ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με αντίσκηνο

με-αντίσκηνο-93684
Αποφασισμένος να «κατασκηνώσει» έξω από τον ΟΑΕΕ είναι ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Κων. Κόγιας εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις των επαγγελματοβιοτεχνών για τις ρυθμίσεις οφειλών και συνεχιστεί το «κυνηγητό» για τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί. Και επειδή ο Κώστας το έχει ξανακάνει, όταν το λέει το εννοεί. Θα στήσει «αντίσκηνο» στην οδό Ροζού και δεν πρόκειται να αποχωρήσει εάν δεν εισακουστεί ο κλάδος… Ούτως ή άλλως χαμένοι για χαμένοι είναι πλέον οι επαγγελματίες… τα δίνουν όλα μήπως και κερδίσουν τελικά κάτι.

Β.Κ

Αποχωρεί

Xθες ήταν η τελευταία συνεδρίαση για αρκετούς συνδικαλιστές στην Ολομέλεια του ΕΚΒ. Άλλοι δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιοι και άλλοι γιατί αποχωρούν.
Ένας εξ΄ αυτών ο ταμίας του ΕΚΒ Κων. Κωνσταντίνου, που μετά από χρόνια θητείας στο συνδικάτο ηλεκτρολόγων και ηλεκτροτεχνιτών, στην Ομοσπονδία του ίδιου κλάδου που ήταν αντιπρόεδρος και το Δ.Σ του ΕΚΒ, αποχωρεί από την ενεργό δράση, όχι όμως και από τα τοπικά δρώμενα γενικώς. Χθες ο ίδιος ευχήθηκε στο επόμενο Δ.Σ να εκλεγούν άξιοι και δυναμικοί συνδικαλιστές, γιατί όπως είπε η εποχή είναι πολύ δύσκολη και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βάλλονται πανταχόθεν… βλέποντας πού πάει το πράγμα.
Β.Κ
Αλλοι φεύγουν,
άλλοι έρχονται
Στη νέα διοίκηση πάντως δεν θα συμμετέχουν επίσης οι Κώστας Καλτσάς από τον ΟΤΕ, Βασίλης Βλαχάκης από την Κόκα-Κόλα, Σωτήρης Μαρίνος από την ΑΓΕΤ, ο Απόστολος Παπατόλιας από τη ΜΕΤΚΑ και ο Πασχάλης Μωραΐτης από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ με τον τελευταίο να συνταξιοδοτείται… Νέα πρόσωπα θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση τα οποία θα πρέπει να έχουν «γερό στομάχι», όπως έλεγαν χθες οι παλιότεροι και δίκιο έχουν.
Β.Κ

Πάλι επενδύσεις

με πετροδολάρια

Στο Κατάρ για να φέρει επενδύσεις πάει ο Σαμαράς. Είχε πάει και το Σεπτέμβριο του 2010 ο Γ. Παπανδρέου, συναντήθηκε με τον εμίρη και είχε υπογράψει συμφωνία για… καταρινές επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ. Έκτοτε πήξαμε στα πετροδολάρια.
Μ.Μ.
Ζήσε Μάη μου…
Σωθήκαμε! Ο Χατζηδάκης προωθεί ρύθμιση για να πληρώνουμε στις Τράπεζες για τέσσερα χρόνια μόνο τους τόκους των δανείων μας. Λες και αν τα είχαμε, περιμέναμε τον Χατζηδάκη για να τα δώσουμε. Φροντίζει και για να σβηστούμε νωρίτερα από τον Τειρεσία, ώστε να πάρουμε ευκολότερα το επόμενο δάνειο. Πάλι ουρές πελατών βλέπω στις Τράπεζες…
Μ.Μ.
Σκηνοθεσία τρόικας
Ευτυχώς που δεν υπήρχε αμοιβή και της «πρωταγωνίστριας». Για το ρόλο προσφέρθηκε αφιλοκερδώς η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Διότι, κατά τα άλλα, το διαφημιστικό σποτάκι για τον τουρισμό στην Ελλάδα, που έγινε στην Αγγλία, κόστισε 75.000 ευρώ. Αν και όλα τα λεφτά ήταν η υπουργός…
Μ.Μ.
Ο στρατός των πεινασμένων
Δεν είναι είδηση, είναι εφιάλτης. Από χθες ξεκίνησε από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου διμήνου της νέας χρονιάς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Συνολικά θα διανεμηθούν τρόφιμα σε 835.282 δικαιούχους σε όλη τη χώρα. Ένα εκατομμύριο οικογένειες που δεν έχουν ούτε ψωμί.
Μ.Μ.

Δημοσκόπηση
Τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης πέραν των όποιων άλλων δευτερευόντων συμπερασμάτων οδηγούν μεταξύ των άλλων και στη σχετικά ασφαλή εκτίμηση ότι οι εκλογές αργούν. Πολύ αργούν. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα δύο πρώτα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.) συγκεντρώνουν μόλις 42%, μάλλον δεν υπάρχει ρεύμα προσφυγής στις κάλπες. Όσοι τις ζητούν επικοινωνιακά λειτουργούν και προφανώς δεν τις επιθυμούν…
Χ.Μ.
Απαράδεκτη
απόφαση
Είναι πανθομολογούμενο ότι όλοι οι εργαζόμενοι πολίτες τον τελευταίο χρόνο έχουν χάσει περίπου το 40% των εισοδημάτων τους. Είναι λογικό επίσης ότι εφόσον μειώθηκαν κατά 35% οι μισθοί των εργαζομένων στην καθαριότητα να έχει εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους και ο Δήμος Βόλου. Αυτά που είναι δεδομένα για όλους τους λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους δεν είναι για τη Δημοτική Αρχή Βόλου. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι μας καλούν και το 2013 να πληρώσουμε τα ίδια δημοτικά τέλη με την προηγούμενη χρονιά σα να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα! Μάλλον ζουν σε άλλη χώρα οι επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Βόλου ή δεν τους αγγίζει η κρίση. Τι άλλο να πούμε για τους συμπάσχοντες με τους δημότες, σύμφωνα με το περιεχόμενο των τελευταίων ανακοινώσεών τους;
Χ.Μ.

Σωστή απόφαση
Τελικά οι εργαζόμενοι στους Δήμους έδωσαν λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά κυρίως σε υπερήλικες και που δεν είναι άλλοι από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, που αυτή την περίοδο χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τη βοήθεια των ανταποκριτών του ΟΓΑ στους Δήμους καθώς τέλη Νοεμβρίου λήγει η ημερομηνία της απογραφής τους. Όπως αποφάσισαν χθες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ από σήμερα θα υπάρχει ειδικός χώρος στο Δημαρχείο Βόλου, όπου ο ανταποκριτής του Οργανισμού θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους.
Μισά
χαμόγελα
Μισά χαμόγελα χθες στο Δήμο Βόλου. Από το Υπουργείο Οικονομικών εκταμιεύτηκαν 185 εκατομμύρια για τις πιστώσεις ΣΑΤΑ. Είναι μέρος από τα 299 εκατ. ευρώ που μας είχαν υποσχεθεί τον περασμένο Ιούλιο. Στο Δήμο Βόλου εκτιμούν ότι θα εισπράξουν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ από τα 4 εκατ. που είχαν προϋπολογίσει στο Δήμο για το 2012.
Η ονομαστική εορτή
Θα ήθελε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή στο γραφείο του. Λόγω κατάληψης του Δημαρχείου ωστόσο μάλλον θα οδηγηθεί σε άλλο χώρο για να φιλέψει τους φίλους του. Ακόμη και η σταθερά της ονομαστικής μας εορτής ανατράπηκε με το μνημόνιο…
Προβλήματα
με τη θέρμανση
Σοβαρά προβλήματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς μας καταγγέλλουν οι γονείς των παιδιών, αφού, όπως σημειώνουν, εκτός από τα προβλήματα στεγανότητας υπάρχει και πρόβλημα με τη θέρμανση του σχολείου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Τελευταία ελπίδα
Τελευταία ελπίδα για χιλιάδες Βολιώτες όσον αφορά στη μείωση των δημοτικών τελών το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Εκεί θα φανεί ο καθένας, με επιχειρήματα και με ψήφο, εάν συντάσσεται πραγματικά με την πλευρά του δοκιμαζόμενου Βολιώτη.
…Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου οφείλει να ξαναδώσει νόημα και να επανασυνδέσει τις έννοιες «δημοκρατία», «οικονομία» και «κοινωνία», να αναζητήσει την ισορροπία κοινωνίας και Δήμου, Δήμου και πραγματικότητας.
Φ.Τ.

Θα το πληρώσουν
πανάκριβα
Σε σοβαρότατη παρέμβασή του το ΤΕΕ Μαγνησίας επισημαίνει ότι το έργο της Κάρλας κινδυνεύει να απενταχθεί, με συνέπεια -μεταξύ των άλλων- να προκληθεί περιβαλλοντική καταστροφή!!!
…Η μνημονιακή πολιτική που επικαλείται την άρνηση κάθε αξίας αποτελεί ήδη, η ίδια, ένα μέτρο αξιολόγησης των αξιών. Κι επειδή για τους κατοίκους της Μαγνησίας το περιβάλλον αποτελεί αξία, κάτι τέτοιο δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι! Θα το πληρώσουν πανάκριβα όσοι τολμήσουν να προχωρήσουν στην απένταξη του έργου, υπακούοντας, και στο σημείο αυτό, τις εντολές της τρόικας!
Φ.Τ.

Οι Ελληνες
Καλό και τούτο! Έλληνες θα είναι οι Επίτροποι της τρόικας στα υπουργεία, θριαμβολογούν κάποιοι!
…Κι ο Στουρνάρας τι είναι, ρε παιδιά; Έλληνας δεν είναι; Κι ο Σαμαράς; Ο Βενιζέλος; Ο Κουβέλης; Τα αποτελέσματα όμως της πολιτικής τους δεν είναι καθόλου υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων!
Φ.Τ.

Αυτή είναι Δημοκρατία!
Κάθε πότε συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο; Μη σπάτε το κεφάλι σας! Δεν συνεδριάζει ούτε και τυπικά! Οι υπογραφές των υπουργών μαζεύονται δια περιφοράς!
…Και που ψηφίσατε κυβέρνηση τι έγινε; Αποφασίζει η τρόικα τι θα ψηφίζει η κυβέρνηση!
Φ.Τ.

Κι άλλη… δημοκρατία
Θέλετε κι άλλη δημοκρατία; Εκλέξατε έναν Δήμαρχο που τώρα πάνω από το κεφάλι του αποκτάει… Επίτροπο, έναν τοποτηρητή της τρόικας, έναν διαχειριστή των ξένων συμφερόντων, που θα ελέγχει και θα λογοκρίνει τις πολιτικές αποφάσεις του Δήμου! Η πολιτική πρόταση που πριμοδοτήσατε με την ψήφο σας διαγράφεται στο όνομα της διαχείρισης αυτών των συμφερόντων! Έλεγχος οικονομικός και επομένως πολιτικός από την τρόικα με τη βούλα της ελληνικής κυβέρνησης!
…Και να σκεφτεί κανείς πως το ελληνικό Σύνταγμα μιλάει για την… αυτονομία των Δήμων!!!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου