ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κουβαρνταλίκια

κουβαρνταλίκια-63854
«Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά για τη θέρμανση στα σχολεία. Από την άλλη ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης διαβεβαιώνει ότι κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση και αυτό είναι προτεραιότητα. Άρχισαν… τα κουβαρνταλίκια… Δόση είναι αυτή.
Β.Κ

Να μας λείπει…
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πιο χαμηλά. Η οικονομία θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θα υπάρξουν ευκαιρίες. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα ελκυστική για τους επενδυτές χαμηλού κόστους και χαμηλού ρίσκου» εκτιμά ο Τζο Τρίπι, ένας από τους σπεσιαλίστες στη στρατηγική της πολιτικής επικοινωνίας παγκοσμίως και «πατέρας» των στρατηγικών και των τεχνολογικών καινοτομιών που χρησιμοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα στην καμπάνια του το 2008. Χαίρω πολύ… και εάν μάλιστα οι ευκαιρίες είναι με μισθούς 300 και 400 ευρώ… να μας λείπει το βύσσινο.
Β.Κ
Με χρυσά
κουτάλια
Ετος ανατροπών και για τις συμβάσεις εργασίας και τους μισθούς τριών εκατομμυρίων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι το 2013. Οι μισθοί θα είναι στην ’’πρέσα’’ και την επόμενη χρονιά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προέρχονται από στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά σήμερα, στις αποδοχές του 50% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αναμένονται μειώσεις της τάξης του 10%.
Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία. Άντε, πάλι θα φάμε… με χρυσά κουτάλια.

Β.Κ

Να λειτουργήσει ο Επιβατικός Σταθμός του λιμένα
Ο επιβατικός σταθμός που έχει κατασκευασθεί στην πρώτη προβλήτα και έχει αποπερατωθεί εδώ και χρόνια, αλλά δεν λειτουργεί γιατί δεν έχει γίνει η από την Νομοθεσία προβλεπόμενη τεχνική παραλαβή. Από τον σταθμό αυτό προβλέπεται να γίνεται ο έλεγχος των επιβατών που θα αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίζουν στην πρώτη προβλήτα. Έτσι θα δύνανται να επισκέπτονται την αγορά της πόλης και να προβαίνουν σε αγορές. Να επισπευτεί κάθε απαιτούμενη διαδικασία για να λειτουργήσει ο Σταθμός προς όφελος της πόλης.
Αυτά μας δήλωσε ο Νικόλαος Δεληγεώργης, Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός. Ποιος διαφωνεί;
Ν.Τ.

Light
Light θεωρούν στο Δήμο Βόλου τις ρυθμίσεις που προβλέπει το Σχέδιο Απόφασης για την αερορύπανση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ . Θεωρούν ότι τα όρια για τη λήψη μέτρων ενημέρωσης του κοινού ή εκτάκτων αναγκών είναι εξαιρετικά δύσκολο να λάβουν ποτέ χώρα, καθώς όπως λένε, τα όρια των 90 μg και 110 mg στα αιωρούμενα μικροσωματίδια είναι ανέφικτο να σημειωθούν, από τη στιγμή μάλιστα, όπως προσθέτουν, που στο Σχέδιο υπογραμμίζεται ότι αυτές πρέπει να είναι οι μέσες τιμές 24ωρου για τέσσερις και πέντε μέρες αντίστοιχα. Επιπλέον στο Δήμο Βόλου επιθυμούν όπως σε κάθε περίπτωση το Σχέδιο πριν την υπογραφή του από τον Περιφερειάρχη να έλθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Οριακές;
Μπορεί επιμελώς να το κρύβουν, ωστόσο πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, οι εννέα Αντιδήμαρχοι Βόλου έχουν τις τελευταίες μέρες την αγωνία τους. Αν δηλαδή θα είναι στις θέσεις τους και από το νέο έτος, καθώς το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Δήμαρχος Βόλου. Έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι ωστόσο που γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν ως νομάρχης ο Π. Σκοτινιώτης σημειώνουν ότι οι αλλαγές σε πρόσωπα που θα κατέχουν θέσεις ευθύνης θα είναι οριακές.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
Τα μπλέξανε
Ο ΟΠΑΠ μαζί με την Ιντραλότ του Κόκκαλη πήραν τα κρατικά λαχεία. Ο ΟΠΑΠ, όμως, ιδιωτικοποιείται. Επειδή έχει μακροχρόνια και πανάκριβη σύμβαση με τον Κόκκαλη και την Ιντραλότ, οι πιθανοί αγοραστές διστάζουν. Η κυβέρνηση κάνει διαπραγματεύσεις για να πείσει τον Κόκκαλη να σπάσει τη σύμβαση. Τι θα του δώσει; Μπορεί και τα κρατικά λαχεία. Ωραίο;
Μ.Μ.
Περισσότερα
από τους λιγότερους
Είναι καλά ο Βενιζέλος; Ζητά 5.000 ευρώ από κάθε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για να καλύψει τις οικονομικές τρύπες του κόμματος; Με τόσο φόρο που πληρώνουν οι άνθρωποι; Κάποιοι αντιδρούν, κάποιοι λένε «να τα δώσουμε τώρα γιατί μετά τις άλλες εκλογές θα ζητήσει 10.000 για να μαζέψει το ίδιο ποσό».
Μ.Μ.

Κάποιοι πάντα εξαιρούνται
Οι πάντες πρέπει να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο για τα λεφτά τους και την προέλευση των περιουσιακών στοιχείων, λένε στο υπουργείο Οικονομικών. Ε, καλά, όταν λέμε οι πάντες, εξαιρούνται οι τράπεζες. Οι… στυλοβάτες της οικονομίας και της… ανάκαμψης. Δεν θα γίνει κανένας έλεγχος στις θυγατρικές εταιρίες και στις εξωχώριες επιχειρήσεις τους. Για να μην διαταραχτεί το (γνωστό) παιχνίδι.
Μ.Μ.
Με ελληνική ετικέτα

Αντε τώρα να εξηγείς, ότι οι πατάτες Νευροκοπίου που τις παράγουν Πομάκοι, είναι ελληνικές…

Μ.Μ.

Ο εμποράκος
Κανείς δεν σκέφτηκε χθες ότι η γονατισμένη αγορά του Βόλου έχει το ένα από τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα του χρόνου για να βγάλει κάποια από τα σπασμένα της χρονιάς. Ούτε η Χρυσή Αυγή που ήξερε ότι για να μοιράσει τρόφιμα θα έπρεπε να αστυνομοκρατείται ολόκληρο το κέντρο της πόλης, ούτε οι αριστεριστές με τις πορείες τους στην οδό Ερμού στις δώδεκα το μεσημέρι. Όλοι το χαβά τους. Έτσι για να έρθει μια ώρα νωρίτερα ο θάνατος του εμποράκου. Όσο περισσότερα λουκέτα, τόση περισσότερη δυστυχία, τόσο πιο εύκολο και το πολιτικό ψάρεμα αγανακτισμένων. Ψυχρή λογική ακραίων απόψεων. Όχι, κανέναν δεν εξομοιώνουμε. Το αποτέλεσμα αξιολογούμε. Καταθέτουμε πρόταση λοιπόν. Όσοι θέλουν να μοιράσουν τρόφιμα, στο Πανθεσσαλικό. Εκεί μοιράζουν τρόφιμα. Στην παραλία κάνουν δημόσιες σχέσεις και ψηφοθηρία. Και όσοι θέλουν να κάνουν πορεία με άδεια και γνωστοποίηση εγκαίρως, και βέβαια όχι μέσα στον εμπορικό πεζόδρομο σε ώρα αιχμής. Έτσι, για να μπει κάποια σειρά. Και ας καταλάβουν όλοι αυτοί ότι δε θέλουμε να μας σώσουν και κυρίως δε θέλουμε να μας σώσουν με το ζόρι!

Χ.Μ.

Ποιος είναι
ο λόγος, κύριοι;
Με αφορμή χτεσινό μας σχόλιο για τον υπογειοποιημένο κάδο μπροστά στο… Ενυδρείο τηλεφώνησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γιάννης Κουρτίνας: «Κι εγώ και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ψηφίσαμε κάτι τέτοιο, γιατί ζητήσαμε εξηγήσεις όσον αφορά στην αναγκαιότητα να τοποθετηθεί ο συγκεκριμένος κάδος σε ένα σημείο το οποίο μπορεί να εξυπηρετηθεί από 2 – 3 κοινούς κάδους, οι οποίες και δεν μας δόθηκαν. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί, για παράδειγμα, Αναλήψεως με Κύπρου, ένα σημείο που σφύζει από σκουπίδια, όπως και τόσα άλλα στο Βόλο. Ποιος είναι τελικά ο λόγος που προτιμήθηκε το… Ενυδρείο;».
…Αλήθεια, κ.κ. Σκοτινιώτη και Τσαμπάζη, ποιος;
Φ.Τ.

Τέλος εποχής
Ερευνα της εταιρίας Marc που δημοσιεύεται σήμερα στο ΕΘΝΟΣ καταγράφει το «τέλος εποχής» για το πολιτικό σύστημα της χώρας.
…Η Marc φέρνει λίγο στους Άγγλους επιστήμονες – ερευνητές: Ανακαλύπτει τώρα αυτό που ο λαός γνωρίζει από τότε που βγήκαν οι λάσπες. Αλλά η έρευνα αναφέρεται και στα κόμματα. Όποιος έχει κουράγια, διαβάζει παρακάτω.
Φ.Τ.
Πάντα δεξιά
Οι πολίτες αλλά και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. θέλουν στροφή της προς το Κέντρο.
…Το τι κάνει στην προσωπική του ζωή ο Σαμαράς είναι δική του υπόθεση.
Φ.Τ.

Και τα δυο
δε γίνεται
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το κόμμα πιο ριζοσπαστικές απόψεις.
…Ή θα είσαι κόμμα ταξικό ή όχι.
Φ.Τ.
Νίψον ανομήματα
Καθολικό αίτημα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι η σύμπραξη του κόμματος με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
…Κυρ – δάσκαλε, τι είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ;
Φ.Τ.

Πας καλά, ρε Καμμένε;
Οι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων προτρέπουν το κόμμα να παραμείνει στη θέση που έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα.
…Πας καλά, ρε Καμμένε; Δεν αποδέχεσαι την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και περιμένεις να σε πω πατριώτη;
Φ.Τ.

Βούρδουλας
επί δικαίων
Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων καθώς και ψηφοφόρων του κόμματος, τη χαρακτηρίζει «κόμμα διαμαρτυρίας».
…Αφατη θλίψη μας προκαλούν τα μέτρα. Οργή ανείπωτη που εκφράζεται με βούρδουλα σε οποιονδήποτε ρακένδυτο μελαψό κινείται.
Φ.Τ.

Οσοι ψηφίζουν δεξιά
Ενας στους τρεις πολίτες εκπέμπει σήμα κινδύνου στη ΔΗΜΑΡ, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση.
…Δεν είναι δυνατόν! Μα αφού εμείς είμαστε Αριστεροί!
Φ.Τ.

Που είν’ το Κόμμα;
Επ, πού είναι το ΚΚΕ; Λείπει απ’ την έρευνα ή κάτι μας διαφεύγει;
…Σύντροφοι, συνωμοσία της διεθνούς και ντόπιας μπουρζουαζίας μυρίζομαι.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου