ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σαφής Διαφοροποίηση

σαφής-διαφοροποίηση-52469
Πολύ σωστά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του χθες ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος όταν ορισμένοι επιχείρησαν να «τσουβαλιάσουν» όλες τις κινητοποιήσεις για να υποστηρίξουν τις απόψεις τους περί βίας στην πόλη. «Η βία ξεκινά από το ίδιο το κράτος και τη γεννούν οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που έχουν φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους και γενικότερη όλη την ελληνική κοινωνία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημόπουλος, χτυπώντας παράλληλα το «καμπανάκι» ότι όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές θα εντείνονται και τα φαινόμενα βίας, για να ζητήσει από τους φορείς να «συστρατευτούν», ναι, αλλά προς την κατεύθυνση να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.
Β.Κ
Επιβεβαίωση
Επιβεβαιώθηκε η στήλη όσον αφορά στις επιλογές της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου για τους νέους Αντιδημάρχους στο Δήμο. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε χθες και όπως επισημαίνεται εκ μέρους του Δήμου οι επιλογές που έγιναν έχουν στόχο την ανανέωση σε συνδυασμό με την εμπειρία για να δοθεί βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη. Γερό στομάχι… χρειάζεται και όρεξη για δουλειά.

Β.Κ

Από κοινού
«Και οι δύο μας αυτοπροταθήκαμε στην ομάδα πλειοψηφίας, θεωρώντας ότι μπορούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. Μετά από ψηφοφορία που έγινε στην ομάδα πλειοψηφίας προέκυψε το αποτέλεσμα, το οποίο, κατόπιν εισήγησης της Δημάρχου, στήριξε ομόφωνα η ομάδα πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο». Αυτό περιλαμβάνει κοινή δήλωση των κ.κ. Γ. Μπατζιάκα και Μ. Αραμπατζή με αφορμή δημοσίευμα στον «Τ» που επεσήμανε ότι «αυτοπροτάθηκε και εκλέχθηκε» για τον κ. Αραμπατζή. Τη σκοπιμότητα της διευκρίνισης δεν την κατανοούμε μεν, αφού ωστόσο κρίνεται απαραίτητη για τη Δημοτική Αρχή, Ο.Κ., πάσο…
Β.Κ

Ορθό
Ιδιαίτερα προβληματισμένος και δεν το κρύβει είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης, καθώς βλέπει ότι μέχρι στιγμής όλες οι κυβερνητικές επωδοί περί ανάπτυξης προς το παρόν μένουν μόνο στα λόγια και όχι στην ουσία που είναι μέτρα που θα ζωντανέψουν και πάλι την αγορά. Αντί να στηρίξει τέτοιες πρωτοβουλίες… αφοπλίζει τα Επιμελητήρια και όλους τους θεσμικούς εταίρους, σημείωσε με νόημα ο κ. Μπασδάνης και δυστυχώς εάν συνεχιστούν οι «ασκήσεις επί χάρτου» όσα λέει πλέον ο κ. Χατζηδάκης θα είναι απλά μία ωραία έκθεση… λογοτεχνική και τίποτα άλλο και η αγορά θα αργοπεθαίνει.

Β.Κ

Δεν κρύβεται πια…
Το μάθατε; Ο ΣΥΡΙΖΑ φυγαδεύει τις επενδύσεις μεταμφιεσμένες σε θεούσες ξεματιάστρες, για να μην τις βρει ο Σαμαράς. Τέτοιο σαμποτάζ μιλάμε…
Μ.Μ.
Θα χωρέσουν όλοι;
Και αφού μας ανέλυσαν το σχέδιο για να έρθουν οι επενδύσεις, είπαν να πιουν και ένα ποτήρι νερό για το στεγνωμένο λαρύγγι τους. Εμφιαλωμένο, ΗΒΗ Λουτρακίου (δεν κάνω διαφήμιση, γιατί χθες το εργοστάσιο έκλεισε).
Μ.Μ.
Ιστορικά βάρη
Τι θα γίνει με αυτή την ιστορία, που επιμένει να φορτώνει με το άγχος των ευθυνών στα πιο φωτισμένα μυαλά μας; Ο Βενιζέλος το ξεκαθάρισε προ πολλού ότι πάνω του στηρίζεται το μέλλον της χώρας, η ύπαρξη της κυβέρνησης, η συνέχεια της δημοκρατίας. Χθες προστέθηκε και ο Χατζηδάκης. Που δήλωσε απερίφραστα ότι δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει στην προσέλκυση των επενδύσεων. Εντάξει, υπουργέ μου. Θα το δούμε λίγο πιο χαλαρά, αν χρειαστεί.
Μ.Μ.

Οπότε;
Εντάξει, «αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη», όμως ο Παπακωνσταντίνου μάλλον είναι αυτός που βγαίνει «νοικοκύρης» μετά τις εξελίξεις για την ημερομηνία αλλοίωσης στο στικάκι.
Μ.Μ.
Εχει γούστο!
Τι σου είναι οι συμπτώσεις! Στις 22 Ιανουαρίου ο Τσίπρας θα είναι στις ΗΠΑ για να μιλήσει ως προσκεκλημένος σε γνωστό Ινστιτούτο για «το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης». Θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον από την προηγούμενη μέρα. Στις 21 Ιανουαρίου, γίνεται η ορκωμοσία του Ομπάμα. Λες;

Μ.Μ.

Μαζικό
παρών
Μαζικό παρών έδωσαν χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου η οποία συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την καταπολέμηση της βίας στην πόλη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που με τη χθεσινή τους παρουσία έδειξαν ότι στα επικίνδυνα διακυβεύματα για την τοπική Δημοκρατία μπορούν να επιδεικνύουν τη δέουσα εγρήγορση και επαγρύπνηση. Σε μία εποχή όπου το ζητούμενο είναι τα αυτονόητα, το καταγράφουμε ως μία ελάχιστη βάση κοινωνικής συνείδησης, πάνω στην οποία μπορούμε να επενδύσουμε για ένα καλύτερο Αύριο…
Ανεβάζει
τον πήχυ
Ανεβάζει τον πήχυ ψηλά η Νατάσσα Οικονόμου για το νέο τομέα ευθύνης της. «Τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά στην καθαριότητα της πόλης και στην καθημερινότητα των πολιτών» είπε χθες μέσω ανακοίνωσης που δόθηκε από το Δήμο, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα το στοίχημα που βάζει με τον εαυτό της, προκειμένου να διαψεύσει όλους όσοι τις τελευταίες μέρες υποστηρίζουν ότι με την τοποθέτησή της στη νέα μπαρουτοκαπνισμένη δημοτική υπηρεσία… κάηκε πολιτικά.
Η είσοδος
στα Μουσεία
Ο… δαίμων των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ με την οποία επιβάλλονταν είσοδος ένα ευρώ στους μαθητές που θα επισκέπτονται τα Μουσεία του Δήμου Βόλου. Η απόφαση ήταν λανθασμένη, μας διεμήνυσε αρμόδια πηγή του Δήμου και θα σταλεί προς δημοσίευση η ορθή επανάληψη της απόφασης που ελήφθη τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αυτό γιατί η πλειοψηφία έκανε δεκτές τις ενστάσεις των μειοψηφιών, σύμφωνα με τις οποίες οι μαθητές που συνοδεύονται από τους γονείς τους ή επισκέπτονται τα Μουσεία με οργανωμένα σχολικά γκρουπ δεν θα πληρώνουν είσοδο…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Το… προνόμιο
Συσσίτιο στη στρατιωτική λέσχη του Βόλου έχουν πλέον το προνόμιο να λαμβάνουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της Μαγνησίας.
…Το οποίο προνόμιο προήλθε από την αναγνώριση εκ μέρους της Πολιτείας ότι καταβαράθρωσε τις αποδοχές τους σε σημείο να μην μπορούν πια να επιζήσουν.
Φ.Τ.
Η βία ξεκινά
από το ίδιο το Κράτος
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για τη βία στο Βόλο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θ. Παπαδημόπουλος είπε ότι η βία ξεκινά από το ίδιο το Κράτος. Οι εργαζόμενοι είναι πληγωμένοι, ανέφερε, καθώς δεν έχουν καμία παροχή. Όσο θα συνεχίζονται οι κυβερνητικές πολιτικές, θα υπάρχει βία. Δεν μπορείς να την ελέγξεις, παρά μόνον με πολιτικές πρωτοβουλίες.
…Άδικο έχει;
Φ.Τ.
Το μόνο σώο
και αβλαβές
Ενώ ο λαός και η πατρίδα οδηγούνται στο τελικό στάδιο εξόντωσης, στα μάτια της κοινής γνώμης το θέμα που προβάλλεται με μεγεθυντικούς φακούς είναι το ζήτημα της βίλας Αμαλίας.
…Πολύ βολικό, αλήθεια. Τα διλήμματα, οι εκβιασμοί, η κινδυνολογία, η εξαΰλωση της οικονομίας, ο εξανδραποδισμός της κοινωνίας, η κατάλυση της κυριαρχίας της χώρας, η υπονόμευση της δημοκρατίας, η κατάλυση θεσμών, η φτώχεια, η ανεργία κ.τ.λ. μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο, μαζί με τη λίστα Λαγκάρντ και τη σαπίλα που κρύβει. Πίσω από υποθέσεις σαν της βίλας Αμαλίας τελικά το μόνο που παραμένει σώο και αβλαβές είναι η μνημονιακή βία εναντίον του λαού και της χώρας και οι πολιτικοί φορείς της.
Φ.Τ.

Βίλα Αμαλία
Πού να χωρέσει, για παράδειγμα, μπροστά στο κολοσσιαίο θέμα της βίλας Αμαλίας το… θεματάκι ότι η χώρα μας έρχεται δεύτερη μετά τις ΗΠΑ στις εξοπλιστικές δαπάνες; Πολύ δε περισσότερο πού να χωρέσει ο σχολιασμός ότι βασικοί προμηθευτές εξοπλισμού είναι οι… δανειστές μας; Κι ακόμη πιο πολύ, πού να χωρέσει η διαπίστωση ότι οι δανειστές μας για να πάρουν τα λεφτά τους επιβάλλουν μεν πολιτικές εξαθλίωσης του λαού, αρνούνται όμως να ζητήσουν… μείωση των εξοπλισμών μας, οι οποίοι όχι μόνο συνεχίζονται και βαθαίνουν τη φτώχεια μας, αλλά και δεν έχουν μεγάλη σχέση με τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αμυντική επάρκεια της χώρας;
…Αλλά όλα αυτά είναι πολιτική. Για τέτοια θα μιλάμε τώρα, όταν υπάρχουν θέματα απείρως σοβαρότερα, όπως της βίλας Αμαλίας;

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου