ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βουνά και λαγκάδια

βουνά-και-λαγκάδια-51485
Συνέχισε και χθες να παίρνει τα… βουνά και τα λαγκάδια η νέα Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βόλο Νατάσσα Οικονόμου. Χθες ήταν σειρά του πρώην Δήμου Αρτέμιδας για την περιοδεία της, όπου συνοδευόμενη και από το νέο τοπικό Αντιδήμαρχο Αγριάς και Αρτέμιδας Σωτ. Χαλκιά, επισκέφθηκε την περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου και εξέτασε τμήματα της οδοποιίας που έχει υποστεί βλάβη και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.


Τα δέντρα
της Γορίτσας
Αλλα εκατό δέντρα της Γορίτσας πρόκειται να υλοτομηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τις εθελοντικές οργανώσεις του Βόλου, προκειμένου στη συνέχεια να διανεμηθούν δωρεάν σε άπορους της πόλης. Μέχρι τώρα με τα 140 δέντρα που άναψε το πράσινο φως το Δασαρχείο Βόλου, δόθηκαν ξύλα, πάνω από ένα τόνο, σε 40 περίπου οικογένειες
Αναίμακτη
συνάντηση
Όχι, χθες το μεσημέρι δεν χύθηκε αίμα. Όλα κύλησαν ήρεμα. Αντίθετα οι αντιμαχόμενες πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους σε δεκαπέντε μέρες.
…Φωτιά
στα τόπια
Ενα «εντέλλεσθε» που κρατά στα χέρια του ένας πρώην ταμίας και το οποίο το έχει καταθέσει στον ανακριτή αναμένεται πολύ σύντομα να βάλει πολιτική φωτιά στα τόπια…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Εκατέρωθεν
Ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης στο Νοσοκομείο Βόλου, και μάλιστα πολυμέτωπος, είναι πράγματι γεγονός. Το θέμα είναι ποιον ωφελεί αυτός ο «πόλεμος» και πόσα «θύματα» θα έχει αυτή τη φορά. Η συνέχεια πάντως αναμένεται με ενδιαφέρον εκατέρωθεν.
Β.Κ

Νέα πρόσωπα
Υπέβαλε αίτηση για συνταξιοδότηση ο διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ Χρήστος Σταθόπουλος και αποχωρεί. Χρέη διευθυντή προς το παρόν και αναπληρώτρια διευθύντρια έχει οριστεί η γνωστή πνευμονολόγος Ζέττα Στεργίου, ενώ ο ορισμός νέας Διεύθυνσης θα γίνει για πρώτη φορά πλέον από τον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα οσονούπω όπως πληροφορείται η στήλη.
Β.Κ

Κομματικά
τερτίπια
Ασφαλώς και οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα έχουν απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην πληρωμή τους. Αυτό ωστόσο απέχει πολύ από την προσπάθεια ορισμένων με καθαρά κομματικά κριτήρια, να στοχοποιήσουν το ΕΚΒ και μάλιστα προσωπικά τον πρόεδρο Θανάση Παπαδημόπουλο για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ενώ γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι το Υπουργείο Εργασίας είναι το μόνο αρμόδιο για την πληρωμή του προγράμματος. Μπορεί έτσι να βολεύει την κομματική τους στρατηγική, όμως το ψέμα και η λάσπη στον ανεμιστήρα κάποτε τελειώνουν. Και βαραίνουν αυτούς που τα μηχανεύονται και τα αναπαραγάγουν.

Β.Κ

Τα ’μαθες
τα νέα, Αλέξη;
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά από πολλούς μήνες που δείχνει οριακό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σαφή υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά έναντι του Αλέξη Τσίπρα δημοσιοποιήθηκε χθες. Εξ εφόδου προς το παρόν καταλαμβάνεται μόνο η βίλα Αμαλία και όχι τα χειμερινά ανάκτορα της εξουσίας. Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι με… Διαμαντόπουλους στην προμετωπίδα του κόμματός του είναι αδύνατο να πείσει πλειοφηφικά ρεύματα της κοινωνίας ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Εκτός και αν έχει πεισθεί ότι είναι δύσκολο πράγμα να κυβερνάς την Ελλάδα αυτή την εποχή και τα μεθοδεύει όλα ώστε να παραμείνει στην ασφάλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως είναι δύσκολο να εξηγηθούν ορισμένα… αυτογκόλ.
Χ.Μ.
Και βουλευτής
και αναρχικός;
Οταν ανέλαβε την εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «αντιεξουσιαστές στην εξουσία!». Θα μου πείτε βέβαια ότι ο Γιώργος με πολύ κόπο έχει κατακτήσει το πολιτικό ακαταλόγιστο. Αυτός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Διαμαντόπουλος που από το βήμα της Βουλής δήλωσε αναρχικός, μάλλον πρόκειται για άλλη φάση. Αναρχικός και βουλευτής. Έννοιες τόσο αντιφατικές σα να λέμε οικοδόμος με… γόβα στιλέτο. Θα μου πείτε μέχρι να θεσπιστεί ειδικό τέλος στις παπαριές, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Χ.Μ.

Ασυγκράτητος
Αστραψε και βρόντηξε ο Βενιζέλος στη συνάντησή του με παλιούς πράσινους βουλευτές. Αισθανόμενος απελευθερωμένος μετά την διευκρίνιση για το πότε πειράχτηκε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ, δεν έβαλε γλώσσα μέσα. Και σε ψηλότατους τόνους. Τόσο που κάποιοι τον παρακολουθούσαν έκπληκτοι
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο σημείο που εξερράγη, παρομοίασε τον εαυτό του με τον… Άγιο Νεκταριο Πενταπόλεως που χρίστηκε Άγιος από τον αρχιεπίσκοπο Αιγύπτου επειδή είχε τεράστια υπομονή. «Εγώ θα μιλήσω» είπε «γιατί με στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ» και μετά δεν έλεγε να σταματήσει.
Μ.Μ.

Κάτι για όλους
Στην ίδια συνάντηση με τον Βενιζέλο, πήρε το λόγο και η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι όλοι έχουν πολιτικές ευθύνες, όχι μόνο ο πρόεδρος, βάζοντας στην ουσία μέσα στο κάδρο των ευθυνών και τον Βενιζέλο. Τι ήθελε και της ξέφυγε; Ο Μπένι τη διέκοψε και επίσης σε πολύ έντονο τόνο της είπε: πες καθαρά τι θέλεις να πεις, για να σου απαντήσω.
Αφού έδιωξαν μέχρι και τον καφετζή που τους έφερε τις πορτοκαλάδες, μην τυχόν και αρχίσει να του αναλύει την τεχνολογία του αποχυμωτή.
Μ.Μ.

Εμπρός για ανανέωση
Στο καθαρά πολιτικό μέρος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ενόψει του συνεδρίου, θα πρέπει να κάνει πίσω η παλιά φουρνιά στελεχών, ώστε να δώσουν βήμα στη νέα γενιά. Και αμέσως μετά φώναξε τον Σκανδαλίδη να αναλάβει ενεργό ρόλο για το συνέδριο.
Μ.Μ.
Τι λέει ο ποιητής;
Αυτό τώρα τι σημαίνει; Ο Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κάλεσε για άλλη μια φορά τον Κώστα Βαξεβάνη να αποκαλύψει ποιος του έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ.
Η απάντηση του Βαξεβάνη στον Βενιζέλο ήρθε μέσα από το twitter του που έγραψε: «Αλήθεια, δεν θυμάστε κύριε Βενιζέλο;»
Μ.Μ.

Θα ξαναγυρίσει;
Με την ευκαιρία, αφού το στικάκι αλλοιώθηκε αφού είχε φύγει από τα χέρια του Παπακωνσταντίνου, η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ ισχύει;
Μ.Μ.

Τα… άκρα
Στην προχτεσινή Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου για τη Βία υπήρξαν και ορισμένες «περίεργες» τοποθετήσεις.
…Ας το ξανασκεφτούν κάποιοι. Άλλο επιτιθέμενος, άλλο αμυνόμενος. Άλλο φασίστας, άλλο αντιφασίστας. Η θεωρία των δύο άκρων σήμερα, περισσότερο από ποτέ, εκτός από το γεγονός ότι δίνει άλλοθι στους φασίστες, πριμοδοτεί και τον πολιτικό εξτρεμισμό του Κέντρου. Του οποίου πρόσφατη εκδήλωση αποτελεί η μνημονιακή πολιτική.
Φ.Τ.
Η θεωρία των άκρων
Να το πούμε κι αλλιώς: Απάντηση στη θεωρία των άκρων δίνει η ίδια η Ιστορία. Ο αντικομμουνιστής Τσώρτσιλ συνέπραξε με τον Στάλιν, τον πλέον δογματικό εκπρόσωπο του κομμουνιστικού κινήματος, και συγκρότησαν αντιφασιστικό μέτωπο, προκειμένου να πολεμήσουν το ναζισμό και το φασισμό.
…Είναι ανάγκη πρώτα να χαθεί ο έλεγχος, για να καταλάβουμε ότι η εξίσωση των πάντων εξυπηρετεί όχι αυτόν που αδικείται, αλλά τον αδικούντα, και να προσανατολίσουμε ανάλογα τη δράση μας;
Φ.Τ.

Το ανώτατο στάδιο
της διαφθοράς
Οχι μόνον δεν υπάρχουν ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν υπάρχει καν το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Όπως δεν υπάρχουν κι οι υπόλοιπες λίστες, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, της Ολυμπιάδας, των εξοπλισμών, του Βατοπεδίου, των υποκλοπών, του παραδικαστικού, της SIEMENS, των δομημένων ομολόγων, της κρατικής διαφήμισης, του ασφαλιστικού, των κουμπάρων, των κομιστών, των φαρμάκων, των νοσοκομείων, των ΜΚΟ, των επιχειρηματιών χωρίς κεφάλαια, των θαλασσοδανείων, των καναλοδανείων, των μνημονίων, της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου κ.τ.λ., κ.τ.λ.
…Το ανώτατο στάδιο της διαφθοράς είναι να «αποδεικνύεται» ότι διαφθορά δεν υπάρχει.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου