ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Nωρίς – νωρίς

nωρίς-νωρίς-48690

Είχε πάει νωρίς χθες το πρωί στο γραφείο του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς. Ήταν λίγο μετά τις 6 το πρωί. Την ίδια ώρα είχε ζητήσει να είναι στα γραφεία τους και οι υπάλληλοι από το Γραφείο των Πρακτικών και της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για να φύγουν οι εισηγήσεις για το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής. Τους πήραν… πρέφα όμως οι πενταμηνίτες και τους εξανάγκασαν να φύγουν από το Δημαρχείο.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Πιέσεις
Οι πενταμηνίτες στις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους κάνουν λόγο για πιέσεις που δέχονται από τους υπηρεσιακούς τους προϊσταμένους προκειμένου να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τηλεφωνική
επικοινωνία
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ.κ. Γκουντέλια και Κοντορίζο είχε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Βόλου στον απόηχο του δημοσιεύματος του ΕΘΝΟΥΣ.
Εκείνο, όπως μάθαμε, που ρώτησε και τους δύο, είναι αν κλήθηκαν από το ΣΔΟΕ ή από την Εφορία να δώσουν διευκρινίσεις για την κινητή ή ακίνητη περιουσιακή τους κατάσταση…

Γιατί;
Ο Δήμος Βόλου στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο πρώην Κοιμητήριο Κούκος έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής. Μάρτυρες κατηγορίας έχει ορίσει; Και αν όχι γιατί;

Για την αιθαλομίχλη
Σε συντηρητικό κλάδεμα των δέντρων προχωρά η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Γιατί λέτε; Για να μπορούν τα αειθαλή να συγκρατούν λίγους ρύπους αιθαλομίχλης παραπάνω…

To φάντασμα
του ΄92
Το φάντασμα Σουφλιά, το 1992, αναπόφευκτα αναβιώνει με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν να είναι μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας η μεταστέγαση σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία. Persona non grata o κ. Αρβανιτόπουλος; Ας ευχηθούμε πως όχι…

Of course
Εχει και πολιτική διάσταση το επεισόδιο με τη νομική σύμβουλο και το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου; Οf course…

Διακήρυξη

Eτοιμάζουν διακήρυξη, μαθαίνω, πρώην αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, με την οποία θα τάσσονται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γριά – αλεπού
Τι ήθελε η γριά – αλεπού χθες το μεσημέρι, ο Βαγγέλης ο Καπούλας, στην περιοχή γύρω από τα Δικαστήρια;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ναι μεν, αλλά

Αν η εξυγίανση γίνει με σκοπό πολιτικό όφελος, η εξυγίανση θα γίνει θύμα της πολιτικής αντιπαράθεσης» επεσήμανε χθες ο Σάκης Παπαθανασίου, στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ, που κατήγγειλε τις απόπειρες όπως είπε ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Ο κ. Παπαθανασίου επίσης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Β.Κ

Τον «έκαψε»
Ο κ. Παπαθανασίου ήταν λάβρος κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου για τις δηλώσεις που έκανε αποκαλώντας την τρικομματική κυβέρνηση «κυβέρνηση Τσολάκογλου».
«Οι θέσεις του κ. Καμμένου έχουν μικρή απόσταση από την κυβέρνηση Τσολάκογλου» σημείωσε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, καταγγέλλοντας τον κ. Καμμένο ότι δημιουργεί εντυπώσεις και δεν συμβάλλει στη λύση προβλημάτων.
Β.Κ

Θεματικές
Σε τοπικό επίπεδο η ΔΗΜΑΡ πάντως ετοιμάζεται για αναβάθμιση. Ο Παντελής Μαστρογιάννης, γραμματέας της Ν.Ε ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε ότι τέλος Μαρτίου θα γίνει η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Ν.Ε. Μαγνησίας προς την αναβάθμιση του ρόλου της στην κοινωνία, ενώ θα πραγματοποιηθούν τρεις ημερίδες, για την Αυτοδιοίκηση, για τον τουρισμό και για το λιμάνι του Βόλου, στο πλαίσιο του τρίμηνου προγραμματισμού που έχει γίνει. Όλα αυτά βέβαια εκτός απροόπτου, αφού στην πολιτική οι εξελίξεις πάντα τρέχουν.
Β.Κ

Μόνο με τσιμέντο…

Ούτε σήμανση, ούτε φωτισμός, ούτε στηθαία ασφαλείας μελετήθηκαν για το έργο της γέφυρας Ξηριά στο λιμάνι Βόλου. Μόνο τσιμέντο έπεσε, στο πλαίσιο του έργου, τη μελέτη του οποίου συνέταξε ο ΟΛΒ και η Διεύθυνση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίων Δ4 του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και δημοπράτησε, έχοντας την ευθύνη υλοποίησής του. Η Περιφέρεια μετά τις δηλώσεις Π. Σκοτινιώτη έδωσε χθες διευκρινίσεις για το έργο. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός είχε έγκαιρα επισημάνει το πρόβλημα και είχε ζητήσει λύσεις.
Το έργο δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας της κυκλοφορίας. Μέσα σε όλα εμφανίστηκε και μικρής έκτασης καθίζηση. Αθάνατο ελληνικό δημόσιο…
Β.Σ.

Στο πλευρό ανέργων
Να μην εκδίδουν νέο δελτίο ανεργίας, αλλά να συνεχίζεται το προηγούμενο ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός από τον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση. Ο Περιφερειάρχης προτείνει οι ωφελούμενοι άνεργοι προγραμμάτων κατάρτισης να μην εκδίδουν καινούριο δελτίο ανεργίας μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, αλλά να συνεχίζεται το προηγούμενο. Διαφορετικά χάνουν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
«Σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει και αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των ανέργων με σεβασμό και ενδιαφέρον για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να διαρραγεί ανεπανόρθωτα ο κοινωνικός ιστός», σημειώνει.
Β.Σ.

Λάδι στη φωτιά
Φωτιές έχουν ανάψει στην τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα οι φήμες περί μεταφοράς των παιδαγωγικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, εκλογική περιφέρεια Χρ. Σταϊκούρα, γεγονός που δεν θεωρείται από τους ακαδημαϊκούς συμπτωματικό με το σενάριο. Οι αντιδράσεις λαμβάνουν ήδη τη μορφή θύελλας και ενώ ακόμη το υπουργείο Παιδείας κρατά τα χαρτιά του ως επτασφράγιστο μυστικό, αφήνοντας τα ΑΕΙ μέσα σε βουνό άλλων προβλημάτων, να ταλανίζονται.
Τα κριτήρια του σχεδίου «Αθηνά» είναι ταπεινότερα ακόμη και των πιο λογικών προσδοκιών, σχολιάζουν ακαδημαϊκοί με βάση τις διαρροές.
Β.Σ.

Επόμενη
συνάντηση

Κακεντρεχείς κύκλοι, σχολιάζοντας τη συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε, στοιχημάτιζαν ότι η επόμενη μεγάλη συνάντηση θα είναι μεταξύ Πάνου Καμμένου – Άνγκελα Μέρκελ!

Χ.Μ.

Ντροπή
Ορισμένες φορές η Πολιτεία φέρεται σαν αρπαχτικό. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι περίμενε το υπουργείο Οικονομικών να εκπνεύσει η προθεσμία παράδοσης πινακίδων κυκλοφορίας για να ανακοινώσει μόλις χθες την αύξηση φορολογίας στα αυτοκίνητα πάνω από 1929 κυβικά; Αν το ήξεραν οι κάτοχοί τους, σίγουρα δεν θα τα κρατούσαν σε κυκλοφορία. Απλά κουτοπόνηρο και απαράδεκτο.

Χ.Μ.

Η καταδίκη
της βίας

Τη βία πολλοί την καταδικάζουν στα λόγια, αλλά δυστυχώς λίγοι το εννοούν στην ουσία. Η βία έχει και πολλές αιτίες και πολλές πηγές, σημασία όμως δεν έχει αυτό αλλά η ιδεολογική της απομόνωση. Η μη βία είναι πολιτισμός και η όποια βία, η κάθε είδους βία, οπισθοδρόμηση.
Χ.Μ.

Απονενοημένο διάβημα;

Μα με τι μοιάζει η θεωρία περί κοινωνίας όρθιας μέσα στο ευρώ; Με τι μοιάζει η θεωρία περί μιας εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής και κοινωνικής Ευρώπης που έριξε χτες στο τραπέζι ο Τσίπρας; Πού πήγε η κατάργηση των μνημονίων και η διαγραφή του επαχθούς μέρους του χρέους;
…Ωχ! Τώρα το συνειδητοποιούμε! Κάτι τέτοια έλεγε κι ο… Φώτης πριν κάνει το απονενοημένο διάβημα και συνταχθεί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο!!!

Φ.Τ.

Τσίπρας – Σόιμπλε

Να συμφωνήσουμε με τον Τσίπρα πως στην παρούσα συγκυρία δεν εκπροσωπεί μόνον τους Έλληνες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί την αιχμή του βέλους όλων των ευρωπαϊκών λαών που αναζητούν διέξοδο από τον νεοφιλελευθερισμό και τον παγγερμανισμό.
…Να συμφωνήσει κι αυτός μαζί μας πως οι έως τώρα διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι δεσμεύσεις και το πρόγραμμα, δεν επιδέχονται καμιά αλλοίωση, νόθευση ή αφαίρεση.

Φ.Τ.

Τα κατεπείγοντα

Την ώρα που σχεδόν συνωμοτικά έρχονται εφτά(!!!) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου προς συζήτηση στη Βουλή για να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η τηλεοπτική μας δημοκρατία κατάφερε να ασχολείται ο ελληνικός λαός με διάφορα τρομοκρατικά χτυπήματα, που εντελώς… συμπτωματικά ενεργοποιήθηκαν ακριβώς αυτές τις περίεργες ώρες!
…Κι έτσι φτάσαμε να μιλάμε για τη σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά, ενώ στη Βουλή την ίδια στιγμή υποκύπτουμε στην απαίτηση των δανειστών για παραίτηση της χώρας μας από την εθνική της κυριαρχία!!!

Φ.Τ.

Ολοκληρωτισμός
Ολοκληρωτισμός δεν είναι μόνο πολιτικός ομοιομορφισμός ή οι κατευθύνσεις πολιτικού ομοιομορφισμού (π.χ. τα μνημόνια είναι ο μόνος δρόμος) ούτε τα αποτελέσματά τους, αλλά και η τρομοκρατία που λειτουργεί χειραγωγώντας την κοινωνία στο όνομα ενός γενικού ψευδοσυμφέροντος.
…Άρα κι η σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά είναι απολύτως καταδικαστέα.
Φ.Τ.

Μελέτη πολιτικού
χαρακτήρα

Ο μέσος αυτάρκης πολιτικός άντρας με το γελοίο υπεροπτικό του ύφος πατροναρίσματος του λαού από του βήματος της Βουλής, δεν είναι πλέον αποδεκτός από την ελληνική κοινωνία.
…Πόσο μάλλον όταν επιχειρηματολογεί υπέρ της παραχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας.
Φ.Τ.

Παρέδωσαν τη χώρα
παίζοντας με τις λέξεις

Και τι μας είπαν και, κυρίως, τι ψήφισαν χτες αυτοί οι πολιτικοί άνδρες; Πως το «αυτονόητο», αυτό που επιβάλλει ο «κοινός νους», δεν είναι παρά η παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας!!!
…Αποσιώπησαν πως αυτή η παραχώρηση αποβαίνει εις βάρος του λαού και προς όφελος της ολιγαρχίας. Παρέδωσαν τη χώρα μαζί και τον λαό παίζοντας με τις λέξεις. Ονομάζοντας τον κομφορμισμό «υπευθυνότητα», την προσαρμογή της πολιτικής τους στα συμφέροντα των ολίγων «ρεαλισμό»…
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου