ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σκοτινιώτη δόξα

σκοτινιώτη-δόξα-55218

Σκοτινιώτη δόξα

Ο Όλυμπος αυτός της καλαισθησίας και της προάσπισης της δημόσιας υγείας, αποτελούμενος από κλαδιά, σκουπίδια, μπάζα, αρουραίους και ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, βρίσκεται στην Αγριά (Π. Γεωργιάδου 38) και ατενίζει απ’ το ύψος του περήφανα τον κόσμο από τον… περασμένο Οκτώβριο(!!!), προς δόξαν των απερχομένων Αντιδημάρχων Στόικου – Τσαμπάζη και, βεβαίως, του Δημάρχου Σκοτινιώτη, ο οποίος πάντα έχει τον τρόπο να τοποθετηθεί τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση!
…Ειρήσθω εν παρόδω: Το παραπάνω οικόπεδο που έχει καταντήσει δημόσιο άγος είναι άφραγο, παρατημένο από τον ιδιοκτήτη του δεκαετίες τώρα, χωρίς ποτέ ο Δήμος να πράξει τα δέοντα, ως όφειλε, σύμφωνα με τη δημόσια καταγγελία των περιοίκων. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, κυρία Νατάσσα!

Φ.Τ.

Φαντασία σε διπλή πίτα

Ωπα! Νάτα και τα σενάρια που θέλουν τον Καραμανλή να προωθείται από τη ΝΔ για… Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ως απάντηση στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, λένε. Ναι, και να τον βάλουν στην ανακαινισμένη βίλα Αμαλία.

Μ.Μ.

Μερακλώματα

Τρελά γλέντια σήμερα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα. Ο Κουβέλης φώναξε τους συντρόφους για να γιορτάσουν μαζί τη γιορτή του. Θα γονατίσουν τα ζεϊμπέκικα από τα απανωτά «αντιλαλούν οι φυλακές». Τραγούδια με μηνύματα… για αντιπάλους και για φίλους.
Μ.Μ.

Συναδελφικά…

Είθισται. Τέτοιες μέρες να πηγαίνουν οι πολιτικοί σε μαγαζιά και να εύχονται «καλές δουλειές». Ε, τι παραπάνω έκανε ο βουλευτής τη Βέροιας που έκανε το ίδιο σε τρία πορνεία της πόλης του και τον κράζουν; Το πολύ-πολύ να του απάντησαν «επίσης συνάδελφε»…

Μ.Μ.

Προνοητικότητα

Η πιο ενδιαφέρουσα είδηση ήρθε χθες από το ΚΤΕΛ των Αθηνών. Τροποποιεί και ενισχύει τα δρομολόγια για τον Κορυδαλλό. Να δείτε που θα αυξήσει και την τιμή του εισιτηρίου με τέτοια πέραση που θα έχει η γραμμή.

Μ.Μ.

Θα μας λείψει

Γίνονται Θεοφάνια χωρίς περιστέρια να κουτσουλάνε τον ώμο του Καρατζαφέρη;

Μ.Μ.

Ούτε ανάσα…

Οχι που θα μας άφηνε ο Τόμσεν με τρία μνημόνια μόνο… Νέο «κρυφό» μνημόνιο επεξεργάζεται ομάδα των δανειστών και ετοιμάζεται να μας το παρουσιάσει παρακαλώ. Εκεί να δείτε γλέντια… μέσα στον Γενάρη. Έτσι δεν θα μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα τελικά.

Β.Κ

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα, πέρυσι ανήμερα των Φώτων, τους επισήμους μόλις κατέβηκαν από το καράβι που έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων τους περίμενε μία έκπληξη: Οι απολυμένοι της ΚΟΝΤΙ που μόλις μία μέρα πριν είχαν πάρει με εξώδικα τις απολύσεις τους και μαζί τους χάνονταν ακόμη μία μεγάλη βιομηχανία της περιοχής. Είχε μάλιστα δημιουργηθεί ένταση… με τους απολυμένους να ζητούν από τους τοπικούς φορείς να παρέμβουν και να σταθούν δίπλα τους για να σωθεί το εργοστάσιο. Ένα χρόνο μετά η ΚΟΝΤΙ βέβαια… έχει βάλει λουκέτο, οι απολυμένοι πλέον «ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους» στο ταμείο ανεργίας και παραμένουν εκτός εργασίας. Όχι όμως και εκτός αγώνων, γιατί έχουν μάθε να μη σκύβουν το κεφάλι και είναι παρόντες σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση για να συνδράμουν άλλους συναδέλφους τους στο πλαίσιο της αλληλεγγύης που έμαθαν να έχουν μεταξύ τους αλλά και με τους άλλους χώρους. Αυτά γιατί όποιος ξεχνά το παρελθόν του δεν έχει σίγουρα μέλλον και εμείς σ’ αυτή την πόλη θέλουμε να έχουμε και παρόν και μέλλον, εάν και φέτος σαν τους περυσινούς απολυμένους της ΚΟΝΤΙ, δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι πολλοί ανώνυμοι μέσα στο πλήθος που ίσως και σήμερα το πρωί κατεβεί στην Παραλία για να γιορτάσει τον καθαγιασμό των υδάτων. Ας ελπίσουμε ωστόσο να μην ακούσουμε πάλι παχιά λόγια και κουβέντες… συμπαράστασης από αυτές που λέγονται για να λεχθούν… διότι τα «ευχολόγια» δεν «ζεσταίνουν» τις οικογένειες απολυμένων και ανέργων. Χρόνια Πολλά. Και καλή φώτιση στους ταγούς αυτής της πόλης, σε κάθε θέση.

Β.Κ

Και όμως…

Μάλλον δεν το περίμενε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου αλλά τελικά της προέκυψε Μπάμπης Αραμπατζής και πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου μετά από εσωτερική ψηφοφορία στην ομάδα πλειοψηφίας. Η ίδια είχε προηγουμένως βολιδοσκοπήσει τόσο τον κ. Αραμπατζή, όσο και τον κ. Γ. Μπατζιάκα, χωρίς όμως στην ομάδα να πάρει σαφή θέση και να προτείνει κάποιον από τους δύο, που τελικά αυτοπροτάθηκαν, το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία και έτσι ο νεαρός Μπάμπης Αραμπατζής -που σημειωτέον είναι και πρώτος πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος- θα είναι ο προταθείς για την προεδρία. «Σαμπάνιες» πάντως η Ελένη δεν άνοιξε… και αυτό σας το υπογράφω… για όσους ξέρουν καλά τα του Δήμου Ρήγα Φεραίου και τους συσχετισμούς ξέρουν τι εννοώ…

Β.Κ

ΔΝΤ και υγεία

Απ΄ όπου πέρασε το ΔΝΤ μειώθηκε ο μέσος όρος επιβίωσης. Το ακούσαμε για πρώτη φορά προ μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου από το δημοτικό σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Λεωνίδα Μαυρογιάννη, το επανέλαβε χθες και ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αλέκος Δούρας, με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά με εγκεφαλικά σε νέους ανθρώπους που δικαιολογημένα έχουν δημιουργήσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Τζάμπα το διάβασμα;

Δεν θα ξαναβάλω υποψηφιότητα άλλη φορά δηλώνει σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος. Θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το δικηγορικό του γραφείο. Τζάμπα θα πήγαινε το διάβασμα που έριξε τους τελευταίους μήνες για να παραδώσει τη διδακτορική του διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής.

Τι γίνεται ;

Προς Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου. Ο Δήμος Βόλου εφαρμόζει πρόγραμμα σίτισης των μαθητών του Βόλου που υποσιτίζονται; Έχουμε μπερδευτεί από τους αρμόδιους. Ένα ξεκάθαρο ναι ή όχι μπορούμε να έχουμε;

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Οι αλλαγές

Τελευταία χρονιά πριν τις τοπικές εκλογές του καλοκαιριού του 2014 αυτή που μόλις ξεκίνησε. Αυτό το δεδομένο είναι καταφανές ότι επηρέασε τις επιλογές των Δημάρχων για τους Αντιδημάρχους και όπως όλα δείχνουν και για τους Προέδρους Οργανισμών. Στην τελική ευθεία δεν είναι καιρός για μέτωπα, δείχνουν να σκέφτηκαν οι περισσότεροι από τους Δημάρχους της Μαγνησίας.

Χ.Μ.

Υποβάθμιση ή αναβάθμιση;

Γίνεται έτσι και αλλιώς η συζήτηση στους διαδρόμους του Δημαρχείου Βόλου και όχι μόνο εκεί. Αποτελεί υποβάθμιση ή αναβάθμιση η μετάθεση του Νο 2 της Δημοτικής Αρχής Νατάσσας Οικονόμου στην Υπηρεσία Καθαριότητας; Κατά την άποψή μας ούτε αναβάθμιση είναι μα ούτε και υποβάθμιση. Αν πετύχει στο έργο της θα βγει αναβαθμισμένη, αν αποτύχει θα έχει χάσει πόντους. Απλά είναι τα πράγματα. Ευτυχώς έχει περάσει και στην Ελλάδα η εποχή που σε αναβάθμιζε το αξίωμα. Το πρόσωπο δίνει αξία στη θέση και όχι το αντίστροφο. Αυτά για το πιο ηχηρό κομμάτι του δημοτικού ανασχηματισμού.

Χ.Μ.

Βαστάτε, παλικάρια!

Ο Παπακωνσταντίνου «υποδεικνύει» εμμέσως πλην σαφώς Βενιζέλο και Διώτη για τη αλλοίωση της λίστας, ο Βενιζέλος καρφώνει Διώτη και βλέπει… νέο ’89 και τα φυλλοκάρδια του Σαμαρά και του Κουβέλη τρέμουν μήπως και πέσει η κυβέρνηση και χάσουμε τη μνημονιακή πολιτική!
Ποια πολιτική; Αυτή που παραχώρησε την εθνική κυριαρχία, που εκχωρεί τον εθνικό πλούτο, που ιδιωτικοποιεί το κράτος, που καταργεί θεμελιώδη δικαιώματα, που ισοπεδώνει τα λαϊκά στρώματα, που πλήττει τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς, που δημιουργεί στρατιές ανέργων, που σπρώχνει χιλιάδες οικογένειες να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, που οδηγεί ανθρώπους στην αυτοκτονία!
…Βαστάτε, παλικάρια! Λίστα Λαγκάρντ είναι και θα περάσει! Αλλιώς τι θα απογίνουμε χωρίς εσάς;

Φ.Τ.

Κι άλλες… λίστες!

Επ!!! Στο φως δυο νέες λίστες με 4.500 καταθέτες σε Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργο; Τι λέτε, ρε παιδιά; Η μία τουλάχιστον, η πρώτη, ήταν γνωστή από το μακρινό… 2007!!!
…Οι μνημονιακοί πολιτικοί που μέχρι σήμερα συγκαλύπτουν όλες τις λίστες μάς λένε πως τα μνημόνια είναι ο μόνος δρόμος. Που πάει να πει, καλύτερα να υπομένουμε καρτερικά τα γεγονότα, είναι δεδομένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Το μόνο που μας μένει, είναι να εμπιστευόμαστε αυτούς που ξέρουν να τα διαχειρίζονται, δηλαδή τους συγκαλύπτοντες.

Φ.Τ.

Κι άλλα… μνημόνια!

Το περιμέναμε, αλλά όχι και τόσο γρήγορα! Πριν καν αρχίσει να εφαρμόζεται το παρόν μνημόνιο, έρχεται… νέο!
…Αυτό είναι το σύστημα. Έτσι κάνει πάντα. Σε περιόδους ανάπτυξης πετυχαίνει ιδιωτικοποίηση των κερδών και σε περιόδους ύφεσης κοινωνικοποίηση των ζημιών.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου