ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σήμερα κληρώνει

σήμερα-κληρώνει-47379

Σήμερα το μεσημέρι τελικά θα ανακοινώσει τους νέους Αντιπεριφερειάρχες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Για τη Μαγνησία η… μπίλια έχει κάτσει μεταξύ των συμβούλων Γιώργου Καλτσογιάννη και Πέτρου Μπατζιάκα.
Σήμερα θα γνωρίζουμε ποιος θα διαδεχτεί τον Αργύρη Κοπάνα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.
Β.Κ.

Αναλαμβάνει
αντιπρόεδρος

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα διοίκηση του ΕΛΓΑ. Η υπόθεση έχει και τοπικό ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη θέση του αντιπροέδρου του Οργανισμού αναμένεται να αναλάβει ο γεωπόνος – πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μαγνησίας Αργύρης Μποτός. Για τη θέση του προέδρου προαλείφεται και μάλλον έχει «κλειδώσει» ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάρισας Βασίλης Έξαρχος. Αν τελικά οριστούν, τους περιμένει πολλή δουλειά, διότι ο αγροτικός κόσμος αναμένει πολλά από τον ΕΛΓΑ.
Β.Κ.

Τα «καλά και συμφέροντα»
«Μανούλες» στο να δημιουργούν εντυπώσεις ορισμένοι από τους «μπροστάρηδες» των πενταμηνιτών. Ξεκίνησαν πρώτα από το ΕΚΒ και τον πρόεδρο Θανάση Παπαδημόπουλο και τις τελευταίες μέρες συνεχίζουν με το Δήμο Βόλου. Έτσι τους βολεύει, διότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι «αγώνες» τους υπαγορεύονται από μία μερίδα του ΠΑΜΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσες μέρες υβρίζουν σε προσωπικό επίπεδο συνδικαλιστές, χλευάζουν το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, όμως κουβέντα για το γεγονός ότι αντιπρόεδρος στο συγκεκριμένο συμβούλιο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Θεσσαλίας είναι στέλεχος του ΠΑΜΕ. Γιατί άραγε χθες που πήγαν στη Λάρισα δεν ρώτησαν το «σύντροφο» για τις καθυστερήσεις, παρά γύρισαν στο Βόλο και άρχισαν πάλι να πετάνε λάσπη; Απορία.
Β.Κ

Κομματική σπέκουλα

Και επειδή το πράγμα έχει πολύ μπερδευτεί τις τελευταίες μέρες, καλό θα είναι με ονοματεπώνυμο πλέον να ξεκαθαριστεί ποιοι εκπροσωπούν ποιους, διότι πολλοί «ερίζουν» για τις Συντονιστικές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί, τις Επιτροπές Αγώνα και ότι όλοι τους εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα και μιλούν εξ ονόματός τους. Εμείς πάντως άκρη από τις ανακοινώσεις δεν βγάζουμε, διότι από χθες άρχισαν να «κράζονται» μεταξύ τους, δείγμα και αυτό ότι η κομματική σπέκουλα πάει σύννεφο. Και δυστυχώς στις πλάτες εργαζομένων που έστω για πέντε μήνες έπιασαν μία δουλειά.
Β.Κ

Γίνεται
«Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα -ενημέρωνε χθες ο Δήμος Βόλου- με την προσωπική παρουσία του Δημάρχου στο Υπουργείο, όπου ζήτησε την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, ενώ παράλληλα σε επικοινωνία του με το βουλευτή Μαγνησίας και Β΄ αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Α. Νάκο, για το θέμα αυτό, ενημερώθηκε ότι ήδη εκείνος έκανε παρέμβαση στον αρμόδιο υφυπουργό, προκειμένου να δοθεί εντολή στον υπόλογο για την άμεση ολοκλήρωση των ελεγκτικών διαδικασιών και να γίνει η έκδοση της απαιτούμενης επιταγής πληρωμής για τα πεντάμηνα.
Β.Κ

Με επερώτηση
«Εξαιρετικά αμελής αποδείχθηκε ο Υπουργός Υγείας για το φλέγον ζήτημα του Νοσοκομείου Βόλου» δήλωσε χθες η βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή την απουσία του Υπουργού Υγείας να παραστεί χθες στη συζήτηση αναφοράς που κατέθεσε η ίδια. Μάλλον η βουλευτής δεν ξέρει ότι στις αναφορές δεν υποχρεούται να παρίσταται ο Υπουργός. Κάνε επερώτηση… εάν θέλεις απάντηση είναι ο «ασφαλής» δρόμος, σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς.
Β.Κ

Απλά πράγματα

Εντάξει, να στηθούν τρεις κάλπες. Μήπως αν σε κάθε μία κολληθεί και από ένα αυτοκόλλητο με το σήμα του κόμματος που έκανε την ανάλογη πρόταση, θα είναι καλύτερα; Για να αποφευχθεί κανένα μπέρδεμα και ψηφίσει λάθος κάποιος βουλευτής. Διότι, μετά την αναλυτική τοποθέτηση του Βενιζέλου, όλο και κάποια ζαλάδα θα την έχουν οι εθνοπατέρες.
Μ.Μ.

Δεν θέλει κόπο…

Με επτά ψηφοφορίες που προτείνει ο Βενιζέλος και αποδέχεται ο Μεϊμαράκης ούτε ξημερώματα δεν τελειώνει η διαδικασία στη Βουλή. Γιατί δεν μαζεύει τα ψηφοδέλτια από όλους τους βουλευτές ο Βενιζέλος και να πάει μετά μόνος του να τα ρίξει στις κάλπες; Θα κερδίσουν χρόνο και το αποτέλεσμα πάλι το ίδιο θα είναι.
Μ.Μ.

Σαν… μπαρότσαρκα

Αντε και στις ΗΠΑ βρίσκονταν συχνά Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς ως φοιτητές και πήγαιναν στα μπαράκια, όπως λέει ο πρώτος σε συνέντευξή του. Τι διάολο έπιναν;
Μ.Μ.

Μύρισαν κάλπες

Α, δεν μπορεί, πάμε για εκλογές. Πυκνώνουν οι εμφανίσεις της Έλενας Αντωνοπούλου στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις εκπομπές.
Μ.Μ.

Μόνο και έρημο

Βρήκαν 250 κιλά χασίς σε παρατημένο φορτηγό. Θα κρυβόταν από τους αστυνομικούς ελέγχους, ε;
Μ.Μ.

Δόξας Σκοτινιώτη
…διόγκωση

Κυρία Νατάσσα, ολόκληρη επιχείρηση στήσατε για να απομακρύνετε μετανάστες και να καθαρίσετε εγκαταλελειμμένους χώρους της Οινοπνευματικής.
…Δεν απομακρύνετε και τη… «δόξα Σκοτινιώτη» από την Αγριά (Π. Γεωργιάδου 38), που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, προσβάλλει βάναυσα την αισθητική των δημοτών και δεν χρειάζεται ούτε καν τη συνεργασία της… Αστυνομίας; Από τις 6 Ιανουαρίου που επισημάναμε το πρόβλημα πέρασαν μέρες και στο μεταξύ το βουνό διογκώθηκε. Αν πείτε κι από τον Οκτώβριο που δημιουργήθηκε, μήνες!

Φ.Τ.

Το σημερινό συλλαλητήριο

Το σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνει στην πλατεία Πανεπιστημίου (6.30 μ.μ.) το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» δεν έχει να κάνει με κάποιο κλαδικό αίτημα, αλλά με το φορολογικό, ένα θέμα που έχει γονατίσει ολόκληρη την κοινωνία.
…Ενδεικτικό της ελλειμματικής πολιτικής σκέψης που προβάλλει κυρίαρχη και στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στη Μαγνησία, είναι ότι κάποιοι δεν θα πάνε, επειδή το συλλαλητήριο διοργανώνεται από το συγκεκριμένο Συνδικάτο. Εμείς όμως θα παραμείνουμε αγκυλωμένοι σε τεχνητούς διαχωρισμούς του λαού ή θα διεκδικήσουμε με τον «Μήτσο Παπαρήγα» σήμερα, με το ΕΚΒ αύριο, επιτέλους δίκαιη φορολογική μεταχείριση;

Φ.Τ.

Βουντού

Ο Βενιζέλος καταγγέλλει τον Τσίπρα ως εμπνευστή σκευωρίας κατά του ΠΑΣΟΚ.
…Μα, φυσικά, κύριε Πρόεδρε. Ο Τσίπρας σάς έκανε βουντού για να ξεχάσετε το στικάκι στο συρτάρι σας.

Φ.Τ.

Το καθήκον

Κ. Παπούλιας: Καθήκον όλων μας η προάσπιση της Δημοκρατίας.
…Όλων, όμως, κύριε Πρόεδρε!

Φ.Τ.

Οι λύκοι που φυλάνε τα πρόβατα

Τρεις κάλπες, δυο κάλπες, δεκαεφτά κάλπες, πόσες κάλπες επιτέλους θα στηθούν στη Βουλή για το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ;
…Οι μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης αναδεικνύουν το θράσος του λύκου που ισχυρίζεται ότι… φυλάει τα πρόβατα. Κι αποκαλύπτουν τις προθέσεις της να περιοριστεί το θέμα σε ένα ορισμένο πρόσωπο.
Δεν ηρεμούν όμως έτσι, κύριοι, τα ανήσυχα μυαλά. Απλώς πολιτικά γινόσαστε πιο ανίσχυροι από πριν.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου