ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δώρο

δώρο-74252

Για απροκάλυπτο δώρο στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, που ζήτησε όπως ο Δήμος προσαρμοστεί στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που δίνει μεγάλες αβάντες στις εταιρίες να εγκαθιστούν παντού κεραίες, κοντά σε σχολεία, εκκλησίες κ.ο.κ., προκειμένου όλα τα αιτήματα να περνούν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, έτσι ώστε να μπορούν οι υπάλληλοι να απορρίψουν τεκμηριωμένα κάποιες από τις προτάσεις των εταιριών.

Οι τουαλέτες

στο λιμάνι
Στο λιμάνι υπάρχουν δημοτικές τουαλέτες, τις οποίες οφείλει να τις έχει ανοικτές ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, σημειώνει ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύονταν επί χρόνια το καφέ μέσα στο λιμάνι και ο οποίος ήδη βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον ΟΛΒ για την απόφαση του τελευταίου να τον οδηγήσει σε έξωση με ένα πρωτόγνωρο τρόπο. Κόβοντας την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, που σημειωτέον δεν ήταν στο όνομα του εκμισθωτή αλλά στο όνομα του Οργανισμού Λιμένος!!!

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Συνεχίζουν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Χθες το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ/ΟΤΑ μετά την πανελλαδική σύσκεψη των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας (σ.σ.: συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας) αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Συνέχιση των καταλήψεων των Δημαρχείων και των δημοτικών κτηρίων μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.
2. Το σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου αποχή από κάθε εργασία.
3. Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα – Τρίτη 17 και 18 Δεκεμβρίου.Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα. Πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
4. Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.
5. Την Πέμπτη και την Παρασκευή 13 και 14 Δεκεμβρίου περιφερειακές συσκέψεις των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.
6. Κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και με τη δική τους συμμετοχή, καθώς οι απολύσεις αφορούν στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και όχι μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πούλμαν
Πούλμαν για Αθήνα θα μισθώσει αύριο στις 11 το πρωί ο Δήμος Βόλου προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι αιρετοί το επιθυμούν στο συλλαλητήριο που οργανώνει στην Πλατεία Συντάγματος η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Φεύγουν
Εντεκα σχολάζοντα περίπτερα τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και χρόνια θα απομακρυνθούν από συνεργεία του Δήμου Βόλου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σχετική απόφαση πήρε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σε ρήξη
Είναι προφανές ότι η ρήξη του Δημάρχου με το ΚΚΕ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων, έχει φτάσει στα άκρα.
Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος του Π. Σκοτινιώτη με τον επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνο:
Σκοτ.: Κάποιοι εργαζόμενοι καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μας και επιχειρούν να χωρίσουν την κοινωνία για να αποκτήσουν κομματικά ένσημα. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος, αλλά δεν πρέπει να γίνεται με κομματική ιδιοτέλεια, όταν η κοινωνία είναι σε τέτοια απόγνωση.
Νάνος: Τις θέσεις ευθύνης τις πήραν με το σπαθί τους και τη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι έχουν τα όργανά τους. Υλοποιούν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού τους Συμβουλίου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Περισσή ευκολία…
«Οι πόρτες του Κινήματός μας είναι ανοικτές για να εισέλθουν όλοι όσοι συμμερίζονται τις ανησυχίες και τις ελπίδες μας. Είναι ανοικτές όμως και για την έξοδο όσων για οποιονδήποτε λόγο παρεκκλίνουν. Προχωρούμε άμεσα στον ανασχεδιασμό των οργάνων του Κινήματος ενόψει του Συνεδρίου που θα γίνει στα τέλη Απριλίου του 2013, πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και κυρίως πιο ανεξάρτητοι» δήλωσε χθες η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται στο κόμμα της. Πολύ εύκολα… πάντως δείχνει την πόρτα… σε στελέχη όπως ο Χρ. Ζώης και ο Κ. Μαρκόπουλος, που στο κάτω – κάτω βρέθηκαν δίπλα στον Π. Καμμένο εξαρχής και όχι… στο και πέντε.
Β.Κ

Κουρελοπρολεταριάτο
Ρούχα της δεκαετίας του… ’80 ή και του… ’70 επιδιορθώνουν οι Βολιώτες στα ραφτάδικα!
…Και τα αιματηρά μέτρα συνεχίζονται. Προφανώς οι Βολιώτες, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, είναι απόκοσμα, αποανθρωποποιημένα όντα, που δεν χρειάζεται να ευδοκιμούν στην κοινωνία των ολίγων, οπότε δικαίως οι μνημονιακοί πολιτικοί τούς στέλνουν στην κατηγορία «κουρελοπρολεταριάτο», όπου κατ’ αυτούς ανήκουν.
Φ.Τ.

Το προσήκον ύψος
Ιδιαίτερα σημαντική η εισήγηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Νατάσσας Οικονόμου στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου για πάγωμα των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2013. Κανονικά, είπε, θα έπρεπε να γίνουν αυξήσεις. Αλλά ας έχουμε χάρη. Πάντως, αν στην πορεία διαπιστωθούν αποκλίσεις, τότε ενδεχομένως χρειαστούν… τροποποιήσεις. Τι είδους τροποποιήσεις; Το διευκρίνισε η ίδια, λέγοντας ότι η μη επιβολή τελών στο… προσήκον ύψος αποτελεί παράβαση καθήκοντος για το Δημοτικό Συμβούλιο!
…Και τους Βολιώτες που βγάζουν δεν βγάζουν το χειμώνα; Και τους δεκάδες χιλιάδες φτωχούς και νεόπτωχους της πόλης τι να τους κάνουμε, κυρία Νατάσσα; Να τους μπαρκάρουμε για «διακοπές» σε «νέους Παρθενώνες» και νέες Σπιναλόγκες; Ποιο είναι το προσήκον ύψος που τοποθετεί τον πήχη του ανθρωπισμού της η Δημοτική Αρχή;
Φ.Τ.
Χαίρε, ύψος
δυσθεώρητον!
Για να καταλαβαινόμαστε, κυρία Νατάσσα, το προσήκον ύψος ανθρωπισμού των πολιτών ενός πολύ μικρού τμήματος της επικρατείας σας, της Νέας Αγχιάλου, φτάνει ως το σημείο να τοποθετήσουν κάδους συλλογής ελαιολάδου στα δύο ελαιοτριβεία της περιοχής, στους οποίους φτωχοί αγρότες θα βάζουν λίγο λάδι ώστε να μπορέσουν οι πάμφτωχοι να βγάλουν το χειμώνα!
…Αυτό το ύψος το βλέπετε με το κιάλι, από αυτό το ύψος περνάτε από κάτω, κυρία Νατάσσα, κι εσείς και η δημοτική σας πλειοψηφία.
Φ.Τ.
Ταράξτε τους στις αγωγές!
Μολονότι η ΔΕΗ δηλώνει ακάλυπτη αν συνεχίσει να εκδίδει λογαριασμούς με το χαράτσι, η κυβέρνηση επιμένει να ζητά να μην εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση!
…Αν το τολμήσουν, ταράξτε τους στις αγωγές!
Φ.Τ.

Του έταξε, του έταξε!
Και ξαφνικά, μετά την επίσκεψη Σαμαρά, ο Βαυαρός υπερδεξιός πρωθυπουργός τα γύρισε! «Ό,τι είπαμε στο παρελθόν, είπαμε», ανέφερε και δήλωσε θερμός φίλος και συμπαραστάτης της χώρας μας!
…Λέτε να του έταξε κάτι κι αυτουνού ο Σαμαράς;
Φ.Τ.
Το… σύμβολο
Μπαρόζο: Το ευρώ είναι σύμβολο ενότητας και θα το υπερασπιστούμε.
…Ενότητας των ισχυρών της Ευρωζώνης. Με υποτελή κράτη, όπως η χώρα μας. Η υπεράσπιση αφορά σε κάθε απόπειρα των υποτελών να ελευθερωθούν.
Φ.Τ.
Ακόμα
κι ο… Machiavelli
Φαίνεται να αγωνιά ο Αντ. Σαμαράς για την κοινωνική ειρήνη στη χώρα μας. Γι’ αυτό και ζητά τη διασφάλισή της. Πώς όμως διασφαλίζεται η πολιτική ειρήνη όταν η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει, μόνιμα και συστηματικά, επιτίθεται εναντίον του κόσμου της εργασίας;
…Ακόμα κι ο… Machiavelli ξεγράφει τέτοιες πολιτικές: «…Οι ηγεμόνες πρέπει να τιμούν τους προύχοντες, χωρίς όμως να προκαλούν το μίσος του λαού…».
Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου