ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το καλύτερο

το-καλύτερο-94848
Το καλύτερο το ακούσαμε χθες στο δελτίο ειδήσεων της TRT από τον πρόεδρο των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. του Νομού Μαγνησίας Ζήση Ντελόπουλο . Είπε μεταξύ άλλων επικριτικών: «Δεν υπάρχουν πλέον κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα. Όσα δεν έχουν απελευθερωθεί, δεν έχουν πλέον δουλειά. Το μόνο κλειστό επάγγελμα που γνωρίζω είναι αυτό του πολιτικού!!!» είπε με έμφαση και μάλλον δεν έχει άδικο.

Χ.Μ.

Διαβούλευση
στη δεξιά…
Χρειάστηκε χθες να διακοπεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και να συνεδριάσει η ομάδα πλειοψηφίας προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το 48ωρο λουκέτο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η μνημονιακή δεξιά ήταν σφόδρα αντίθετη με το κλείσιμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στο τέλος όμως υπερίσχυσε η παραδοσιακή δεξιά, βοηθούντος και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, και έτσι υπήρξε ομόφωνη απόφαση για το λουκέτο διαμαρτυρίας, το οποίο υπερψήφισαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Ν.Τ.
Δεν παίζονται…
Απίστευτο! Οταν δεν πιάνουν το στόχο οι Δήμοι η ποινή θα είναι -μεταξύ άλλων- η αύξηση των δημοτικών τελών!!! Την οποία φυσικά θα πληρώνουν οι πολίτες-δημότες. Μονά ζυγά δικά τους δηλαδή. Κανένας δεξιός, ούτε αριστερός πολιτικός δεν σκέφτηκε να κόψει πρώτα κάτι -έστω και συμβολικά- από τους μισθούς των αιρετών και μετά να φορτώσει την όποια αποτυχία τους στους πολίτες; Κανείς δεν το σκέφτηκε;
Χ.Μ.

Μεγάλος
ο αριθμός
Διίστανται οι πληροφορίες για τα άτομα του Δήμου Βόλου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Άλλοι μιλούν για 43 υπαλλήλους και άλλοι για 46. Όπως και να είναι όμως ο αριθμός τους φαντάζει μεγάλος, αν σκεφθεί κανείς ότι στο μεγάλο Δήμο Αθηναίων ο αριθμός των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι μόλις εκατό.
Από τις Επιχειρήσεις
Ανάμεσα στους άτυχους που μπαίνουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας υπάρχουν και υπάλληλοι που υπηρετούν ακόμη και 31 χρόνια στο Δήμο Βόλου, ενώ αρκετοί από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι υπάλληλοι που μεταφέρθηκαν με τις συγχωνεύσεις στον κεντρικό Δήμο από τις πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Η απογραφή του ΟΓΑ
Η πλημμελής εξυπηρέτηση των πολιτών από τις δημοτικές υπηρεσίες είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει σε μία μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στους Δήμους όλης της χώρας. Ωστόσο ίσως χρειάζεται να υπάρξει μία μέριμνα από τους συνδικαλιστές για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, καθώς είναι σε εξέλιξη η απογραφή τους η οποία τελειώνει στα τέλη Νοεμβρίου. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας 75χρονης χθες στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου που εις μάτην περίμενε να εξυπηρετηθεί από το Γραφείο του ανταποκριτή του ΟΓΑ στο Δήμο.
Στα χέρια
Ενταση μεγάλη επικράτησε τη νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, όταν συνδικαλιστές της ΔΑΣ επιχείρησαν να αποτρέψουν να κινηθούν τα απορριμματοφόρα από πενταμηνίτες, ένας από τους οποίους, όπως μαθαίνουμε, ήλθε στα χέρια με μέλος της διοίκησης. Ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…
Βουνό οι οφειλές
Ενα βουνό εντάλματα με οφειλές δημοτών προς το Δήμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έχει στο γραφείο της η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Νατάσσα Οικονόμου. Πότε θα τα υπογράψει για να πάρουν στη συνέχεια την οδό αποστολής τους προς τους υπόχρεους; Άγνωστο. Είναι βλέπετε και εκείνα τα πρόστιμα προσαύξησης κατά 200% που ισχύουν ακόμη για μη εκπρόθεσμη εξόφληση οφειλών προς τους ΟΤΑ που επιτείνουν τη σχετική αναβλητικότητα για τις υπογραφές από την Αντιδήμαρχο…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Μακάριοι
Μακάριοι οι πτωχοί, ότι αυτοί ελεηθήσονται εις τους ουρανούς.
…Διότι επί γης η τοπική Εκκλησία έχει κάνει τα κουμάντα της. Ξεπουλάει μια έκταση -δωρεά πιστών- στη Μακρινίτσα και πορεύεται.
Φ.Τ.
Με διαταγή
του δικτάτορα
New York Times: «Το κόμμα (Χρυσή Αυγή) ιδρύθηκε το 1985 με διαταγή του φυλακισμένου ηγέτη της χούντας. Το κόμμα έγινε αντιληπτό διεθνώς μετά την υποτιθέμενη συμμετοχή κάποιων μελών του στη σφαγή Βόσνιων Μουσουλμάνων το 1995 στη Σρεμπρένιτσα. Στις εκδόσεις του κόμματος εξυμνείται το Γ’ Ράιχ και βλέπουμε φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων ναζί».
…Ε, δεν γράφουν και τίποτα καινούριο.
Φ.Τ.

Με e-mail
και με fax!!!
Με… e-mail η τρόικα απαίτησε χτες βράδυ την απόλυση 22.000 δημοσίων υπαλλήλων!!!
…Η υποτέλεια σε όλο της το μεγαλείο. Η τρόικα δεν κάνει καν τον κόπο να «συζητήσει» με την κυβέρνηση. Εντέλλεται εκ του μακρόθεν με e-mail και με fax!!!
Φ.Τ.

Γραμματοκομιστής
Συντονιστική της κυβέρνησης Επιτροπή αποφάσισαν χτες Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης.
…Η οποία θα παραλαμβάνει τα fax με τις εντολές της τρόικας, θα τα διανέμει στους υπουργούς και θα παρακολουθεί την πιστή τους εκτέλεση.
Φ.Τ.

Ο Ζορρό
Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πορεύεται πια η κυβέρνηση, παραμερίζοντας τη Βουλή.
Τρέμε, Σαμαρά! Τώρα θα σε τσακίσει ο Ζορρό του κοινοβουλευτισμού και υπερασπιστής των δικαιωμάτων αγρίων κονίκλων και απόρων κορασίδων, κατά κόσμον υπεύθυνος αριστερός Φώτης Κουβέλης!
Φ.Τ.

Ολα εδώ
πληρώνονται
Πάντως, Φώτη μου, ο Σαμαράς δεν είναι αχάριστος, θα δεις, όλο και κάποιο απ’ τα παιδιά που έφτυσαν αίμα για το τρίτο μνημόνιο θα κάνει υπουργό. Να, ο Μπίστης, για παράδειγμα, που έχει κι εμπειρία απ’ την εποχή Σημίτη ή ο Μαργαρίτης που ξεπερνάει και τον… Χατζηδάκη στις ιδιωτικοποιήσεις ή ο Χατζησωκράτης που ’φαγε μαύρο στις εκλογές, να κάνει κάτι κι αυτό το παιδί κ.τ.λ., κ.τ.λ.
…Γιατί όχι; Τόσον καιρό δεν διακονούν τη μνημονιακή πολιτική με τον ρηξικέλευθο πολιτικό τους λόγο, κάτι μεταξύ… Ρήγκαν και Σουλεϊμάν;

Φ.Τ.

Προσθαφαιρέσεις
Δεν καταργήθηκε η Βουλή, βρε παιδιά. Λειτουργεί. Μόνον που πια δεν νομοθετεί. Νομοθετεί η… συγκυβέρνηση. Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή η τρόικα, και που υπογράφει ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχοντας Παπούλιας.
…Θα καταλάβουμε σαφέστατα τι σημαίνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αν ορίσουμε τι είναι πολιτική με τρέχοντες όρους. Για να βρούμε τι είναι Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λοιπόν, θα πρέπει να αφαιρέσουμε από τη Βουλή τις πολιτικές λειτουργίες. Η έννοια των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου επομένως καθορίζεται όταν προστεθούν όλες οι πολιτικές λειτουργίες που αφαιρέθηκαν από τη Βουλή: δηλαδή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν είναι τίποτε άλλο από το σύνολο των πολιτικών λειτουργιών που αφαιρέθηκαν από τη Βουλή, με άλλα λόγια η ουσιαστική κατάργησή της.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου