ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ποιες καμπάνες;

ποιες-καμπάνες-53434
«Καμπανάκια» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος ότι χτυπάει η οργάνωση συχνά στο κόμμα κεντρικά, προκειμένου να επισημάνει προβλήματα και κακώς κείμενα ώστε να βελτιωθεί η κυβερνητική πολιτική. Δεν ξέρω εάν οι καμπάνες και τα καμπανάκια… θα ακουστούν, Γιώργο, η πολιτική της συγκυβέρνησης πάντως να αλλάζει δεν βλέπω και δυστυχώς δύσκολα -και να θέλει κανείς- μπορεί να υποστηρίξει μία πολιτική που λειτουργεί «αφαιρετικά» και εις βάρος των πολιτών.
Β.Κ

Κόντρα
«Φιλοκατήγορος γίνεται κάποιος από ματαιοδοξία και όχι από κακία» έλεγαν χθες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, σχολιάζοντας την επικριτική στάση που τηρεί σε όλα τα θέματα που κρατά απέναντι στη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου ο ανεξάρτητος σύμβουλος πλέον Χρ. Παπαρούνας. Η κόντρα πάντως μεταξύ των δύο πλευρών… αναζωπυρώνεται και κάθε φορά εντείνεται… ανάλογα με τη θεματολογία.
Β.Κ
Λευκός καπνός…
Μέχρι αργά το βράδυ χθες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου προσπαθούσε να λύσει το γόρδιο δεσμό με τους νέους Αντιδημάρχους. Τα πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο είναι οι κ.κ. Χρισταντώνης και Σεσκλιώτης και Ι. Μπατζιάκας και Β. Νικολάου. Μέχρι πάντως τις 10 το βράδυ «λευκός καπνός» από το Δημαρχείο δεν είχε βγει… σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.
Β.Κ

Η ατάκα…
«Το παγκόσμια πρωτοτυπία» είναι ατάκα Παπαρούνα και όχι δικιά μου, έλεγε χθες στη στήλη ο πρώην Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Μπάμπης Πάσχος, όσον αφορά στις συζητήσεις που έγιναν στην ομάδα πλειοψηφίας πριν την ψηφοφορία για το νέο πρόεδρο. Ο Μπάμπης Πάσχος, κουβαλώντας μεγάλη εμπειρία πλέον στην αυτοδιοίκηση, σχολίαζε χθες ότι όλα αυτά λίγη σημασία έχουν μπροστά στις ίδιες τις προκλήσεις που είναι μπροστά και δεν περιορίζονται στα στενά όρια του Δήμου.

Β.Κ

Αλλα στατιστικά
Ο αριθμός των πολιτών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας μέσα σε μία διετία Μνημονίων από το 16,3% αυξήθηκε στο 22,1% το ’11. Το 2012 ήταν κοντά στο 25%.
Την ίδια περίοδο η ανεργία από το 9,5% το 2009, έφθασε στο 12,5% το 2010 και στο 17,7% το 2011 για να πάει το Σεπτέμβριο 2012 σε 26%.
Αυτά τα «στατιστικά», όμως, δεν αναφέρονται σε καμιά διεθνή συνάντηση.
Μ.Μ.
Σε τιμή ευκαιρίας
Σήμερα θα μάθουμε και τα υπόλοιπα. Τι θα μπει στο ράφι των προσφορών για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Μ.Μ.
Ψάχνουν τρόπο
Τα φώτα «ειδικών μαγείρων» αναζητούν στην κυβερνητική συμμαχία για να βρουν πώς θα στηθούν οι κάλπες ώστε να αποκλειστούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι διαρροές στην ψηφοφορία για την προανακριτική, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία έχει μόλις 164 βουλευτές. Η πρώτη σκέψη, να στηθεί μία κάλπη για… κάθε κόμμα απορρίφθηκε καθώς δεν θα επρόκειτο για μυστική ψηφοφορία.
Μ.Μ.

Οχι νέα, νεότατη τεχνολογία
Πάμε τόσο καλά στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου, ώστε ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους υπουργούς του για το θέμα της χρήσης των νέων τεχνολογιών, με… χειρόγραφη επιστολή. Καλογραμμένη όμως…
Μ.Μ.
Περιοδεία
Αλάτι στην πλατεία της Δράκειας αναγκάστηκαν να ρίξουν νωρίς χθες το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, καθώς λόγω του παγετού που είχε σχηματιστεί δεν μπορούσε να κάνει αναστροφή το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το ίδιο χρειάστηκε να κάνουν οι υπηρεσίες και στο δρόμο Κουκουράβας – Μακρινίτσας, λόγω της ανωφέρειας και της στενότητας που παρουσιάζει ο δρόμος.
Πάντως από νωρίς το πρωί η νέα Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου, συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου Αλέκο Μεταφτσή, έκανε περιοδεία στις περισσότερες περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Το άγχος της είναι δεδομένο, καθώς εκεί που θα δώσει τα πρώτα σοβαρά διαπιστευτήριά της είναι οι χιονοπτώσεις και η ετοιμότητα που θα επιδείξει…

Το έμαθαν από
τις εφημερίδες
Χθες το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Απ. Παντσάς κάλεσε τις εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής, προκειμένου να τις ενημερώσει για την αναγκαιότητα να παραμείνουν ανοικτά τα ΚΑΠΗ για τη φιλοξενία των άστεγων της πόλης. Και φυσικά τα…άκουσε, καθώς οι εθελοντές διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι έμαθαν για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ χθες και σήμερα από τις εφημερίδες…
Η Επιτροπή
Διαβούλευσης
Συνήθως στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στην οποία συμμετέχουν 50 εκπρόσωποι φορέων και πολίτες δεν παρευρίσκονται περισσότεροι από 25 φορείς με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται με το ζόρι σε κάθε συνεδρίασή της η απαιτούμενη πλειοψηφία. Να δούμε σήμερα που συζητείται το θέμα για τους τρόπους αντιμετώπισης των φαινομένων βίας που παρατηρούνται συχνά – πυκνά στην πόλη, πόσοι θα παραβρεθούν;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
Δεν κυκλοφορούν
στην κοινωνία;
Πέρυσι και φέτος παραδόθηκαν μόνο στο Νομό Μαγνησίας 7.000 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων. Αν υποθέσουμε ότι ο μέσος όρος των τελών κυκλοφορίας είναι 250 ευρώ, το δημόσιο έχασε 1.750.000 ευρώ, συν τα μισά από τις περσινές πινακίδες που παρέμειναν αζήτητες (άλλες 875.000 ευρώ). Μόνο από τα τέλη κυκλοφορίας χάνονται δημόσια έσοδα της τάξεως των 2.625.000 ευρώ. Αν ήταν μόνο η απώλεια από τα τέλη κυκλοφορίας η ζημιά θα ήταν μικρή. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Αν υποθέσουμε ότι το κάθε όχημα φουλάριζε μόνο μια φορά το μήνα καύσιμα, δηλαδή περίπου 80 ευρώ ή το ελάχιστο χίλια ευρώ ετησίως, τότε με 80% φορολογία στα καύσιμα το κράτος χάνει με πολύ μετριοπαθείς υπολογισμούς περίπου 800 ευρώ ετησίως από το κάθε όχημα. Αν λοιπόν μιλάμε για 10.500 οχήματα ακινητοποιημένα, δηλαδή τρία επί 3.500 οχήματα, φτάνουμε στο αστρονομικό ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ μόνο από τους φόρους καυσίμων που θα μπορούσαν να αποδώσουν τα ακινητοποιημένα οχήματα της Μαγνησίας της τελευταίας διετίας!!! Λογαριασμός λοιπόν 2.625.000 από τα τέλη και 12.000.000 από φόρους καυσίμων συνολικά 14.625.000 ευρώ! Αν υπολογίσουμε ότι το κάθε αυτοκίνητο χρειάζεται ετησίως μετριοπαθώς και χωρίς έκτακτες ζημιές, τρακαρίσματα κ.τ.λ., για ασφάλεια, ανταλλακτικά, πλυντήρια, αξεσουάρ, σέρβις κ.α. περίπου 600 ευρώ ετησίως με 23% Φ.Π.Α., τότε το κράτος χωρίς να υπολογιστεί κανένας άλλος φόρος χάνει από το κάθε όχημα περίπου 140 ευρώ επί 10.500 οχήματα φτάνουμε στο 1.470.000 ευρώ συν τα 14.625.000 ίσον με 16.095.000!!! Αν υπολογιστούν και οι απολεσθέντες φόροι, με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς και με τους μισούς επαγγελματίες να κόβουν αποδείξεις τότε έχουμε άλλα 3-4 εκατομμύρια ευρώ χαμένων εσόδων του κράτους. Δηλαδή μόνο από τα ακινητοποιημένα οχήματα της Μαγνησίας χάθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Επί 54 νομούς της Ελλάδος ξεπερνάμε με χαρακτηριστική άνεση το ένα δισ. ευρώ! Τόσα δεν εξοικονομήθηκαν από τις τελευταίες περικοπές στις συντάξεις;
Όλα αυτά γιατί δεν τολμούν να εφαρμόσουν το αναλογικό και δημοκρατικό μέτρο της ενσωμάτωσης των τελών κυκλοφορίας στα καύσιμα που δεν θα τα επιβάρυνε πάνω από 3 – 4 λεπτά το λίτρο τα οποία πληρώνουμε σε διάφορους αεριτζήδες και λαθραίους. Αυτό δηλαδή που κάνουν όλες οι προηγμένες οικονομικά χώρες όπως η Ολλανδία, στην Ελλάδα αδυνατούν και να το αντιγράφουν ακόμα! Αυτά και με γεια μας…
Χ.Μ.
Συστρατεύονται(;)
Συστράτευση Ανεξάρτητων Ελλήνων με Χρυσή Αυγή στη Βουλή… για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τον Πάνο Καμμένο που τείνει χείρα συνεργασίας στους Χρυσαυγίτες βουλευτές. Άντε τώρα η Μαρίνα… να επικρίνει τον Παναγιώτη. Γίνεται, δεν γίνεται…αφού μαζί θα πολεμήσουν την διαφθορά στην Ελλάδα(;). Πρέπει όμως και η πολιτική σκοπιμότητα να έχει τα όριά της. Εδώ χάθηκε το μέτρο.

Β.Κ

Σωστό και λάθος
Στο 26% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,7 σε σχέση με τον Αύγουστο και αύξηση 7,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2011!!!
…Ούτε στην περίπτωση μιας προϊούσας οικονομικής παρακμής, ούτε στις συνθήκες μιας ακμαίας οικονομικής προόδου, ούτε και στην επικράτεια μιας ομαλής λειτουργίας της οικονομίας, θα ήταν δυνατόν να βαθαίνει συνεχώς η ανεργία, αν η ακολουθούμενη πολιτική δεν ήταν εντελώς λάθος για τον λαό και εντελώς σωστή για την ολιγαρχία
Φ.Τ.
«Σαν προκήρυξη
από τη βίλα Αμαλία»
Σε ένα ιστορικό διάγγελμα προχώρησε χθες ο λαϊκός αγωνιστής Βενιζέλος. Μετά τις συνομιλίες του Σαμαρά με τη Μέρκελ περί της σωτηρίας ή μη της Ελλάδος η σημαντικότερη εξέλιξη της ημέρας είναι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανίσει την τελευταία έκφραση της λαϊκής θέλησης στη χώρα μας, το ΠΑΣΟΚ, και να συντρίψει την τελευταία ελεύθερη φωνή υπέρ των εργαζομένων, τον Βενιζέλο! Μονάδες αποκατάστασης του Τσίπρα με κοντάρια και μολότοφ ανά χείρας προσπαθούν μέχρι αυτή την ώρα να εισβάλουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους…
…Πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή των ισχυρών στην Ελλάδα δεν υφίσταται. Ούτε διαπλοκή μεταξύ της οικονομικής ελίτ, των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας και μεγαλοεκδοτών. Η λίστα Λαγκάρντ λ.χ. δεν υπάρχει. Είναι αισχρή δολοπλοκία του ΣΥΡΙΖΑ, αποκύημα τρελαμένων εγκεφάλων ομάδας «παρμένων» συνωμοτών του λόμπι της δραχμής, οι οποίοι έχουν στήσει σκλαβοπάζαρα και πάνε μας ξεπουλήσουν σε Διεθνή Ταμεία, Τράπεζες, και διάφορα οικονομικά κι εξουσιαστικά βαμπίρ, ντόπια και ξένα.
Συριζαίοι, κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του λαού! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Φ.Τ.
Ο ίδιος και οι συν αυτώ
Παραβλέπει ο κ. Βενιζέλος ότι η βία κατά της κοινωνίας συνιστά συγκροτητικό χαρακτηριστικό της μνημονιακής πολιτικής στα χρόνια της «διαρκούς έκτακτης ανάγκης». Παραβλέπει το γεγονός ότι ο θεσμικός χαρακτήρας της μνημονιακής βίας κατά της κοινωνίας, την οποία ο ίδιος και οι συν αυτώ δημιούργησαν, μετατοπίζει το πλαίσιο της νομιμότητας σε θέσεις όλο και πιο ακραίες, προκειμένου να συγκαλυφθεί η ακραία διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Παραβλέπει ότι το καταχώνιασμα της λίστας Λαγκάρντ σε κάποιο του συρτάρι αποκαλύπτει τη διαστρέβλωση του πολιτικού συστήματος και σηματοδοτεί τον εξτρεμισμό του πολιτικού Κέντρου, όπως αυτός έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, με αποτέλεσμα σήμερα να απειλούνται, εκτός των άλλων, η δημοκρατία αλλά και οι στοιχειώδεις συνθήκες που διασφαλίζουν την κοινωνική ειρήνη.
…Και μεταθέτει σε άλλους το πρόβλημα που ίδιος και οι συν αυτώ δημιούργησαν.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου