ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εγινε του Φούχτελ!

εγινε-του-φούχτελ-89967
Του… Φούχτελ έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ Ζαγοράς – Μουρεσίου. Αφορμή στάθηκε μια επερώτηση που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βασίλης Τσαπράζης, που αφορούσε στις συναντήσεις του Δημάρχου με τον Γερμανό υφυπουργό Φούχτελ. Μετά τον έντονη αντιπαράθεση των δύο ανδρών, ο Δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “δεν επιτρέπει να μιλούν έτσι για τους προγόνους μου αυτοί που δεν έχουν ούτε βρακί να φορέσουν και, είτε τους αρέσει είτε όχι, στο Δημαρχείο Ζαγοράς-Μουρεσίου θα προχωρούν κάτω από τα πορτρέτα των προγόνων …”. Ο εκνευρισμός πολλά δικαιολογεί. Δεν αρκεί όμως η επίκληση των ένδοξων και άξιων προγόνων αλλά πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε άξιοι απόγονοι εκείνων.

Αθ.Τ

Με καθαρές σχέσεις

Αυτό θα πει εμπιστοσύνη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι για τα αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής δεν μπορούν να βασιστούν στα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στον Βενιζέλο, γι’ αυτό ψάχνουν δικό τουςδίαυλο ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Μ.Μ.


Εβαλαν «όρια»
Αν δεν πάει καλά και το Γιούρογκρουπ τη Δευτέρα, μην αποκλείσετε πολιτικές εξελίξεις. Όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, αν δοθούν κάποια χρήματα χωρίς να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, θα είναι «μισή λύση», γιατί η οικονομία δε θα αντέξει, καθώς η ύφεση και η αβεβαιότητα θα υπονομεύσουν τις επενδύσεις και την επαναφορά των καταθέσεων. Σπεύδουν για να προλάβουν τις πρωθυπουργικές δηλώσεις;

Μ.Μ.



Ποιος θα πληρώσει;
Ορθώς προσδιόρισε ο Στουρνάρας στα 10 δισ. ευρώ τη διαφορά που μας χωρίζει για συμφωνία με το Eurogroup. Τόσο βγαίνει η ανάγκη για να μειωθεί το χρέος στα επίπεδα που θέλει η Λαγκάρντ. Δεν μας είπε όμως, ποιος θα το πληρώσει αυτό το δεκάρικο; Αν υποπτευθώ…

Μ.Μ.



Μηδέν στο πηλίκο
Διότι, κάθε φορά τέτοιου είδους μέτρα βγαίνουν αναποτελεσματικά. Πήραμε μέτρα
ύψους 11 δισ. ευρώ, τα οποία θα επιφέρουν δημοσιονομικό «όφελος» 9,4 δισ. ευρώ. Η συνολική προσαρμογή του ελλείμματος, δηλαδή η μεταβολή στο τελικό αποτέλεσμα των δημοσίων οικονομικών, θα ανέλθει σε 3 δισ. ευρώ περίπου. Την ίδια στιγμή το ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 11 δισ. ευρώ. Είναι ή δεν είναι τσάμπα όσα υποφέρουμε;

Μ.Μ.



Εύκολο έργο έχουν
Μέσα στο γενικό πανηγύρι της κωδικοποίησης, καταγραφής και μηχανογράφησης των πάντων, βγήκε και το υπουργείο Εργασίας να πει ότι θα κάνει κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας. Μικρό έργο θα έχει. Από την άλλη, θα βρίσκουν και πιο εύκολα οι εργοδότες τι έμεινε για κατάργηση.

Μ.Μ.



Αρκεί η ανάγνωση
Δεν χρειαζόταν καμιά ειδική έκθεση τραπεζικών αναλυτών για να βγει το συμπέρασμα ότι και το 2013 θα υπάρξει μείωση των μισθών. Αρκεί η ανάγνωση του προϋπολογισμού που ψηφίσθηκε. Η μετατροπή του πρωτογενούς ελλείμματος της Κεντρικής Κυβέρνησης σε πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης, γίνεται μέσα από τέτοιες μειώσεις. Απλά και καθαρά.

Μ.Μ.



Το ξήλωμα της ΔΕΥΑΜΒ

Ο καιρός που ο Δήμαρχος Βόλου δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εκχώρησης των νερών του Δήμου σε ιδιώτες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Από χτες άρχισε το ξήλωμα της ΔΕΥΑΜΒ με την παραχώρηση της μέτρησης των υδρομέτρων σε ιδιώτη. Αυτή φαίνεται ότι είναι κι η τακτική. Κομμάτι – κομμάτι κι αναλόγως των συνθηκών.
…Ας μην αγνοήσουμε τα ζωτικής σημασίας πράγματα εξαιτίας του όγκου των προβλημάτων που μας περιβάλλουν. Η ορθή αντίληψη για την εκχώρηση ενός κομματιού της ΔΕΥΑΜΒ δεν αναγνωρίζει παρά μόνο ένα πράγμα: Ότι εάν οι δημότες του Βόλου δεν βάλουν τώρα φραγμό, δεν θα απομείνει τίποτα στο Δήμο.

Φ.Τ.


Και στα δικά μας

Οι Δήμαρχοι Αχαρνών, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος και Ωρωπού άφησαν χτες ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθούν, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα του προσωπικού, τις νέες περικοπές πόρων και την Επιτροπεία των Δήμων. Και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα παραδώσουν τις Υπηρεσίες τους σε ιδιωτικά συμφέροντα.
…Άντε, και στα δικά μας. Με την προσδοκία οι Δήμαρχοι Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου κι Αλοννήσου να επιδείξουν ανάλογο ανάστημα. Αν και κάποιοι ανάμεσά τους συνομιλούν ήδη με τον Φούχτελ και «σπρώχνουν» ευαίσθητους τομείς του Δήμου τους σε ιδιώτες.

Φ.Τ.


Η Ελλάδα έκανε

το καθήκον της

Αν η ισοπέδωση των ανθρώπων και η υποταγή και το ξεπούλημα της χώρας μας, κ. Σαμαρά, συμπυκνώνονται στη ρήση σου «η Ελλάδα έκανε το καθήκον της», τότε ο ελληνικός λαός όχι μόνον δεν πρέπει να περιμένει τίποτε το καλό από σένα, αλλά αντίθετα και άλλα, πολύ χειρότερα πράγματα.
Αν οι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές σου αβρότητες, κ. Τσίπρα, συνιστούν αντιπολίτευση, τότε μάλλον ποτέ δεν θα ηγηθείς της παλλαϊκής αντίστασης που έχει ανάγκη ο τόπος κι ο λαός.
…Κύριοι. Τα γεγονότα σάς ξεπερνούν. Ο χρόνος σας τελειώνει.

Φ.Τ.


Οι… 26!

Τα εθνικά συμφέροντα διέλυσαν χτες τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των… 26!
…Γιατί μόνο 26; Γιατί για την κυβέρνηση του 27ου μέλους της Ε.Ε., της χώρας μας, έχει πάψει προ πολλού να υφίσταται η έννοια του εθνικού συμφέροντος!

Φ.Τ.


Δίκαιη
κατανομή
Ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η κατανομή των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ. Τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης ή ανάπτυξης, αν προτιμάτε, δεν λύνουν φυσικά το πρόβλημα της ανεργίας, θα ανακουφίσουν όμως περίπου 2.500 ανέργους σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, περίπου 800 στη Μαγνησία. Τελικά εγκρίθηκαν εννέα προγράμματα για τη Λάρισα και οκτώ για το Βόλο. Με βάση τον πληθυσμό μάλλον δίκαιη κατανομή έγινε.

Ν.Τ.


Κάτι έχουν κάνει λάθος

Ασχολούνται μάλλον με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του στη Μαγνησία γι’ αυτό και πλήρως απορροφημένα δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο για το ΕΚΒ. Η Αυτόνομη Παρέμβαση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν φαίνεται να κατεβάζει συνδυασμό και αυτό έχει συζητηθεί αρκετά καθώς υπήρχαν εποχές που είχε ρόλο ρυθμιστή… στη συγκρότηση προεδρείου στο ΕΚΒ. Και ενώ υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις προηγείται, η συνδικαλιστική του παράταξη… στον ιδιωτικό τομέα, δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο. Αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τους τοπικούς συνδικαλιστές τους που μάλλον κάτι έχουν κάνει λάθος. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Β.Κ


Λαμογιές

Δεν μάσησε τα λόγια του ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Δήμας που βρέθηκε χθες βράδυ στο Βόλο για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Αν αφήσουμε τις λαμογιές και κοιτάξουμε να έχουμε σωστές τιμές και ποιότητα, τότε όλοι θα κερδίσουμε από τη συνεργασία μας με τους Ρώσους, είπε…

Κανάτα

Εκοψαν τις λεμονάδες και τα εμφιαλωμένα για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς συμβούλους στη ΔΕΥΑΜΒ κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και τη θέση τους την πήραν οι κανάτες με το νερό της βρύσης. Δεν θα πω τίποτα για τη γεύση του…

Για την ταμπακέρα

ουδέν…

Τι ήταν να πει ο υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου της ΔΕΥΑΜΒ ότι χρειάζεται έντονη επικοινωνιακή πολιτική από την πλευρά της Επιχείρησης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της; Ακολούθησε μέγας χαμός ένθεν και ένθεν. Και από την πλευρά των συμβούλων της μειοψηφίας Δουλόπουλου και Μολοχίδη και από την πλευρά του Δημάρχου. Οι πρώτοι είπαν ότι τα ΜΜΕ έχουν καταντήσει… γραμματείς της Δημοτικής Αρχής και ο δεύτερος ότι δεν έχει δώσει ευρώ για δημοσιογράφους και ΜΜΕ, όπως άλλες διοικήσεις και ότι τηρεί τη δέσμευσή του για ίσες αποστάσεις από όλους. Άλλοι, πρόσθεσε ο κ. Σκοτινιώτης, πρόσθεσε, προνομιακή μερίδα από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ.
Για την ταμπακέρα δεν μίλησε κανείς. Ονόματα και διευθύνσεις δεν δόθηκαν. Αιωρούμενες πομφόλυγες σαν τους τενεκέδες. Θόρυβος πολύς, αλλά από περιεχόμενο, αέρας κοπανιστός…

Γάζα

Γάζα αποκάλεσε τους… βομβαρδισμένους δρόμους του Βόλου το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μολοχίδης, με αφορμή συζήτηση για την πληρωμή ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργολάβου για την αποκατάσταση τομών σε οδοστρώματα της πόλης. Ο χαρακτηρισμός αποδόθηκε από το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο επίβλεψης των εργασιών αποκατάστασης από τις υπηρεσίες της Επιχείρησης.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου