ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπόθεση Τσαλούχου

υπόθεση-τσαλούχου-90948
Εφάρμοσε τις αποφάσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας του. Κλήθηκε σε απολογία από τον Δήμο Βόλου. «Δεν πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη» λέει η Αντιδήμαρχος κ. Οικονόμου «αλλά για διοικητικό θέμα».
…Αλλά τι γίνεται όταν το «διοικητικό θέμα» καταργεί στην πράξη αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων; Απλούστατα, η διοικητική αντιμετώπιση του θέματος μετατρέπεται σε συνδικαλιστική δίωξη.

Φ.Τ.

Δημοτικά τέλη
Σε τελευταία ανάλυση, οι ίδιοι οι δημότες του Βόλου είναι εκείνοι που θα απαντήσουν στο ζήτημα που παγώματος των δημοτικών τελών, αλλά μόνο σε τελευταία ανάλυση, όταν δηλαδή θα πρέπει οι ίδιοι να δώσουν τις καθαρά δικές τους απαντήσεις.
…Αλλά για να μη φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, καλό θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να κόψει έγκαιρα τις ορέξεις της Δημοτικής Αρχής.
Φ.Τ.

Περί άγχους
Σαμαράς: Δεν έχω άγχος, θα πάρουμε τη δόση.
Ελληνικός λαός: Έχω άγχος που δεν έχεις άγχος για την κατάσταση στην οποία με έφερες.
Φ.Τ.

Να τον προσέχουμε
Σόιμπλε: Δεν γίνεται και κούρεμα και εγγυήσεις για την Ελλάδα.
…Να τον προσέχουμε τον κύριο. Είναι αυτός που δίνει την εντολή στο λαό μας να πάει τόσο πίσω. Να ζήσει ξανά εποχές φρίκης, να κατέβει στο επίπεδο ζωής λαών δυστυχισμένων που μέχρι πρότινος ήταν μόνο θέμα για ντοκιμαντέρ στη τηλεόραση. Να τον προσέχουμε λοιπόν καλά. Γιατί αν περιμένουμε από τον πρωθυπουργό μας να τον προσέξει, χαθήκαμε. Ο κ. Σαμαράς δεν έχει άγχος με κάτι τέτοια.
Φ.Τ.

Διαδηλώσεις
Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Βόλου αυτή τη δύσκολη ώρα για όλους τους πολίτες να επιμένει πεισματικά στη θέση της για μη μείωση των δημοτικών τελών εξοργίζει όλο και περισσότερους. Από την πλευρά της Αριστεράς ετοιμάζονται μέχρι και παραστάσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια. Συντρόφισσα Νατάσσα, ετοιμάσου…
Ν.Τ.

Ενταση
Τα μέλη της ΔΑΣ επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Κιουτσιούκη φωνάζοντας «ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών», όταν σηκώθηκε να μιλήσει, ενώ ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, τον αποκάλεσε προβοκάτορα και του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, γιατί είναι ανεπιθύμητος, όταν ο Γραμματέας της ΓΣΕΕ του θύμισε πως σε αυτή τη ΓΣΕΕ που βρίζει συμμετέχει και το ΠΑΜΕ. Κάποια στιγμή μάλιστα τα πράγματα ξέφυγαν, αφού απειλήθηκε επεισόδιο, όταν ο Αν. Στεργίου από τη ΔΑΚΕ, έντονα φορτισμένος, κινήθηκε εναντίον του Κ. Στεργίου. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Β.Κ
Ακομψο
Είπαμε, η πολιτική διαφωνία είναι θεμιτή. Να θεωρεί κανείς όμως ότι μία εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΕΚΒ μπορεί να είναι το βήμα για «μαλλιοτράβηγμα» το είδαμε χθες και η εικόνα δεν ήταν καθόλου κολακευτική. Ήταν τελείως άκομψος ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη του ΠΑΜΕ επέλεξαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη ΓΣΕΕ «γιουχάροντας» με συνθήματα τον Γραμματέα του φορέα Νίκο Κιουτσιούκη. Ο τρόπος μάλιστα που τον «υποδέχτηκαν» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από όλους τους υπόλοιπους. Εάν μη τι άλλο, πάρε το λόγο και πολιτικά κάνε αντιπαράθεση. Να απευθύνεσαι όμως στον άλλον με αγοραίο τρόπο του στιλ «σήκω και φύγε από εδώ ρε…» δεν είναι αντιπαράθεση… ούτε συνάδει με αυτά τα οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλεις ότι σου κάνουν…
Β.Κ
Aπίστευτο
σκηνικό
Ενταση, φωνές και φραστικοί διαξιφισμοί που ξέφυγαν από τα συνδικαλιστικά όρια σημειώθηκαν επίσης κάποια στιγμή όταν μετά την Δέσποινα Κουρτέση από το σύλλογο Καθαριστριών που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΟΣΕ Δημ. Νικολάου.
Η κ. Κουρτέση είχε προηγηθεί κατηγορώντας ως «ξεπουλημένους τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΑΤΕ, υποστηρίζοντας επίσης ότι είχαν βάλει στόχο να καταργήσουν το σωματείο, αλλά δεν το πέτυχαν και καλώντας τους αντιπροσώπους να ψηφίσουν το ΠΑΜΕ διότι είναι η μόνη συνδικαλιστική δύναμη που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους.
Στην παρέμβασή του ως ο επόμενος ομιλητής ο πρόεδρος των Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας Δημ. Νικολάου επέκρινε την κ. Κουρτέση, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν μία ζωή το ΠΑΜΕ να πλειοδοτεί στους αγώνες και στην επαναστατικότητα και αδιακρίτως να μιλά για ξεπουλημένους συνδικαλιστές μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετική άποψη και δεν συστρατεύονται μαζί τους.
Σε έξαλλη κατάσταση η εκπρόσωπος των καθαριστριών άρχισε να φωνάζει και να καταγγέλλει «θεούς και δαίμονες», να χρησιμοποιεί απαξιωτικές εκφράσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν ζητώντας της το λόγο συνδικαλιστές τόσο της ΠΑΣΚΕ, όσο και της ΔΑΚΕ, και ενώ τα μέλη της ΔΑΣ-ΕΣΑΚ προσπαθούσαν να ηρεμήσουν την κ. Κουρτέση, η οποία μετά λίγα λεπτά και αφού στην αίθουσα επικρατούσε «πανδαιμόνιο» αποχώρησε για λίγο προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία.

B.K

…Μισές
εκδηλώσεις
Στη διελκυστίνδα ανάμεσα στο γράμμα του νόμου και στο φόβο να υπάρξουν καταγγελίες και μηνύσεις για παράνομη παραχώρηση κινήθηκαν χθες οι υπεύθυνοι του ΟΛΒ. Δίστασαν οι υπεύθυνοι να πάρουν την πολιτική πρωτοβουλία να κάνουν το παραπάνω βήμα και να δώσουν την άδεια στους καταστηματάρχες εστίασης της παραλίας και των κάθετων δρόμων για τη λειτουργία καρουζέλ και παγοδρόμιου στην οδό Αργοναυτών την περίοδο των εορτών. Έτσι χάνεται μία ευκαιρία να αλλάξει λίγο η ψυχολογία μας την εορταστική περίοδο και να πάρουμε μία ένεση αισιοδοξίας, που τόση ανάγκη έχουμε όλοι μας. Έτσι αναπόφευκτα οι καταστηματάρχες προχωρούν στις εκδηλώσεις με δειλά βήματα. Και στη χρονική διάρκεια των εκδηλώσεων, που τελικά θα ξεκινήσουν στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ μειωμένες θα είναι και οι εκδηλώσεις σε σύγκριση με αυτές που είχαν προγραμματιστεί αρχικά από το Σύλλογο Καταστηματαρχών. Σημειώνεται πως το κόστος των εκδηλώσεων για τον εορταστικό διάκοσμο και για τις ηχητικές εγκαταστάσεις θα καλυφθεί με ποσά, από 300 – 1.000 ευρώ, που θα συνεισφέρουν οι καταστηματάρχες της παραλίας και των κάθετων προς την οδό Αργοναυτών, δρόμων.
Δυσλειτουργίες
Κάθε μέρα αποκαλύπτεται και από μία διαφορετική δυσλειτουργία στο Δήμο Βόλου λόγω των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων. Η χθεσινή ωστόσο αποκάλυψη μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής ότι επί πέντε μέρες δεν λειτουργούσε το πρόγραμμα σίτισης του Δήμου δημιουργεί δύο νέα δεδομένα. Το ένα για το πώς αντιλαμβάνονται το υπηρεσιακό τους καθήκον κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους στο Δήμο και κάποια πολιτικά πρόσωπα. Ο ισχυρισμός ότι κάποιοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς και εις βάρος της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, όσο επικερδής και αν είναι η τελευταία, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για όσους εκουσίως έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με τα κοινά…
Θετική
εικόνα
Πλήθος φοιτητών στη χθεσινή εκδήλωση για τις εξαγωγές που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στο κτήριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην οδό Γαλλίας. Δεν ξέρω πόσοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό χώρο. Εκείνο πάντως που διαπιστώνει κάποιος είναι ότι αποπνέει την εικόνα ενός χώρου πνευματικού ιδρύματος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από πολλά ιδρύματα του εξωτερικού. Μπορεί να είναι εμφανής η στενότητα χώρων, ωστόσο η καθαριότητα και η στάση των φοιτητών διαφέρει παρασάγγας από την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι από μας για τα περισσότερα από τα ελληνικά πανεπιστήμια…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Κι όμως, διορίζονται
Το λέγαμε για πλάκα ότι οι αθεόφοβοι είναι ικανοί τη στιγμή που διώχνουν τον κόσμο από τις δουλειές τους και οδηγούν απελπισμένους στην αυτοκτονία, να διορίσουν εν κρυπτώ συγγενείς και φίλους οπουδήποτε στο Δημόσιο.
Σε 1.852 ανέρχονται το 2012 οι ΝΕΕΣ θέσεις υπαλλήλων σε φορείς των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, σύμφωνα με έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.
Όχι, παίζουμε κοροϊδάρες.
Μ.Μ.
Εμείς, τέλος!
«Ηρθε η σειρά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ» δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Δηλαδή, εντάξει; Τέλειωσε με εμάς;
Μ.Μ.
Τα πρόσωπα φταίνε;
«Η αξιοπιστία της Ελλάδας κρίνεται από την ομάδα, δηλαδή από την κυβέρνηση κι όχι από την πρόθεση του ενός, προφανώς του πρωθυπουργού». Αυτός είναι ο σχολιασμός κοινοτικού αξιωματούχου μετά την αποτυχία να βρεθεί λύση στο Eurogroup, που φούντωσε τις φήμες για σαρωτικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Οπότε, θα λυθεί και πρόβλημα. Μόλις γίνει αντιπρόεδρος ο Βενιζέλος θα αναλάβει και το ρόλο του Ρότσα για φρεσκάρισμα της ομάδας.
Μ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου