ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δυναμικό σκηνικό

δυναμικό-σκηνικό-99231
Πολύ μεγάλη η συγκέντρωση της Ν.Ε. ΚΚΕ στο ΤΕΕ χθες το βράδυ. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές δεν είναι και εύκολο να μαζέψεις τόσο κόσμο και όμως το ΚΚΕ τα κατάφερε. Ιδιαίτερη αίσθηση μάλιστα έκανε η παρουσία της νεολαίας που ήταν ιδιαίτερα «ζωντανή» μέσα και έξω από το κτήριο, αφού με πανό και συνθήματα δημιουργούσαν ένα άλλο, δυναμικό σκηνικό.

Β.Κ



Ρελάνς
Κόντρα ρελάνς χθες από Πάρι Μουτσινά και Οδυσσέα Βουδούρη. Ζήτησαν έκτακτο συνέδριο στη ΔΗΜΑΡ μετά την αποδοκιμασία που έγινε δημόσια από το κόμμα για τη στάση τους στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Μου φαίνεται ότι αυτή η «εσωτερική κόντρα» θα έχει και συνέχεια.

Β.Κ

Η σκυτάλη τώρα στους Δήμους

Φαίνεται ότι οι πολιτικοί μαέστροι της κρίσης κατάλαβαν πλέον ότι οι Έλληνες πολίτες έφτασαν στα όριά τους. Εάν συνέχιζαν να φορολογούν τούς ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες και με άλλα μέτρα, ίσως ο εξαγριωμένος κόσμος ξεσηκωθεί και στραφεί εναντίον τους, εκτονώνοντας πάνω τους τη λαϊκή οργή. Γι’ αυτό σκέφτηκαν οι κυβερνητικοί φωστήρες μας ότι για να γλυτώσουν από τη λαϊκή οργή κι από τις επιχορηγήσεις τους προς τους Δήμους, τους αναγκάζουν να φορολογούν αυτοί τους δημότες, δίνοντάς τους έτσι τη σκυτάλη του φοροτρομοκράτη. Μεταφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο η οργή των πολιτών από την κυβερνητική τρόικα στους τοπικούς Δημάρχους. Δύο σε ένα. Αυτό θα πει δαιμονική πολιτική.

Γιάννης Γεωργούδης


Σημαντικό
Αναμφίβολα η συμφωνία των εταιριών κολοσσών με τη συμμετοχή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά σημαντικό κόμβο μεταφοράς προϊόντων είναι σημαντικότερη από τη δόση, όποιο κι αν είναι το ύψος της. Τα δάνεια, με όποιους όρους, είναι δάνεια και πρέπει να τα αποπληρώσεις. Η ανάπτυξη είναι αυτή που χτυπάει την ανεργία και μειώνει τα χρέη. Οι άλλες λύσεις είναι θνησιγενείς. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια και μακάρι κάποια στιγμή να βρει το δρόμο της ανάπτυξής του και το λιμάνι του Βόλου και να πάψει να δραστηριοποιείται ως πάρκινγκ ή για χωριό του Άι-Βασίλη!

Χ.Μ.



Οι θέσεις
στάθμευσης
Στο θέμα των εκατοντάδων θέσεων στάθμευσης που έχουν δοθεί σε Άτομα με Αναπηρίες αναφέρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γρ. Ιγγλέσης, που ζήτησε να επανεξεταστούν όλες οι θέσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν. Με τον σύμβουλο της μειοψηφίας φαίνεται να συμφώνησε ο Δήμαρχος, που ακούστηκε από το μικρόφωνο να λέει ότι… κάποια στιγμή πρέπει να λήξει αυτή η ιστορία. Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας τα στελέχη της υπηρεσίας ανέφεραν ότι μόνο στο Βόλο έχουν δοθεί 300 τέτοιες θέσεις.

Αναβλήθηκε

Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου πάνω στην πρόταση της Ομάδας Εργασίας για τη λειτουργικότητα του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων. Ίσως σκέφτηκαν εδώ ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ποδηλατοδρόμους θέλουμε;
Σημειώνεται πως η Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταθέσει δύο προτάσεις 300 και 500 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα!!!

Στάση εργασίας

Τους υπεύθυνους του ΟΛΒ έψαχνε χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης Απ.. Αθανασός προκειμένου να πάρει μία απάντηση για την πολυπόθητη άδεια που πρέπει να δώσει ο Οργανισμός για τη λειτουργία παγοδρόμιου και καρουζέλ στην παραλία. Δεν είχε υπολογίσει όμως την τρίωρη πανευρωπαϊκή στάση εργασίας, οπότε οι συναντήσεις του αναβλήθηκαν για σήμερα…

Σταθερός

Για τη σταθερή του άποψη στο θέμα της λειτουργίας λαϊκής αγοράς σημειώνει σε δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Χαρ. Ζάχος. Όπως σημειώνει «η τοποθέτησή μου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όσον αφορά στο θέμα για την ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς στην Αγριά, όπως αυτή είναι καταγεγραμμένη και στα πρακτικά, είναι η ίδια που είχα και σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τις λαϊκές αγορές στο Βόλο. Δηλαδή ναι στις λαϊκές αγορές, αλλά σε ελεγχόμενους στεγασμένους χώρους, όπου θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, όπως αυτές λειτουργούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.


Αντιθετικές

Συγκρίσεις

Ιδιωτικές επιχειρήσεις θα χρηματοδοτεί στα κατεχόμενα (Κύπρου) η Άγκυρα.
Η βοήθεια θα διοχετεύεται σε επενδυτικούς τομείς και στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. (13.11.12)
Η Άγκυρα κατάλαβε ότι η μάζα των ιδιωτών συνιστά δύναμη, την αγκαλιάζει με βοήθεια και σιγουρεύει τη φωνή της στη διαίρεση του νησιού για όταν και όποτε
το χρειαστεί. Η Αθήνα βοηθά την ανάπτυξη, εξάπλωση και πολλαπλασιασμό ελληνικών επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην οικονομική ευμάρεια της ΠΓΔΜ, σιγουρεύοντας έτσι χορτασμένες φωνές των Σκοπιανών, που δεν χάνουν την ευκαιρία να ισχυρίζονται ότι το όνομα Μακεδονία τους ανήκει ,πλαστογραφώντας την ιστορία. Ζήτω η εξωτερική μας πολιτική.

Κ.ΚΑΛΦ.

Ο «φράχτης»

του άφραχτου Έβρου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κατασκευάστριας του έργου, τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί ο φράχτης στον Έβρο, δαπάνης 3,200.00 €.(14.11.12)
Οι ξένοι γελάνε υπολογίζοντας ότι η χώρα μας χρειάζεται ένα μικρό συμπλήρωμα φράχτου 8.000 χιλιομέτρων ακτών των νησιών μας, για να αποτραπεί ή λαθραία
είσοδος μεταναστών. Εκπλήττεται επίσης και η Επίτροπος κ. Μάλστρομ, η οποία είχε απαντήσει σε σχετικές δηλώσεις του εμπνευστού κ. Παπουτσή, ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ. Αλλά η σπατάλη του παρελθόντος είτε λέγεται Κυβέρνηση Παπανδρέου, Παπαδήμου ή τώρα Σαμαρά επιβεβαιώνει τη χρηστή διαχείριση που μας διέπει.

Κ.ΚΑΛΦ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου