ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο Βόλο

στο-βόλο-92630

Ο Νίκος Κιουτσούκης, διαγραφείς προσφάτως από τη Ν.Δ., βρίσκεται από χθες στο Βόλο και σήμερα θα παραβρεθεί στις εργασίες του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου. Προσκεκλημένος του Γραμματέα του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου. Διατηρεί βέβαια την ιδιότητα του επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ενώ είναι και Γραμματέας της ΓΣΕΕ. Χθες το απόγευμα ο κ. Κιουτσούκης προήδρευσε σε σύσκεψη της ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου εν όψει των εκλογών του ΕΚΒ .

Β.Κ

Από τα αριστερά…

Την απειλή να τεθούν «τυφλά» σε διαθεσιμότητα, αντιμετωπίζουν πλέον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με σχέση Ιδιωτικού Αορίστου Χρόνου ακόμη και προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ, εφόσον υπηρεσίες και φορείς εξακολουθήσουν να μην αποστέλλουν προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στοιχεία για τους υπαλλήλους των οποίων η θέση καταργείται ή τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Η σχετική εγκύκλιος μάλιστα φέρει την υπογραφή του ίδιου του Υπουργού Αντ. Μανιτάκη. Σκέψου να μην ήταν και αριστερός… δηλαδή, πώς θα αντιμετώπιζε το θέμα. Βασιλικότερος του βασιλέως… ο φίλτατος κ. Μανιτάκης
Β.Κ
«Ξύπνησαν…»
Αφού πέρασαν τόσοι μήνες και πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι τόσα λεφτά… στις εταιρίες προκειμένου να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «ξύπνησε» και αποφάσισε να βάλει τέλος… σε αυτή την παρωδία… Πώς θα ξεμπλέξουν τώρα με τις εταιρίες είναι άλλο θέμα, τουλάχιστον όμως… θα γλυτώσει η τσέπη μας… από το χαράτσι… των ραντεβού. Κάτι είναι και αυτό εάν και ο κ. Λυκουρέντζος ως υπουργός θα πρέπει να λογοδοτήσει… για την γκάφα του… την οποία αναγνώρισε εκ των υστέρων.

Β.Κ

Συνειρμοί
Να μην έχεις πάρει τη δόση από το Eurogroup και να βλέπεις με το πρωινό ξύπνημα στρατιωτικό άγημα στο κέντρο της πόλης, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το ξεκίνημα της μέρας. Δεν θέλει και πολύ για να κάνει το μυαλό περίεργους συνειρμούς. Ευτυχώς το άγημα με τους πεζοναύτες πήγαινε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου για να αποδώσει τιμές για τα Εισόδια της Θεοτόκου.
Οι εκδηλώσεις
στην παραλία
– Γιατί δεν αφήνετε για το 2013 τις εκδηλώσεις; ρώτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΒ τον πρόεδρο του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης Απ. Αθανασό που ήταν παρών στη συνεδρίαση.
– Αν δεν τις κάνουμε φέτος, του χρόνου δεν θα υπάρχουν μαγαζιά…
Δημοσιότητα
Δεν προσφέρονταν για μικρά παιδιά οι ραδιοφωνικές συνεντεύξεις χθες το πρωί με αφορμή τη μη κίνηση των απορριμματοφόρων στη Νέα Ιωνία. Το οξύμωρο είναι ότι ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας στη Νέα Ιωνία Θ. Τσαλούχος τόση δημοσιότητα που έχει γνωρίσει τις τελευταίες μέρες με τις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων δεν είχε γνώρισε ούτε τις μέρες που ήταν στυλοβάτης της άμυνας της Νίκης τη δεκαετία του ΄80, όπως και επί πολλά χρόνια που ήταν ο στυλοβάτης και της υπηρεσίας Καθαριότητας στον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας. Στον ενιαίο Δήμο Βόλου ωστόσο η χημεία του συνδικαλιστή της ΔΑΣ με τον Αντιδήμαρχο Χαρ. Τσαμπάζη δε φαίνεται να είναι και η πλέον ιδανική…
Συμπαράσταση
Πάντως στην πρόθεση του Αντιδημάρχου να καλέσει σε απολογία το συνδικαλιστή της ΔΑΣ έσπευσαν σε μία κίνηση αλληλεγγύης μία σειρά από εργατικά σωματεία όπως το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», το Σωματείο Εργαζομένων Coca-Cola, το Συνδικάτο Τροφίμων – Γάλακτος – Ποτών Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων ΒΕΜΕΚΕΠ, το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων Carrefour Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ.
Η εγκύκλιος
για τα δάνεια
Την επόμενη εβδομάδα περιμένουν οι τράπεζες του Βόλου την εγκύκλιο με τις νέες ρυθμίσεις για τις διευκολύνσεις των δανειοληπτών που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Αλλού κοντράρουν
Σε πραγματικούς αριθμούς η διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. (Μέρκελ) για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στην Ελλάδα μέχρι το 2016 είναι 10 δισ. ευρώ. Μικρό το ποσό για να δικαιολογεί τέτοια ρήξη. Τη λογική της Μέρκελ να μην γίνει τίποτα μέχρι τις εκλογές της, είναι που κοντράρουν.
Μ.Μ.
Κάντε υπομονή…
Εδώ που τα λέμε, 10 μήνες μέχρι τις γερμανικές κάλπες με τέτοια σκωτσέζικα ντους, είναι πολλοί.
Μ.Μ.
Τους τα ’παμε σωστά;
Ενδεχομένως να χάθηκε η μπάλα στη μετάφραση. Εμείς να ζητούσαμε «κούρεμα» και αυτοί να καταλάβαιναν «κόντρα ξύρισμα»
Μ.Μ.

Μέλος στο κλαμπ
Μπα; Και ο Ψυχάρης φλερτάρει με τη δραχμή, όπως δείχνει το άρθρο του στο «Βήμα»; Ή απλώς μύρισαν εκλογές και άρχισαν οι πιέσεις;
Μ.Μ.
Βιαστικοί…
Αφού τη δόση δεν μας την δίνουν, εμείς γιατί εφαρμόζουμε το Μνημόνιο; Ούτε κάτι σαν «αρραβώνα» δεν πήραμε.
Μ.Μ.
Τον γρουσούζεψαν
Τον γλωσσοφάγατε τον Φικιώρη. Μόλις έκανε τη διαφήμιση για το πενταψήφιο νούμερο κλήσης για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, δήλωσαν ότι το σύστημα επιστρέφει στο ενιαίο τριψήφιο 184.
Μ.Μ.
Χιλιοπαιγμένο έργο
Πάγωμα, πάγωμα αδερφοί μου, αλλιώς δε βγαίνουμε, φωνάζει η Νατάσσα.
Ποιος ακούει τον υπερασπιστή των συμφερόντων των Βολιωτών, Σκοτινιώτη, τώρα!
…Κυρία Νατάσσα, ξέχασες να εισηγηθείς ρήτρα απόκλισης των οικονομικών στόχων του Δήμου ανά τρίμηνο. Κάθε φορά που θα πέφτετε έξω, να ξεπαγώνεις τα δημοτικά τέλη κι αν χρειαστεί να βάζεις κι ένα έκτακτο χαράτσι στους Βολιώτες!
Φ.Τ.

Καθαρά και ξάστερα
Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τη φορομπηχτική πολιτική της Δημοτικής Αρχής Βόλου είναι στην παρούσα φάση το Δημοτικό Συμβούλιο. Διαφορετικά θα φτάσουμε στο φαινόμενο μόνο όσοι θέλουν από τους δημότες να υπακούουν στις αποφάσεις του και οι υπόλοιποι να μην τις αποδέχονται ή να τις απορρίπτουν.
…Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος διαθέτει μία ψήφο. Καλείται να τη χρησιμοποιήσει υπέρ των δημοτών.
Φ.Τ.

Αξιος ο μισθός σας
Η απουσία μιας στιβαρής ελληνικής κυβέρνησης ή η παρουσία της παραδομένης ελληνικής μνημονιακής κυβέρνησης -διαλέγετε και παίρνετε- στο Eurogroup οδήγησε στο να αποδειχτεί ως πιο συμφέρουσα για μας πρόταση… η πρόταση της Λαγκάρντ! Φανταστείτε, μετά από άπειρες θυσίες του ελληνικού λαού και τη λεηλασία της χώρας από τους ξένους θα βρεθούμε σύμφωνα με τη Λαγκάρντ μετά από 8 χρόνια, το 2020, στο 120% του ΑΕΠ! Όσο δηλαδή ήταν το ποσοστό του χρέους όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο!!!
…Άξιος ο μισθός σας κ.κ. Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη!
Φ.Τ.

Το δέον γενέσθαι
Αποδεικνύεται λοιπόν, για άλλη μια φορά, ότι η Ε.Ε. κι η ευρωζώνη αντιπροσωπεύουν τη νεοαποικιοκρατία κι ούτε αλλάζουν ούτε μεταρρυθμίζονται.
…Το δέον γενέσθαι είναι πλέον μόνον η πλήρης διαγραφή του χρέους, η οποία είτε θα επιτευχθεί με διαπραγματεύσεις και άνευ όρων, είτε θα το πράξει η χώρα μας μονομερώς, αρχίζοντας άμεσα από τη διακοπή αποπληρωμής τόκων και χρεολυσίων! Αλλά αυτό δεν θα το κάνουν ποτέ οι Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης. Χρειαζόμαστε μια άλλη κυβέρνηση που, τουλάχιστον, θα ξανακάνει την Ελλάδα αυτόνομο και κυρίαρχο κράτος, θα φέρει τη νομιμότητα στη διοίκηση, θα εισαγάγει την πολιτική αντί της επικοινωνίας – προπαγάνδας, θα στηριχτεί σε πολίτες και όχι πελάτες.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου