ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραμένει

παραμένει-66078
Παραμένει στη θέση του Διευθυντή της ( Α.΄ Β΄) ΔΟΥ Βόλου ο Χρ. Τσαμπρινός. Χθες το βράδυ δεν το είπε, αλλά το εννοούσε, ότι η παραμονή του συνιστά τη δικαίωση για τις προσπάθειές του να υπερκαλύψει το στόχο που είχε θέσει για την ΔΟΥ του Βόλου το Υπουργείο Οικονομικών. Ο στόχος για το 2012 ήταν έσοδα 150 εκατ. ευρώ, ποσό που πιστεύεται, όπως λέει, ότι θα υπερκαλυφθεί κατά 20 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Τρόπο

Θέλει τρόπο και όχι κόπο. Έτσι από σήμερα ξεκινά η αποκομιδή απορριμμάτων από τη Νέα Ιωνία και μέχρι την Κυριακή ο πρωταγωνιστής των απεργιακών κινητοποιήσεων, Θ. Τσαλούχας, εκτιμά ότι η πόλη θα είναι καθαρή.

Τα ξύλα

Το ξέρουν όσοι καίνε σόμπες και τζάκια ότι το καλύτερο δέντρο για το τζάκι είναι το δέντρο, η οξιά και η δρυς. Κανείς δε λέει ότι το έλατο ή το πεύκο είναι ό,τι καλύτερο για την καύση. Και όμως, όταν ο άλλος δεν έχει ευρώ στην τσέπη του, τότε βολεύεται και με τα ξύλα από τη Γορίτσα που του προσφέρονται δωρεάν από το Δήμο Βόλου…

Το Επιμελητήριο

Αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής των υπαλλήλων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ η χθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Μία συνεδρίαση που τελικά αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη.

Οι δημαιρεσίες

Διευκρινιστικές εγκυκλίους από το Υπουργείο Εσωτερικών περιμένουν οι Δήμαρχοι για το τι θα ισχύσει για τους Αντιδημάρχους, προκειμένου οι τελευταίοι να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις, ενόψει των επικείμενων δημαιρεσιών, οπότε αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις για την ανανέωση ή όχι της θητείας τους. Σημειώνεται πως στο Δήμο Βόλου αν οι Αντιδήμαρχοι παραμείνουν εννιά οι έξι θα είναι έμμισθοι και οι τρεις άμισθοι, ενώ αν είναι δέκα οι επτά θα είναι έμμισθοι και οι τρεις άμισθοι.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ


«Μόνο εμείς…»
Μελετημένος και σχεδιασμένος από την προηγούμενη ο αποκλεισμός του ΕΚΒ, δεν υπήρχε καμία περίπτωση το ΠΑΜΕ να αφήσει κανέναν… να «εισχωρήσει στα χωράφια του». Έτσι μόλις γνωστός συνδικαλιστής του ΕΕΚ εμφανίστηκε στο χώρο όπου θα γινόταν η συνέλευση των πενταμηνιτών έφαγε «πόρτα». Κανείς από τους «καθοδηγητές» δεν ήταν αποφασισμένος να παραχωρήσει έδαφος… για να κάνει παιχνίδι άλλος. Μόλις μάλιστα το συνειδητοποίησαν αρκετοί πενταμηνίτες άρχισαν να διαμαρτύρονται…

Β.Κ


Μαύρα πανιά
Στα «μαύρα πανιά» είναι οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία. Εμ’ αποδέχτηκαν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 18% , εμ’ θα μείνουν και με άδεια χέρια χριστουγεννιάτικα. Προφορικά διαμηνύθηκε στο σωματείο, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι φέτος δεν θα μοιραστούν στα δύο εργοστάσια οι διατακτικές των εορτών. Το σωματείο βέβαια επίσημα δεν έχει ανακοινώσει τίποτα, όμως το «μπλακ άουτ» διέρρευσε μεταξύ του προσωπικού που αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του συνδικάτου, διότι στην επιχειρησιακή δεν υπήρχε τέτοιος όρος… Eκτός και εάν μπήκε από «το παράθυρο» οπότε οφείλονται εξηγήσεις.

Β.Κ



Την ουρά
τους απ΄ έξω
Σε αυτή την ιστορία πάντως την έχουν «καταβρεί» οι αρμόδιοι φορείς που δέχονται τις υπηρεσίες των πενταμηνιτών, όπως ο Δήμος Βόλου, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αλλά και αρκετά Νομικά Πρόσωπα και περιφερειακοί ΟΤΑ. Όταν ήταν να ξεκινήσουν τα προγράμματα, πού τους έχανες, πού τους έβρισκες… στα τηλεοπτικά παράθυρα να «κομπάζουν» ότι θα υπάρξει ανακούφιση αρκετών ανέργων. Σήμερα που προέκυψε το πρόβλημα έχουν βγάλει την ουρά τους απ’ έξω και όχι μόνο αυτό αλλά σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν αυτούς τους εργαζόμενους ως ανεπιθύμητους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι. Καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Β.Κ


«Στοχεύουν
λάθος…»
«Κατανοούμε πλήρως το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται, γιατί και εμείς είμαστε εργαζόμενοι που οι πληρωμές μας καθυστερούν, έχουμε υποστεί μειώσεις και περικοπές στις αποδοχές μας, γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή ήμασταν ο μοναδικός φορέας που «χτύπησε» καμπανάκι για να επισπευστούν οι διαδικασίες και θέσαμε ένα πλαίσιο αιτημάτων που ζητούν οι εργαζόμενοι προς υλοποίηση στους αντίστοιχους φορείς, ΙΚΑ, Υπουργείο Εργασίας και ΣΕΠΕ. Eίναι ωστόσο απαράδεκτο να υπάρχουν παρατάξεις που στις πλάτες αυτών των εργαζομένων προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες, διότι κάνουν εμπόριο ελπίδας, τάζουν λαγούς με πετραχήλια και προσπαθούν να στρέψουν τους πενταμηνίτες απέναντι στο ΕΚ, όταν από την πρώτη στιγμή ήταν ο μοναδικός φορέας που στάθηκε δίπλα τους». Αυτό σημείωνε χθες ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος που χθες μετακόμισε «σε άλλο» κτήριο προκειμένου να έχει πρόσβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες για να βρεθεί λύση στο όλο θέμα, όταν άλλοι έβγαζαν «κορώνες» για να υποστηρίξουν δήθεν τους πενταμηνίτες.
Β.Κ

Το ξέρουνε;
Εντάξει, υπουργέ μου, εμείς γίναμε μυρμήγκια. Οι ελέφαντες κατάλαβαν ότι δεν είμαστε για πάτημα;

Μ.Μ.


Με λαδομπούκες
«Θα τον σκίσω τον Καμμένο» διαβεβαίωνε ο Μανώλης, καρφώνοντας ένα κομμάτι κοκορέτσι στην ψησταριά όπου έμπαιναν οι βάσεις για το νέο λαϊκο-δεξιο-αντιμνημονιακό κόμμα.
Μάλλον δεν τους ανησύχησε ότι μαζεύτηκαν εκεί όπου ο Καραμανλής είχε κηρύξει τον ανένδοτο στους «νταβατζήδες». Πριν του κάτσει το παϊδάκι στο λαιμό.

Μ.Μ.



Οι ίδιοι θα ’ναι
Το είδατε το χθεσινό γκάλοπ; Το 5,8% πιστεύει αρκετά ή λίγο ότι θα επαληθευτούν οι προφητείες των Μάγιας και ο κόσμος θα καταστραφεί. Περίπου στο ίδιο ποσοστό που παίρνει και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Μ.Μ.




Υπό έκθεση
Τι ήθελε και το έβγαλε το ροζουλί μπουρνούζι και τις μαύρες πλαστικές παντόφλες ο άνθρωπος; Ντυμένος, εκτέθηκε περισσότερο μπροστά στο πληκτρολόγιο.

Μ.Μ.




Αργά θυμήθηκε
Θίχτηκε και εξερράγη από θυμό ο Σαχινίδης όταν είδε ότι ο Σαμαράς αγνόησε την επισήμανση του Βενιζέλου και προχώρησε μονομερώς σε αλλαγές των διευθυντών σχεδόν όλων των Εφοριών της χώρας, καταγγέλλοντας «οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες».
Σωστός! Μόνο που ξεχνάω τι ακριβώς είχε δηλώσει όταν προ τριημέρου είχαν διορισθεί οι επικεφαλής των ΔΕΚΟ με ποσοστώσεις και αναλογία μεταξύ των τριών κυβερνητικών κομμάτων.

Μ.Μ.



Καμιά μάχη
δεν είναι χαμένη
Τα μέλη του νεοϊδρυθέντος Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Αγριάς αποφάσισαν να συγκεντρώσουν λάδι, άλλος 5, άλλος 10 κιλά, όσο τέλος πάντων δύναται ο καθένας, που ένα μέρος του θα διαθέσουν στα συσσίτια του Αγίου Γεωργίου Αγριάς και το υπόλοιπο στο Γηροκομείο Βόλου.
…Καμιά μάχη δεν είναι χαμένη, παρά μόνο αυτή που δεν δίνεται. Οι φτωχοί δεν αφήνουν τους φτωχούς να πάνε χαμένοι. Κι αυτό δεν λέει πολλά, τα λέει όλα.

Φ.Τ.


Οι πενταμηνίτες
Πενταμηνίτες στους Δήμους της Μαγνησίας με τραγικούς μισθούς κι αναγκάζονται να κάνουν απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους! Διεκδικώντας την τακτική τους πληρωμή, την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, την κάλυψη των μεταφορικών τους όταν μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους, τις νόμιμες άδειές τους, ό,τι αυτονόητο, ό,τι δικαιούται ο καθένας που προσφέρει εργασία.
…Αλλά στη χώρα των μνημονίων και της εξάρτησης τίποτε δεν είναι αυτονόητο. «…Βλέπετε ότι τη σημερινή πατρίδα την μεταμόρφωσαν σε μητρυιά που τα αγαθά της τα μοιράζει σε ολίγους μονάχα κηφήνας που κυριαρχούν και την τρυγούν, ενώ σ’ εμάς τους πολλούς και εργαζομένους μας αφήνει μονάχα να γνωρίζωμε τον πόνον και την αθλιότη και μας βάνει καμμιά φορά να χάνωμε τη ζωή μας και να χύνωμε το αίμα μας για να φυλάμε τα διάφορα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, τα τσιφλίκια τους και της τράπεζές τους, την ησυχίαν τους ακόμα, αφήνοντας τα παράσημα, τους παχείς μισθούς και τα γαλόνια για τους κηφήνας πάλι της πλουτοκρατίας.
(*) Απόσπασμα από κείμενο του Γεωργίου Κόσσυβα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 69, 25 Ιουνίου 1911, της εφημερίδας “Εργάτης – Γεωργός” των Εργατικών Κέντρων Βόλου και Λάρισας.
Φ.Τ.


Η Κεντροδεξιά
πάει… σουβλάκια
Δεν είναι μόνον η Κεντροαριστερά των Βενιζέλου – Κουβέλη και λοιπών απολειφαδιών του χώρου που επαναδιατάσσεται. Είναι κι η Κεντροδεξιά. Με πρώτη δημόσια συνάντηση υψίστης σημειολογικής σημασίας στα… σουβλάκια του Μπαϊρακτάρη.
…Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά. Όσοι κυβέρνησαν τη χώρα με διάφορα προσωπεία από συστάσεώς της μέχρι σήμερα. Θεέ μεγαλοδύναμε! Από αυτούς εξαρτάται το μέλλον μας! Να τους κόψουμε 5 εκατομμύρια μισθό το μήνα για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την καλύτερη Δημοκρατία ever!
Φ.Τ.


Τίποτα περισσότερο,
τίποτα λιγότερο
Ελληνες εφοπλιστές με περιουσία που αγγίζει το μισό χρέος της χώρας; Ναι! Και τι κάνει ο πρωθυπουργός; Τους παρακαλεί να συνεισφέρουν!
…Όχι, κύριε Σαμαρά! Δεν θέλουμε ελεημοσύνη! Να τους φορολογήσεις! Να πληρώνουν κι αυτοί, όπως λέει το Σύνταγμα, ανάλογα με τη δύναμή τους κι όχι ψίχουλα! Να τους κόψεις και τα υπόλοιπα προνόμια! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από δικαιοσύνη!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου