ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυτό που φοβόταν

αυτό-που-φοβόταν-78391

Αυτό που φοβόντουσαν οι αιρετοί για τις διαθεσιμότητες στους Δήμους πήρε τελικά σάρκα και οστά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να παρακάμψει τις διαπιστωτικές πράξεις των Δημάρχων.

Επιασαν

δουλειά
Με το που έληξε χθες το πρωί η τρίωρη στάση εργασίας οι υπάλληλοι των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου έπιασαν δουλειά για να ετοιμάσουν τις διαδοχικές συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν, μόλις λήξουν οι κινητοποιήσεις στους Δήμους, για τον προϋπολογισμό, το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα ανταποδοτικά τέλη.
Κρίμα
τη σοδειά
Εξευτελιστικές οι τιμές στις ελιές και στο λάδι. Οι πρώτες μόλις και μετά βίας που ξεπερνούν το ένα ευρώ, ενώ το δεύτερο λίγο πάνω από τα δύο ευρώ. Κρίμα τη σοδειά…
Περίφραξη
Περιέφραξε το εργοτάξιό της η ανάδοχος εταιρία που εκτελεί το έργο ολοκλήρωσης του Περιφερειακού στο τμήμα από Γορίτσα μέχρι Αγριά .Οι λόγοι προφανείς. Να αποτραπούν τυχόν κλοπές από ομάδες που ειδικεύονται σε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με σίδηρο και χαλκό.
Συναυλία
Συναυλία με Λέκκα, Γαργανουράκη και άλλους με στόχο την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου προγραμματίζεται την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων στο κλειστό του ΕΑΚ. Αντί για εισιτήριο οι θεατές θα πηγαίνουν τρόφιμα…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Ούτε βήμα πίσω…
Συμβολική κατάληψη… ετοιμάζει για αύριο στο ΙΚΑ ο σύλλογος εργαζομένων στο Ίδρυμα παράλληλα με την 24ωρη απεργία εξαιτίας της αποψίλωσης των υπηρεσιών. «Δεν κάνουμε πίσω μέχρι να λυθεί το θέμα με όσους έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ» έλεγε χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος, βλέποντας ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα ερημώσουν οι υπηρεσίες, αφού σπεύδουν οι πολλοί… να κουνήσουν μαντήλι.
Β.Κ


Περί ποιοτικής
αναλογικότητας
Οσο και εάν πίεσαν οι συνδικαλιστές και της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να μάθουν τι εννοεί η ΔΑΣ – ΠΑΜΕ όταν αναφέρει «ποιοτική αναλογικότητα», απάντηση δεν πήραν. Η επιμονή μάλιστα των συνδικαλιστών της ΔΑΣ ήταν τέτοια που δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ήταν προαποφασισμένη η αποχώρησή τους. Διότι δεν είναι δυνατόν να πίστευαν ότι θα συμφωνούσαν οι άλλες δύο παρατάξεις στο αίτημά της.
Β.Κ

Αλλα τα σχέδια
Γράφαμε χθες για τη «βολή» του Κουβέλη σχετικά με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Δικαιολογημένα φοβάται ότι θα συντριβεί ανάμεσα στις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Να ακούσουμε και τι θα πει αν επαληθευθεί το σενάριο ότι η κυβέρνηση (η ΝΔ δηλαδή), μελετάει το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών με περισσότερες μονοεδρικές, περιμένοντας ότι θα ωφεληθεί από τα «ντέρμπι» και με αποδυνάμωσης της Αττικής.
Μ.Μ.


Κρατούν ομπρέλα;
Το θέμα δεν είναι πλέον ποιοι δήμαρχοι στηρίζουν τις διαθεσιμότητες και ποιοι είναι αντίθετοι. Το θέμα είναι τι και πώς απαντούν στο «φτύσιμο» που τους έκανε ο υπουργός Μανιτάκης, που ξέχασε όσα λέει ο συνταγματολόγος Μανιτάκης (όχι, δεν είναι συνωνυμία, για τον ίδιον πρόκειται). Δεν χρειάζεται διαπιστωτική πράξη με υπογραφή δημάρχου για τη διαθεσιμότητα. Αρκεί να το πει ο υπουργός.
Στο τέλος ούτε τα σκουπίδια δεν θα έχουν να μαζεύουν.
Μ.Μ.


Τυχαίο ήταν;
Αλήθεια, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε η εμπρηστική ανακοίνωση της ΝΔ, με εντολή Κεφαλογιάννη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με τέτοιους χαρακτηρισμούς, σήμερα που γίνονται σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώσεις για την επέτειο δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου; Είναι σαν τις ανακοινώσεις του Αλαφούζου λίγο πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μόνο που ο Αλαφούζος μάλλον φοβάται ότι θα χάσει, γι’ αυτό σπεύδει…
Μ.Μ.

Σιγά, πόσοι είμαστε
Μας κατέταξαν στην τελευταία θέση στη λίστα των διεφθαρμένων χωρών της Ευρώπης. Σιγά, μωρέ, τις υπερβολές. Όσοι είναι οι διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί στην Κίνα, είναι και στην Ελλάδα. Εμάς βρήκαν;
Μ.Μ.

Λεφτά
υπάρχουν!
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Ιδιωτικών Τραπεζών της Ελβετίας (Private Banks Association), Σαντάλ Μπουρκουέν υποστήριξε χθες πως οι καταθέσεις των Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες φτάνουν τα 31,5 δισ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εικόνας των ελβετικών τραπεζών στη Γενεύη ο Μπαρκουέν υποστήριξε ακόμα πως από τα περίπου 3,5 τρισ. ευρώ καταθέσεων που διατηρούν οι Ευρωπαίοι έξω από τη χώρα καταγωγής τους, το 1,05 τρισ. ευρώ βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας, 1,325 τρισ. σε τράπεζες του Λουξεμβούργου, 722 δισ. ευρώ σε τράπεζες της Αγγλίας στα Channel Islands και το Δουβλίνο, 144 δισ. ευρώ στον Παναμά και τις άλλες χώρες της Καραϊβικής, 119 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ και 99 δισ. ευρώ στη Σιγκαπούρη.
Αν το υπολογίσουμε αναλογικά, διότι δεν μπορεί οι Έλληνες να καταθέτουν μόνο στην Ελβετία ιδιαίτερα μετά το θόρυβο των τελευταίων ετών, μπορούμε με σχετική ασφάλεια να υπολογίσουμε τις συνολικές ελληνικές καταθέσεις εξωτερικού. Αν σ’ αυτές προστεθούν ρευστό και περιουσιακά στοιχεία υπεράκτιων εταιριών θα βρεθούμε μπροστά στο άθροισμα των χρημάτων που λείπουν από την Ελλάδα. Λεφτά υπάρχουν, αλλά ποιος θα τα βρει; Καμιά διακοσαριά δισ. δηλαδή! Κάπως λιγότερα από τα κέρδη που περιμένουμε από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου! Κανονική λεηλασία δηλαδή…
Χ.Μ.


Είναι κι η Αγριά
Μας τηλεφώνησαν από την Αγριά: «Δεν βογκάει μόνο η Νέα Ιωνία. Είναι κι η Αγριά. Βδομάδες ολόκληρες σαπίζουν τα σκουπίδια στους κάδους, όπως στη Νέα Ιωνία. Γράψτε κάτι». Και μας έστειλαν τη φωτογραφία.
…Τι να γράψουμε; Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.
Φ.Τ.


Κατάληψη ΟΑΕΕ
Τραβούν των «παθών τους τον τάραχο» για να μπορέσουν να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους. Όσοι λυγίζουν, μπαίνουν στο περιθώριο, στην κατηγορία των νεόπτωχων, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαίωμα περίθαλψης, ό,τι αρρώστια να ’χουν, όποια ηλικία! Και χτες, στο Βόλο, κατέλαβαν τον ασφαλιστικό φορέα τους, τον ΟΑΕΕ. Τι άλλο να κάνουν;
…Όμως δεν ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Δεν συγκινείται η τρόικα από κάτι τέτοια…
Φ.Τ.

Αναπαραγωγή
Είναι δυνατόν; Η σημερινή κυβέρνηση κυβερνάει πραξικοπηματικά;
Ναι, είναι! Γιατί τι άλλο από πραξικόπημα συνιστά η παράκαμψη της Βουλής και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση, της τρόικας ρήμασι πειθόμενη;
…Ο όρος «πραξικόπημα» εκφράζει και τον τρόπο που η κυβέρνηση αναπαράγει τους εξωτερικούς ελέγχους που η τρόικα ασκεί πάνω της.
Φ.Τ.
Δίκην φιλανθρωπίας
Αφού πρώτα οι μνημονιακές κυβερνήσεις έφτασαν τον αριθμό των ανέργων στο 1,5 εκ. και των ανασφαλίστων ένας Κύριος οίδε πού, έρχεται τώρα η κυβέρνηση Σαμαρά κι εξαγγέλλει νοσοκομειακή περίθαλψη για 300.000 άνεργους κι ανασφάλιστους μέσω ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ, δίκην φιλανθρωπίας!!!
Κι οι υπόλοιποι; Στον Καιάδα;
…Ποτέ η μνημονιακή πολιτική, κάτω από οποιαδήποτε μάσκα και αν εμφανιστεί, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της Ν.Δ., είτε και των δύο μαζί συν την ΔΗΜΑΡ, δεν θα μας απαλλάξει από την τρομερή πίεση των συνεπειών του βάρους της φτώχειας, της φρίκης, των εξωφρενικά άδικων αποτελεσμάτων της.
Φ.Τ.

Φορολογικά
Ανωμάλως αποσυρθέν, για τον ΣΕΒ, το φορολογικό.
Γιατί, το επόμενο θα είναι… ομαλώς κατατεθέν;
…Ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση, μπορούν κάλλιστα να κηρύσσουν το ευαγγέλιο της δικαιοσύνης και του νέου φορολογικού συστήματος. Δεν περιέχει τίποτε επικίνδυνο για την πολιτική εξουσία και τον πλούτο κι είναι τελείως αδρανές ενώπιον κάθε φορολογικής προσβολής, κάθε φορολογικού αίσχους που επιβάλλεται στον κόσμο της εργασίας.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου