ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραβίαση δικαιωμάτων

παραβίαση-δικαιωμάτων-54117

Θέση για τις εξελίξεις που έχουν κλονίσει τις τελευταίες ημέρες την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας με τη διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικών πήρε ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλιας. Όπως σχολίασε, αποτελεί άσκοπη και στα όρια της νομιμότητας επίδειξη ισχύος εκ μέρους της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. «Είναι προτιμότερο να προλαμβάνονται καταστάσεις, παρά να εξαντλείται η αυστηρότητα κατόπιν εορτής», ανέφερε και μίλησε για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Β.Σ.

Μοιρασμένοι

Μοιρασμένα είναι τα στελέχη στη Μαγνησία όσον αφορά στη διαγραφή του Πάρι Μουτσινά από τη ΔΗΜΑΡ. Κάποιοι βέβαια που εξαρχής δεν είχαν δει με καλό μάτι την εκλογή του και βρήκαν «πάτημα» στις διαφοροποιήσεις του, από χθες μπορεί να «ανοίγουν» και σαμπάνιες, υπάρχουν όμως και στελέχη της Ν.Ε που είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα, καθώς δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη. Χθες πάντως ο κ. Μουτσινάς ήταν στο γραφείο του στο Βόλο όταν ενημερώθηκε για τη διαγραφή του… και αυτό λέει πολλά.
Β.Κ

Το περίμενε
Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου τελικά η εκλογή του Μπάμπη Αραμπατζή δικαιώνει την επιλογή του να αυτοπροταθεί, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στην ομάδα πλειοψηφίας θα υπάρχει και άλλος υποψήφιος, αφού η Δήμαρχος δεν έκανε καμία πρόταση και αποφάσισε να «ρίξει» το μπαλάκι στους δημοτικούς συμβούλους. Εάν πάντως περίμενε διαφορετικό αποτέλεσμα, κακώς, διότι θα έπρεπε να ξέρει ότι ο κ. Αραμπατζής έχει την αποδοχή όλων. Δεν είναι τυχαίο ότι εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές.

Β.Κ

Δεν είναι έτσι,
κύριε υπουργέ
Σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να υποστηρίξει την μη επέκταση του επιδόματος θέρμανσης, χρησιμοποίησε το εξής επιχείρημα: Από το ποσό που είχαμε προϋπολογίσει δεν έχει αξιοποιηθεί ούτε το 10%! Μα, καλά, δεν έχει ακούσει ο υπουργός ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης έχει πέσει σε σχέση με πέρυσι πάνω από 80%; Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οι δικαιούχοι δεν χαρίζουν το επίδομα θέρμανσης τέτοια εποχή ούτε για λόγους γραφειοκρατίας, ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Δεν πηγαίνουν οι δικαιούχοι να πάρουν το επίδομα θέρμανσης για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αγόρασαν πετρέλαιο και κατά συνέπεια δεν δικαιούνται επίδομα!!! Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε; Αν ο κ. Στουρνάρας απλά υπεκφεύγει έχει καλώς, ναι, έχει καλώς, αν όμως δεν το αντιλαμβάνεται, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η επέκταση του επιδόματος θέρμανσης με τις παρούσες συγκυρίες και πάντα μέσα στο ποσό που έχει προϋπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να εξυπηρετήσει κι άλλες κατηγορίες πολιτών που αγόρασαν πετρέλαιο εις βάρος της τσέπης τους και προς όφελος του περιβάλλοντος, μιας και οι δικαιούχοι των υφιστάμενων κατηγοριών στράφηκαν στα ξύλα. Αν δεν μπορούν να προβούν σε μείωση τιμής, ας κάνουν επέκταση των δικαιούχων. Απλό είναι. Τέτοιες μέρες που οι θερμοκρασίες είναι πολικές ας δείξουν και ανθρώπινο πρόσωπο, αφού τα δημόσια οικονομικά δεν επιβαρύνονται, αντιθέτως μπορεί να αναθερμανθούν με την αύξηση των παραγγελιών. Τέλος, αν έχουμε κανένα θάνατο από ψύχος χωρίς να έχει γίνει κάποια κίνηση από πλευράς της Πολιτείας, να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. υπουργός…
Χ.Μ.

…Γαλλικά
Εμπεριείχαν πολλά… κοσμητικά επίθετα η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας και στους δημοτικούς συμβούλους της α΄ και β΄ ελάσσονος μειοψηφίας οι προχθεσινές δημαιρεσίες του Δήμου Βόλου. Για… πρόβατα έκανε λόγο ο Θ. Κλημόπουλος, για να απαντήσει για την… ακροδεξιά του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Νομικός, κάνοντας λογοπαίγνιο με τη χωροθεσία του Δημοτικού Συμβουλίου και τη θέση που καταλαμβάνουν οι σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας…
Τόση θλίψη;
Πρέπει να έχει πάρει πολύ βαριά τη μη ανανέωση της θητείας του ο Νίκος Στόικος. Τρεις μέρες δεν σηκώνει με τίποτα το ακουστικό του. Τόση θλίψη;
Stand by…
Μπράβο στα παιδιά της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου που περασμένες έντεκα χθες βράδυ ήταν stand by και απαντούσαν άμεσα στις κλήσεις των δημοσιογράφων που ζητούσαν λεπτομέρειες για την εικόνα του καιρού σήμερα στο Βόλο. Δεν θα μας πιάσει, έλεγαν, ο καιρός. Θα κάνει πολύ κρύο, αλλά μάλλον θα… ασπρίσουν μόνον οι Σποράδες. Για καλό και για κακό πάντως έχουμε το νου μας, μας είπαν τα στελέχη της υπηρεσίας που πάνω τους μπορεί να ποντάρει η νέα Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου.
Στις τράπεζες
το νερό
Από το επόμενο τρίμηνο οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες. Την απάντηση έδωσε χθες σε σχετική μας ερώτηση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Μακρής.
Καλά κρασιά
Μερικοί στο Πήλιο και ειδικότερα στην Πορταριά με τα μυαλά που κουβαλούν θα διώξουν εντελώς τον κόσμο από την περιοχή τους. Αν ορισμένοι πιστεύουν ότι τεσσεράμισι ευρώ για μισό κιλό κοκκινέλι είναι μία προσιτή τιμή για τον Έλληνα επισκέπτη της περιοχής τους στις μέρες μας, τότε καλά κρασιά…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Επαρση
Επαίρεται η Δημοτική Αρχή Βόλου για τη μείωση της τιμής του νερού.
…Αποσιωπά όμως το γεγονός πως η σχέση τιμής – ποιότητας του νερού, καθώς και των υπηρεσιών που προσφέρει η ΔΕΥΑΜΒ, εξακολουθεί να είναι ετεροβαρής. Με άλλα λόγια εξακολουθούμε να πληρώνουμε πολλά για κακής ποιότητας νερό και για πλημμελείς υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης.
Φ.Τ.

Η διαγραφή
Η ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά.
…Προφανώς επειδή δεν μπόρεσε να αρνηθεί σε μια νύχτα αυτά που θερμά υποστήριζε τόσα χρόνια.
Φ.Τ.

Τι να κάνει κι ο Φώτης;
Μπορούσε ο Κουβέλης να μη διαγράψει τον Μουτσινά; Όχι. Γιατί θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου. Εάν δεν έδιωχνε χωρίς διαδικασίες και χωρίς απολογία τον Μουτσινά, θα έδινε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε βουλευτή ή στέλεχός του να ισχυρίζεται πως, δεν μπορεί, όλο και κάποια ευθύνη θα ’χει κι ο Βενιζέλος, που ξέχασε στο συρτάρι του τη λίστα Λαγκάρντ. Κι ακόμη παραπέρα, πως όλο και κάποια ευθύνη θα ’χει κι ο Γ. Παπανδρέου που διόρισε ως υπουργούς Οικονομικών τους Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλο. Κι ακόμη πιο πέρα, όλο και κάποια ευθύνη θα ’χει κι ο Σαμαράς, που 6 μήνες τώρα κάνει σα να μην υπάρχουν οι λίστες, και σα να μην υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτές σε κάποιους από τους κυβερνητικούς του συνεταίρους.
…Τι να κάνει κι ο υπεύθυνος αριστερός Φώτης; Διέγραψε τους Μουτσινά και Βουδούρη, προτιμώντας να αρχίσει ο ίδιος το ξήλωμα του κόμματός του προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία κάποιους μήνες παραπάνω η μνημονιακή συγκυβέρνηση!!! Πράξη βγαλμένη κατευθείαν από τις πιο κλασικές σελίδες του… Μαρξ!!!
Φ.Τ.
Συνέπεια
Και όμως, ο Φώτης Κουβέλης είναι συνεπής. Εφ’ όσον μαζί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στηρίζει το κράτος εκτάκτου ανάγκης, την αυταρχική διακυβέρνηση, τα ιστορικής βαρύτητας νομοσχέδια που κατατίθενται για ψήφιση – εξπρές ως ένα άρθρο, την κατάργηση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων με απλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, θα ήταν αντίφαση να δώσει την ευκαιρία στους Μουτσινά και Βουδούρη να εκφράσουν την άποψή τους στα όργανα του κόμματος.
…Κι έτσι, εντός της ΔΗΜΑΡ, η πολιτική αντιπαράθεση μετατρέπεται σε απλό ζήτημα διαφύλαξης της υπόστασης της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου