ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραμένει δυνατός…

παραμένει-δυνατός-85253

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς εκλέχτηκε πρώτος στις εκλογές που έγιναν εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Επιτροπή του Ανατολικού Βόλου για την εκλογή συνέδρων που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή. Η εκλογή του -και μάλιστα στην πρώτη θέση- εκτός όλων των άλλων προσφέρεται και για πολιτικά συμπεράσματα που αφορούν κυρίως στους συσχετισμούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τοπικά, όπου φαίνεται ότι ο Μαργαρίτης παραμένει δυνατός και με ευρεία απήχηση στη βάση του κόμματός του.

Β.Κ

Η ΑΚΑΕ

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι στηρίζει το ψηφοδέλτιο της Εργατικής Αυτονομίας εν όψει των σημερινών εκλογών στο ΕΚΒ και μάλιστα καλεί τους ταξικούς συνδικαλιστές να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ανεξάρτητο ταξικό ψηφοδέλτιο.
Β.Κ
Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ
Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται για το ΙΚΑ με αφορμή το σκάνδαλο με τα ορθοπαιδικά και τις πειθαρχικές ποινές που επιβλήθηκαν σε υπαλλήλους, είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε ότι μόνος ένας υπάλληλος του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, πρώην κλητήρας, βρέθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε από την Υπηρεσία αφού ήταν μπλεγμένος στην υπεξαίρεση, εφόσον βρέθηκαν ακόμη και επιταγές στο όνομά του. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι, και το διευκρινίζουμε για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, τιμωρήθηκαν για αμέλεια. Το εάν οι ποινές για αμέλεια πρέπει να είναι αυστηρότερες ή ηπιότερες είναι θέμα υποκειμενικής κρίσης και προσωπικής άποψης. Αυτά για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
Ν.Τ
Το «τείχος της Ιωλκού…»
Πάντως αυτό το θέμα με το Δυτικό και Ανατολικό Βόλο… στον ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπλήξει πολλούς υπό την έννοια ότι δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τη σκοπιμότητα «διαχωρισμού» της πόλης με διοικητική γραμμή την Ιωλκού σε ανατολικό και δυτικό κομμάτι. Να μιλούσαμε για πληθώρα μελών… ίσως να μπορούσε να το αντιληφθεί κανείς αυτό, αλλά σε σύνολο 387 μελών από τα οποία τα 200 είναι στο Βόλο… μάλλον πολυτέλεια φαντάζει, εκτός και εάν εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί που δεν είμαστε φυσικά σε θέση να γνωρίζουμε. Πάντως εν έτει 2012… να «ορθώνεται το τείχος της Ιωλκού» μεταξύ μελών Δυτικής και Ανατολικής όχθης … όπως και να το κάνεις είναι θέμα… Το τείχος του Βερολίνου.. έπεσε , της Ιωλκού μόλις σηκώθηκε…
Β.Κ

Αυτοπαγιδεύτηκε

Eπρεπε να επισημάνει τον κίνδυνο διαταγής προκαταρκτικής εξέτασης η εισαγγελέας, όπου κατηγορούμενοι θα ήταν ο Δήμαρχος και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, για να δώσει εντολή ο τελευταίος να πάνε απορριμματοφόρα από το Βόλο προκειμένου να αποκομίσουν τα απορρίμματα από τη Νέα Ιωνία; Χθες που ξαναρωτήθηκε καλόπιστα γιατί αυτό δεν συνέβη τις προηγούμενες μέρες, απάντησε ότι δεν ήθελε να οξύνει τις σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων καθαριότητας στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία…

Α.Τ

Υπάρχει πετρέλαιο;
Είναι αλήθεια ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου Βόλου δεν έχουν πετρέλαιο να κινηθούν και ότι καθημερινά περιμένουν να ανοίξει πρατήριο υγρών καυσίμων της πόλης για να προμηθευτούν τα καύσιμα της ημέρας;
Φοβούνται
για τα δίκτυα
Δεν επέτρεψαν την είσοδο δημοσιογράφων στη χθεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ. Οι λόγοι είναι απόλυτα αντιληπτοί. Τα επιπλέον χρήματα που πήραν εργαζόμενοι που δεν τα δικαιούνταν, ήταν φυσικό να ανεβάσουν τους τόνους. Άλλα όμως είναι τα σοβαρά, όπως αυτό ότι υπάρχουν διοικητικές υπηρεσίες στην Επιχείρηση που έχουν περισσότερο προσωπικό απ΄ ό,τι οι μάχιμες υπηρεσίες στην ύδρευση και στην αποχέτευση. Εκεί οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με τη σταδιακή κατάργηση των οργανικών θέσεων οι ευαίσθητοι τομείς λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης θα δοθούν και αυτές σε εργολάβους.
Τα υποσιτιζόμενα
παιδιά
Πριν από αρκετές εβδομάδες στελέχη της Δημοτικής Αρχής Βόλου είχαν δηλώσει ότι οι παιδικοί σταθμοί θα παρασκευάζουν φαγητό και για τα υποσιτιζόμενα παιδιά στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Εκπνέει ήδη το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους και το ερώτημα είναι: Πηγαίνει φαγητό σ΄ αυτά τα παιδιά;
Κανένας
δεν θα φύγει…
Προβληματισμός στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης για τους άστεγους που θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων και το εξάμηνο που βάζει ο κανονισμός λειτουργίας του, πέραν του οποίου οι «ένοικοι» είναι υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν. Φοβάμαι πως δεν θα φύγει κανείς και ότι θα έχουμε πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα, είπε χαρακτηριστικά η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Κατερίνα Μπαρμπουδάκη.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Για ποιον η καμπάνα;
Αυτό το «πατριωτικό καθήκον» του Στουρνάρα για την επαναγορά των ομολόγων στο 35% της αρχικής τιμής, μάλλον προς τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία πρέπει να απευθύνεται. Γιατί οι άλλοι ομολογιούχοι είναι κάτι ξένοι που από «πατριωτισμό»…
Εξαιρούνται οι Τράπεζες που ό,τι χάσουν θα το ξαναπάρουν στα σίγουρα.
Μ.Μ.


Περασμένα – ξεχασμένα
Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική σχετικά με το πρώτο Μνημόνιο (του αχτύπητου δίδυμου Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου).
Το ενδιαφέρον αλλού είναι. Τι στάση θα (κανονικά θα έπρεπε να) κρατήσει ο Σαμαράς. Που το είχε καταψηφίσει στη Βουλή (διαγράφοντας και την Ντόρα που το είχε ψηφίσει).
Μ.Μ.
Τι έχουμε χάσει
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στη συμφωνία του Γιούρογκρουπ και ο Βρούτσης ανακοίνωσε προγράμματα απασχόλησης νέων και επιδότηση 10.000 ευρώ σε κάθε ένα από 7.000 νέους που θα ανοίξει δική του επιχείρηση. Ε, ρε τι χάναμε τόσους μήνες που μας καθυστερούσαν.
Μ.Μ.

Βουλευτής… να σου πετύχει
Για διαγραφή… οδεύει ο βουλευτής της Ν.Δ. στα Τρίκαλα Μιχάλης Ταμήλος, αφού στο Μαξίμου είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή που έχει ξεφύγει από κάθε όριο και νομίζει ότι είναι «μαγκιά» τα όσα λέει και ο τρόπος που τα λέει. Προφανώς νομίζει ότι τα καουμποϊλίκια… που πλασάριζε στα Τρίκαλα μπορούν να περάσουν και στη Βουλή, αλλά μάλλον θα ψάχνει στέγη. Πάντως επειδή την Παρασκευή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνεται μία ημερίδα για τη διαχείριση των υδάτων, καλό θα ήταν να φωνάξουν τον «πολυπράγμονα» Ταμήλο να τους διαφωτίσει… Εάν βέβαια μπορεί, γιατί έχει να προωθήσει κατά τα άλλα και τα προβλήματα του τόπου του.
Β.Κ

Τους έβγαλε άκυρους
Για άλλη μια φορά και ενώ καμία από τις πολυσυζητημένες ενέργειες δεν έχει προωθηθεί για ενιαίο δίκτυο Σταθμός Μέτρησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, δια του αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα έβγαλε… άουτ τις μετρήσεις των τριών Σταθμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι στιγμιαία και μετά τη δύση του ηλίου δείχνουν υψηλές υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων PM10.
Επιλεκτικά -και ενώ έχει σταματήσει προ πολλού η δημοσιοποίηση των μηνιαίων μετρήσεων όπως συνέβαινε επί ημερών Νομαρχίας- δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εξής μετρήσεις: 52μgr/m3 αέρα στις 12 το μεσημέρι προχθές, 37μgr τις απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας και ημερήσια τιμή κάτω από το όριο όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο σταθμός της Π.Ε. είναι ο μοναδικός ενταγμένος στο Εθνικό Δίκτυο Σταθμών παρακολούθησης του ΥΠΕΚΑ, οπότε τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι αξιόπιστα, ανέφερε ο κ. Κοπάνας, και πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να ελέγξουμε το τι καίει ο καθένας στη σόμπα του και στο σπίτι του. «Για αυτό το λόγο ο καθένας από εμάς οφείλει με συνείδηση, για τη διαφύλαξη της υγείας και της ατομικής και της δημόσιας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός, όσον αφορά στη χρήση καυσίμων για θέρμανση», είπε.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου