ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πελάάάτες μου

πελάάάτες-μου-82970
Οσο ο Σαμαράς θα προσθέτει ανοίγματα προς τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για τις εκλογικές του ανάγκες, τόσο θα προστίθενται σημεία τριβής με τους εταίρους του. Όπως έγινε χθες με την απόφαση αναστολής στη χορήγηση ιθαγένειας. Διότι ο καθένας από τους εταίρους έχει και τη δική του διαφορετική εκλογική πελατεία.

Μ.Μ.

Επέστρεψε

Επανέρχεται δριμύτερος… ο Τάκης Τριανταφυλλάκος. Μετά από απουσία δυόμισι περίπου χρόνων από τα συνδικαλιστικά πράγματα της περιοχής, επανήλθε και ως ελεύθερος επαγγελματίας πλέον -περιπτερούχος- συντονίζει συναδέλφους του και ετοιμάζει το ΠΑΜΕ… Περιπτεριούχων. Κάπως έτσι θα λειτουργεί το Αγωνιστικό Μέτωπο Περιπτερούχων – Καπνοπωλών που συγκροτείται… Σιγά να μην κάθονταν… χαλαρός ο Τάκης. Το «χούι» δεν κόβεται.

Β.Κ



Ανανέωση
Ανανέωση σε πρόσωπα στη νέα Διοίκηση του ΕΚΒ και στο σύνολο των παρατάξεων. Από την ΠΑΣΚΕ στα έδρανα της διοίκησης στη νέα θητεία θα βρίσκονται οι Β. Χαντζιάρας, Στ. Γαλλιόπουλος, Σμ. Λιάτσικου, από τη ΔΑΚΕ ο Νίκος Μπουρούς και από τη ΔΑΣ – ΠΑΜΕ οι Λάζαρος Τσελεπής, Βάιος Μαμουρέλης, Μαρία Χιώτη και Άγγελος Συνοδινός, σε μία θητεία που εάν λάβουμε υπόψη αυτά που έρχονται έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις… αφού και τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.

Β.Κ



Αφιερωμένο εξαιρετικά
Ενα ποίημα του Άρη Αλεξάνδρου αφιέρωσε χθες ο Θοδωρής Πανόπουλος από την Εργατική Αυτονομία στο Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. «Σύντροφε, κοιμάσαι; Μήπως ξέρεις καμία σελίδα μαρξισμού που να βουλιάξουνε οι λέξεις στο χαρτί καθώς βουλιάζει η σιωπή στις κόρες των ματιών μου;»… Τους «κεντάει» με το βαμβάκι ο Θοδωρής…

Β.Κ

Πού να θυμούνται;
Και ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήττονται επειδή κόβεται το αφορολόγητο για τα παιδιά. Διότι τα πρώτα μέτρα τα είχε πάρει, ως γνωστόν, άλλη κυβέρνηση και υπουργός Οικονομικών ήταν κάποιος άσχετος.

Μ.Μ.




Ερευνες με λουκέτο
Στην Εύβοια και την Κύμη στρέφουν την προσοχή τους, μετά την Αργολίδα και το Κρανίδι, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, στην προσπάθεια να ξεδιαλύνουν το τοπίο με τις…24 «υπεράκτιες» εταιρίες που έχουν την έδρα τους εκεί. Αυτό απάντησε ο υπουργός στη Βουλή. Αυτό που δεν είπε είναι ότι από τον Ιανουάριο η ΔΟΥ Κύμης κλείνει (όπως και πολλές άλλες).
Εκτός κι αν το κλείσιμο ΔΟΥ είναι το μυστικό όπλο για την προέλκυση επιχειρηματιών στην ελληνική περιφέρεια.

Μ.Μ.


Με τον καιρό θα πέσει
Υπομονή θέλει και θα πέσει το ποσοστό ανεργίας στους νέους μας, που μας δίνει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη. Όλα δείχνουν ότι οι γεννήσεις έχουν μειωθεί, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας για το μέλλον.

Μ.Μ.



Πάλι με εκπλήξεις
«Δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης». Δεν αξίζει να βάλουμε σε κουίζ την ερώτηση σε ποιον ανήκει η παραπάνω άποψη. Θα τον βρίσκατε αμέσως, καθώς ο ΓΑΠ είναι μοναδικός σε κάτι τέτοια. Το είπε σε ομιλία του στο Βερολίνο

Μ.Μ.

Ο συντάκτης

Αυτός που συνέταξε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να είναι πολύ καλός στη δουλειά του, να είναι αντιμνημονιακός και με εμπειρία στα συνδικαλιστικά, χτυπώντας στο… μαλακό υπογάστριο εκεί που επαίρεται η Δημοτική Αρχή. Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο και για τη χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που συνεχίζεται στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες…

«Αγνωστοι»

«Αγνωστοι» αφαίρεσαν τις τελευταίες μέρες τους χλωριωτές από τη δεξαμενή που υδροδοτείται η Πορταριά. Το περιστατικό είναι αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες μέρες στον πρώην Δήμο. Πίνουμε νεράκι της προκοπής, λένε οι θιασώτες του… αντιχλωριακού αγώνα.

Αυξάνεται

το πλαφόν

Σε αλλαγές με αύξηση του πλαφόν του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για να χαρακτηριστεί κάποιος δικαιούχος για την προμήθεια τροφίμων και ειδών ένδυσης που χορηγεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Βόλου.

Περιμένουν

ακόμη

Μετά το Eurogroup τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών στο Βόλο περιμένουν οδηγίες από τα κεντρικά. Ακούμε πολλά ότι θα ανοίξει η ρευστότητα κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά ακόμη δεν έχουμε τίποτα. Άλλωστε, όπως λένε, η πλήρης ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.


Την ξέρουν

τη δουλειά…

Μία από τους τομείς δράσης που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα ΤΟΠ – ΕΚΟ του Δήμου Βόλου που παρουσιάστηκε χθες και το οποίο αφορά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Άτομα με Αναπηρία, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας κ.λ.π.) είναι και η ίδρυση κοινωνικών συνεταιρισμών ανακύκλωσης. Ποιοι ενδιαφέρθηκαν πρώτοι δεν ρωτάμε. Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου