ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απορίες…

απορίες-84003

Θα παραμείνουν κίτρινα τα ταξί της Χρυσής Αυγής; Θα μεταφέρουν αλλοδαπούς από το αεροδρόμιο; Θα μισθώνονται σε κηδείες αλλοθρήσκων; Θα επιτρέπεται να κορνάρουν όταν κερδίζει η Εθνική Ελλάδος; Εδώ σε θέλω, Βορίδη μου…

Μ.Μ.

Στο αμαξοστάσιο της Νέας Ιωνίας

Το δημοτικό αμαξοστάσιο στη Νέα Ιωνία επισκέφθηκε χθες ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος. Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας είχε συζήτηση με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Θ. Τσαλούχα, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα που υπάρχουν, λόγω βλαβών, σε απορριμματοφόρα της υπηρεσίας, η μη πιστοποίηση των οχημάτων από τεχνικό έλεγχο του ΚΤΕΟ, η έλλειψη λιπαντικών κ.α. Ακόμη ο κ. Δουλόπουλος επισκέφθηκε και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ.


Σε άπορους
Τέσσερα στρέμματα με ελαιοπερίβολα στη Νέα Αγχίαλο και τέσσερα στρέμματα ελαιοπερίβολα στις Αλυκές που είναι δημοτικές εκτάσεις θα διατεθούν από το Δήμο Βόλου σε οκτώ άπορες και πολύτεκνες οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να συλλέξουν τις ελιές με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών τους.
Οι λόγοι
της κινητοποίησης

Προφανώς πληροφορήθηκαν για τις δηλώσεις που έκανε για τη ΔΕΥΑΜΒ ο Δήμαρχος Βόλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε, όπου αναφέρθηκε στο ότι δεν έχει στα χέρια του κανένα αίτημα για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και οι τελευταίοι έσπευσαν να δώσουν στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τους λόγους που αντιδρούν.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων σημειώνονται τα ακόλουθα:
«Οι νόμοι που προκύπτουν από το Μνημόνιο οδηγούν στην αποδόμηση όλου του κοινωνικού δικτύου προστασίας και κοινωφελών υπηρεσιών που παρέχουν οι ΔΕΥΑ και οι ΟΤΑ. Ενώ ο Καλλικράτης από τη μια αυξάνει τις υποχρεώσεις μας, από την άλλη τα μνημόνια καταργούν Οργανικές Θέσεις, απαγορεύουν τις προσλήψεις και θέτουν σε διαθεσιμότητα (απολύσεις) το προσωπικό. Είναι προφανές, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι η απάντηση απέναντι σ’ αυτή τη λαίλαπα, μπορεί να δοθεί μέσα από την ενότητα και την πάλη των εργαζομένων με σύμμαχο την κοινωνία αλλά και τους αιρετούς. Αντιδρούμε, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων και καλούμε σε συμμαχία όλους, πολίτες και αιρετούς στη δημιουργία ενός μετώπου που θα βάλει τέλος σ’ αυτήν την αδιέξοδη πολιτική».
Δεν υπήρχε
εμπειρία
«Δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία», «πρώτη φορά προέκυψε αυτό το ζήτημα». Αυτές τις φράσεις χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Βόλου σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα καθυστερημένα (;) αντανακλαστικά του Δήμου για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τη Νέα Ιωνία.
Η Αργώ
Μέσα στο γενικό χαμό και όταν τα περισσότερα νοικοκυριά είναι με το πιστόλι στον κρόταφο, μοιάζει παράταιρο να πεις για τους κινδύνους που διατρέχει η Αργώ που κοντά στο χρόνο που είναι εκτεθειμένη στη θάλασσα. Όταν όμως έχει κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο δημοτικό κορβανά, τότε δικαιολογείται να έχεις μία ανησυχία για τους κινδύνους που ελλοχεύει η καθυστέρηση στη συντήρησή της…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ
Ολοι ευχαριστημένοι
Τελικά όλες οι παρατάξεις, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, μπορούν να νιώθουν κερδισμένες από τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στη Διοίκηση. Η ΠΑΣΚΕ -Συνεργαζόμενοι παρά την πολιτική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ, διατήρησε ακέραιες τις δυνάμεις της και είναι η κυρίαρχη συνδικαλιστική παράταξη. Η ΔΑΚΕ διατήρησε τις δυνάμεις της και τις ίδιες έδρες, ενώ η ΔΑΣ – ΕΣΑΚ αύξησε τις δυνάμεις της και κέρδισε δύο επιπλέον έδρες. Τέλος καλό όλα καλά… εάν και για τη ΓΣΕΕ η ΠΑΣΚΕ για ένα ψηφοδέλτιο έχασε τη δεύτερη έδρα και αυτό λειτούργησε υπέρ της ΔΑΚΕ.
Β.Κ
Στήριξη μηδέν
Εκεί στο Δίκτυο των Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται σοβαρά. Για δύο λόγους πλέον, πρώτον διότι δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΕΚΒ και δεύτερον διότι… η στήριξη που παρείχαν στην Εργατική Αυτονομία ήταν… σε ψηφοδέλτια μηδέν…. Δεν το λέμε εμείς αλλά ο Θοδωρής Πανόπουλος… που χθες το βράδυ, παρά την πικρία του, αφού στο παραπέντε… χάθηκε η μία έδρα, έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους και έξω από τα δόντια.

Β.Κ

Με τη σειρά τους
Ωχ, άρχισε το ξήλωμα; Βγαίνουμε από την Eurovision. Δεν πιστεύω να είναι άσκηση προετοιμασίας.
Μ.Μ.

Πάντα το έλεγε
Εχει δίκιο ο Βενιζέλος που λέει ότι πρέπει να επανακαθοριστεί η σχέση των τριών εταίρων και η συμφωνία για τη στήριξη της κυβέρνησης. Διότι «δεν μπορεί ένα κόμμα του 5% να θέλει να διοικεί την Ελλάδα και να επιβάλλει τις απόψεις του» (αχ, πώς έρχονται έτσι ανάποδα οι παλιές δηλώσεις, πρόεδρε;).
Μ.Μ.

Απλώς συζητάνε;
Καλά, πάλι θα συναντηθεί η τριανδρία της κυβερνητικής σύμπραξης και συνευθύνης; Βρε, μπας και προβάρουν τα κάλαντα για να βγουν να μαζέψουν κανένα φράγκο;
Μ.Μ.
Να τα πούνε;
Να ανοίξω την πόρτα να μου πουν τα κάλαντα ή θα βρεθώ με κανένα τεκμήριο διαβίωσης μετά δημοσίων θεαμάτων;

Μ.Μ.

Στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ
Σημαντικά έργα υποδομής για τη Θεσσαλία βρίσκονται αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο ματαίωσής τους εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης της κρατικής χρηματοδότησης, δήλωνε χθες ο Κ. Πουλάκης με αφορμή τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής μία ημέρα νωρίτερα.
Σχολίασε δε ότι «αυτό που δεν ειπώθηκε από τους αιρετούς εκπροσώπους της Θεσσαλίας, αλλά και τους κυβερνητικούς βουλευτές που μετείχαν στη συνεδρίαση και το οποίο συνιστά έναν πρώτου μεγέθους εμπαιγμό της θεσσαλικής κοινωνίας, είναι ότι το σύνολο των έργων και των υποδομών που συζητήθηκαν ανήκουν ήδη στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, έχει δηλαδή δρομολογηθεί το ξεπούλημά τους, και μάλιστα με τρόπο αδιαφανή, αντισυνταγματικό και ερήμην της Βουλής.»
Σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη, «είναι απαραίτητη η με κάθε τρόπο υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους και περιμένουμε από τους αιρετούς εκπροσώπους των Θεσσαλών πολιτών να δώσουν τη μάχη μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα».
Β.Σ.
Στηρίζει
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου Ζέττα Μακρή δήλωσε χθες ότι στηρίζει τη Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια για τον καθαρισμό της Νέας Ιωνίας. Λογικό. Πάντως το προηγούμενο δεκαπενθήμερο που τα σκουπίδια έπνιξαν τη Νέα Ιωνία ούτε η Δημοτική Αρχή έκανε κάτι ως όφειλε, ούτε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης άσκησε την αναγκαία κριτική, ως όφειλε επίσης. Αυτά για την… αταξία των πραγμάτων στην πόλη μας.
Ν.Τ.
Θερμό επεισόδιο
Την προηγούμενη Τρίτη το πρωί οι φωνές ακούστηκαν σε ολόκληρο το κτήριο του Δημαρχείου στο Βελεστίνο. Η ολομέτωπη επίθεση της Δημάρχου Ελένης Λαΐτσου εναντίον του διευθυντή του Δήμου μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί και …θερμό επεισόδιο. Νευράκια, νευράκια;
Ν.Τ.

Μόνο στο Βόλο
Μόνο στο Βόλο το τελευταίο δεκαεξάμηνο έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα 5.500 καταναλωτές!!!
…Πέρα από την παράδοση και τη δημιουργία προϋποθέσεων λεηλασίας της χώρας μας, για τέτοιους λόγους η αντίσταση και η ανατροπή του Μνημονίου είναι το μεγαλύτερο ηθικό, κοινωνικό και πατριωτικό μας καθήκον, όρος για την αξιοπρεπή και ασφαλή επιβίωση του λαού.
Φ.Τ.

Οι ανεξέλεγκτοι
Μετά την καταψήφιση χτες στη Βουλή της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τυχόν ευθύνες για το μνημόνιο καθίσταται σαφές ότι ουδείς εκ των πολιτικών προσώπων που είχαν την τύχη της χώρας στα χέρια τους ευθύνεται.
Καθίσταται σαφές επίσης ότι για την απόφαση αυτή στη Βουλή την ευθύνη έχουν οι απλοί άνθρωποι, που κοιτάνε μόνο τη δουλίτσα τους κι αφήνουν τη διαχείριση της τύχης τους στα χέρια άλλων, χωρίς τουλάχιστον να δείξουν έστω μια προδιάθεση για έλεγχο. Ακόμα κι όταν τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της πολιτικής εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες τους γίνονται προφανέστατα, ακόμα κι όταν οι πράξεις των κυβερνητών τους είναι αντίθετες προς τις εντολές τους, όχι μόνον δεν αντιστέκονται, αλλά χώνονται πιο βαθιά στον καναπέ κι όταν έρθουν οι εκλογές τούς… επιβραβεύουν.
…Δικαίως οι κυβερνήτες τους αισθάνονται ανεξέλεγκτοι και δικαίως οι ευθύνες για τις πράξεις ανεξέλεγκτων κυβερνητών επιρρίπτονται στους απλούς ανθρώπους, εκείνους που κοιτάνε μόνο τη δουλίτσα τους.
Φ.Τ.

Οποτε, όπως,
κι ό,τι θέλουν
Αλλά ας πάει η καρδιά μας στη θέση της. Όπως δήλωσε εκ μέρους της Ν.Δ. ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για το μνημόνιο στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο και όχι με την ποινικοποίηση πολιτικών συμπεριφορών!!!
…Γιατί όχι; Σε ποιον θα δώσουν λογαριασμό; Θα μας πουν για το μνημόνιο όποτε θέλουν, όπως θέλουν κι ό,τι θέλουν, βγάζοντας έξω από το κάδρο τις όποιες πολιτικές και άλλες ευθύνες υπάρχουν για την τραγωδία της χώρας και του λαού.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου