ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θετικοί

θετικοί-39035

Ψήφο εμπιστοσύνης… και μάλιστα απλόχερα από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Η τοπική Ένωση εξέτασε βήμα προς βήμα το νέο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό που είναι προς διαβούλευση και η γενική επισήμανση είναι ότι το νομοσχέδιο κινείται προς πολύ θετική κατεύθυνση. Για να το λέει ο Κώστας Λεβέντης που δεν «χαρίζεται» εύκολα σε κανέναν, μάλλον έτσι θα είναι.
Β.Κ

Συμπαράσταση
Η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους αγρότες που ζεσταίνουν τα «τρακτέρ» και καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να εκφράσουν με ψηφίσματα και με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στον κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας. «Να βρεθούν μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, στην κοινή πάλη απέναντι στα μέτρα των μονοπωλίων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Β.Κ

Επιτέλους

Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το ξέσπασμα της κρίσης και αφού έγιναν του κόσμου οι συζητήσεις προκειμένου τελικά ο ΟΑΕΔ να επιστρέψει στα ιδιόκτητα κτήριά του στο Πεδίον του Άρεως για να γλυτώσει έτσι μερικές χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, καθώς το τίμημα ήταν περίπου στα 18.000 ευρώ. Σε καιρό κρίσης… τέτοιες σπατάλες ειδικά όταν κόβονται μισθοί και επιδόματα ανεργίας και εποχικότητας προφανώς και δεν επιτρέπονται.
Β.Κ

Οι βλάχοι
του Κατάρ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και κλιμάκιο υπουργών βρίσκονται σήμερα στο εμιράτο του Κατάρ όπου θα έχουν διαπραγματεύσεις επενδυτικού και γενικότερου οικονομικού ενδιαφέροντος.
Στο Κατάρ της τελευταίες βρίσκεται και ο γνωστός Βελεστινιώτης Ζήσης Καλόγηρος, αφού στην εκεί ελληνική πρεσβεία εργάζονται τόσο η κόρη του, όσο και ο γαμπρός του. Βεβαίως ως πολιτικός φίλος και θαυμαστής του πρωθυπουργού ο Ζήσης ευελπιστεί σε μια σύντομη συνάντηση με το κυβερνητικό επιτελείο. Όχι, για βλάχικη παροικία στην καρδιά του αραβικού κόσμου δεν το έχει σκεφτεί ακόμη ο Ζήσης, άλλωστε οι βλάχοι επιζητούν δροσερότερα μέρη από τα φλεγόμενα της ερήμου…
Ν.Τ.

Δεν ερωτήθηκε
Παρότι επί σειρά ετών υπουργός Υγείας ο Γιώργος Σούρλας ούτε ρωτήθηκε ούτε επιχείρησε κάποιου είδους παρέμβαση στα όσα έγιναν σχετικά με τα διοικητικά του Νοσοκομείου Βόλου. Προφανώς υπάρχουν πιο σχετικοί με το αντικείμενο που κίνησαν και την υπόθεση από την αρχή ως το τέλος. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι οι ίδιοι που θα αποφασίσουν και για το νέο σχήμα.
Ν.Τ.

Τον Αύγουστο με
τις παχιές τις μύγες;

Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων από πλευράς της κυβέρνησης πάει με ρυθμούς αραμπά. Το πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου Βόλου δεν πάει ούτε με αραμπά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλαζ Αλυκών. Αφού πνίγηκε στα ρηχά η πρώτη προσπάθεια αξιοποίησης πέρυσι, πομπωδώς η Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει ότι φέτος η πλαζ θα δοθεί έγκαιρα και πάντως πριν τη νέα χρονιά. Φτάσαμε στο Φεβρουάριο και… άκρα του τάφου σιωπή. Μάλλον ψάχνουν για κορόιδα. Δεν εξηγείται διαφορετικά . Όπως πάνε τα πράγματα θα παραχωρήσουν την πλαζ τον Ιούλιο και θα πουν στον εκμισθωτή «τώρα δούλεψε!» Μάλλον μας δουλεύουν. Ίσως να έχουν πάρει την πολιτική απόφαση να αφήσουν ένα από τα πιο ζωντανά κατά τους θερινούς μήνες μέρη του Βόλου να ρημάζει. Εκτός και αν είναι ικανοί μόνο για… ρημαδιό.

Χ.Μ.

Νέο δίδυμο

Εχουμε νέο δίδυμο στα πολιτικά πράγματα της Μαγνησίας. Θα αποκαλυφθεί το αμέσως επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα. Η αποκάλυψη δεν θα είναι ανέφελη, αφού διαταράσσονται ισορροπίες και… λυκοφιλίες.
Ν.Τ.

Τρώει
σίδερα

Μέχρι πρόσφατα ήταν κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος δεν έκρυβε τις αποστάσεις που τον χωρίζουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαίνεται όμως ότι η ρήση του Τσώρτσιλ σύμφωνα με την οποία «μια βδομάδα στην πολιτική είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα!» επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά. Πόσο μάλλον όταν από τις τελευταίες εκλογές έχει παρέλθει ολόκληρο εξάμηνο, αφού ο περί ου ο λόγος πλέον τρώει σίδερα για χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των γενικότερων ανοιγμάτων του Αλέξη Τσίπρα. Όχι, δεν πρόκειται για απόστρατο της πολιτικής, για εν ενεργεία ο λόγος. Καλά το σκέφτεται, αφού πολιτικά ερείσματα έχει στο χώρο. Αρκεί να σκέπτονται στην ίδια κατεύθυνση και αυτοί που αποφασίζουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο δεν διαφαίνεται αυτή την ώρα.
Ν.Τ.

Με την ψήφο του Γιάννη
Κατά πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, ψηφίστηκε ο χθεσινός προϋπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιου Αλμυρού. Αυτό που σχολιάστηκε ήταν η θετική ψήφος του πρώην Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Εκίζογλου, που ως γνωστόν έχει ανεξαρτητοποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο. Σημαίνει κάτι αυτό ή ήταν μια επιλογή λογική και συναίνεσης, όπως λέει ο ίδιος;
Αθ. Τ

Χαρμολύπη
Χαρμολύπη. Είναι περίεργο να νιώθεις χαρούμενος, όπως προχθές το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό, την ώρα που η τοπική κοινωνία στενάζει κάτω από τη μπότα των δανειστών. Είναι οξύμωρο να βλέπεις τους μπαλαδόρους να…κεντάνε με τη «στρογγυλή θεά» στον αγωνιστικό χώρο και τα παιδιά της διπλανής μας πόρτας να μην έχουν οι γονείς τους τη δυνατότητα να τους δώσουν ένα ποτήρι γάλα πριν πάνε στο σχολείο.
Οι αποχρώσεις του μαύρου – άσπρου στο έπακρο. Οι τρομώδεις αντιθέσεις που σοκάρουν. Το μαρτύριο της σταγόνας από τους δεσμοφύλακες που έχουν βάλει… πόδι στη χώρα για να συνετίσουν τους… ατίθασους της Ευρώπης.

Σκληράδα και Συναίσθημα
… Την ίδια ώρα μαθήματα ήθους και ελάχιστου πένθους από ένα ψυχρό κεντρικοευρωπαίο. Το Σλοβάκο Μάριο Μπρέσκα, που στο τέλος του προχθεσινού αγώνα έσπευσε να αφιερώσει την υπέροχη εμφάνισή του στον οπαδό της ομάδας Μάκη Σπάνια, που χάθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην οδό Αγίου Δημητρίου. Όταν μαλακώνει ο ανθρώπινος εγωισμός ακόμη και στους σκληρούς των γηπέδων, δικαιώνεται στον υπέρτατο βαθμό το μεγαλείο που λέγεται Συναίσθημα και Άνθρωπος, με όλα τα γράμματα κεφαλαία . Και εκεί είναι που λέμε . Ναι , γι΄ αυτόν το λόγο και μόνον αξίζει αυτή η ρημάδα η Ζωή…

Μελαγχολική
λεπτομέρεια
Εξηντάχρονος απαγχονίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Λέσχιανης. Βρέθηκε κρεμασμένος πάνω σε ένα δέντρο…
Ακόμη μία μελαγχολική «λεπτομέρεια» για όσους από τους πολιτικούς μας συνεχίζουν να βλέπουν πίσω από την οικονομική κρίση μόνον αριθμούς.

Κομπίνες

Κομπίνες Γερμανών και Άγγλων με τις επαύλεις στο Πήλιο. Για οn line φοροδιαφυγή κάνει λόγο το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σε άλλες του στήλες ο σημερινός ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
Τις μεγάλες κομπίνες σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο τις έκαναν άνθρωποι, κρυμμένοι πίσω από γραβάτες, κοστούμια και με συγκαταβατικά χαμόγελα για την πατροπαράδοτη «φιλοξενία» των Ελλήνων. Αυτούς που η γερμανική Bild, και όχι μόνον, τους αποκαλεί «φοροκλέπτες». Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός: Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…

Έλεος
Κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο κάποια «εξυπνακίστικα» σχόλια του στυλ «μου ήλθε σημείωμα από την Εφορία που μου ζητούσε να διευκρινίσω τα άτομα που συντηρώ. Δεν μπορώ να φανταστώ, σημειώνει ο… ευφάνταστος συντάκτης, ποιους ξέχασα να δηλώσω, αφού απάντησα τα εξής: « Τα 2.500.000 μετανάστες, τα 1.500.000 ανέργους, τη μισή Αλβανία που κάνει χρήση του ΕΣΥ». Τα…σκουπίδια και η βλακεία δεν έχουν όρια . Όταν ευτελίζεις την Ύπαρξη, γιγαντώνεις το αυγό του φιδιού, για να δείξει το αληθινό του πρόσωπο.
Σιχτιρίζουμε δηλαδή συλλήβδην τους μετανάστες με ή χωρίς πατρίδα, τους Έλληνες άνεργους και νεόπτωχους που από συγκυρίες έμειναν στο δρόμο; Τους τιμωρούμε, με τη δήθεν επίκληση του χιούμορ, επειδή μία νύκτα ή μια περίοδο της ζωής τους θέλησαν από ντεσπεράντος να περάσουν στην άλλη διάσταση; Να έχουν δίπλα τους κάποιο όμορφο κορίτσι, ένα καλό αυτοκίνητο και ρούχα σαν αυτά που πρόβαλλαν τα περιοδικά του lifestyle που τα αγόραζε μέχρι πριν λίγα χρόνια η μισή Ελλάδα; Και όταν δεν γίνονται ντεσπεράντος, πνίγουν τον πόνο τους σε ένα ποτήρι αλκοόλ, μπας και δουν τη ζωή ομορφότερη να τους γνέφει; Αυτοί που λένε ένα «εις υγείαν» σε αυτόν που τους το κέρασε – γιατί που να βρουν τα πέντε ευρώ για το ποτό που δεν υπάρχουν – και συνεχίζουν να περπατούν σκυφτά χωρίς όνειρα; Κενοί σαν ένα τίποτα…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Οι αδίστακτοι του «καλού»
Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών των μεγαλοφοροφυγάδων υποδεικνύει το ΔΝΤ;
…Ισοδύναμο(!) προτείνει ο Στουρνάρας, αφοσιωμένος και ανιδιοτελής ιεραπόστολος διεθνών τε και ντόπιων ολιγαρχών!
Φ.Τ.


Οι σωτήρες
Ωχ, ωχ! Μετά τον εξολοθρευτή της δημόσιας Υγείας και πρωτοπαλίκαρο των μνημονίων Λοβέρδο, τώρα βγήκε κι ο… Χριστοδουλάκης εναντίον του ΔΝΤ!
…Το Σημιτικό γερμανόφιλο μπλοκ ξεμυτάει με την αξίωση να μας… ξανασώσει!!!
Φ.Τ.

Συγκυβέρνηση και αγρότες
Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά οι αγρότες κι είπαν να κλείσουν την εθνικό οδό. Αυτό που σήμερα «παίζεται» για τον μικρομεσαίο αγρότη είναι αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει ή αν θα μεταβληθεί σε εργάτη στη χωράφι του και τη θέση του στην παραγωγή πάρουν νεοτσιφλικάδες.
…Ούτε η συγκυβέρνηση τρελάθηκε κι έβαλε αστυνόμους να τους εμποδίσουν να ανέβουν στην εθνική οδό. Επιλέγοντας συνειδητά το αγροτικό ξεκλήρισμα, δεν μπορεί να στηρίζει την πολιτική της στην… αγάπη των αγροτών, αλλά στην ισχύ των όπλων εναντίον τους.
Φ.Τ.

Ν.Δ. και αγρότες

Βασικό εμπόδιο για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών της Θεσσαλίας αποτελεί η Ν.Δ., που επιβάλλει τη χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών, προκειμένου να παρακάμψει το αίτημά τους να συνεχίσουν να υπάρχουν.
…Η Ν.Δ. καταφεύγει στον εξαναγκασμό με στόχο να υποχρεώσει τους αγρότες να αποδεχτούν την πικρή τους μοίρα.

Φ.Τ.

ΠΑΣΟΚ και αγρότες

Σήμερα ο πάλαι ποτέ βραχίων του ΠΑΣΟΚ, οι αγρότες, συναντώνται με τον πρόεδρο Βενιζέλο.
…Τι να τους πει κι ο πρόεδρος; Ότι χτες, σε συμφωνία με Σαμαρά και Κουβέλη, τους έστειλε την… Αστυνομία στη Νίκαια;

Φ.Τ.

ΔΗΜΑΡ και αγρότες
Τα προβλήματα των αγροτών είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, υπογραμμίζει ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
…Και σπεύδει να στηρίξει τη συγκυβέρνηση στην πολιτική της κατά των αγροτών!
Φ.Τ.

Αγρότες και συγκυβέρνηση
Οι αγρότες που έχουν συνειδητοποιήσει ότι βιώνουν τη νεοφιλελεύθερη τραγωδία στην Ελλάδα, η οποία εκπορεύεται από τη μνημονιακή πολιτική, αντιστέκονται ή τείνουν να αντισταθούν σήμερα στη σύγχρονη αυτή βαρβαρότητα μέσα από τη συμμετοχή τους σε έναν κοινό αγώνα.
…Χάθηκαν κι οι αγρότες. Η κοινωνική βάση της συγκυβέρνησης συρρικνώνεται μέρα με την ημέρα.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου