ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για δεύτερη φορά

για-δεύτερη-φορά-56226

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες ο Κων. Κόγιας «μετέφερε» στους Ανεξάρτητους Έλληνες τα αιτήματα των επαγγελματιών. Την πρώτη φορά ήταν όταν η πορεία των «πεζοπόρων» Βολιωτών το φθινόπωρο είχε φτάσει στη Βουλή και είχε συναντήσεις με όλα τα κόμματα. Χθες είχε συνάντηση με τον κ. Κουίκ, όπου έθεσε το φορολογικό και το ασφαλιστικό που «πνίγουν» τους μικρομεσαίους, οι οποίοι δίνουν μάχη να παραμείνουν όρθιοι. «Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε» σημείωσε με νόημα ο κ. Κόγιας… αποφασισμένος να μην καταθέσει τα όπλα.

Β.Κ

Τσάκ Νόρις αλλοίωσε τη λίστα

Εύκολο είναι…ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Δεν ξέω τι λέτε, αλλά ακολουθώντας τις διδαχές Στουρνάρα, αυτό το μήνα είχα για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα από το μισθό μου. Απλώς δεν πλήρωσα νοίκι, δόση Εφορίας, τηλέφωνο και ΔΕΗ (η ΔΕΥΑΜΒ έρχεται τον άλλο μήνα).
Μ.Μ.
Δεν το υπολόγιζαν
Ενας απρόβλεπτος παράγοντας, όπως συνήθως συμβαίνει, τίναξε στον αέρα όλο το σχεδιασμό να περάσει χωρίς προβλήματα η εξίσωση στο φόρο του πετρελαίου, να μαζευτούν παραπάνω έσοδα χωρίς να διαταραχθεί η κανονική ζωή. Έπιασε κρύο, αλλά ποιος να το περιμένει χειμωνιάτικα;
Μ.Μ.
Στην ώρα τους
Εκπληκτικό! Στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της τζακίλας που σήκωσε όλη αυτή την ανησυχία για την ατμόσφαιρα που έγινε στο υπουργείο, οι φωστήρες πρότειναν και μέτρα που θα εφαρμοσθούν μετά από ένα δίμηνο. Όταν θα πιάνει η άνοιξη…
Μ.Μ.
Ξέρει και δεν λέει;
Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα, υποστηρίζει ο Παπακωνσταντίνου. Πέστο μας, βρε άνθρωπε, και το μυαλό μας πάει συνέχεια σε άλλους.
Μ.Μ.
Για παραδειγματισμό
Μια και ετοιμάζεται το νέο φορολογικό, ας παραδειγματιστούμε από τη σκληρή φορολογία των πλούσιων: Ο Σωκράτης Κόκκαλης δηλώνει συνολικό ατομικό εισόδημα 26.870,11 ευρώ. Ο εφοπλιστής και μιντιάρχης Γιάννης Αλαφούζος, δηλώνει συνολικό ατομικό εισόδημα 26.160,40 ευρώ. Ο τραπεζίτης Ανδρέας Βγενόπουλος, δηλώνει συνολικό ατομικό εισόδημα 18.217,41 ευρώ. Ο βιομήχανος Νίκος Μάνεσης δηλώνει συνολικό ατομικό εισόδημα 30.714,52 ευρώ. Τα παραπάνω στοιχεία κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, αλλά δεν φθάνουν στο ΥΠ.ΟΙΚ.
Μ.Μ.
Από το Βόλο
Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για παραπομπή σε εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ των Γ. Παπανδρέου, Βαγγ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε από το Βόλο ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία. Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε να μπει ένα τέλος στις «μαϊμού» εξεταστικές επιτροπές και παρατήρησε ότι πρέπει να γίνουν συνταγματικές αλλαγές, ώστε όλοι οι πολιτικοί να μην έχουν κανενός είδους ασυλία, όλοι να δίνουν λογαριασμό στη Δικαιοσύνη και να μην ισχύει η παραγραφή των αδικημάτων.
Β.Κ
Χωρίς τηλέφωνα
Διστακτικός να κάνει δηλώσεις για τα νέα του καθήκοντα εμφανίστηκε χθες ο νέος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημήτρης Δερβένης. Άσε πρώτα να αποκτήσω τηλέφωνα και μετά τα λέμε, μας είπε χθες το πρωί…
Σημειώνεται πως στη νέα Διεύθυνση του Δήμου περιέρχονται οι αρμοδιότητες της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Αλιείας που στεγάζονται και στο Δήμο περιμένουν υπαλλήλους και πόρους, γιατί προς το παρόν έχουν μόνον Διευθυντές …
Ομάδα Πλειοψηφίας
Σήμερα το πρωί συγκαλείται στο Δημαρχείο Βόλου η Ομάδα Πλειοψηφίας προκειμένου να αποφασίσει για τα μέλη που θα προταθούν για την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στις αυριανές δημαιρεσίες.
Αδεια
Αδειο σχεδόν ήταν χθες το κτήριο της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, μία ώρα πριν τη λήξη του ωραρίου των υπαλλήλων. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι οι περισσότεροι απουσιάζουν σε άδεια…
Στα ύψη
Τα μαγαζιά στην παραλία του Βόλου κλαίνε, ωστόσο τα ενοίκια συνεχίζουν να είναι στα ύψη. Από 2 μέχρι 11 χιλιάδες είναι τα ενοίκια, με αποτέλεσμα πολλοί από τους καταστηματάρχες να είναι στα δικαστήρια με τους ιδιοκτήτες.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ
Επιτέλους
Η ΔΕΥΑΜΒ έκανε το καλύτερο δυνατό και μάλιστα για πρώτη φορά. Ζήτησε δημοσίως συγνώμη από τους δημότες της Αγριάς για το γεγονός ότι εκ παραδρομής τους ξαναχρέωσε εξοφλημένους λογαριασμούς. Άλλαξαν οι εποχές, καιρός να αλλάξουν και οι συνήθειες ορισμένων υπηρεσιών.
Χ.Μ.
Θέλουμε
γιατρό;
Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου αλλά και τη διοίκηση του ιδρύματος καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις γιατρών που είναι δύσκολο να καλυφθούν. Αυτή την ώρα βρήκαν κάποιοι τοπικοί φορείς να απαιτήσουν τη μόνιμη παρουσία γιατρού στο Χιονοδρομικό! Γιατί όχι και σε κάθε στάδιο και σε κάθε αθλητικό χώρο όπου σε μονιμότερη βάση αθλούνται πολλοί περισσότεροι νέοι άνθρωποι, θα προσθέταμε εμείς. Δε λέμε ότι δεν προσφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι τοπικοί φορείς, ούτε πως το αίτημα είναι εξωφρενικό ή παράλογο, απλά επισημαίνουμε την αναλογικότητα των πραγμάτων.
Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι το Χιονοδρομικό του Πηλίου, ιδιαίτερα φέτος, με μειωμένο κατά 50% τζίρο, λειτουργεί μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων.
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου