ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πιστός

πιστός-42775

Πιστός

Πιστός στην υπόσχεση που είχε δώσει προ έτους παρά την ανάληψη της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ο Δημήτρης Δερβένης. Ότι δηλαδή εφόσον παραμείνουν τα ίδια δεδομένα στην Αυτοδιοίκηση, δεν θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Δουλειές του ποδαριού

Η Στατιστική «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 για να δικαιολογηθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ (λένε οι δικαστές που έκαναν τη δίωξη), το ΔΝΤ έκανε λάθη στην ελληνική συνταγή λιτότητας (λέει ο εκπρόσωπός του Πολ Τόμσεν), οι αναλυτές του ΔΝΤ και της Ε.Ε. έκαναν λάθος στον «πολλαπλασιαστή» εκτίμησης των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία (λέει στέλεχος του ΔΝΤ). Άρα, το πείραμα δεν έγινε «υπό κανονικές συνθήκες» γι’ αυτό απέτυχε (λέω εγώ).

Μ.Μ.

Εμείς τι φταίμε;

Το «λαθάκι» με τον «πολλαπλασιαστή» της εκτίμησης των επιπτώσεων από την πολιτική λιτότητας στην ελληνική οικονομία αποκαλύπτει γαλλικό δημοσίευμα. Άλλα περίμεναν, άλλα ήρθαν. «Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν. Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας», τονίζει το δημοσίευμα.

Μ.Μ.

Το ξέρουν πολλοί…

Να δεις που κάποιο λάθος στον «πολλαπλασιαστή συμμετοχής στο πετρέλαιο» πρέπει να κάνει και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας μου. Εκτός και αν έχει συμφωνηθεί να πληρώνεις ποινή επειδή δεν ανάβεις καλοριφέρ.

Μ.Μ.

Μια ομάδα, μια ψυχή

Από το «γάμο» για τη συγκρότηση κυβέρνησης, σταδιακά το πάνε για «συγχώνευση». Από τον έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο, πάμε στην τετράδα επικοινωνιακού χειρισμού των κυβερνητικών θεμάτων. Πρόκειται για ένα άτυπο όργανο το οποίο θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα μεσημέρι με τη συμμετοχή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη, της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και του εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέα Παπαδόπουλου. Για να γίνεται πιο σαφής ο… διαχωρισμός και οι «διακριτές γραμμές» που έχουν μεταξύ τους οι κυβερνητικοί εταίροι.

Μ.Μ.

Πήραν την απάντηση

Το είχε ψελλίσει παλιά ο Χρυσοχοΐδης, το αποτόλμησε φωναχτά προ ημερών ο Λοβέρδος. Ότι διαφωνούσε με τις επιλογές για προσφυγή στο ΔΝΤ κ.λ.π. Ε, ήρθε και απάντησε σε όλους τους ο Παναγιωτακόπολος του ΠΑΣΟΚ, γράφοντας σε ανακοίνωσή του: “Ο ένας δεν διάβασε, ο δεύτερος δεν κατάλαβε, ο τρίτος πιέστηκε, ο τέταρτος διαφώνησε, ο πέμπτος τα προέβλεψε και όλοι μαζί … υλοποίησαν την ίδια πολιτική!».

Μ.Μ.

Απουσιάζει… ο προκάτοχος

Εναν προς έναν τους διευθυντές των υπηρεσιών, εντός και εκτός Διοικητηρίου, συνάντησε χθες και ενημερώθηκε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καλτσογιάννης. Επιθεώρησε τις εργασίες για τη βελτίωση του οδοστρώματος που βρίσκονται σε εξέλιξη στο τμήμα Βόλου – Βελεστίνου, ενώ παρακολούθησε την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου συστήματος για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Οι προτεραιότητες του νέου Αντιπεριφερειάρχη αρχίζουν να ξεδιαλύνουν και βαρύτητα δηλώνει ότι θα δώσει στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι συναντήσεις με κάθε υπάλληλο ξεχωριστά και χθες με τους διευθυντές, οι οποίοι έχουν την πλήρη εικόνα των υπηρεσιών τους, έγιναν. Εκείνο που απουσιάζει, στις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, είναι συνάντηση με τον προκάτοχό του, από ό,τι πληροφορούμαστε. Ούτε μια άτυπη τελετή παράδοσης – παραλαβής δεν έγινε. Ο κ. Καλτσογιάννης, πάντως, το απέδωσε στην απουσία εκτός Βόλου του Αργ. Κοπάνα και θέλησε να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία τους.

Β.Σ.

Οψιμο ενδιαφέρον

Με μια μακροσκελή δήλωση, προ ημερών, ο Δήμαρχος Βόλου δήλωσε το «παρών» στον αγώνα δρόμου για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Έστω και με καθυστέρηση ετών, από όταν η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας έμπαινε στη θέση του «πιλότου» για την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών, που εδραίωσαν τον αναξιοποίητο μέχρι τότε αερολιμένα στον ευρωπαϊκό χάρτη πτήσεων, ο Δήμος Βόλου έδειξε την πρόθεση να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, η οποία μόνο συλλογική δεν ήταν.

Για να εκφραστεί το ενδιαφέρον χρειάστηκε δε να προκληθεί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο οποίος συνεχίζοντας τον μοναχικό δρόμο της προσπάθειας της πρώην Νομαρχίας -μοναδικός σύμμαχος η Ένωση Ξενοδόχων- είχε εκφράσει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι κανένας ΟΤΑ δεν βοηθά προς την κατεύθυνση κάλυψης του κόστους που απαιτείται για τη μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

«Το ενδιαφέρον του Δήμου Βόλου είναι όψιμο. Ήταν μάταιες οι προσπάθειες επί θητείας μας για τη συνδρομή του Δήμου στις πρωτοβουλίες που είχαμε αναλάβει και οι οποίες έβγαλαν από την αφάνεια το αεροδρόμιο, δίνοντας του τεράστια ώθηση. Οι περισσότεροι, τότε, αγρόν ηγόραζαν…», δήλωσε ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλιας, σχολιάζοντας τα τελευταία δημοσιεύματα και δηλώσεις γύρω από το αεροδρόμιο, με αφορμή τα σχέδια για τη συμμετοχή ιδιωτών, αλλά και του ενδιαφέροντος που έχει δηλώσει η Περιφέρεια να αναλάβει τη λειτουργία του.

Β.Σ.

Οίκοι ανοχής

Η επισκεψιμότητα στα σπίτια με τα κόκκινα φανάρια έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το Ντε Κίρικο στο οποίο είχε αναφερθεί λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νίκος Μόσχος, είπε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκος Ντόκος, ενώ λίγο αργότερα ο Χαρ. Ζάχος έδειξε ύφος πνευματικής ανωτερότητας λέγοντας ότι χαρίζει στο Βόλο την άδεια του οίκου ανοχής που αναλογεί στην Αγριά…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ντροπή!

Οταν είσαι πολιτικός και ζεις σε μια χώρα που η ανεργία των νέων ξεπερνάει το 50% θα πρέπει τουλάχιστον να είσαι επιφυλακτικός και συγκρατημένος. Όταν μάλιστα έχεις να κάνεις με νέους που παρά τα προσόντα τους είναι για χρόνια άνεργοι, τότε θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον προβληματισμένος. Αυτά βεβαίως συμβαίνουν σε τόπους όπου η πολιτική τάξη σέβεται τον εαυτό της και κατ’ επέκταση τους πολίτες.

Εδώ κάποιοι αγνοώντας την κοινωνική πραγματικότητα ξετσούρδισαν και πουλάνε εκδούλευση ακόμη και στα παιδιά των πεντάμηνων. Πιο συγκεκριμένα από πολιτικό γραφείο τηλεφωνούσαν χθες για να ειδοποιήσουν πενταμηνίτες ότι οι επιταγές τους εκδόθηκαν και βρίσκονται στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και αύριο μεθαύριο θα πληρωθούν!!!

Πρόκειται για άτομα που θα εργαστούν μόνο για πέντε μήνες με μηνιάτικο 600 ευρώ και έχουν καθυστέρηση στις απολαβές τους δύο μήνες! Αυτούς επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά και τους συμπεριφέρνονται ως πελατάκια! Το γεγονός ότι δεν έκαναν τίποτα για να πληρωθούν στην ώρα τους αυτοί οι άνθρωποι δεν έχει καμία σημασία.

Το μόνο που δεν ισχυρίστηκαν οι θιασώτες του αλήστου μνήμης «κατόπιν ενεργειών μου» είναι ότι πληρώνουν τους πενταμηνίτες από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Μόνο αυτό δεν είπαν. Η χώρα χρεοκόπησε, ο λαός πεινάει και αυτοί το χαβά τους!

Υ.Γ. Γράφουμε αυτό το σχόλιο διότι 3-4 νέοι άνθρωποι μάς τηλεφώνησαν χθες στην εφημερίδα απολύτως εξοργισμένοι με αυτά τα καμώματα. Δικαιολογημένη η οργή τους.

«Τ»

Κατόπιν ενεργειών μου

Ε, ότι συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο στο Βόλο με αφορμή την πληρωμή των πενταμηνιτών θα αναβίωνε απροκάλυπτα το αλήστου μνήμης «κατόπιν ενεργειών μου» και τον μαυρογιαλουρισμό εν έτει 2013 είναι… κάπως σα να βλέπεις τον Κωνσταντάρα με ρεπούμπλικο στη Δημητριάδος να ζητάει ψήφο. …Υπό τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες μπροστά σε ένα τέτοιο πολιτικό «διάβημα» ο Αλ Καπόνε μοιάζει με Αρσακειάδα.

Φ.Τ.

Ζήτημα… συσχετισμών

Για το θέμα άδειας λειτουργίας του καταστήματος στη Μακρινίτσα έφυγε από την Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου αρχικά η Φωτεινή Κοκκινάκη. Ακολούθησαν Γ. Κουρτίνας, Νίκος Χαυτούρας και Αθηνά Μπαϊράμη. Αντικαταστάθηκαν από τους Λ. Μαυρογιάννη, Ευθ. Τσιάμη και Δ. Δερβένη. Μόλις έφυγαν οι «κακοί» και ήρθαν οι «καλοί», με τσιμενταρισμένη -επιτέλους- τη σύμπνοια, η Πλειοψηφία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε… αντίθετα με τις προηγούμενες αποφάσεις της. …Έτσι απεδείχθη περίτρανα ότι το δίκαιο στον Δήμο Βόλου είναι ζήτημα… συσχετισμών.

Φ.Τ.

Προφανώς…

Ωστε μαγείρεψαν τελικά τα στοιχεία για να προσφύγουμε στο ΔΝΤ με τα… γνωστά αποτελέσματα! Μόνο που η Βουλή αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες του Παπανδρέου και της κυβέρνησής του. …Αυτοσχέδιος ήταν ο τρομοκρατικός μηχανισμός των μνημονίων; Δεν ήταν κατασκευασμένος στο εργοστάσιο των ολιγαρχικών συμφερόντων; Στο εργαστήριο της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης;

Φ.Τ.

Τεράστιες πολιτικές ευθύνες

Η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα την εγκατάσταση της τρόικας στη χώρα μας, την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εξαθλίωση του λαού αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου. …Μια ειδική παρατήρηση: Αυτό που τότε όλοι οι Έλληνες αντιλαμβάνονταν ως απειλή, η κυβέρνηση Παπανδρέου το έβλεπε ως ευκαιρία. Αποδεικνύεται ότι η ευκαιρία αυτή αφορούσε στους ξένους και ντόπιους ολιγάρχες. Άρα η αλλοίωση των στοιχείων δεν μπορεί να έγινε από κανέναν άλλο, παρά από πολιτικούς και γραφειοκράτες που εξ αντικειμένου λειτούργησαν ως όργανα της παγκοσμιοποιημένης ολιγαρχίας για την ικανοποίηση της καθολικής και παμφάγας ορέξεώς της.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου