ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μην τους ξεχάσετε

μην-τους-ξεχάσετε-95695

Μην τους ξεχάσετε

Για το Θεό, μην ξεχάσουν τον Βορίδη στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Όσο να ’ναι θα έχει μαλακώσει και ο πρόεδρος Φώτης μετά από τόσο τσιγάρισμα με τα μέτρα που είτε ψήφισε είτε ανέχθηκε.
Και, φυσικά, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί θέση και για τον Άδωνη. Όταν φοράει υπουργική γραβάτα ξελαρυγγιάζεται λιγότερο στα κανάλια.

Μ.Μ.

Ανασχηματισμός κουραμπιέδων

Οπως όλα δείχνουν, ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά τις γιορτές Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς. Κάποιοι δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν στα δώρα που φέρνει ο Άι-Βασίλης.

Μ.Μ.

Πρόβλημα η 50άρα

Για τις εκλογές, δεν το βλέπουν σύντομα. Τουλάχιστον όχι πριν ξηλωθεί το «αγκάθι» του μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα. Όσο βλέπουν ότι το «πακέτο» πάει προς τον Τσίπρα, αλλάζουν κουβέντα όποτε κάποιος αναφέρει τις κάλπες.

Μ.Μ.

Με δωράκι στη Μέρκελ

Αρον άρον έρχεται και ψηφίζεται αύριο στη Βουλή το μίνι Μνημόνιο με τις δεσμεύσεις που μας ζήτησαν ώστε να σκεφθούν αναλόγως και στο Γιούρογκρουπ. Μην πάμε και με άδεια χέρια στη Μέρκελ. Λίγες ώρες μόνο κράτησε η «σωτηρία» των πετσοκομμένων, αφού όλα ξαναμπαίνουν στη μυλόπετρα των εισοδηματικών απωλειών.

Μ.Μ.

Αλλο παρήγγειλε

Φυσικά και ο σολομός στον Κορυδαλλό δεν προοριζόταν για τον Άκη. Εκείνος είχε παραγγείλει Βενιζέλο στα κάρβουνα. Καλοψημένο.

Μ.Μ.

Φούσκωσαν τα βιβλιάρια

Ξεσκονίζουν τους λογαριασμούς του Γιάννου τα τσακάλια του ΣΔΟΕ. Ψάχνουν και επενδύσεις σε real etstate, κάτι που – όπως λένε ορισμένες πληροφορίες – μας αφορά ως Βολιώτες. Λογαριασμοί που ξαφνικά άρχισαν να φουσκώνουν.

Μ.Μ.

Η αποθήκη του Δήμου

Είχαν υποσχεθεί την κατασκευή κτηρίου αποθήκης οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου, την οποία είχαν μάλιστα είχαν χωροθετήσει στην περιοχή που είναι το δημοτικό αμαξοστάσιο. Το είχαν υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο. Ακόμη περιμένουμε…

Ούτε ευρώ…

Θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος με αφορμή το παραπάνω σχόλιο ότι σε αυτό το χρόνο τα πράγματα έχουν πάει από το κακό στο χειρότερο και για τους Δήμους. Ούτε ευρώ δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα από τις πιστώσεις της ΣΑΤΑ από τα 4.000.000 ευρώ που είχαν βάλει στο δημοτικό προϋπολογισμό για το 2012. Και είναι όλα λεφτά για αμιγώς δημοτικά έργα…

Μην ξεχνάμε την Εφορία

Οσο αντέχουμε ό,τι λεφτά έχουμε θα τα δίνουμε για τη μισθοδοσία του προσωπικού, σε καύσιμα για την κίνηση των δημοτικών οχημάτων και για την κοινωνική πρόνοια, είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης με αφορμή τους όρους λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων. Και για την… Εφορία, έσπευσε να προσθέσει από τα έδρανα η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου, που θέλει να ’χει το …νου της γιατί οι καιροί είναι πονηροί και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει με το Ελληνικό Δημόσιο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Σημαντική αφήγηση

Το άρθρο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και μέλους της συντονιστικής του Πολυτεχνείου τις μέρες τις εξέγερσης, Χρύσανθου Λαζαρίδη, βάζει στις πραγματικές του διαστάσεις το γεγονός και αναλύει ψύχραιμα, αντικειμενικά και πατριωτικά το νόημα εκείνων των γεγονότων. Υποκειμενική άποψη θα μου πείτε. Μας εντυπωσίασε και το προτείνουμε, αφού μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο (Antinews και άλλες ιστοσελίδες). Όταν ένας από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων έχει το θάρρος να τα επαναπροσδιορίζει, το λιγότερο που πρέπει είναι έστω και η μικρή σημασία μιας απλής ανάγνωσης των απόψεών του.

Χ.Μ.

Ο υπουργός και οι αγρότες

Και, καλά, κύριε Μάξιμε Χαρακόπουλε, η ΕΑΣ Βόλου με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας σπάει το κύκλωμα των μεσαζόντων, των εμπόρων και των καρτέλ και απελευθερώνει τον αγρότη.
…Αλλά αυτό είναι μια πρωτοβουλία της ΕΑΣ. Το υπουργείο Γεωργίας, στο οποίο είστε αναπληρωτής υπουργός, ποια πρωτοβουλία έχει λάβει ως τώρα προκειμένου να σπάσει το κύκλωμα των μεσαζόντων, των εμπόρων και των καρτέλ και να απελευθερωθεί ο αγρότης;

Φ.Τ.

Καθησυχαστικός

Αλλά ο κύριος Χαρακόπουλος χτες από τον Βόλο δεν παρέλειψε να καθησυχάσει τους αγρότες. Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός στο ζήτημα της… φορολόγησής σας, είπε.
…Αγαπητοί αγρότες, θα απολαύσετε την ελευθερία να ενημερωθείτε έγκαιρα για τα νέα χαράτσια που θα πέσουν επί των κεφαλών σας. Σας το υπόσχεται ο κύριος υπουργός. Όχι όπως γινόταν μέχρι τώρα που το μαθαίνατε τελευταίοι.

Φ.Τ.

Μαγικό… κοντάρι

Τσίπρας: Δεν έχω μαγικό ραβδί για να τα κάνω όλα διαφορετικά.
…Πάλι καλά, κ. Τσίπρα. Γιατί μετά την επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίων επίπεδα που θα επιτύχεις με την ψήφιση ενός και μόνον άρθρου στη Βουλή, εάν και όταν γίνεις κυβέρνηση, νομίσαμε ότι όχι απλώς έχεις μαγικό ραβδί, αλλά μαγικό κοντάρι!

Φ.Τ.

Ξεμπερδέματα

Πρόταση αυτοδιάλυσης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και ενοποίησής τους κυοφορείται εσχάτως.
…Άντε, βρε παιδιά. Να πάψει να μπερδεύεται κι ο κόσμος, επιτέλους.

Φ.Τ.

Πάντα έτοιμη

Πανέτοιμη η κυβέρνηση για το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης. Ποιος το λέει; Μα η ίδια η… κυβέρνηση!
…Δεν έχουμε λόγους να το αμφισβητούμε. Όταν πρόκειται για τους τραπεζίτες πάντα είναι έτοιμη η κυβέρνηση.

Φ.Τ.

Το ζητούμενο

Ο Βόλος, στις τρεις (δυστυχώς!!!) πορείες για το Πολυτεχνείο, αμφισβήτησε την ολοκληρωτική συμμετοχή των μνημονιακών κομμάτων στα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων και την υποταγή τους στον ξένο παράγοντα λόγω των κοινών ολιγαρχικών συμφερόντων που εκπροσωπούν.
…Εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, το ζητούμενο χτες.

Φ.Τ.

Και τι δεν τράβηξε…

Αυτό το έρμο το Πολυτεχνείο και τι δεν τράβηξε. Το εκμεταλλεύτηκαν, το ιδιοποιήθηκαν τα κόμματα, το εξευτέλισαν οι «Δαμανάκηδες»…
…Και να που αυτή τη φορά οι Βολιώτες βρέθηκαν στην ανάγκη να το υπερασπιστούν κι από τους Χρυσαυγίτες. Τους νοσταλγούς της χούντας.

Φ.Τ.

Αδικος κόπος

Ας πούμε και κάτι ακόμα για το Πολυτεχνείο. Γι’ αυτούς που σκόπιμα το συνδέουν με τη «γενιά του Πολυτεχνείου», προκειμένου να απαξιώσουν το ίδιο το γεγονός της εξέγερσης ενάντια στη χούντα, το νόημα και τη σημασία της αντίστασης της νέας γενιάς στο φασισμό, στην ξένη εξάρτηση, τον αυταρχισμό, την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών. Και όλα αυτά επειδή μια αισχρή μειοψηφία της «γενιάς του Πολυτεχνείου» βολεύτηκε, συμβιβάστηκε, διαπλέχθηκε, έκανε καριέρα εις βάρος του λαού και της χώρας. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν και να συκοφαντήσουν τους σημερινούς αγώνες για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία;
…Άδικος ο κόπος τους. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Και βιώματα.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου