ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μέχρι τέλους

μέχρι-τέλους-98433
Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Κων. Κόγιας προκειμένου να πιεστεί η Πολιτεία… να ελαφρύνει τους επαγγελματίες. Χθες άστραψε και βρόντηξε… κατά του ΟΑΕΕ που έχει γίνει θηλιά για δεκάδες μικρομεσαίους στη Μαγνησία. Δεν φτάνει που δεν κάνουν τζίρο στις επιχειρήσεις τους… σέρνονται και στα δικαστήρια για τις οφειλές. Το κράτος άμα του χρωστάνε κάνει τα πάντα να πάρει τα λεφτά του. Όταν το ίδιο όμως οφείλει… ως συνήθως σφυρίζει αδιάφορο… Κάνει τον Αλέκο…
Β.Κ

Τρέξε…
Θα ακούει Ελλάδα ο Φούχτελ… και θα τρέχει να σωθεί μετά το χθεσινό πάθημα στη Θεσσαλονίκη. Δεν επικροτούμε… τις βιαιοπραγίες που έγιναν, σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει οι Γερμανοί αξιωματούχοι που έχουν έρθει επιτετραμμένοι για να μας συμμορφώσουν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν κάνουν αναφορές και κρίσεις κατά κοινωνικών ομάδων… διότι πλέον ο κόσμος… έχει κόψει χαλινάρι… Μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Β.Κ

Δεν τους πιάνει…
Αφού διαπίστωσαν ότι οι διαθεσιμότητες δεν τους ακουμπούν, αποφάσισαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου ότι δεν έχει νόημα να συνεχίζεται το σφράγισμα των γραφείων της. Όπως έγινε γνωστό στην Κοινωφελή οι υπάλληλοι που έχουν τις ειδικότητες που τίθενται στο καθεστώς των διαθεσιμοτήτων είναι μόλις οκτώ, αντί για δέκα που προβλέπει ο νόμος, άρα απομακρύνεται ο κίνδυνος. Προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί το 2013 έχει και συνέχεια…
Καθίζηση
Περίπου ενενήντα εταιρίες έσπευσαν να πάρουν τα τεύχη δημοπράτησης για τα έργα αποχέτευσης στην Αγριά που δημοπρατείται την ερχόμενη εβδομάδα από τη ΔΕΥΑΜΒ. Είναι ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει την καθίζηση του κατασκευαστικού κλάδου, που μετά τη δραστική μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εξαρτάται αποκλειστικά από τους πόρους του ΕΣΠΑ.
Εχει απαλλοτριώσεις
Η εργολαβία – σκούπα στο κομμάτι του Περιφερειακού από τον Α/Κ Λαρίσης μέχρι τη Γορίτσα έχει απαλλοτριώσεις; Η πληροφορία διέρρευσε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη σχετική πληροφορία.
Θα πάνε;
Ο Δήμος Σκιάθου θα μπορούσε να απορροφήσει δώδεκα υπαλλήλους που ανήκουν στις ειδικότητες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, καθώς υπάρχουν δώδεκα κενά. Θα έλθει κανείς από αυτούς που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας; Η ερώτηση από το Δήμαρχο Σκιάθου Νίκο Πλωμαρίτη.
Διευθυντές
χωρίς προσωπικό
Με τις ανακατατάξεις στο προσωπικό, ο νεοσύστατος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου μοιάζει αδειανό πουκάμισο. Ολόκληρες Διευθύνσεις έχουν συσταθεί με το νέο ΟΕΥ που έχουν μόνον Διευθυντή και άγνωστο είναι πότε θα αποκτήσουν και υπαλλήλους, αν αποκτήσουν ποτέ, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Ο λόγος για τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και τη Διεύθυνση Αλιείας που παίρνουν μία σειρά από αρμοδιότητες
το 2013.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ευρωπαϊκά μεγαλεία
Εκσυγχρονισμός. Μπαίνεις μόνος σου στο Taxisnet (αν έχεις υπολογιστή με σύνδεση στο Ίντερνετ), βρίσκεις το χαρτάκι σου για να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας, το εκτυπώνεις (αν έχεις εκτυπωτή) και μετά ψάχνεις να βρεις τα χρήματα για να πας στην τράπεζα να το πληρώσεις.
Μ.Μ.
Ηθελα, αλλά…
Αντε τώρα να πείσεις τον έφορο ότι είχε «κρεμάσει» το σύστημα για ένα δίμηνο και για αυτό δεν εκτύπωσες έγκαιρα το μπιλιέτο για τα τέλη του αυτοκινήτου.
Μ.Μ.

Περιμένοντας τον μισθό
Δεν πιστεύω τώρα να αρχίσουν τίποτα εργοδότες να λένε ότι θα ξαναπληρώσουν μισθό από το 2013, όταν θα αρχίσει η ανάκαμψη που «είδε» να έρχεται ο πρωθυπουργός!
Μ.Μ.
Τζόγος με κούρεμα
Αμ, το άλλο που ετοιμάζει ο Στουρνάρας δεν το μάθατε. Στο «31» και το «πάρτα όλα» της Πρωτοχρονιάς, θα βγαίνει και γκανιότα 10% υπέρ της εθνικής οικονομίας. Στα μεγάλα τραπέζια χρέη γκρουπιέρη θα κάνει αυτοπροσώπως η Μέρκελ.
Μ.Μ.
Αυτά δεν τα βλέπουν
Ηταν νοσοκόμα. Μόλις απολύθηκε, ανέβηκε στην ταράτσα και βούτηξε στο κενό από τον 6ο όροφο. Μία άλλη, 20χρονη, απελπισμένη που δεν έβρισκε δουλειά, αυτοπυρπολήθηκε. Στην Αθήνα σε διάστημα 24 ωρών τα δύο περιστατικά. Και δεν ξέρω και Γερμανικά να τα στείλω συστημένα αρμοδίως.
Μ.Μ.
Οι μαχητές…
Αισθάνεσαι μία σιγουριά, όταν ακούς κοτζάμ Ευριπίδη Στυλιανίδη να λέει, μπαρουτοκαπνισμένος, ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Έστω και αν τη μάχη μάλλον τη δίνει σε άλλη χώρα, γιατί εδώ…
Μ.Μ.

Τρέμει…
το μνημόνιο
Με σημαία την αντίθεσή του στις διαθεσιμότητες δημοτικών υπαλλήλων ο Δήμαρχος Βόλου το τελευταίο διήμερο με μπαράζ συνεντεύξεων ξεκίνησε τον αντιμνημονιακό του αγώνα. Δεν γνωρίζουμε αν το αντιμνημονιακό σθένος του Δημάρχου προκύπτει περισσότερο από την πολιτική στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ ή από την στήριξη του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου… Σίγουρα πάντως η σφοδρή αντίδραση του δημάρχου σε έναν από τους δύο πολιτικούς πυλώνες που τον στηρίζουν εδράζεται…
Φ.Τ.
Δίκτυο ανταλλαγών
Στροφή στις βολιώτικες επιχειρήσεις, και όχι μόνον, κάνει το δίκτυο ανταλλαγών με ΤΕΜ.
…Αν το δόγμα της «ελεύθερης» αγοράς συνιστά το άλλοθι των κυρίαρχων στρωμάτων προκειμένου να χειραγωγήσουν προς όφελός τους την όποια οικονομική δυναμική έχει η κοινωνία, τότε το Σύστημα Ανταλλαγών ΤΕΜ Μαγνησίας, πέρα από τις προφανείς και άμεσες ωφέλειες που προσφέρει στον πολίτη, συνιστά και μια σοβαρότατη πολιτική πρόταση προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Φ.Τ.

Ο φασισμός δεν κάμπτεται
από κάτι τέτοια
Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόπειρα της Χρυσής Αυγής να αμφισβητήσει το… Πολυτεχνείο.
…Το χειρότερο όμως είναι ότι όλη αυτή η επιθετική προπαγάνδα, παρά την καταφανή της γελοιότητα και την ολοφάνερη φασιστική της διάσταση, καταφέρνει να επηρεάσει ένα μέρος του λαού, σπέρνοντας σύγχυση και πανικό. Γι’ αυτό κι οι συμπτωματικές, σποραδικές πολιτικές αντιδράσεις, όσο έντονες κι αν είναι, δεν αρκούν. Ο φασισμός δεν κάμπτεται από κάτι τέτοια, τα επιζητεί, τρέφεται από αυτά. Χρειάζεται διαρκής και ουσιαστικός πολιτικός αγώνας για να πάψει να αποτελεί απειλή.
Φ.Τ.

Η φωνή της τρόικας
Μας τρέλαναν χτες τα κανάλια με το πόσο ρεζίλι γίναμε διεθνώς που κάποιοι στη Θεσσαλονίκη «κακομεταχειρίστηκαν» τον Φούχτελ. Για την κατάσταση της κοινωνίας, τις επιχειρήσεις που κλείνουν, τη χτεσινή αυτοκτονία της 20χρονης που αυτοπυρπολήθηκε γιατί δεν έβρισκε δουλειά και της νοσοκόμας που απολύθηκε κι έπεσε στο κενό απ’ τον 6ο όροφο δεν είπαν τίποτα. Τσιμουδιά.
…Μην τους ακούτε. Είναι η φωνή της τρόικας.
Φ.Τ.

Πολιτική σχιζοφρένεια
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως Σαμαρά Αντ. Ρουπακιώτης κατηγορεί τον… Σαμαρά ότι σκληραίνοντας το νόμο για την ιθαγένεια ενισχύει τη Χρυσή Αυγή!!!
…Δυστυχώς έχει δίκιο. Και, δυστυχέστατα, εξακολουθεί να… στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά!!!
Φ.Τ.

Ερχεται η ανάπτυξη!!!
Ο Σαμαράς βλέπει σημάδια ανάκαμψης εντός του 2013.
…Η πικρή πείρα όμως μας έδειξε πως όταν αποκόπτουμε τις πρωθυπουργικές εκτιμήσεις από το ρεαλισμό, τις υποσχέσεις από την πραγματικότητα, τότε δεν υπάρχει δυνατότητα να σταθούμε ξανά στα πόδια μας γιατί χωνόμαστε πιο βαθιά στον καναπέ.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου