν μην αντέχοντας άλλο τους φόρους στα ακίνητα που έβαλε ο Στουρνάρας;

Μ.Μ.

Ο αρμόδιος;

Τώρα, αυτοί οι ληστές είναι αρμοδιότητας Δένδια ή Χατζηδάκη; Εννοώ ποιος θα τους παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου;

Μ.Μ.

Απρόθυμοι

Από την ώρα που καταργήθηκαν τα 50άρια και τα 70άρια ως έξοδα παραστάσεως στις επιτροπές του Δήμου Βόλου οι δημοτικοί σύμβουλοι την έκαναν… Λούης. Μπορεί στο τέλος να συμπληρωθούν οι επιτροπές, αφού ορισμένοι θέλοντας και μη θα συμμετέχουν, όμως πλέον θα πρόκειται για συμμετοχές με βαριά καρδιά και ελαφριά τσέπη…

Χ.Μ.

Να το γράψουμε

Χθες εγκαινιάστηκε ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου. Σπουδαία υποδομή για την εποχή μας. Επειδή έχω την υποψία ότι κανείς δεν θα το καταγράψει, θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε το 2009 επί Δημοτικής Αρχής Αλέκου Βούλγαρη. Εδώ δεν ισχύει το δρυός πεσούσης αλλά τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ότι ολοκληρώθηκε και κυρίως το ότι λειτουργεί το πιστώνουμε στη σημερινή Δημοτική Αρχή. Εν τέλει το συγκεκριμένο έργο δείχνει την αξία της συνέχειας στην κάθε εξουσία…

Χ.Μ.

Δειλά – δειλά

Ξεμυτίζουν και οι γαλάζιοι αγρότες στα μπλόκα. Οι αγρότες της Μαγνησίας στο Αερινό και οι αγρότες που συμμετείχαν στις τελευταίες κινητοποιήσεις στο μπλόκο των Τεμπών πλαισιώνουν το μπλόκο της Νίκαιας. Η κατάσταση διαφοροποιείται και κανείς δεν ξέρει πού και πώς θα καταλήξει η αντιπαράθεση. Ελπίζουμε να κυριαρχήσει η ψυχραιμία απ’ όλες τις πλευρές.

Χ.Μ.

Σοβαρή υπόθεση

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Βόλου εξυπηρετούνται δύο χιλιάδες οικογένειες του Βόλου, δηλαδή περίπου οκτώ χιλιάδες άτομα! Έχει μάλιστα υπολογιστεί ότι μια οικογένεια που υποστηρίζεται από τη συγκεκριμένη δομή εξασφαλίζει σε μηνιαία βάση τα βασικά είδη διατροφής για μια ολόκληρη εβδομάδα! Πρόκειται λοιπόν για μια προσπάθεια την οποία αξίζει να στηρίζουμε διαρκώς όσοι έχουμε τη δυνατότητα.

Χ.Μ.

Δήμαρχος Βόλου και Θ. Τσαλούχας

Ας μη σκιαμαχεί ο Δήμαρχος Βόλου. Ας μην κρύβεται. Σήμερα το ΠΑΜΕ θα είναι πάλι μπροστά στο γραφείο του. Αν μη τι άλλο, οφείλει μια απάντηση στην κατηγορία που του προσάπτεται για πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη του Θ. Τσαλούχα.

…Εκτός κι εάν έχει αποφασίσει το κράτος εκτάκτου ανάγκης, η αυταρχική διακυβέρνηση, να εφαρμοστούν και στο Δήμο. Οπότε κάθε εξήγηση αντιφάσκει προς την πολιτική του επιλογή, άρα κι η παρουσία του δεν έχει καμιά σημασία.

Φ.Τ.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας

Παρά την τρομοκρατία με τα ΜΑΤ και τη γελοιότητα με τα… σπρέι πιπεριού, παρά την κατασυκοφάντηση του αγώνα τους και το ενδεχόμενο ποινικοποίησής του, οι αγρότες της Θεσσαλίας δεν πτοούνται. Δημιουργούν ένα μεγάλο ενιαίο κοινωνικό μέτωπο που διεκδικεί τα πάντα: Από τις πιο μικρές, καθημερινές νίκες, έως το τελικό ξεπέρασμα μιας πολιτικής που «σκοτώνει» κι αυτούς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

…Αυτό που αδυνατούν να αντιληφθούν στην Αθήνα είναι ότι οι Θεσσαλοί αγρότες δεν προτίθενται αυτή τη φορά να σταματήσουν στα μισά του δρόμου. Γιατί το δίλημμα είναι ή ικανοποίηση των αιτημάτων τους ή ολοκληρωτική καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς

Φ.Τ.

Χρυσό… Βατόμουρο!

Αν η συγκυβέρνηση έβαζε υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας, είναι βέβαιο ότι όχι μόνον δεν θα έπαιρνε το βραβείο, αλλά αντίθετα θα εξασφάλιζε το… Χρυσό Βατόμουρο. Τόσο πρόχειρη, τόσο κακοφτιαγμένη είναι η σκηνοθετική της δουλειά, που αφορά στη συκοφάντηση κομμάτων, πολιτικών προσώπων και των αγώνων των εργαζομένων.

…Για παράδειγμα: Η κοπτορραπτική των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου ήταν τόσο άθλια, που αμέσως κατέπεσε κι οι κυβερνητικοί σκηνοθέτες έγιναν καταγέλαστοι. Στην περίπτωση των 35 μελών του ΠΑΜΕ που υποτίθεται ότι διέλυσαν το γραφείο του υπουργού Εργασίας, το σκηνοθετικό στήσιμο ήταν τόσο ερασιτεχνικό, που το Δικαστήριο πείστηκε ότι έγινε παραποίηση στοιχείων και τους άφησε ελεύθερους με μόνη κατηγορία την «παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο»!!!

Φ.Τ.

Γραφείο συκοφαντίας

Ως διοργανωτής της πείνας και της κοινωνικής εξαθλίωσης η συγκυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δυσφημίσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων.

…Αναμενόμενο απ’ την πλευρά της αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο για τον κόσμο της εργασίας, που αν θέλει οι αγώνες του να έχουν προοπτική πρέπει να αντιμετωπίσει έγκαιρα και συλλογικά το φαινόμενο.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου