ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λογική αντίδραση

λογική-αντίδραση-63469

Λογική αντίδραση

Με συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου κάλεσε χθες τους πολίτες του Βόλου να απομονώσουν τα άκρα που ταλαιπωρούν την πόλη. Το έκανε με έντονο και επίσημο τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση για τις απόψεις του σχετικά με το θέμα που τείνει εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για την ειρηνική ζωή της τοπικής κοινωνίας. Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχούμε εμείς ή να ανησυχεί ο Δήμαρχος, πάντως είναι η πρώτη φορά που συμφωνούμε απόλυτα μαζί του τον τελευταίο καιρό.

Χ.Μ.

Σιγά… τα ωά

Το πνεύμα των Χριστουγέννων φαίνεται πως άγγιξε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία μοίρασε δώρα μέσα στις φυλακές, όπως γράφτηκε χθες σε πολλές ιστοσελίδες. Με τέτοια και άλλα σιγά να μην εξιλεωθεί.

Β.Κ

Για γούρι…

Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκλήρωσε χθες την εργασία του στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε μία βόλτα πεζός, συνοδευόμενος από το διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα και το βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθο Λαζαρίδη. Περπάτησαν στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας, Σόλωνος και Ακαδημίας και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές με καταστηματάρχες και περαστικούς. Η πληροφορία ότι μοίρασε και γούρια… δεν επιβεβαιώνονταν..

Β.Κ

Ναι μεν, αλλά

Ξεκίνησε χθες η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, 0,28 ευρώ το λίτρο, στους δικαιούχους που έχουν καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν οι 180.000, ενώ απορρίφθηκαν 40.000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών. Το σύνολο των αιτήσεων θα το μάθουμε άραγε ποτέ, για να δούμε τελικά πόσοι… θα είναι οι τυχεροί που θα ανακουφιστούν έστω και λίγο… από τις τσουχτερές τιμές στο πετρέλαιο… που έχει γίνει απλησίαστο.

Β.Κ

Με το σταγονόμετρο

Ειδήσεις με το… σταγονόμετρο από τον Π. Σκοτινιώτη χθες όταν ρωτήθηκε για πιθανά νέα ονόματα στους Αντιδημάρχους. Εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για αύξηση του αριθμού τους από εννιά σε δέκα, αρνήθηκε να μπει σε ονοματολόγια. Δεν έχω καταλήξει ακόμη, είπε και προσπέρασε τις δημοσιογραφικές οχλήσεις…

Ησυχες γιορτές

…Πάντως όλοι οι Αντιδήμαρχοι Βόλου μπορούν να κάνουν ήσυχα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Χθες ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις του για τους Αντιδημάρχους θα γίνουν μετά την Πρωτοχρονιά και πριν τις δημαιρεσίες που προγραμματίζονται για την ημέρα των Φώτων.

Δεν θα πληρωθούν

Ηταν κατηγορηματικός ο Δήμαρχος Βόλου όταν χθες οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Π. Σκοτινιώτη αν θα πληρωθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, που ενώ υποτίθεται ότι είχαν κατάληψη και δεν εξυπηρετούσαν τους πολίτες, υπέγραφαν στις καταστάσεις ότι εργάζονταν. Δεν θα πληρωθούν, είπε…

Η Πλατεία Πανεπιστημίου

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι και το καλύτερο αισθητικά, ωστόσο εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι εγκαταστάσεις στην Πλατεία Πανεπιστημίου τόνωσαν την εμπορική αγορά, που θα τονωθεί ακόμη περισσότερο μόλις εγκατασταθεί τις αμέσως επόμενες μέρες και το παγοδρόμιο. Τα παραπάνω υποστήριξε χθες ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους.

Εξαντλούνται

Επενδύουν πολλά στη μεθαυριανή συναυλία αλληλεγγύης που θα γίνει στο «κλειστό» του ΕΑΚ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου, καθώς τα αποθέματα, λόγω εορτών, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται επικίνδυνα…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Προφητικό

Το πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ «Πεδίο μάχης και πάλι ο Βόλος» εκτός από πραγματικό αποδείχτηκε και προφητικό. Δεν πέρασε η Κυριακή και το απόγευμα της μέρας Χρυσαυγίτες και αριστεριστές συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να ανοίξουν κεφάλια! Πράγματα πρωτόγνωρα για την πόλη. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει πριν είναι πολύ αργά.

Χ.Μ.

Το παρατείνει

Ούτε μάνατζερ ποδοσφαιριστών να ήταν δεν θα έμενε τόσο καιρό στη Λατινική Αμερική ο Αλέξης Τσίπρας. Αν συνυπολογίσουμε και τις δυο-τρεις βδομάδες καλοκαιρινές διακοπές ασφαλώς πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο που δύναται να φέρει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Άλλωστε το ελληνικό μοντέλο, ιδιαίτερα αυτό που επαγγέλλεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν σηκώνει και γρηγορότερους ρυθμούς!

Χ.Μ.

Ο πιο γυμνός, ο πιο θρασύς…

Τα επεισόδια μεταξύ φασιστών και αντιεξουσιαστών στο Βόλο χρησιμοποιούνται για να επικαλύψουν ζητήματα ουσιώδη. Όπως π.χ. ότι ο φασισμός είναι εκδοχή καπιταλιστικού κράτους έκτακτης ανάγκης και, επομένως, βρίσκεται εξ αντικειμένου στον αντίποδα του αιτήματος για ισότητα, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη.
…Ή, όπως λέει κι ο Μπρεχτ: «Ο φασισμός είναι ο πιο γυμνός, ο πιο θρασύς, ο πιο πνιγηρός, ο πιο απατηλός καπιταλισμός».

Φ.Τ.

Δυο φαινόμενα

Με αφορμή τα προχτεσινά επεισόδια στο Βόλο μεταξύ φασιστών – αντιφασιστών παρατηρούνται δύο φαινόμενα. Το ένα σε θεωρητικό – ιδεολογικό επίπεδο, το άλλο σε… πρακτικό. Από τη μια άρχισε να διακινείται και στην περιοχή μας η βολική για τους κρατούντες θεωρία των δύο άκρων. Από την άλλη, ενώ το ένα άκρο θεοποιεί τη βία και τον τσαμπουκά σαν πολιτική δράση, δεν συλλαμβάνεται. Το άλλο άκρο συλλαμβάνεται ακόμα και… πριν ξεκινήσει η όποια πορεία ή τα όποια επεισόδια.
…Κι ο καθένας βγάζει συμπεράσματα.

Φ.Τ.

Καμιά σχέση

Χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεϊκόπουλος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή του κόμματός του στα γεγονότα του σαββατοκύριακου.
…Η αντίσταση στη φασιστική εκτροπή δεν μπορεί να γίνει με μια άλλη εκτροπή.

Φ.Τ.

Ερχονται τα λεφτά!

Ερχονται τα λεφτά! Νέες θέσεις εργασίας! Από 290 ευρώ περίπου το παρτ τάιμ, μέχρι 580 ευρώ το οκτάωρο συν όσες ώρες παραπάνω προαιρείται ο εργοδότης! Τρέξατε, προλάβατε! Όποιος έχει όρεξη για δουλειά δεν χάνεται με τίποτα, που λέει κι ο Αλαφούζος!
…Αυτή η πολιτική δεν ξεχωρίζει τον δεξιό εργαζόμενο από τον αριστερό. Δεν έχει χρώμα κόκκινο, μπλε ή πράσινο. Έχει όμως χαρακτήρα ταξικό. Αυστηρά υπέρ των ολιγαρχών και κατά του κόσμου της εργασίας.

Φ.Τ.

Ελα, μωρέ, τώρα!

Ως και η… τρόικα εξανέστη και τραβάει το αυτί του Σαμαρά χριστουγεννιάτικα: «Χαλαρώσατε τελείως στον φορολογικό έλεγχο πλουσίων, και ειδικότερα μεγαλογιατρών και δικηγόρων»! Και πού να δεις, κυρία τρόικα, τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, η οποία υφίσταται μόνον κατ’ όνομα!
…Έλα, μωρέ, τώρα! Δεν θα πεθάνουμε κιόλας! Εξ άλλου τι τα θέλουμε τα λεφτά; Να ’ναι καλά οι κυβερνώντες μας που μας περιφρονούν δεόντως, που μας ξεπουλάνε σε Διεθνή Ταμεία, Τράπεζες, Μέρκελ κ.τ.λ. και έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε ναζιστικό εργαστήριο…

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου