ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποψη με βάρος…

αποψη-με-βάρος-80881
«Εντελώς αντιχριστιανικές» χαρακτήρισε τις σκέψεις, τις δράσεις και τις απόψεις της Χρυσής Αυγής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώ για όσους ιεράρχες στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, είπε, μιλώντας στον Αlpha 9,89, πως δεν έχουν μελετήσει καλά το πρόβλημα και αν το μελετήσουν, θα πάρουν πίσω τα λόγια τους. Έχει τη δική της βαρύτητα η παρέμβαση του τοπικού Μητροπολίτη σε ένα θέμα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όπως η «επέλαση και η φιλοσοφία» που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή.
Β.Κ
Αύριο
νέο προεδρείο
Αύριο Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα θα συγκληθεί η νέα Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου για τη εκλογή του νέου προεδρείου της Ολομέλειας του ΕΚΒ. Οι ζυμώσεις μέσα στις παρατάξεις καλά κρατούν και οι συνεδριάσεις δίνουν και παίρνουν έτσι ώστε η κάθε μία να καταθέσει τις προτάσεις της στην ψηφοφορία που θα γίνει για την εκλογή των νέων οργάνων με θητεία τρία χρόνια.
Β.Κ

Και με το
φορολογικό;
Μετά το μπάχαλο και τις διαρροές υπουργών και τεχνοκρατών για το φορολογικό, που επέφεραν μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία, χθες το βράδυ μάθαμε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς. Μου έχουν μείνει και κάτι πιάτα από την Κυριακή, μήπως να τον φώναζα;
Ν.Τ.
Το κρούσμα
μηνιγγίτιδας
Δεν ήταν λίγοι οι γονείς του 11ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας που μετά τη γνωστοποίηση του κρούσματος μηνιγγίτιδας σχολίαζαν δύο πράγματα: Πρώτον ότι στο σχολείο η θέρμανση είναι άγνωστο αγαθό ακόμη και αυτή την εποχή με αποτέλεσμα να υπάρχει υγρασία στις αίθουσες και, δεύτερον, ότι όλες τις μέρες της απεργίας τα απορρίμματα παρακείμενων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέμεναν σε σωρούς έξω ακριβώς από το προαύλιο του σχολείου! Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, οι γονείς δεν είναι γιατροί για να ξέρουν αν όλα αυτά έχουν σχέση με το κρούσμα, αλλά δεν τους αφήνουν αδιάφορους, ιδίως το θέμα της θέρμανσης.
Χ.Μ.
Αρχικά, βαρβάτα
«Ηχητικά» παίζει με το όνομα του κόμματός του ο Λοβέρδος: ΡΙ- ζοσπαστικό Κ-ίνημα Σ-οσιαλδημοκρατικής ΣΥ-μμαχίας. Γράφεται ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ και ακούγεται «Ρήξη». Παλιό το κόλπο, με το ΔΗΚΚΙ-Δίκη του Τσοβόλα.
Ας φτιάξουμε κι εμείς ένα κόμμα, να τους απαντήσουμε. Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να το λέμε Χαϊ-ρια Σε-σημασμένων Μασ-καράδων. Με αρχικά ΧΑΙ.ΣΕ.ΜΑΣ. Εντάξει, ηχητικά θα ακουγόταν αλλιώς, αλλά είναι το πρώτο που μου ήρθε.

Μ.Μ.

Αντε και στα γραφεία
Δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι για το νέο κόμμα Λοβέρδου βρέθηκαν και γραφεία στην Αθήνα, στην περιοχή Χεζολίθαρο (είναι η παλιά ονομασία της περιοχής Ακαδημία Πλάτωνος).
Μ.Μ.

Νέας τεχνολογίας
Πάντως, μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι πρόκειται για το δεύτερο κόμμα (μετά τους Ανεξάρτητους Έλληνες) που η δημιουργία του γίνεται μέσω του Διαδικτύου.
Μ.Μ.

Στους αγανακτισμένους
«Χωρίς καμία διάθεση χιούμορ αυτή τη στιγμή είμαι σε αδυναμία να καταβάλω φόρους που οφείλω. Πουλώ ακίνητα, αλλά κανείς δεν αγοράζει» είπε ο Πάγκαλος. Εντάξει, ραντεβού στην πλατεία, Θόδωρε
Μ.Μ.
Υπάρχει και «του Ζαλόγγου»
Ο Φ. Κουβέλης χόρεψε ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους του «Αντιλαλούνε οι φυλακές». Κάπου θα ήθελε να στείλει μήνυμα. Λίγο αργότερα η Α. Διαμαντοπούλου ακολούθησε το παράδειγμά του, χορεύοντας το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». Κάποιος έπρεπε να της πει ότι το ζεϊμπέκικο είναι ο χορός του «δεν τα βγάζω πέρα».
Μ.Μ.
Δείγμα ευαισθησίας
Οι… τάφοι απαλλάσσονται από το τέλος ΕΡΤ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, αποφάσισε το ΥΠΕΚΑ.
Τουλάχιστον φροντίζουν να μας απαλλάξουν από βάρη στη μετά θάνατον ζωή.

Μ.Μ.

Δεν έγινε
Δεν έγινε χθες η λαϊκή με οπωρολαχανικά στην Αγριά. Κάτι οι κόντρες της προηγούμενης εβδομάδας μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων με τη Δημοτική Αρχή, κάτι το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη λειτουργία της νέας λαϊκής, κάτι το πνεύμα των Χριστουγέννων, ήταν οι λόγοι για να επέλθει η προσωρινή εκεχειρία…

Η απεργία
στους Δήμους
Αποφασίζεται το μέλλον των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου. Το σημείο είναι κομβικό, καθώς ήδη οι κινητοποιήσεις έχουν μπει στην τέταρτη εβδομάδα και είναι λογικό να υπάρχει ψυχολογική κόπωση και οικονομική κατάρρευση στους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς.
Απεργία μέχρι
τις 15…
Η ΔΑΣ πάντως από χθες φρόντισε να προαναγγείλει την πρόταση που θα καταθέσει στη σημερινή γενική συνέλευση. Απεργία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και καταλήψεις των δημοτικών κτηρίων.

Ο καπνός
Οπου αυξάνεται η φορολογία, αυξάνεται και η φοροδιαφυγή. Ακόμη και στον καπνό. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Βολιώτες… φουμάρουν πλέον παράνομο καπνό που τον προμηθεύονται, όπως λένε οι γνωρίζοντες, 20 ευρώ το μισό κιλό…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ


Ας γρηγορούν!
«Μπορεί», είπαν χτες οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των Χωριών του Πηλίου, «ο Δήμαρχος Βόλου να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ, αποσιωπά ωστόσο ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από το νέο Μνημόνιο, το οποίο κάνει σαφή αναφορά στην ιδιωτικοποίηση των νερών».
…Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Τίποτα! Ή τα πάντα! Γι’ αυτό κι οι φύλακες ας γρηγορούν!
Φ.Τ.
Αποκατάσταση
Η χτεσινή παρέμβαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κατά της Χρυσής Αυγής (σελ. 7) δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
…Αποκαθιστά από την πλευρά της τοπικής Εκκλησίας τη σκίαση μεταξύ αλήθειας και ψεύδους που επιχειρούν οι φαιοί παραχαράκτες και δηλητηριαστές των δημοκρατικών ιδεωδών.
Φ.Τ.
31% + 21%
Με τη Ν.Δ. πρώτο βιολί στη συγκυβέρνηση έφτασε να ζει το 31% του πληθυσμού της χώρας κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού το δε 21% να ζει με πενιχρό εισόδημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat!
…Βρισκόμαστε, εκτός των άλλων, μπροστά σε μια από τις θλιβερότερες πλευρές της πολιτικής μας ιστορίας: τον ορθολογιστικό χαρακτήρα της ανορθολογικότητας της έξωθεν επιβαλλόμενης στην ελληνική κυβέρνηση πολιτικής.
Φ.Τ.

Τα ανάποδα

Βενιζέλος: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι μύωπες της πολιτικής
και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ότι όποιος χτυπά
και αποσταθεροποιεί το ΠΑΣΟΚ, χτυπά και αποσταθεροποιεί τη χώρα».
…Ανάποδα διαβάζει την πραγματικότητα ο κ. Βενιζέλος. Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του χτύπησε και αποσταθεροποίησε τη χώρα, και για το λόγο αυτό τώρα χτυπιέται και αποσταθεροποιείται από την κοινωνία.
Φ.Τ.
Η αλαζονεία των «σεσωσμένων»
Πώς το ’πε χτες ο κ. Μπίστης της ΔΗΜΑΡ; Ότι ανέκαθεν δεν τον απασχολούσε η διάκριση ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς;!;
…Η αλαζονεία των «σεσωσμένων»! Όπως και να ’χει, είναι κι αυτή μια εξήγηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υιοθετεί η… υπεύθυνη Αριστερά ως συμμετέχουσα στη συγκυβέρνηση.
Φ.Τ.
Παραμύθι
Εάν η τοποθέτηση στο πολιτικό φάσμα ενός πολιτικού κόμματος που κυβερνάει κρίνεται από το έργο του, τότε το παραμύθι των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα άρχιζε κάπως έτσι:
Ήταν μια φορά τρία κόμματα. Ένα δεξιό, ένα δεξιό κι ένα δεξιό…
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου