ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλα καρτ

αλα-καρτ-100499
Μπορεί να απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής, αυτό όμως δεν έχει σημασία αφού η κυβερνητική θέση την περίμενε. Έχει η Ελλάδα για όλους. Τις προηγούμενες μέρες υποστήριζε από τα τηλεοπτικά παράθυρα την κυβερνητική πολιτική και την ψήφιση των μέτρων που επιβάλει το τρίτο μνημόνιο. Λογικό. Κυβερνητικό στέλεχος με δοτή έμμισθη θέση είναι, τη γραμμή του κόμματος και της κυβέρνησης θα στήριζε ή -σε άλλη περίπτωση- θα επέλεγε την παραίτηση. Λογικά όλα αυτά.
Προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η κ. Ζέττα Μακρή καταδίκασε και καταψήφισε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου το οποίο τις προηγούμενες μέρες υπεράσπιζε στα τηλεοπτικά παράθυρα. Ζήτησε να μην εφαρμοστεί από το Δήμο Βόλου η πράγματι απάνθρωπη πολιτική των διαθεσιμοτήτων δημοτικών υπαλλήλων. Έτσι και η πίτα της πολιτικής κάλυψης και κυβερνητικής παρουσίας παραμένει ολόκληρη και ο σκύλος των λαϊκών απαιτήσεων και των ψηφοθηρικών αναγκών είναι χορτάτος. Οι πιρουέτες της Ζέττας είναι θεαματικές και ωφέλιμες για την ίδια όσο η κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας άλλες αντιδράσεις τις βαφτίζει «ανταρσία» και άλλες… υποχρέωση ή ανάγκη. Ρωτήστε και το Σολδάτο της Λευκάδας…
Με τέτοια και με τέτοια πώς να μην είναι στα κάγκελα ο Θανάσης Νάκος που είναι υποχρεωμένος να δέχεται κάθε τρεις και λίγο τις επισκέψεις των διαδηλωτών στο γραφείο του; Επισκέψεις που δεν είναι πάντα καλών προθέσεων και απλής διαμαρτυρίας.

Β.Κ.


Τσου ρε Λάκη!
Εφερε ο Λαζόπουλος τον Πιατά χθες το βράδυ για να μας κάνει… διαφώτιση να μην τα βάζουμε με τους υπαλλήλους της Βουλής, αλλά με όσους υπογράφουν τα μνημόνια. Ξέχασε φυσικά ο κ. Πιατάς να μας πει ότι όλοι αυτοί που μπήκαν από πόρτες και παράθυρα στη Βουλή, στην Αστυνομία, στην Εφορία και όπου αλλού ήταν επί χρόνια οι πραιτοριανοί των όσων εμπνεύστηκαν και ψήφισαν τα μνημόνια. Αυτοί έτρωγαν και ψήφιζαν τον Σιούφα και τον κάθε Σιούφα, αλλά όλοι μας πληρώνουμε το λογαριασμό. Όλοι μαζί δηλαδή. Βολεμένοι και αβόλευτοι επειδή ξεβολεύονται ή επειδή έτσι τους βολεύει! Τους κόβουν το φαΐ και θέλουν να μοιραστούμε την πείνα μας! Επικίνδυνες υπεραπλουστεύσεις που οδηγούν σε ανεξέλεγκτους λαϊκισμούς.
Αν υπήρχε μετάνοια πραγματική για το βιασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κανονικά από τη Βουλή για λόγους υψηλού συμβολισμού, θα έπρεπε να απολυθούν σήμερα κιόλας όλοι οι βολεμένοι ρουσφετολογικά και να γίνει διαγωνισμός μεταξύ των νέων ανέργων επιστημόνων για την κάλυψη των θέσεων. Μόνο έτσι θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος με το βρωμερό χθες.
Κύριε Λαζόπουλε, έρχεται μπόρα και τώρα είναι η ώρα και δίκαιο συνάμα να βραχούν λίγο περισσότερο όσοι τόσα χρόνια είχαν ομπρέλα την οποία πλήρωσαν όλοι οι άλλοι οι μονίμως βρεγμένοι ως το κόκαλο! Αυτό είναι το δίκαιο, αλλά δεν το είπατε ούτε σεις ούτε ο συμπαθής κ. Πιατάς. Δεν το είπατε γιατί και την δικιά σας ομπρέλα οι άλλοι την πλήρωναν. Οι βρεγμένοι…

Ν.Τ.

Δυσφορία

Δεν έκρυψε ο Αντιδήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο νομοθέτης έχει δώσει με το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε γη και ύδωρ, όπως είπε, στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.


Προσωρινή
αναστολή
Προσωρινή αναστολή στην απόφαση για τους όρους κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στη Μακρινίτσα αποφάσισε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να συνεχιστεί η διαβούλευση με τους καταστηματάρχες της περιοχής.
Εκείνο ωστόσο που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι η Δημοτική Αρχή επανήλθε στην αρχική της πρόταση για ελεύθερο διάδρομο 1,5 μέτρων μπροστά από τα καταστήματα που βρίσκονται στις οδούς Αντωνοπούλου και Τοπάλη, κάτι που κάποια στιγμή πήγε να αλλάξει με βάση το νέο Οικοδομικό Κανονισμό που αναφέρει ότι στους πεζόδρομους θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη λωρίδα πλάτους τριών μέτρων…

Τεταμένο
κλίμα
Τεταμένο το κλίμα στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών. Ήταν κακό το κλίμα εξαιτίας των σχέσεων των γιατρών με το Διοικητή, ήλθε και το Μεσοπρόθεσμο που έφερε δραστικές μειώσεις στους μισθούς όλων των βαθμίδων και τους αποτελείωσε…

Είναι άσχημο

Υπάρχει απόφαση να απομακρυνθεί το βαγόνι από την Πλατεία Αγίου Νικολάου και να μεταφερθεί στην Πλατεία Πανεπιστημίου, είπε κάποια στιγμή στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος. Είναι άσχημο να το μαθαίνουμε με τέτοια διαδικασία, απάντησε εμφανώς ενοχλημένη η συνάδελφός του στην Ομάδα Πλειοψηφίας και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κατερίνα Μπαρμπουδάκη.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Σαφής και ουσιαστική

Μία από τις καλύτερες ομιλίες της έκανε στην συζήτηση του προϋπολογισμού η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που για όσους την παρακολούθησαν ήταν μεστή και ιδιαίτερα διαφωτιστική, αναλύοντας την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος αλλά και την οικονομική κρίση στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που μιλούσε επικρατούσε απόλυτη σιωπή στην αίθουσα και όπως σχολίαζαν στελέχη που την άκουσαν ήταν ιδιαίτερα σαφής σε όσα με επιχειρήματα είπε και στα οποία ακόμη και πολιτικοί της αντίπαλοι θα συμφωνήσουν. Σήμερα η Αλέκα θα μιλήσει στο ΤΕΕ σε εκδήλωση του ΚΚΕ στο Βόλο και θα έχει την ευκαιρία φυσικά να αναλύσει τις θέσεις του κόμματος για την κρίση. Χωρίς αστερίσκους… αλλά με σαφήνεια.

Β.Κ

Τι τρέχει;

Εάν αποδεχτούμε τα όσα επισημαίνονται στην ανακοίνωση της Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ ασχολίαστα, τότε θα πρέπει να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι η τοπική Νομαρχιακή είτε είναι εκτός γραμμής, είτε ότι «ρίχνει» το μπαλάκι στα κεντρικά για το θέμα Μουτσινά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα υπήρχε αποδοκιμασία. Επειδή όμως χθες ήταν μία άλλη μέρα, το ρεπορτάζ, έδειξε ότι προχθές όχι μόνο έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος αλλά δυο – τρεις φορές, Εύη Δεληπέτρου και Αλέκος Μεταφτσής… στα «λόγια» σφάχτηκαν με τον τοπικό βουλευτή και του επιτέθηκαν με έντονο ύφος, δείχνοντάς του μάλιστα εμμέσως την πόρτα της εξόδου. Εμμέσως το ίδιο έκανε χθες και ο Γραμματέας της Ν.Ε. Παντελής Μαστρογιάννης… μόνο που προφανώς έχουν επιλέξει να αφήσουν στον Πάρι την πρωτοβουλία.

Β.Κ


Θέλουν ξεκαθάρισμα;

Πολιτικά στελέχη πάντως που συμμετέχουν στο όργανο της Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ που ρωτήθηκαν από τη στήλη, άφηναν να εννοηθεί ότι η ένταση… της σύγκρουσης στο πρόσωπο του τοπικού βουλευτή έχει την αφετηρία της όχι επειδή καταψήφισε τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, αλλά στο γεγονός ότι «ορισμένοι θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπικό σκηνικό στη ΔΗΜ.ΑΡ» διότι έχουν βλέψεις είτε για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο είτε για άλλα αξιώματα. Μάλιστα τα ίδια στελέχη δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να επιχειρήσουν και δημοσίως να «ξεμπροστιάσουν», όπως λένε, αυτές τις τακτικές, εάν και εφόσον συνεχιστεί η επίθεση στον κ. Μουτσινά… με διαρροές ή άλλου είδους ενέργειες.

Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου