ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξέρει κάτι;

ξέρει-κάτι-61697

Οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν χωρίς τους δανειστές… είπε χθες ο Πάνος Καμμένος και αμέσως αναρωτήθηκα: Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε όλοι οι άλλοι ή το είπε για να το πει και είναι από τα γνωστά τσιτάτα του, διότι όλοι τον τρόπο ψάχνουν να βρούνε και ακόμη στο ψάξιμο είναι. Δεν βαριέσαι όμως, μέρες που είναι, ε, και μία μεγαλοστομία παραπάνω… δεν έβλαψε σκέφτηκε προφανώς ο Πρόεδρος.

Β.Κ

Γιατί;

Την εξαίρεση των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή τις αμέσως επόμενες μέρες και καλά θα κάνει. Το ερώτημα είναι όταν ήταν κυβέρνηση γιατί δεν προωθούσε το συγκεκριμένο μέτρο και έπρεπε να φτάσει… χαμηλά για να συνειδητοποιήσει τι σημαίνουν περικοπές.
Β.Κ

Δεν πρόλαβαν
Ούτε να το κορνιζάρουν… δεν πρόλαβαν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι το Δώρο των Χριστουγέννων… ως τελευταίο, αφού έγινε καπνός… πριν το καταλάβουν. Τα τελευταία ψήγματα θα καταβληθούν στην τράπεζα τις επόμενες μέρες για τα τέλη κυκλοφορίας και από την επόμενη εβδομάδα σε διαρκή δίαιτα και όποιος αντέξει. Ανακτούμε όμως την αξιοπιστία μας ως χώρα, δεν λέω, ας όψεται η κυβέρνηση που μας βγάζει ασπροπρόσωπους, γιατί τι να σας πω ένα άγχος το είχαμε.

Β.Κ

Κάτι θα βρούνε
Μία λύση υπάρχει. Να μπορούν να ψηφίζουν μόνο όσοι δε χρωστάνε σε Τράπεζα ή Εφορία.
Μ.Μ.
Βρήκε τη μέρα…
Αγωνιζόμαστε για να προασπίσουμε την αξιοπιστία μας, είπε ο πρωθυπουργός. Έτσι πρέπει. Όμως να το λες τη μέρα που αποφασίζεται να πάει στη Βουλή η νέα λίστα Λαγκάρντ, στη θέση της προηγούμενης που είχε υποστεί μία κάποια… επεξεργασία, ακούγεται σαν ανέκδοτο.
Μ.Μ.

Εβγαλαν ήδη τον ένοχο
Λογική η αγωνία στον πολιτικό κόσμο για το πραγματικό περιεχόμενο της περίφημης λίστας. Αν αποδειχθεί ότι αφαιρέθηκαν ονόματα ή αλλοιώθηκαν στοιχεία, κάποιοι θα πέσουν στον γκρεμό. Γι’ αυτό στο ΠΑΣΟΚ φροντίζουν έγκαιρα όχι μόνο να παίρνουν αποστάσεις, αλλά να υποδεικνύουν από τώρα ως ένοχο κάθε τυχόν παραποίησης τον Παπακωνσταντίνου. Το επαναλάμβανε συνεχώς, προς εμπέδωση, σε τηλεοπτική εκπομπή ο Δ. Καρύδης: «Τα βάζουν με τον Βενιζέλο και όχι με εκείνον που είχε επί δύο χρόνια τη λίστα στο συρτάρι του».
Χθες βγήκε και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, που «δείχνει» καθαρά τον Παπακωνσταντίνου ως υπεύθυνο για οποιαδήποτε αλλοίωση των στοιχείων
Μ.Μ.

Αν τον εκνευρίσουν;
Φυσικά, στο ρίξιμο του Παπακωνσταντίνου στην πυρά (όχι ότι δεν ευθύνεται, αλλά δεν είναι ο μόνος), θα συμφωνήσουν και ο Σαμαράς και ο Κουβέλης. Αλλιώς, πάει περίπατο η τρικομματική κυβερνητική συμμαχία έτσι και μείνει ακάλυπτος ο Βενιζέλος (έστω και αν απαιτούνται αρκετά μέτρα υφάσματος γι’ αυτό).
Το πρόβλημα θα είναι αν αποφασίσει να μιλήσει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Μ.Μ.
Βγήκαν τα μαχαιροπήρουνα
Εφθασε η ώρα της διανομής των περιουσιακών στοιχείων. Αυτό δείχνει η… αναλυτική επίθεση του γερμανικού Stern εναντίον όλων των Ελλήνων επιχειρηματιών (πλην των τραπεζιτών με εξαίρεση τον Λάτση λόγω της εμπλοκής του στο real estate).
Μ.Μ.

Αγωνία
Οσο περνούν οι μέρες, τόσο ανεβαίνει η αγωνία των Αντιδημάρχων για τις επιλογές του Δημάρχου. Πάντως σήμερα το μεσημέρι που συνεδριάζει η Ομάδα Πλειοψηφίας μάλλον δεν θα συζητηθεί το θέμα, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα αναλωθεί με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Η Πειραματική
Σκηνή
Το σαββατοκύριακο η Πειραματική Σκηνή δίνει δύο παραστάσεις με τις εισπράξεις της να διατίθενται αποκλειστικά για τους σκοπούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου. Το παράπονο των ανθρώπων της Πειραματικής είναι ότι η πρωτοβουλία τους δεν ανακοινώθηκε από το επίσημο πρόγραμμα του Δήμου για τις μέρες των εορτών.
Ο γιατρός στα ΚΑΠΗ
Σε αναταραχή είναι τα μέλη των ΚΑΠΗ στο Δήμο Βόλου, αφού σήμερα είναι η τελευταία μέρα της σύμβασης που έχει υπογράψει με το Δήμο ο γιατρός που εξυπηρετεί τα πέντε Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου, καθώς η σύμβασή του δεν έχει ανανεωθεί ακόμη…
Χοντρά
Τα πήρε από όλους και… χοντρά η Ryanair για να κάνει βάση τα Χανιά. Επιμελητήρια και Δήμοι συνεισέφεραν μεγάλα ποσά, όταν στην περιοχή μας θέλαμε να έχουμε αποτελέσματα με μπάτζετ μόλις 159.000 ευρώ το χρόνο…
Τρία φορτηγά
Τρία φορτηγά χρειάστηκαν προκειμένου να μεταφερθούν οι 6,5 τόνοι τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από τη χθεσινοβραδινή συναυλία που δόθηκε στο «κλειστό» του ΕΑΚ για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ
Μπριζόλες
καπνιστές
Οσοι μείναμε το διήμερο των Χριστουγέννων στο Βόλο είχαμε την ευκαιρία για πρωτόγνωρες μυρωδιές. Δεν ήταν να ξεμυτίσεις από την πόρτα σου και η κάπνα σού έκαιγε τα σωθικά. Τις απογευματινές ώρες από το Σωρό η αιθαλομίχλη κυριολεκτικά σκέπαζε την πόλη. Έμεινε ο κόσμος στο σπίτι και τζάκια και σόμπες έκαιγαν στο φουλ! Το αποτέλεσμα ήταν…αποπνικτικό. Αν δεν πέσει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης άμεσα, θα καταλήξουμε όλοι μας μπριζόλες καπνιστές.

Χ.Μ.

Το… χτύπημα
της Ζέττας
Πότε γράφαμε για το ενοίκιο που προτίθεται να επιβάλει ο Δήμος Βόλου στα αθλητικά σωματεία της περιοχής που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του, καθώς και για την εγκατάλειψη των τελευταίων στο έλεος; Δυο μήνες πριν; Τρεις; Από τότε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι, με τις εύλογες διαμαρτυρίες των αθλητικών σωματείων κ.τ.λ.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Χτες… χτύπησε η Ζέττα! Με ερώτηση για το θέμα στη Δημοτική Αρχή!!! Ήμαρτον!!!
…Ο Βόλος ατύχησε διπλά. Δεν έχει που δεν έχει Δημοτική Αρχή η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, δεν έχει και μείζονα Αντιπολίτευση.
Φ.Τ.

Το ένα χέρι
νίβει τ’ άλλο
Πολιτικός της χρονιάς: Σαμαράς. Χαμένος της χρονιάς: Βενιζέλος.
Αριστερός της χρονιάς: Κουβέλης. Ο καθένας από αυτούς, για τους δικούς του λόγους, συμφωνεί και συνεργάζεται με τους άλλους κι όλοι μαζί υπηρετούν τα «πανίσχυρα οικονομικά τζάκια», το μονοπώλιο των εκατομμυριούχων που διοικεί την Ελλάδα, 2.000 περίπου οικογένειες που για πολλές γενιές κυβερνούν από το παρασκήνιο και από το προσκήνιο κι αποκομίζουν τεράστια κέρδη, όπως τους κράζει και το γερμανικό περιοδικό Stern.
…Ας απλουστεύσουμε την ερώτηση στο έπακρο: Τελικά όλοι αυτοί για το λαό και τη χώρα δεν δίνουν δυάρα τσακιστή;

Φ.Τ.

Ρεπό
Χριστούγεννα του 2010 με Παπανδρέου. Χριστούγεννα του 2011 με Παπαδήμο. Χριστούγεννα του 2012 με Σαμαρά. Κι ο Τσίπρας να διαμηνύει απ’ το Μπουένος Άιρες: «Η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες
από τις τωρινές και τις ξεπεράσαμε»!!!
…Στο μεταξύ η μνημονιακή πολιτική συνεχίζεται κι η ζωή μας πήρε ρεπό.
Φ.Τ.
Μόνο αυτός μπορεί
Τι να περιέχει το νέο σκάνδαλο στον ΕΟΤ; Ολίγη διαπλοκή; Ολίγον life style; Ολίγη από τη λάμψη Τούρκων μεγιστάνων στην ελληνική TV;
Ιδέα δεν έχουμε!
Το κακό είναι ότι δεν έχει ιδέα και η αρμόδια υπουργός!
Ή, τουλάχιστον, αυτό διατείνεται!
…Τελικά μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπίσει το κράτος, αλλά για να το υπερασπίσει πρέπει να το νιώθει δικό του.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου