ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αχάριστοι

αχάριστοι-64177

Κατακρίνουν τον Τσίπρα για το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική ορισμένοι αχάριστοι. Μόλις όμως έφτασε στη «γειτονιά» των Μάγιας ο Αλέξης μέχρι και το τέλος του… κόσμου επαναδιαπραγματεύτηκε αποτελεσματικά. Στο ελληνικό χρέος θα δυσκολευτεί; Η ατυχής σύμπτωση κατά την άφιξη του στην Αργεντινή να ορμάνε τα πλήθη στα ράφια των σούπερ μάρκετ, μόνο ως στημένη προπαγάνδα διεθνών αντιδραστικών κύκλων μπορεί να εκληφθεί.

Χ.Μ.

Στην μπερλίνα

Δικαίως

μπαίνει στην μπερλίνα του δημοτικού ανασχηματισμού ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,

όχι τόσο διότι άδειασε με τη συμπεριφορά του τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο,

όσο γιατί δεν παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο για τα σκουπίδια της Νέας Ιωνίας

κατά τη διάρκεια της απεργίας. Είχε και το χρόνο και το μηχανισμό αλλά γιοκ…

Χ.Μ.

Περί Δικαιοσύνης

Μία επισήμανση στη Βουλή για το φορολογικό, που δεν απαντήθηκε:
«Κάποιος που έχει 100.000 εισοδήματα το χρόνο από μερίσματα, θα πληρώσει 10.000 ευρώ φόρο. Με τα ίδια εισοδήματα από καταθέσεις, θα πληρώσει 15.000 ευρώ. Ο επαγγελματίας θα πληρώσει 33.000 ευρώ και ο μισθωτός 42.000 ευρώ. Ο μεγαλοαγρότης θα πληρώσει 13.000 ευρώ».

Μ.Μ.



Αντε να δούμε
Μας (ξανα)ήρθε η λίστα Λαγκάρντ. Αυτή τη φορά πήγε κατευθείαν στον οικονομικό Εισαγγελέα χωρίς να μεσολαβήσουν Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος. Άρα υπάρχει πιθανότητα να μάθουμε κάτι περισσότερο. Να δούμε ποιοι τα έχουν, έστω και αν δεν πρόκειται ποτέ να τους πάρουν κάτι.
Διότι, στο δίλημμα «τα παίρνω από τον φτωχό ή από τον πλούσιο», η απάντηση έχει δοθεί. Εύκολα κόβεις φάρμακα ή φαί από τον παππού (να έχει και τα δύο δύσκολο το βλέπω), ποτέ από αυτόν που σε χρηματοδοτεί. Απλά τα πράγματα, απλή και η επιλογή για την κυβερνητική τριάδα

Μ.Μ.



Ε, ρε πανηγύρια
Για ποιο να χαρώ περισσότερο; Που χθες τη γλυτώσαμε και δεν επαληθεύθηκαν οι Μάγιας ή που ανακήρυξε πολιτικό της χρονιάς τον Αντ. Σαμαρά η γνωστή εφημερίδα Χάσεμπλατ;
Τη θυμάστε τη Χάσεμπλατ. Είναι αυτή που μετά το πρόσφατο Γιούρογκρουπ έγραψε: «Η Ελλάδα διασώζεται αλλά μόνο προσωρινά…». Μπορεί να θυμάστε ένα παλιό της δημοσίευμα, πέρσι, που υποστήριζε ότι «ένας από τους βασικούς λόγους που η Ροδόπη είναι ο φτωχότερος Νομός της Ελλάδας είναι η συστηματική εγκατάλειψη της μουσουλμανικής μειονότητας από τις ελληνικές κυβερνήσεις» και λίγες μέρες μετά απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον ΓΑΠ συμβουλεύοντας παύση πληρωμών.
Μ.Μ..


Αλλα λόγια
Η αλήθεια είναι ότι η Χάσεμπλατ είχε ξαναγράψει για τον Α. Σαμαρά και τον Οκτώβριο του 2010, φιλοξενώντας την ομιλία του νυν πρωθυπουργού στη Βουλή, με την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, στην οποία έλεγε:
«Φτάσαμε στο Μνημόνιο… Όταν άλλες κυβερνήσεις – όπως της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας – με προβλήματα αντίστοιχα προς τα δικά μας και νούμερα κάποιες φορές χειρότερα από τα δικά μας, κατάφεραν μόλις πριν λίγες μέρες να δανειστούν από τις αγορές, αλλά απέφυγαν να υπογράψουν «Μνημόνια»…. Μόνο η δική μας κυβέρνηση έδεσε χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό». Με το μπαρδόν για την υπενθύμιση.
Μ.Μ.

Τι θα δούμε
ακόμη;
Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να παρουσιάζει μια δυναμική και να “ενσωματώνει” μεγάλος μέρος της λαϊκής οργής. Αυτό φαίνεται και από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα που δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Τι έχουν να δούνε τα μάτια μας ακόμη… Ο Θεός να μας φυλάει…
Β.Κ



Ψάχνουν…
Στην Αθήνα, όπως πληροφορείται η στήλη, ξεροσταλιάζουν τις τελευταίες μέρες -μην πω εβδομάδες- δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ από το Βόλο. Το καθένα… για διαφορετικό λόγο αλλά και οι δύο προκειμένου να «κατοχυρώσουν» τη θέση τους. Όρεξη και αυτή όμως… να κάνεις του κόσμου τα χιλιόμετρα για να «κλειδώσεις» καρέκλα; Τελικά κάποια πράγματα όσα χρόνια και να περάσουν δεν αλλάζουν. Ούτε φυσικά και οι νοοτροπίες. Λεπτομέρειες… οσονούπω.
Β.Κ


Κότες
και αλεπούδες…
Οτι ο Βόλος, λόγω κρίσης, είναι… νεκρή πόλη τις βραδινές ώρες, είναι αντιληπτό ακόμη και σε αυτούς που κοιμούνται με τις… κότες. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι το σημείο να πιστέψει κανείς αυτό που ισχυρίστηκε επαγγελματίας στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, ότι τις νύκτες στην οδό Κασσαβέτη κυκλοφορούν αλεπούδες, η απόσταση είναι τεράστια…

Ερυθρός Σταυρός

Συζήτηση για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, που θα υλοποιηθεί από ιδιώτες, μετά από σχετικό διαγωνισμό που θα διενεργήσει ο Δήμος. Ένα θέμα για το οποίο προσήλθε στη συνεδρίαση προετοιμασμένος ο δημοτικός σύμβουλος Γιαν Μολοχίδης, που εμφάνισε φωτογραφίες από τη Γερμανία που εμφανίζουν το ανάλογο πρόγραμμα να υλοποιείται από τον Ερυθρό Σταυρό.
Πολλαπλές

Χρήσεις

Για το ίδιο θέμα, της ανακύκλωσης ρούχων, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Αναστ. Μπατζιάκας εύλογα ζήτησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής διευκρινίσεις για το πού θα διοχετεύονται τα είδη που θα συλλέγονται. Τα περισσότερα μεταπωλούνται ως μεταχειρισμένα, ενώ τα υπόλοιπα μετατρέπονται σε στουπιά, μονωτικά υλικά κ.λ.π.
Η Αργώ
Μετά από ένα χρόνο που ήταν ελλιμενισμένη στην παραλία οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου απέσυραν χθες το σκάφος της Αργούς για την ετήσια συντήρησή του.

Στη θέση της

Δεν ήταν μόνο ο προϊστάμενος της Α΄, Β΄ ΔΟΥ Βόλου Χρ. Τσαμπρινός που παρέμεινε στη θέση του κατά τις πρόσφατες ανακατατάξεις των στελεχών των ΔΟΥ όλης της χώρας, ήταν και η προϊσταμένη της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας Μελίνα Κομπορόζου που παρέμεινε επίσης στη θέση της.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου