ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ουδέν σχόλιο

ουδέν-σχόλιο-36700

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω αποφάσεις του Υπουργού Υγείας» δήλωσε χθες ο Αριστείδης Ζαχαρόπουλος όταν ρωτήθηκε να τοποθετηθεί για την απόφαση του κ. Λυκουρέντζου να τον παύσει. «Εάν το κάνω, θα το κάνω επίσημα και εφ’ όσον κάνω αυτό που μου δίνει δικαίωμα ο νόμος να το κάνω» συμπλήρωσε ο ίδιος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι προτίθεται να προσφύγει νομικά κατά της υπουργικής απόφασης. Συνέχεια λοιπόν στο σίριαλ…

Β.Κ

Σιωπητήριο…

χρειάζεται

Το επίπεδο πλέον στη Βουλή είναι τόσο χαμηλό τελικά που επιτέλους και εμείς οι πολίτες θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε με τι κριτήρια ψηφίζουμε και ποιους ανθρώπους επιλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουν ορισμένοι το «πεζοδρόμιο» μέσα στη Βουλή και να προσπαθούν, εκτοξεύοντας δεξιά και αριστερά γαλλικά, να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Αυτό πλέον ξεπερνά κάθε όριο… και πρέπει να μπει ένας φραγμός για να μην πω σιωπητήριο…

Β.Κ

Μα δε σηκώνεις

το τηλέφωνο

Σε πάνω από δέκα τηλέφωνα του Δήμου Βόλου προσπαθούσε χθες να επικοινωνήσει χθες συμπολίτης, πλην όμως μάταιες αποδείχθηκαν οι προσπάθειές του. Η μονότονη απάντηση: «η τηλεφωνική σύνδεση δεν λειτουργεί προσωρινά για τεχνικούς λόγους» του έσπασε κυριολεκτικά τα νεύρα. Μήπως χρειάζονται επικοινωνιακό εκσυγχρονισμό ο Δήμος;

Χ.Μ.

Εμενταλ

Βόλου

Αυτό που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην οδό Κωνσταντά από το ύψος της Παγασών μέχρι την Ιωλκού μόνο με δρόμο της σπαρασσομένης Δαμασκού μπορεί να συγκριθεί ή με τα γνωστά τυριά εισαγωγής ένταμ και έμενταλ. Βέβαια αφού ο Δήμος Βόλου ξεκίνησε την επιχείρηση κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν φυσικό να υποχωρήσει η όποια «επιχείρηση λακκούβα».

Χ.Μ.

Σημειώσατε 1

Αν ήταν τηλεοπτικό πλατό ο νικητής θα ήταν αναμφισβήτητα ο Τερέντιος. Στη χθεσινή μάχη στη Βουλή μεταξύ Θανάση Νάκου και Τέρενς Κουίκ σημειώσατε 1 στάνταρ. Εξαγριωμένος από ασυνήθιστες συμπεριφορές ο αντιπρόεδρος της Βουλής φώναζε στον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι «εδώ δεν είναι τηλεοπτικό κανάλι». Στο κοινοβουλευτικό σόου ενεργό ρόλο πήρε και η νεόκοπη βουλευτής Ραχήλ Μακρή των ΑΝ.ΕΛ.και όπως είναι γνωστό ο κ. Νάκος όταν ακούει Μακρή αισθάνεται κάπως…

Ν.Τ.

Ο πρώην

σύντροφος

Σφοδρότατες είναι οι καταγγελίες όλων των εκφράσεων του ΚΚΕ σε διαφόρους χώρους κατά του Δημάρχου Βόλου και πρώην ομοϊδεάτη τους, με κάθε ευκαιρία. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις, φίλε αναγνώστη; Ιδεολογικό είναι το θέμα. Οι πρώην σύντροφοι είναι πιο επικίνδυνοι και από τους ταξικούς εχθρούς!

Ν.Τ.

Λιώνουν

παπούτσια

Παράγοντες και παραγοντίσκοι της Μαγνησίας λιώνουν παπούτσια στον προθάλαμο του υπουργού Υγείας. Φυσικά δεν ενδιαφέρονται για την υγεία του κ. Λυκουρέτζου, αφού ως αρμόδιος υπουργός μάλλον αυτή την έχει εξασφαλισμένη. Είναι προφανές ότι ενδιαφέρεται ο καθένας από τους διαδρομιστές να προωθήσει τον εκλεκτό του για τη θέση του προέδρου του Νοσοκομείου Βόλου με καταφανέστατο στόχο να καταστήσει το νοσηλευτικό Ίδρυμα προσωπικό του πολιτικό βιλαέτι. Ντροπή και στους… προωθητές και στους πρωοθούμενους. Αν όλοι αυτοί οι επικίνδυνα γραφικοί τύποι ενδιαφερόταν για την πορεία του Νοσοκομείου θα απαιτούσαν από τον υπουργό να κάνει την πιο αξιοκρατική επιλογή και δεν θα ξεροστάλιαζαν για τον ανίκανο εκλεκτό τους. Η Ελλάδα γονατισμένη και ορισμένοι αμετανόητοι το… κομμάτι τους. Και πάλι ντροπή!

Ν.Τ.

Παροιμία

Πέντε ντόπιοι γάιδαροι μαλώνανε, αλλά τελικά το σανό έφαγε γάιδαρος από το διπλανό χωριό. Ελαφρώς παραλλαγμένη λαϊκή παροιμία προσαρμοσμένη στην τοπική επικαιρότητα. Τελικά όμως επειδή έφαγε πολύ σανό πήγε στο… Νοσοκομείο!

Ν.Τ.

Βαρύ

αδίκημα

Ούτε ώρα δεν έχασε ο Επιθεωρητής Λιμένων Κεντρικής Ελλάδος Θεόδωρος Κλιάρης για το θέμα των λιμενικών στην Αλόννησο. Μόλις δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες λιμενικών που πυροβολούσαν αγριοκάτσικα στην Κυρα-Παναγιά διέταξε χωρίς χρονοτριβή Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Πάντως με δεδομένο ότι χώρος μέσω επινοικίασης θεωρείται ιδιωτικός αν ταυτοποιηθούν οι λιμενικοί και αποδειχθεί το αδίκημα τους περιμένουν βαριές καμπάνες, αφού οι κατηγορίες της ζωοκλοπής και της ζωοκτονίας τιμωρούνται βαρύτατα από τον ποινικό κώδικα.

Χ.Μ.

Ποιες

επενδύσεις;

Βρεθήκαμε χθες το απόγευμα σε μάρκετ ξένης αλυσίδας τροφίμων που διαφημίζει μονίμως τις φθηνές τιμές της. Αν συνεκτιμήσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για εταιρία μονίμως ελεγχόμενη από τον ΕΦΕΤ και το γεγονός ότι σε ολόκληρο μάρκετ σε ώρα αιχμής είδαμε μία και μοναδική ταμία να πασχίζει να εξυπηρετήσει τις τεράστιες ουρές των καταναλωτών, μάλλον μελαγχολικά νιώσαμε για τις όποιες επενδύσεις. Μήπως το καταναλωτικό και συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να δουν και τέτοιες περιπτώσεις πραγματικής εκμετάλλευσης όλων μας, αντί να τα βάζουν με τους εύκολους μικρομεσαίους στόχους; Λέω μήπως;

Χ.Μ.

Κορμάρα ο άνθρωπος

Πέφτουν κορμιά και τι κορμιά στη Βουλή. Δεσμεύθηκε ο Άδωνις ότι αν χρειαστεί θα… προστατέψει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με το κορμί του σε περίπτωση που κάποιος κινηθεί εναντίον της. Και για συμμόρφωση, να τον υποχρεώσει να παρακολουθήσει δίωρη ομιλία του.

Μ.Μ.

Συμμετοχή…

Τελικά, έχει γίνει πράξη η συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής, διαχρονικά. Θυμάστε παλιά τον «απλό συνταξιούχο του Γιώργου» που είχε βρει στο δρόμο τον τότε πρωθυπουργό και τους είπε «προχώρα, κοψ’ τα όλα»;

Υπάρχει κι άλλος. Είναι ο «κουρέας του Όλι Ρεν», από την Κέρκυρα, που δεν μπορούσε να ανοίξει κομμωτήριο και ξεκίνησε πριν δύο χρόνια ανταλλαγή επιστολών με τον κοινοτικό επίτροπο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ακόμη περιμένει, αλλά το θέμα το άνοιξε.

Μ.Μ.

Τα είπαν όλα;

Ενδιαφέρουσα συνάντηση πρέπει να είχε με συγγραφείς ο Βενιζέλος, σύμφωνα με τους διαλόγους που «διέρρευσαν» σχετικά με την υπεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας. Φαντάζομαι ότι θα συζήτησαν και για την απόφαση να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, αν πρόλαβαν φυσικά.

Μ.Μ.

Πάμε με «φίμωτρο»

Κατά 14 θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με την έκθεση της ΜΚΟ «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα». Γιατί; «Οι θεσμοί χειρίζονται επικίνδυνα τους νόμους-φίμωτρο, όπως στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα», λέει η έκθεση κ. Κεδίκογλου.

Μ.Μ.

Νέες μειώσεις

στις συντάξεις

31 ο μήνας. Οι συνταξιούχοι υφίσταται νέα μείωση συντάξεων. Κι ακολουθούν κι άλλες μειώσεις. Διότι σύμφωνα με το μνημόνιο 3 που φέρει υπογραφή Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη «το ύψος των συντάξεων προσαρμόζεται στα οικονομικά δεδομένα των ταμείων, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται νέα ελλείμματα».

…Και να σκεφτεί κανείς ότι οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που στις δημοσκοπήσεις στηρίζουν σε ποσοστό 60% Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ!!!

Φ.Τ.

Οι Θεσσαλοί αγρότες

Ο αγώνας των Θεσσαλών αγροτών δεν μοιάζει με προηγούμενους. Η συσσωρευμένη τους εμπειρία δεν τους επιτρέπει ούτε να χρησιμοποιήσουν παλαιότερες μορφές πάλης ούτε όμως και να αρκεστούν σε ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις πριν λήξουν τις κινητοποιήσεις τους.

…Οι Θεσσαλοί αγρότες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους κι εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους, ώστε ν’ αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων και να μη ζήσουν το οριστικό τους ξεκλήρισμα.

Φ.Τ.

Αγρότες, γιατροί, ναυτεργάτες

Απεργία σήμερα σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, στα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και τις Υπηρεσίες Πρόνοιας. Στάση εργασίας στο Δημόσιο. Απεργία η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.Δεμένα τα πλοία. Οι αγρότες στους δρόμους…

…Αγωνιζόμενοι για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ταυτόχρονα αγωνίζονται για την απαλλαγή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας από το καθεστώς της ξένης οικονομικοπολιτικής κατοχής, για μια νέα Ελλάδα των αξιών της εργασίας, της δημοκρατίας, της γνώσης, της ελευθερίας.

Φ.Τ.

Επί μέρους εξήγηση

Εάν ψάχνουμε μια επί μέρους εξήγηση για τα έργα της συγκυβέρνησης που στρέφονται κατά του κόσμου της εργασίας, ιδού: «Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα. Πρώτον, τη θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ! Για να πέσουν στα μαλακά… και να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο. Δεύτερον: Τη συγκυβέρνηση τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα, και όλες εκείνες οι συντεχνίες, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Τρίτον: Τη θέλουν όλες εκείνες οι δυνάμεις, μέσα και έξω από την Ελλάδα, που θέλουν μια συγκυβέρνηση αδύναμη, μια κυβέρνηση ελεγχόμενη… Δεν μπορούμε, φίλοι και φίλες, να βγούμε από την ύφεση, μαζί με αυτούς που μας έφεραν στην ύφεση. Δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στο λαό, μαζί με αυτούς που κορόιδεψαν το λαό. Όσοι θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα…».

…Υπογραφή: Αντώνης Σαμαράς!!!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου