ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για να μην ξεχνιόμαστε

για-να-μην-ξεχνιόμαστε-97618
Για να μην ξεχνιόμαστε
Τα όσα υποστήριξε ο Υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης χθες είναι πράγματι αποκαλυπτικά. Πρώτα ήταν ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης που μας άφησε άφωνους όταν υποστήριξε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο γιατί είχε δουλειά. Τώρα ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ που κατήγγειλε ότι υπέγραψε ένα μνημόνιο που το συνέταξαν ξένοι και που οι υπουργοί αγνοούν τις ρυθμίσεις που αφορούν στους τομείς ευθύνης τους. Αυτό και εάν είναι από τα άγραφα και δεν τιμά κανέναν από τα μέλη της Κυβέρνησης. Όχι βέβαια ότι απαλλάσσεται ο κ. Ρουπακιώτης… επειδή είπε αυτά που είπε… Το μνημόνιο μην ξεχνάμε.. έχει και την δική του υπογραφή.

Β.Κ

Ούτε τώρα
Τελικά ούτε στην επέτειο του Πολυτεχνείου δεν μπορούν να τα βρούνε μεταξύ τους φορείς και παρατάξεις. Ενώ όλοι στις ανακοινώσεις τους επισημαίνουν ότι τα μηνύματα της εξέγερσης των φοιτητών είναι επίκαιρα όσο ποτέ, και σήμερα…. λοξοδρομούν και τιμούν την επέτειο με ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Τελικά «για να γυρίσει ο ήλιος… θέλει δουλειά πολλή». Πόσο ακόμη όμως;

Β.Κ





Η μάχη των γενεών
Η γενιά του Πολυτεχνείου έριξε τη χούντα. Όπως όλα δείχνουν η γενιά του Πολυτεχνείου θα γκρεμιστεί από τη γενιά του… ταχυφαγείου. Θα μπορούσες να το πεις και εκδίκηση της Ιστορίας, αν στο τέλος δεν αποδειχθεί φάρσα…

Ν.Τ.



Δίνει λύση
Στα χαρακώματα Γερμανία και Δ.Ν.Τ. αλλά όλοι προεξοφλούν ότι την Τρίτη θα δοθεί λύση. Μάλλον τη λύση θα φέρει το… πουλάκι τσίου!

Ν.Τ.


Τι εννοεί;
Ερωτήματα σε πλήθος αγροτών προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΑΣ Πηλίου κ. Σπανού σε ρεπορτάζ του «Τ», χτες Παρασκευή, με τίτλο «Πτωτική τάση στην τιμή του ελαιολάδου» όσον αφορά στο ότι φέτος η ΕΑΣ Πηλίου απορρόφησε 1 εκατομμύριο κιλά βρώσιμες ελιές. Διερωτώνται λοιπόν: Τι εννοεί ο κ. Σπανός; Η ποσότητα αυτή είναι ένα μέρος που συγκέντρωσε η νεοσύστατη ομάδα της ΕΑΣ Πηλίου ή ότι η Ένωση εναποθήκευσε στις εγκαταστάσεις της συνολικά 1 εκατομμύριο κιλά με τις προσκομισθείσες ποσότητες των ελαιοεμπόρων, που εναποθηκεύουν στις εγκαταστάσεις της για λογαριασμό τους με ενοίκιο – φασόν;
Φ.Τ.


Περί βίας
Να εξηγούμαστε. Βία είναι να πετάς έναν φραπέ και να χτυπάς τον υφυπουργό Παιδείας στην πλάτη. Βία όμως είναι και να μην έχεις μισθό, να μην έχεις μέλλον, να σε κλέβουν για «το καλό σου» κι όταν διαμαρτύρεσαι να σε μπουκώνουν με χημικά, να στέλνουν σε σένα τον λογαριασμό για τα λεφτά που δανείζονται για να σώσουν τους τραπεζίτες κ.τ.λ., κ.τ.λ.
…Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να λέμε τα αυτονόητα επειδή οι κακοπροαίρετοι μας εξαναγκάζουν να αισθανόμαστε ενοχές!
Φ.Τ.
Είμαστε πάλι εδώ
Νοέμβρης 1973: Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.
Νοέμβρης 2012: Το ίδιο σύνθημα συμπυκνώνει σήμερα τους πολιτικούς και κοινωνικούς στόχους, τα οράματα του ελληνικού λαού. Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Λαϊκή Συμμετοχή…
…Σα να μην πέρασε μια μέρα από τότε. Οι ιδέες μάτωσαν. Δεν χρεοκόπησαν όμως. Είμαστε πάλι εδώ.

Φ.Τ.


Κατά των τυράννων

Μέρα που ’ναι, καταθέτουμε το ψήφισμα Δημοφάντους κατά των τυράννων, 2.420 χρόνια πριν, πιο επίκαιρο από ποτέ.
«Εάν τις δημοκρατίαν καταλύη την Αθήνησιν, ή αρχήν τινα άρχη καταλελυμένης της δημοκρατίας, πολέμιος έστω Αθηναίων και νηποινεί τεθνάτω και τα χρήματα αυτού δημόσια έστω, και της θεού το επιδέκατον. Ομόσαι δ΄ Αθηναίους άπαντας αποτενείν τον ταύτα ποιήσαντα. Ο δε όρκος έστω όδε “κτενώ και λόγω και έργω και ψήφω και τη εμαυτού χειρί, αν δυνατός ω, ος αν καταλύση την δημοκρατίαν την Αθήνησι”».

Φ.Τ.


Πάντα μπρος, πάντα μπρος
Ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης σε νέα δίκη, οι συντελεστές της παράστασης Corpus Christi υπό δικαστική δίωξη για το αντιθρησκευτικό σενάριο, κατέληξαν οι εισαγγελείς. Τελικά έχουμε πλάκα σ’ αυτή τη χώρα

Μ.Μ.



Εθνικά περήφανοι
Υπό την εποπτεία και τον έλεγχο των ξένων λειτουργούν Τράπεζες, υπουργεία, Δήμοι, Οργανισμοί. Υπουργός αποκαλύπτει ότι βρήκε έτοιμο στο γραφείο του το κείμενο με τα νομοθετικά μέτρα που έπρεπε να υπογράψει. Η εθνική περηφάνια στο μεγαλείο της.

Μ.Μ.



Εχει διαφορά
Εδώ που τα λέμε, εμάς τα μέτρα δεν μας τα επέβαλαν. Μας τα εισέβαλαν…

Μ.Μ.



Θα ’χει ενδιαφέρον
Την Τρίτη που συνεδριάζει το Eurpogroup πρέπει να δώσουμε περήφανη απάντηση στη Μέρκελ. Αν βάλει κανένα γκολάκι ο Μήτρογλου μέσα στη Γερμανία…

Μ.Μ.


ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΔΟΥ Την Τετάρτη
Την Τετάρτη συγκαλείται το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου προκειμένου να αποφανθεί για το αν θα δώσει τελικά άδεια στο Σύλλογο Καταστηματαρχών και Εστίασης για τις εκδηλώσεις την περίοδο των εορτών στην παραλία.
Νευρική κρίση
Σε κατάσταση νευρικής κρίσης είναι οι σημαντικότερες Εθελοντικές Ομάδες της περιοχής μας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, καθώς δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η υλική υποστήριξη που έχουν κυρίως από την Περιφέρεια είναι ελάχιστη ως ανύπαρκτη.

Δικαιολογίες

Ηταν που ήταν στραβό το κλίμα στους Δήμους, συνέβη και αυτό με τις διαθεσιμότητες για να στραβώσει ακόμη περισσότερο, καθώς πάμπολλα είναι τα παραδείγματα που εκμυστηρεύονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι, που δηλώνουν απερίφραστα ότι πολλοί σκαρφίζονται και την πλέον απίθανη δικαιολογία προκειμένου αποφύγουν τον… κάματο της εργασίας, ακόμη και όταν η κινητοποίηση αφορά σε τρίωρη στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία.
Όπως διηγούνται αιρετοί στο Δήμο Βόλου, υπάλληλος αρνήθηκε να γυρίσει στο γραφείο της και να δουλέψει, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος εργασίας της ήταν αποκλεισμένος από τα μαδέρια που έβαλαν οι εργαζόμενοι για να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Γραφείο Προσωπικού και ότι δε μπορούσε να πάει με το ασανσέρ, στον πρώτο όροφο, γιατί έχει κλειστοφοβία…

Ενα βήμα πίσω

Πάνω από μία ώρα κράτησε η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Απ. Αθανασός με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ προκειμένου να τους πείσει ότι την περίοδο των κινητοποιήσεών τους που ξεκινά από σήμερα θα πρέπει να… ρίξουν νερό στο κρασί τους, όσον αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης. Οι συνδικαλιστές έκαναν τελικά ένα βήμα… πίσω για να κερδίσουν το μείζον, όπως τους είχαν υποδείξει σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του κλάδου. Ότι για να έχουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις διάφορες κοινωνικές ομάδες της πόλης.

Μαζεύουν τα πράγματά τους
Στην εκκαθάριση των αρχείων τους που αφορούν σε περαιωμένες υποθέσεις προηγούμενων ετών και αυτές που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, προχωρούν τις τελευταίες μέρες οι υπάλληλοι στις Εφορίες Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου, καθώς λίγο μετά την ανατολή του νέου χρόνου και ειδικότερα στις 14 Ιανουαρίου 2013 μεταφέρονται στη νέα ενιαία ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι Διευθυντές των ΔΟΥ θα πρέπει να έχουν αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομικών τρεις προσφορές από ισάριθμες μεταφορικές εταιρίες, προκειμένου να επιλεγεί εκείνη η οποία θα αναλάβει τη μεταφορά των αρχείων και του λοιπού κινητού εξοπλισμού των τριών ΔΟΥ στην αντίστοιχη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.
Σημειώνεται πως οι τρεις ΔΟΥ του Βόλου θα μετατραπούν σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΚΕΦ), ενώ ήδη ο Δήμος Αλμυρού από την περασμένη Παρασκευή έχει στείλει στο υπουργείο έγγραφο με το οποίο και ενημερώνει ότι μπορεί να στεγάσει το ΚΕΦ σε δημοτικό χώρο ο οποίος μπορεί να στεγάσει 4- 5 άτομα. Στη ΔΟΥ Αλμυρού σημειώνεται ότι υπηρετούν 14 άτομα και από αυτά τα πέντε κατάγονται από την περιοχή Αλμυρού.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου