ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξεπέρασε τους ενδοιασμούς

ξεπέρασε-τους-ενδοιασμούς-56806
Είχε κάποιους μικρούς ενδοιασμούς στην αρχή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Φοινικόπουλος αν θα κάνει αποδεκτή ή όχι την πρόταση του Δημάρχου Βόλου για ανανέωση της θητείας του μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου που λήγει η θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Τελικά κάποια ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις φαίνεται πως τα ξεπέρασε και τελικά θα είναι αυτός που θα προταθεί από την Ομάδα Πλειοψηφίας στις δημαιρεσίες της Κυριακής που θα γίνουν στις 6 το απόγευμα.
Ενημέρωση
Από προχθές ξεκίνησε η ενημέρωση των νέων Αντιδημάρχων από τους προκατόχους τους. Η αρχή έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο κτήριο Σκενδεράνη όπου είχαν συνεργασία ο πρώην και ο νυν Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ.κ. Πελεκάνος και Δερβένης. Οι περισσότεροι νέοι Αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν χθες από τους προκατόχους τους, για να κλείσει ο κύκλος της ενημέρωσης νωρίς σήμερα το πρωί όπου ο πρώην Αντιδήμαρχος Πρασίνου Νίκος Μόσχος παραδίδει τη σκυτάλη στο διάδοχό του Παντ. Πελεκάνο.
Δείπνο
Οι δέκα νέοι Αντιδήμαρχοι θα βρεθούν σήμερα το βράδυ όλοι μαζί, καθώς ο Δήμαρχος θα τους παραθέσει δείπνο σε γνωστή ταβέρνα της πόλης, με αφορμή και την έλευση του νέου χρόνου. Ένα δείπνο όπου οι νέοι και οι παλιοί στο… κουρμπέτι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους δημοσιογράφους του δημοτικού ρεπορτάζ.
Ελεγχος
Ελεγχο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου πραγματοποίησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι άντρες του ΣΔΟΕ, χωρίς ωστόσο να βεβαιωθεί κάποια παράβαση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Κενταύρων Όρος Φίλιππος Χήρας. Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε ακόμη ελέγχους σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα κ.ά. στα Χάνια.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Το πήρε σοβαρά
Η στήλη είναι χιουμοριστική. Να το πει κάποιος στον Σκουρλέτη ότι για καλαμπούρι είχαμε γράψει πως τα μπουκάλια που υπήρχαν στη βίλα Αμαλία προορίζονταν για ανακύκλωση.
Μ.Μ.
Ξέχασαν τον Πάγκαλο!
Επικέντρωσε την προσοχή στην αντίκρουση των ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ για την ευθύνη και άλλων ως προς τη λίστα Λαγκάρντ το ΠΑΣΟΚ και κινδυνεύει να… ξεχάσει τον Πάγκαλο. Ο οποίος χθες δήλωσε ότι έχει ευθύνη και ο Γ. Παπανδρέου: «Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του», δήλωσε.
Μ.Μ.
Τι εννοεί;
«Η πρόθυμη Ιφιγένεια» έγραψε ο Γ. Βέλτσος για την εμπλοκή του Παπακωνσταντίνου στο θέμα της λίστας. Κάποιος να το αποκρυπτογραφήσει;
Μ.Μ.
Κάποιος καταργήθηκε
Είδατε που είστε καχύποπτοι άδικα; Φωνάζετε ότι όποιος φόρος μπήκε εκτάκτως «λόγω των συνθηκών» με βάση τα Μνημόνια, μονιμοποιήθηκε. Ε, δεν είναι έτσι. Υπάρχει και ένας φόρος που μπήκε μόνο για μία χρονιά και μετά χάθηκε.
Είναι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβαλλόταν σε ΙΧ υψηλού κυβισμού, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη.
Η “έκτακτη εισφορά επί ων αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης” θεσπίστηκε τον Ιούνιο του 2011 στο πλαίσιο του πρώτου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Επιβαλλόταν με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης (τεκμήριο). Ήταν πράγματι μια έκτακτη εισφορά η οποία δεν επιβλήθηκε το 2012, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα έκτακτα μέτρα (εισφορά αλληλεγγύης, ΦΠΑ, ΕΦΚ καυσίμων κ.α.).
Μ.Μ.
Αλλα χρόνια εκείνα
Πρόκειται για απλή σύμπτωση. Στις 28 Φεβρουαρίου που αρχίζει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρωνόταν η 8η Οικουμενική Σύνοδος με τον αφορισμό του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φωτίου.
Μ.Μ.
Συγκρίσεις
Από τη λίστα Λαγκάρντ το ελληνικό δημόσιο φιλοδοξεί να εισπράξει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Ψίχουλα δηλαδή. Από τη λίστα των 15.000 ελεγχόμενων το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει περίπου 2 – 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Δέκα φορές πάνω δηλαδή. Συμπέρασμα: Άλλες λίστες για τις εντυπώσεις και άλλες για τις εισπράξεις.
Χ.Μ.
Τι έκανε, δηλαδή;
Τι παραπάνω δηλαδή έκανε ο Παπακωνσταντίνου από ό,τι θα έκανε κάθε υπουργός που δεν δίνει δυάρα τσακιστή για το λαό;
…Έκανε ό,τι κάνουν όλοι. Ρήμαξε μισθούς και συντάξεις, χαράτσωσε το σύμπαν (το λαϊκό βεβαίως, διότι των ολιγαρχών είναι ένα άλλο σύμπαν) και άφησε τη λίστα μεγαλοφοροφυγάδων τε και μαυροκεφαλαιούχων στα αζήτητα.
Φ.Τ.

Από πού κι ως πού;
Εντελώς… συμπτωματικά η λίστα χάνεται, επανεμφανίζεται, χώνεται σε συρτάρια για να σιτέψει και επανεμφανίζεται αφού έχουν προσθαφαιρεθεί κάμποσα ονόματα!
…Υπέχει ευθύνην ο κ. Βενιζέλος; Α, μπα! Ο άνθρωπος την ξέχασε στο συρτάρι του! Αφηρημάδα; Ναι! Επιπολαιότης; Ναι! Από πού κι ως πού όμως πολιτικές ευθύνες; Ο αρμόδιος για τη φοροδιαφυγή υπουργός Οικονομικών ήταν κατά την επίμαχη περίοδο;
Φ.Τ.
Ουδείς φόβος
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τρώνε τα νύχια τους από την αγωνία. Λίγο το ’χετε να αποδοθούν ευθύνες για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ στο ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο και να κινδυνέψουν άμεσα τα… μνημόνια;
…Ουδείς φόβος και επομένως ουδείς ψόγος! Τι πολιτική ευθύνη μπορεί να έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο τότε πρωθυπουργός Παπανδρέου για την ποινική ευθύνη του υπουργού τους των Οικονομικών;
Φ.Τ.
Συστημική διαπλοκή
Εντελώς… φυσιολογικά η τρικομματική συγκυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει ένα ζήτημα που σηματοδότησε την προκλητική πολιτική εύνοια προς τη μεγάλη φοροδιαφυγή σε υπόθεση Παπακωνσταντίνου και δύο εξαδέλφων του.
…Πολιτική ελίτ, επιχειρηματική ελίτ, μεγαλοεκδότες – μεγαλοκαναλάρχες. Η λεγόμενη και συστημική διαπλοκή την οποία αναδεικνύει σε υπερθετικό βαθμό η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Της συγκεκριμένης αυτής διαπλοκής η απόκρυψη και η συγκάλυψη επιχειρείται μπροστά στα μάτια μας με το φόρτωμα όλων των αμαρτιών του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος σε έναν.
Φ.Τ.
Νέα διευθύντρια
Νέα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διορίστηκε η Βασιλική Ζιάκα, εκπαιδευτικός Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11. Πρόκειται για εκπαιδευτικό από την Αγιά, νυν αιρετή της ΔΑΚΕ στο Α’ ΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν σε θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από αίτησή τους και με βάση μία σειρά από κριτήρια όπως η αναμόρφωση της εκπαίδευσης και οι σπουδές τους.
Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου