ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για να δούμε…

για-να-δούμε-67227
Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης δεσμεύτηκε χθες ότι θα γίνουν έλεγχοι για να παταχθεί το φαινόμενο της παραξενοδοχείας, θέμα που έθεσε σε συνάντηση που έγινε με την Ομοσπονδία Ξενοδόχων ως αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης. Μάλιστα ο κ. Λεβέντης άφησε αιχμές για τις αδυναμίες των ελεγκτικών μηχανισμών που έχουν συγκεκριμένες καταγγελίες χωρίς όμως να έχουν παρέμβει και ζήτησε να ληφθεί μέριμνα διότι σε λίγο… κάθε βίλα στο Πήλιο… θα νοικιάζεται για ξενοδοχείο… και άντε μετά να βγάλεις άκρη με τον καθένα που βρήκε τρόπο να πλουτίζει χωρίς να ελέγχεται και εις βάρος της νομιμότητας.
Β.Κ

Ορισμός
Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων ορίστηκε με απόφαση Παν. Καμμένου η βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη μετά τις ανακατατάξεις λόγω αποχωρήσεων βουλευτών και στελεχών από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Καθήκοντα Γραμματέα της Κ.Ο. έχει αναλάβει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Παναγιώτης Μελάς. Αυτά μέχρι χθες, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον.

Β.Κ

Οι άστεγοι
Οι πιο ταλαιπωρημένες και πιο εξόφθαλμες περιπτώσεις θα είναι τα πέντε πρώτα άτομα που θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων που μετά από αλλεπάλληλες αναβολές ανοίγει μεθαύριο Παρασκευή. Εύλογο το ερώτημα; Υπάρχει άστεγος που δεν είναι ταλαιπωρημένος;
Τα δημοτικά
τέλη
Επειδή γίνεται μεγάλος ντόρος για τα δημοτικά τέλη στο Βόλο και επειδή λένε πολλοί αν υπήρχε η δυνατότητα αυτά να μειωθούν. Φυσικά και υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Αν δεν πληρωθούν από το Δήμο τα 900.000 ευρώ που προγραμματίζονται να δοθούν για την αποκομιδή των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ και τα 800.000 ευρώ για τις οφειλές που αφορούν προηγούμενα οικονομικά έτη, θα μπορούσε να υπάρξει μείωση στα τέλη μέχρι και 15%. Να μην πληρωθούν αυτές οι υποχρεώσεις; Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΣΥΔΙΣΑ και ο εργολάβος με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισπράττει κάθε χρόνο για τη διευθέτηση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ; Να μην πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τρίτους από προηγούμενα οικονομικά έτη;
Τα παραπάνω φυσικά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την εικόνα της καθαριότητας στην πόλη. Θεωρούμε ότι η εικόνα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη, όπως και στο Πράσινο. Και για την εικόνα αυτή οι ευθύνες δεν εντοπίζονται μόνον στους εργαζόμενους, αλλά και στους πολιτικούς προϊσταμένους. Με την έννοια αυτή ο υπογράφων μπορεί να δικαιολογεί την πλειοψηφία για την απόφασή της στο ύψος των ανταποδοτικών τελών, από την άλλη ωστόσο ενστερνίζεται εν πολλοίς και την κριτική των μειοψηφιών για τις ευθύνες που έχουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο νευραλγικοί τομείς της καθημερινότητας
Δημαιρεσίες
Θυμίζουμε ότι με την ανατολή του Νέου Έτους έχουμε δημαιρεσίες για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (σ.σ.: στις δύο τελευταίες για Δήμους άνω των 10.000 κατοίκων) όπως και την απόφαση του Δημάρχου για την ανανέωση ή μη της θητείας των Αντιδημάρχων. Σημειώνεται πως με τροποποίηση του Νόμου για τον Καλλικράτη Δήμοι που προήλθαν από συγχώνευση οκτώ και πλέον ΟΤΑ, όπως ο Δήμος Βόλου, έχουν από το 2013 δυνατότητα να έχουν μέχρι δέκα Αντιδημάρχους από τους οποίους όμως μόνον οι επτά μπορεί να είναι έμμισθοι…
Απορρόφηση
από τον ΟΛΘ
Τελικά φαίνεται πως αυτό που κυοφορούνταν τα τελευταία χρόνια ως πληροφορία φαίνεται πως παίρνει τελικά σάρκα και οστά. Ο λόγος για την απορρόφηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Παραλογισμός
Χάσαμε …το φως μας με τα όσα ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ χθες. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για ανάγκη αύξησης των τιμολογίων σε ποσοστό 48% τμηματικά μέσα στο επόμενο εξάμηνο!!! Η αιτιολογία σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της ΔΕΗ ήταν ότι την τελευταία τριετία δεν υπήρξαν αυξήσεις. Συγνώμη, ζητάει μέσα σε ένα εξάμηνο ό,τι δεν πήρε σε τρία χρόνια από έναν λαό που κυριολεκτικά έχει γονατίσει;
Χ.Μ.

Προσωπικές
απόψεις
Αυτή η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε με συνέντευξη της σε Σκοπιανή εφημερίδα θέμα Μακεδονίας εναντίον των ελληνικών θέσεων από πού ξεφύτρωσε; Τι καπνό φουμάρει; Εκείνο που μας άρεσε πάντως ήταν η διευκρίνιση ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις! Ποιον ενδιαφέρουν τέτοιες προσωπικές απόψεις πλην των Σκοπιανών;
Χ.Μ.

Ελβετία
Ο Βόλος βρωμάει και ζέχνει από πλευράς καθαριότητας. Ολόκληρες γειτονιές εξαιτίας των κλεπτών χαλκού μένουν για μήνες χωρίς δημοτικό φωτισμό. Οι μισθοί των εργαζομένων στην Καθαριότητα έχουν πέσει περίπου 30%. Η Δημοτική Αρχή Βόλου περηφανεύεται ότι πέτυχε οικονομία καυσίμων της τάξεως του 20%. Παρ’ όλα αυτά η Δημοτική Αρχή ζητάει από τους δημότες να πληρώσουν και το 2013 τέλη δημοτικού φωτισμού και καθαριότητας όμοια με εκείνα των καλών εποχών. Σα να μη συμβαίνει τίποτα στο Βόλο. Λες και ζούμε στη νησίδα της ευτυχίας. Ευτυχώς που βγάζει κατά καιρούς και ο Δήμαρχος καμιά ανακοίνωση κατά των συνεπειών του μνημονίου και ερχόμαστε στα ίσια μας. Ευτυχώς…
Χ.Μ.
Εκρηκτικά
Με τις αυξήσεις που ζητάει η ΔΕΗ. Με τα δημοτικά τέλη που θέλει ο Δήμαρχος. Με το χαράτσι του Στουρνάρα. Με το 23% ΦΠΑ της κυβέρνησης, θα βλέπεις φάκελο της ΔΕΗ στο γραμματοκιβώτιο και θα καλείς πυροτεχνουργό να τον ανοίξει!

Χ.Μ.

Τι θα κρατήσουμε;
Με το σταγονόμετρο έρχονται στη δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία του πρόσφατου Μνημονίου. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι όσοι από τους 27.000 υπαλλήλους της διαθεσιμότητας δεν βρουν άλλη δουλειά, αναγκαστικά θα απολυθούν πάραυτα.
Προχθές διαβάσαμε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει κάποιον από τους όρους της δανειακής σύμβασης ή προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις, η τρόικα έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Δεν εξαιρείται ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μ.Μ.

Στα λαϊκά συσσίτια
Φτώχειες ο λαουτζίκος. Η Δήμητρα Λιάνη βγάζει στο σφυρί ακόμα και μεγάλης αξίας κοσμήματα, τσάντες από δέρμα κροκοδείλου και παλτό Gucci που της είχε κάνει δώρο ο Ανδρέας. Άσε που την πάτησε όπως ο Πάγκαλος. Δεν μπορεί να πουλήσει κανένα από τα ακίνητά της γιατί – προφανώς – δεν βρίσκει την τιμή που θέλει.
Να τους δω στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τίποτα άλλο…
Μ.Μ.

Δεν γλυτώνουμε
Για υψηλό αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Der Handelsblatt.. Όχι μόνο δεν θα γλυτώσουμε από την φράου, αλλά θα μας τα κάνει «και με την άδεια της αστυνομίας».
Μ.Μ.

Κι όμως, κοιμούνται ήσυχοι
Οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης, δηλαδή, από 1.1.2009 έως τον Αύγουστο σε 3.124 πανελλαδικά, απάντησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στη Βουλή. Κεράκια στα μανουάλια ων Μνημονίων.
Μ.Μ.
Σιγά τι χάσαμε
Ε, με τόσες φούριες για να μη χαθούμε στη μετάφραση από τα γερμανικά των Μνημονίων, να κρατηθούν οι ισορροπίες κορυφής και αλληλοστήριξης, να βρεθούν οι προπέρσινες δηλώσεις της αντιπολίτευσης, φυσικό ήταν να ξεχάσουμε ότι έπρεπε να ζητήσουμε οικονομική ενίσχυση για την καταστροφή της Χίου. Άσε που μπορεί και καμιά υπουργάρα να νόμισε ότι αφορούσε σε αίτημα επανόρθωσης από την Τουρκία και να χλώμιασε. Στο κάτω κάτω, ούτε 30 ψωροεκατομμύρια δεν θα παίρναμε. Ψίχουλα μπροστά στα δισ. της δόσης που κυνηγούσαμε.
Μ.Μ.

Παγωνιά…
Αυξήσεις από 14% έως 49% στα τιμολόγια προτείνει η ΔΕΗ!
…Η Δημοτική Αρχή Βόλου δεν διαπνέεται από το ίδιο πνεύμα. Πάγωσε τα ανταποδοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν… προσφέρει! Οπότε τι από τα δυο είναι χειρότερο; Οι αυξήσεις της ΔΕΗ ή το… πάγωμα του Δήμου Βόλου;
Φ.Τ.

Ας πάει και το παλιάμπελο
Το Λιμάνι του Βόλου πάει γι’ άλλες πολιτείες. Στάση πρώτη: Θεσσαλονίκη. Στάση δεύτερη: Ξεπούλημα. Οι δανειστές – τοκογλύφοι να παίρνουν τα λεφτά τους και δεν πα’ να κυματίζει στο λιμάνι του Βόλου ακόμα και σημαία… τούρκικη!
…Η πρώτη εξειδίκευση σε τοπικό επίπεδο του γενικού ξεπουλήματος της χώρας στο οποίο προχωρά η τρικομματική συγκυβέρνηση.
Φ.Τ.
Ο δρόμος προς την Κόλαση
Γιατί, ρε παιδιά, τριγμοί στη ΔΗΜΑΡ από την παραίτηση Μπίστη; Δεν το περιμένατε; Αφού είναι γνωστό τοις πάσι πώς συμπεριφέρονται πολιτικά οι… Μπίστηδες!
…Πόσο μακριά από τις λαϊκές ανάγκες και τα αιτήματα των καιρών βρέθηκε η «υπεύθυνη» Αριστερά! Και όλα αυτά τα λόγια, οι υποσχέσεις, ακόμα κι οι κινήσεις των διαφόρων Μπίστηδων, τίποτε άλλο από την αντανάκλαση των αυταπατών μιας μειοψηφίας, αποκομμένης από την κοινωνία, που η ίδια θεωρεί τον εαυτό της ως σωτήρα – καθοδηγητή. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις έτσι γίνεται πάντα: Ο δρόμος προς την Κόλαση πάντα οδηγεί στην Κόλαση.
Φ.Τ.

Τα παιδία παίζει
Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης χτες βράδυ, λέει, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της φτώχειας και της διαφθοράς. Και συζήτησαν, λέει, τρόπους για την αντιμετώπισή τους. Ποιοι; Αυτοί των οποίων η πολιτική γεννάει κατ’ εξοχήν τη φτώχεια και τη διαφθορά!!!
…Η πρόκληση κατευθυνόμενης συναισθηματικής φόρτισης από τη μνημονιακή εξουσία επιτρέπει τη συνέχιση της υποταγής στη μνημονιακή εξουσία. Η φαντασιακή «διαφυγή» από την αθλιότητα ευνοεί την πραγματική παραμονή μέσα σε αυτήν.

Φ.Τ.
Αιτία καταστροφής
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, η τρόικα εσωτερικού χτες βράδυ άφησε γρήγορα τα ορντέβρ και πέρασε στο κυρίως πιάτο. Διαρθρωτικές αλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις! Που φέρνουν… νέα φτώχεια και νέα διαφθορά!!!
…Μια από τις αιτίες καταστροφής των Ρωμαίων αυτοκρατόρων ήταν το μίσος και η περιφρόνηση που έτρεφε ο λαός γι’ αυτούς.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου