ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα κεραμίδια

στα-κεραμίδια-87709

Χρίστηκε υπεύθυνος συντήρησης και επίβλεψης του οδικού δικτύου, εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο Ζαγοράς, όμως αντί να ασχολείται με το αντικείμενό του βάσει της σύμβασης που υπέγραψε στο πλαίσιο του πεντάμηνου κοινωφελούς εργασίας «στρογγυλοκάθεται» όλη μέρα απολαμβάνοντας το ωράριό του. Προφανώς αισθάνεται ότι έχει «μπάρμπα στην κορώνη», αφού ο «διορισμός» του στη συγκεκριμένη θέση ήρθε απευθείας από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αργ. Κοπάνα, όπως λένε οι πληροφορίες μου, όμως ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει; Όσοι τον βλέπουν να κάθεται προκλητικά , σχολιάζοντας τους πάντες και τα πάντα… στην κοινωνική δικτύωση… είναι στα κεραμίδια. Μήπως πρέπει να τον επαναφέρουν στην τάξη από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας;

Β.Κ

Φρεσκάδα και εμπειρία

Φρέσκα μυαλά, με ενθουσιασμό και δυναμισμό από τα μέλη του Επιμελητηρίου Νέων Μαγνησίας χθες το βράδυ, ωστόσο η καίρια επισήμανση ήλθε από ένα παλιό επιμελητηριακό σύμβουλο, τον Γ. Μπουρούνη, που ζήτησε όπως αύριο Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος και Επιμελητήριο Νέων συναντηθούν από κοινού προκειμένου να δουν τι μπορεί να γίνει στο Βόλο την περίοδο των εορτών. Η Λάρισα και τα Τρίκαλα θα σφύζουν από κίνηση. Δεν θα μείνει κανείς νέος στο Βόλο. Δεν πρέπει εμείς να κάνουμε κάτι;
Τα πάντα είναι θέμα χρημάτων, είπε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Νέων Τρ. Πλαστάρας, που δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την υποδοχή που έτυχε από τους τοπικούς φορείς η ίδρυση του Επιμελητηρίου Νέων.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι
Σήμερα κρίνεται το μέλλον των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, επειδή μετά τις 10 το πρωί συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα καθορίσει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων από αύριο και τις αμέσως επόμενες μέρες. Χθες πάντως ο πρόεδρος του Συλλόγου στους ΟΤΑ Γ. Μαγιάκος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για εναλλακτικές μορφές κινητοποίησης που δεν θα στρέφουν την κοινωνία σε βάρος των δημοτικών υπαλλήλων, αφήνοντας έτσι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
Η ΠΕΔ Θεσσαλίας
Την ίδια ώρα θα έχει σημαντικό ενδιαφέρον η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας που συγκαλείται στη Λάρισα και στην οποία θα παραβρεθούν πολλοί αιρετοί της Μαγνησίας. Στην έκτακτη Γ.Σ. θα είναι παρών και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης, που μετρά τις διαθέσεις των αιρετών σε όλη τη χώρα ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ την 1η Δεκεμβρίου.
Εθελοντές
Ομάδες εθελοντών ενεργοποιούνται από το ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ για την αναζήτηση αστέγων της πόλης που θα κοιμούνται σε ανοικτούς δημόσιους χώρους ή σε εισόδους πολυκατοικιών και που δεν θέλουν να φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων, καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν με τον κανονισμό λειτουργίας του. Οι ομάδες εθελοντών θα είναι εφοδιασμένες με υπνόσακους και τροφή που θα χορηγούν στα άτομα που τα έχουν ανάγκη.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ
Οχι στο καπέλωμα…
Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας μπροστά την Εργατική Αυτονομία να προτείνει «αλισβερίσι» στην ΠΑΣΚΕ – Συνεργαζόμενοι.για τη ΓΣΕΕ. Και αυτό διότι προς τιμήν… των δύο υποψηφίων της Εργατικής Αυτονομίας αρνήθηκαν… και έκοψαν τη φόρα του παλιού συνδικαλιστή… που έριξε την πρόταση και τελικά… πήρε αρνητική απάντηση. Αυτό και ορισμένες άλλες παράμετροι έχουν προκαλέσει δυσφορία στην Εργατική Αυτονομία, που βλέπει «καπέλωμα» και σήμερα αναμένεται να πάρει θέση κρατώντας αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Β.Κ
Οχι σε αντιπαροχή
Ολα αυτά βέβαια συνέβησαν εξαιτίας της αδυναμίας της Αυτόνομης Παρέμβασης να κατεβάσει ψηφοδέλτιο δικό της στις εκλογές του ΕΚΒ και μάλιστα σε μία περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βάσει των δημοσκοπήσεων «επελαύνει» και στο Νομό Μαγνησίας είναι πρώτο κόμμα. Το προσπάθησαν μάλιστα με νύχια και δόντια ορισμένοι, που έφτασαν στο σημείο να πιέζουν ασφυκτικά αντιπροσώπους να παραιτηθούν από τα σωματεία τους για να είναι η «αφεντιά τους» υποψήφιοι. Τελικά αφού έφαγαν πόρτα… είδαν ως «όχημα» την Εργατική Αυτονομία, όμως λογάριασαν χωρίς να ξέρουν ότι ο Θοδωρής… δεν μασάει εύκολα γιατί έχει γνωρίσει τη συνδικαλιστική μοναξιά… και δεν είναι από αυτούς που συζητάνε «αντιπαροχές». Και μην βιαστεί κανείς να διαψεύσει τα παραπάνω διότι υπάρχουν στοιχεία, ονόματα… και διευθύνσεις…
Β.Κ
Τρεις λαλούν
Γι’ αυτό η Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ Ηνωμένες Πολιτείες. Άσχετα από το χθεσινό αποτέλεσμα δεν μπορεί κανείς να ονομάσει αυτό το μόρφωμα ενιαίο πολιτικό οργανισμό. Στην Αμερική μιλάει το «αφεντικό», αφού προηγουμένως έχουν μιλήσει τα όργανα Κογκρέσο και Βουλή των Αντιπροσώπων και οι υπόλοιποι εκτελούν. Όλοι χωρίς εξαίρεση. Στην Ευρώπη μιλούν όλοι, δεν αποφασίζει κανείς και φυσικά κανείς δεν εκτελεί. Όχι, αυτό το γέρικο κορμί δεν έχει πολλή ζωή.
Χ.Μ.
Συμβιβασμός
Αν ήταν εσωτερική υπόθεση της Ευρώπης, θα είχαμε από νωρίς έναν συμβιβασμό. Από τη στιγμή που παίζει το Δ.Ν.Τ. και κατ’ επέκταση οι Η.Π.Α. δεν παίζει θέμα συμβιβασμού. Ένας στους δύο κερδίζει την παρτίδα.
Χ.Μ.
Μνημεία με ιστορία
Στράτευση τοπικών δυνάμεων με επίκεντρο την προστασία και ανάδειξη των μνημείων της Σκιάθου βρίσκεται σε εξέλιξη. Φορείς και ιδιώτες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην διατήρηση της μακραίωνης ιστορίας του νησιού, που προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του πολιτισμού, διεθνώς. Παρόμοιες πρωτοβουλίες τίθενται παράλληλα στις προτεραιότητες των επικεφαλής της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, που στρέφουν επίσης την προσοχή τους στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών. Σε εποχές κρίσης, είναι πλέον αντιληπτή από όλους η σημασία του πολιτιστικού και του αρχαιολογικού τουρισμού, που όπως εκτιμάται, μπορούν να συμβάλουν στην πολυπόθητη διεύρυνση της σεζόν.
Γ. Υ.

Κέντρο Υγείας Αργαλαστής
Οι κινητοποιήσεις για την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας επεκτείνονται. Αυτή τη φορά είναι οι κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου που αναλαμβάνουν δράση, ζητώντας πλήρη επάνδρωση στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
…Οι πολίτες που γνωρίζουν την αιτία της δυστυχίας τους, που καταλαβαίνουν την αδικία που υφίστανται, μπορούν να κάνουν περισσότερα για τον εαυτό τους και την κοινωνία απ’ ό,τι οποιαδήποτε κυβέρνηση, όσο φιλολαϊκή κι αν είναι.
Φ.Τ.

86.459
Οι άποροι που δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα στη Θεσσαλία μέσω προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ανέρχονται στους 86.459!!!
…Το έγκλημα έχει συγκεκριμένους ενόχους. Είναι όσοι άσκησαν την εξουσία επί τριάντα τουλάχιστον έτη, πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές και λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι που έλαβαν αποφάσεις, θέσπισαν νόμους, χειρίστηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων, και προέβησαν στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, στη λεηλασία του δημοσίου πλούτου, στη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Φ.Τ.

Ευχέλαια και δεήσεις
Ωρα 11.25 μ.μ. To Eurogroup, που άρχισε στις 11 π.μ., συνεχίζεται. Άγνωστο πότε και σε τι θα καταλήξει. Αν καταλήξει.
…Στο Μέγαρο Μαξίμου έκαναν ήδη ευχέλαιο και τώρα αναπέμπουν δέηση. Οι προσευχές είναι το μόνο που τους έχει απομείνει. Πολιτικά ξόφλησαν πια.
Φ.Τ.

Ο… άθλος
Εναν ακόμη πολιτικό άθλο κατήγαγαν χτες οι Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης! Να παζαρεύουν ΔΝΤ και Γερμανία τη βιωσιμότητα του… ελληνικού χρέους!!!
…Η κυβέρνηση αναζητεί μια πρόκαιρη λύση ή μια λύση που δεν είναι λύση, μόνο ως εφαλτήριο για να κερδίσει πολιτικό χρόνο, επιδεικνύοντας χαρακτηριστική ανικανότητα να επιβάλει μια λύση που να είναι πράγματι προς το συμφέρον του λαού και της χώρας.
Φ.Τ.

Ο λύκος κι η αρκούδα
Θα μπορέσει η Γερμανία να επιβάλει την οικονομική και άρα την πολιτική της ηγεμονία στην Ευρώπη ή θα τα καταφέρει το ΔΝΤ, ως ο έτερος πόλος ολιγαρχικών συμφέροντων, να τη φρενάρει; Σε κάθε περίπτωση ο πόλεμος μεταξύ του λύκου και της αρκούδας δεν τέλειωσε με τη χτεσινή μάχη.
…Σε κάθε περίπτωση επίσης, ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το ευνοϊκότερο για τον Σαμαρά σενάριο, οι ζημιές θα σωρευτούν στο θέατρο του πολέμου, τη χώρα μας. Και θα είναι τεράστιες, εάν ληφθεί υπόψη ότι οι κυβερνητικοί εταίροι όχι μόνον δεν αντιδρούν, όχι μόνον δεν διαπραγματεύονται, αλλά, απεναντίας, συναινούν δια των πολιτικών που αναλαμβάνουν στην αποικιοποίησή της.
Φ.Τ.
Στο μικροσκόπιο αρχηγός κόμματος
Το ΒΗΜΑ της Κυριακής αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι 32 πολιτικοί που ελέγχονται έπειτα από καταγγελίες για αθέμιτο πλουτισμό, όπως είχε αποκαλύψει στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος, έγιναν σήμερα 54. Δεν σημαίνει ότι όσοι ελέγχονται έχουν περιπέσει στο κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ούτε ότι φοροδιαφεύγουν, απλώς ελέγχονται. Όπως το ΒΗΜΑ «πληροφορείται», ήδη ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για έναν πολιτικό για τον οποίο δεν προέκυψαν στοιχεία. Πρόκειται για τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Νάκο. Αντιθέτως γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι για έναν αρχηγό κόμματος για τον οποίο ζητήθηκε να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Εάν υπάρξουν οποιεσδήποτε αποκλίσεις από το πόθεν έσχες του και από τραπεζικούς λογαριασμούς ή εάν δεν μπορέσει να δικαιολογήσει επαρκώς από πού προήλθε η οικονομική του κατάσταση, τότε αμέσως ο φάκελός του θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στη Βουλή.
Ν.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου