ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο Βόλο

στο-βόλο-57899
Σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους παραγωγικών, αγροτικών και οικονομικών φορέων όλης της Θεσσαλίας, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Τέρενς Κουίκ. Αύριο μάλιστα ο κ. Κουίκ θα είναι στο Βόλο, δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια της οργάνωσης. Χρειάζονται «τόνωση» οι Α.Ε. μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.
Β.Κ
Σαφείς αποστάσεις
Αποστάσεις για μία ακόμη φορά κρατά από τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς. Ο ίδιος με τη δήλωσή του εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ βάζει στο κάδρο και τον Ε. Βενιζέλο αλλά και άλλους… που όπως λέει ενδεχομένως να έχουν ευθύνες και αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Β.Κ

Κατεβαίνω!
Για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, τα πρόσωπα και τα γεγονότα, οι χθεσινές αλλαγές που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης καταδεικνύουν εκλογική ετοιμότητα. Συμπαγής πλειοψηφία με τους πρωτοκλασάτους όλων των τάσεων και κλείσιμο των όποιων ρηγμάτων υπήρξαν μέχρι σήμερα. Κάθοδος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αν οι συνθήκες συνηγορούν ή ακόμη και κάθοδος στις εθνικές εκλογές -αν προηγηθούν- και οι περιστάσεις το… απαιτήσουν. Μη ρωτάτε με ποιο κόμμα, γιατί η ΔΗΜ.ΑΡ θα χρειαστεί ενίσχυση στην επόμενη αναμέτρηση. Άλλωστε στο Δήμο η διάδοχη κατάσταση του σχήματος έχει «καλοψηθεί» κιόλας. Σενάρια θα μου πείτε! Ασφαλώς. Άλλωστε τα σενάρια πάντα προηγούνται του έργου…
Χ.Μ.

Οι νόμοι είναι για όλους;
Φυσικά και μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να προστατεύεται. Ούτε φωτογραφίες ούτε ονόματα στη δημοσιότητα. Αρκεί, μόνο, αυτό να τηρείται για όλους. Όχι να δίνονται φόρα-παρτίδα οι φάτσες των πιτσιρικάδων από τις διαδηλώσεις, να στήνεται ολόκληρο τηλεσόου για τους καζινάρχες, αλλά να κάνουμε το κορόιδο όταν συλλαμβάνονται αστυνομικοί για ναρκωτικά. Οι νόμοι, οι προβλέψεις, οι απαγορεύσεις, οι περιορισμοί, όπως και η δημοσιότητα για προστασία του δημοσίου συμφέροντος, ισχύουν για όλους. Ή όχι;
Μ.Μ.

Το ξεχείλωσε
Κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να βάλει στο κάδρο της λίστας Λαγκάρντ και τον Βενιζέλο. Μόνο σε πανοραμική φωτογραφία θα ταίριαζε. Αν και εδώ που τα λέμε, θα είχε ενδιαφέρον να στριμώξουν κάπου και την καταγγελία του Καρχιμάκη για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού.
Μ.Μ.
Οι άλλες ψηφοφορίες
Η εξέλιξη της συζήτησης για τη λίστα, τις ευθύνες αλλοίωσης και απόκρυψης στοιχείων και όλα τα υπόλοιπα μαζί με τις ψηφοφορίες που θα γίνουν, θα κρίνουν πολλά περισσότερα. Γιατί ακολουθούν οι ψηφοφορίες για το φορολογικό και το συναφές θέμα της φοροδιαφυγής. Αν δεν στηριχθεί ο Βενιζέλος, η κυβέρνηση καταρρέει και όλα πάνε πίσω.
Μ.Μ.

Κάνουν ποδαρικό
Στις 15 Ιανουαρίου αρχίζουν οι εκπτώσεις. Την ίδια μέρα επιστρέφει στην Ελλάδα η τρόικα. Πάλι από σβέρκο θα ψωνίσουμε.
Μ.Μ.
Με παλιά ποσοστά
Τα κόμματα παίρνουν την επόμενη δόση της κρατικής επιχορήγησης. Σύμφωνα με την απόφαση, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3.107.705 ευρώ, η ΝΔ 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ 746.737 ευρώ, ο ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 257.333 ευρώ. Και μετά ρωτάτε γιατί ο Βενιζέλος εμφανίζεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων;

Μ.Μ.

Βράδυ Κυριακής
Το βράδυ της Κυριακής άρχισε να τηλεφωνεί στους Αντιδημάρχους ο Δήμαρχος Βόλου και να τους ανακοινώνει τα νέα τους καθήκοντα. Πιθανολογείται ότι με τους Αντιδημάρχους που ορίστηκαν για πρώτη φορά είχαν προηγηθεί συζητήσεις τις προηγούμενες μέρες. Ειδικά με το Σωτήρη Χαλκιά είχε προηγηθεί συζήτηση και πράγματι ο δημοτικός σύμβουλος από την Αρτέμιδα είχε επικαλεστεί προσωπικούς λόγους. Φαίνεται ωστόσο ότι οι ενστάσεις του κάμφθηκαν μετά την επιμονή του Δημάρχου.
Γλωσσοφαγιά
Ενας έντονος βήχας έπιασε το Δήμαρχο Βόλου κατά τη διάρκεια που ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη για τους προκριματικούς αγώνες βόλεϊ, που ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.
– Σε γλωσσόφαγε ο Τσαμπάζης, του ψιθυρίσαμε.
– Ίσα – ίσα ο Τσαμπάζης έχει άριστη συνεργασία με τη Νατάσσα και θα τα πάνε καλά.
Προσωνύμιο
Μερικοί της έχουν προσάψει το προσωνύμιο υπολοχαγός Νατάσσα. Τώρα με τον ορισμό της στην Υπηρεσία Καθαριότητας θα αποδειχθεί αν η υπολοχαγός θα γίνει στρατηγός ή θα υποβιβαστεί σε απλό στρατιώτη…
Δυσφορία
Μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των Αντιδημάρχων Βόλου. Κάποιος δημοτικός σύμβουλος, με εμφανή δόση ειρωνείας, όταν ρωτήθηκε να κάνει το σχόλιο του για τις επιλογές, αρκέστηκε να πει τη λέξη «ανανέωση»…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Κάποιοι είναι
πιο ίσοι από τους άλλους!
Σε καταπληκτικό μάγειρα που προετοιμάζει εξαιρετικά καρυκευμένα πιάτα, πολύ «εύπεπτα» για τον πολύ κόσμο, αναδεικνύονται οι Αρχές στη Μαγνησία.
…Πρόσφατο παράδειγμα: Συλλαμβάνεται το κύκλωμα του τζόγου κι αμέσως δίνονται φωτογραφίες στη δημοσιότητα. Συλλαμβάνεται ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου για διακίνηση… ναρκωτικών κι ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!!
Φ.Τ.
Νέοι Αντιδήμαρχοι
Ασχολούμαστε με μη ζητήματα, όπως το ποιοι είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι.
…Δεν ασχολούμαστε με ζητήματα, όπως το τι προτίθενται να κάνουν οι νέοι Αντιδήμαρχοι.
Φ.Τ.
Λίστες επί λιστών
Δηλαδή, τρικομματικά παλικάρια, η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε από τον Παπακωνσταντίνου αφορούσε μόνον… στις δυο εξαδέλφες του ή και πολλούς από τους 2.059 ανώνυμους κι επώνυμους που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ; Κι ακόμα παραπέρα, η «ιφιγενοποίηση» του Παπακωνσταντίνου συντελεί ή όχι στη συγκάλυψη κάθε «ξαδέλφου» ολιγάρχη που φοροδιαφεύγει, φοροαποφεύγει, πλουτίζει, αυθαιρετεί, κι εξ αιτίας όλων αυτών έχει τη δύναμη να ανεβάζει και να στηρίζει στην εξουσία εκείνους ακριβώς που του επιτρέπουν να συνεχίζει να επιτελεί το θεάρεστο έργο του;
…Τις λίστες επί λιστών όλων αυτών των «ξαδέλφων», «κουμπάρων» κ.τ.λ. συγκαλύπτει η εκ μέρους σας διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ!
Φ.Τ.

Το ξόρκι
Η δίωξη Παπακωνσταντίνου μοιάζει με ξόρκι. Του φορτώνουν τα πάντα κι αυτό αποτελεί δήθεν το… καίριο χτύπημα στη φοροδιαφυγή, τον παράνομο πλουτισμό, την αποκόμιση οικονομικών και πολιτικών ωφελειών.
…Ωρέ, ξορκίζεται ο δαίμονας της διαπλοκής μεταξύ όσων κυβέρνησαν τη χώρα – μεγαλοεκδοτών – οικονομικών συμφερόντων με κάτι τέτοια; Λιθοβολώντας έναν μονάχα δεν ανοίγετε το απόστημα της διαπλοκής, αντιθέτως, συμβάλλετε στη διαιώνιση των φαινομένων συναλλαγής μεταξύ ολιγαρχίας και πολιτικού προσωπικού, πάντα στο πλαίσιο του υφιστάμενου διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος!
Φ.Τ.
Το ευαγγέλιο
Η τρικομματική κυβέρνηση με τη δίωξη Παπακωνσταντίνου μπορεί κάλλιστα να κηρύσσει το δικό της ευαγγέλιο κατά της πολιτικής διαφθοράς. Δεν περιέχει τίποτα επικίνδυνο για το διεφθαρμένο καθεστώς, αντιπροσωπεύει τη συγκάλυψη και είναι τελείως αδρανές ενώπιον κάθε προσβολής και κάθε αίσχους που επιβάλλεται στη χώρα και το λαό.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου