ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το Συμβούλιο Μεταναστών

το-συμβούλιο-μεταναστών-101342

Το γεγονός ότι το Συμβούλιο Μεταναστών έχει να συνεδριάσει πέντε μήνες, από τον περασμένο Ιούνιο, σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Γρ. Ιγγλέσης, για να διευκρινιστεί από το προεδρείο ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα παραίτησης από την Επιτροπή του προέδρου της Νίκου Χαυτούρα, που επίσης έχει γίνει ανεξάρτητος. Θα το πράξω άμεσα, έλεγε λίγο αργότερα ο γιατρός…

Αντ. Τσελ.

Νέα γραμματέας

Ψηφοφορία χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για την εκλογή νέου γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου στη θέση της δημοτικής συμβούλου Αθηνάς Μπαϊράμη που ανεξαρτητοποιήθηκε. Η πλειοψηφία πρότεινε να είναι εκπρόσωπος από την ελάσσονα μειοψηφία. Τελικά ΔΑΣ και Δρόμοι Συνεργασίας αρνήθηκαν να προτείνουν εκπρόσωπό τους με αποτέλεσμα να προταθεί υποψήφιος από την Ομάδα Πλειοψηφίας η κ. Αγκρή, η οποία και εξελέγη με 25 ψήφους υπέρ, 12 κατά και επτά λευκά.
Το απέσυραν
Μετά από τις αντιδράσεις των αθλητικών συλλόγων που τους ήλθε…κεραμίδα η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να τους βάλει… χαράτσι για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, είχε ως αποτέλεσμα να αποσύρει η πλειοψηφία το σχετικό θέμα από τη χθεσινή ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Κόντρες
Ο επικεφαλής της ΔΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου Απ. Νάνος επέκρινε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει λαχανόκηπους. Ο κόσμος θέλει να δουλέψει, δεν μπορούν να διοριστούν όλοι στη ΔΕΗ, ήταν η απάντηση του Πάνου Σκοτινιώτη.
Μπετόν αρμέ
Μπετόν αρμέ η χθεσινή ψηφοφορία στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ για τη λύση ή μη της απεργίας. Έξι ψήφους, όσοι είναι οι διοικητικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων που συγκροτούν το προεδρείο έναντι πέντε που ήταν οι ψήφοι των συμβούλων της ΔΑΣ που τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.
Τίποτα… για την ταμπακιέρα
Καλά όλα αυτά, αλλά για την ταμπακιέρα τσιμουδιά. Υπέρ ή κατά του Δήμου ή και αλλιώς κατά ή υπέρ των ιδιωτών… δεν διευκρινίζεται από την πλευρά του κ. Αντωνάκη, έλεγαν χθες συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου με αφορμή την απάντηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. για την επίμαχη ιδιωτική έκταση που αποτελεί το νέο πεδίο τριβής μεταξύ των παρατάξεων. Εάν συνεχιστούν μάλιστα οι απαντήσεις και ανταπαντήσεις προβλέπω… να πάει μακριά η βαλίτσα.
Β.Κ
Χωρίζουν οι δρόμοι
Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η συνεδρίαση στη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ στο Βόλο για το θέμα Μουτσινά. Η Νομαρχιακή Οργάνωση σήμερα αναμένεται σε ανακοίνωσή της να αποδοκιμάζει πολιτικά τον βουλευτή, ενώ δεν αποκλείεται να γίνεται έμμεση έκκληση να παραδοθεί η βουλευτική έδρα. Εμμέσως το θέμα μπαίνει από την Αγίου Κωνσταντίνου, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να εκτιμήσει με σιγουριά τι θα πράξει ο κ. Μουτσινάς. Το σίγουρο είναι ότι οι «κοινοί δρόμοι» με τη ΔΗΜΑΡ χωρίζουν…
Β.Κ

Κατινισμός
ή κρετινισμός;
Με έκπληξη άκουσα βουλευτίνα από τη Β. Ελλάδα, που δεν είναι και από τους φτωχότερους του Κοινοβουλίου, να ισχυρίζεται ότι τα χίλια ευρώ που παίρνει για τις ανάγκες στέγασής της στην Αθήνα δεν είναι και κανένα υπερβολικό ποσό!!!
Αγνοεί η κυρία βουλευτής ότι με το συγκεκριμένο ποσό στην εποχή μας δε ζει μία αλλά τουλάχιστον δύο οικογένειες. Σημειωτέων ότι η συγκεκριμένη παρουσιάζεται σφόδρα αντιμνημονιακή και υπέρμαχος των φτωχών και των ανέργων Ελλήνων!
Δεν κατάλαβα δηλαδή, γιατί τα επιδόματα των πολυτέκνων ή των αναπήρων υπόκεινται σε εισοδηματικά κριτήρια και όχι τα επιδόματα των βουλευτών; Πλούσιος ή ζάμπλουτος βουλευτής; Δεν έχει επίδομα ούτε για στέγαση, ούτε για ειδικούς συνεργάτες, ούτε τόσα άλλα. Φτωχός βουλευτής; Πάρε επίδομα. Είναι απλό λοιπόν, αρκεί να το αποφασίσει η συντεχνία τους.
Κατά τα λοιπά ίσως η συγκεκριμένη βουλευτίνα θα πρέπει να διαβάσει την ιστορία του Νικολάου Πλαστήρα μήπως και κατανοήσει την έννοια της προσφοράς στα κοινά…
Χ.Μ.

Υπάλληλοι
ή νταβαντζήδες;
Μόλις έμαθαν οι υπάλληλοι της Βουλής ότι θα τους κοπεί το εξοργιστικό εφάπαξ των 200.000 χιλιάδων ευρώ σπεύδουν να παραιτηθούν για να προλάβουν την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να σώσουν το σεντούκι τους το οποίο πληρώνει ο Έλληνας πολίτης. Έλα, Αντώνη Σαμαρά, δείξε ότι εννοείς αυτά που λες! Είναι εξαιρετικά απλό. Αναδρομική ισχύ της ρύθμισης. Έτσι δεν έγινε με τα ειδικά μισθολόγια αστυνομικών, στρατιωτικών, δικαστικών και τόσων άλλων;
Χ.Μ.

Μεγαλόχαρη
Σε μια χώρα που είναι υποχρεωμένη να ζει μεταξύ Παναγούληδων και… Παναγιώταρων… Παναγία μου, βάλε το χέρι σου!
Χ.Μ.
Δεσμεύσεις;
O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διευκρινίζει στην Welt am Sonntag: «Κανείς στην ευρωζώνη δεν έχει πρόβλημα να συμφωνήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης -όμως μόνο εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις. Και γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσει η κυβέρνηση των Αθηνών.»
Από την ελληνική προχειρότητα, ηττοπάθεια και δουλικότητα των κυβερνήσεών μας υπάρχουν άπειρα δείγματα. Τώρα επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά και στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα, και με την υπερψήφισή της από τη Βουλή. Μόνο που η ελληνική πλευρά ξέχασε να ζητήσει από την Τρόικα το σπουδαιότερο: Μία έγγραφη δέσμευσή της ότι μετά την ψήφιση των μέτρων της θα καταβληθούν άμεσα τα υπεσχημένα 31,5 δισ. που ουσιαστικά έπρεπε να είχαν καταβληθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Δεν βαριέστε, μία μικρή λεπτομέρεια αυτή…

Κ. ΚΑΛΦ.

Αντίσταση στο Μεσοπρόθεσμο
Να κλείσουν οι Περιφέρειες, να σταματήσει δηλαδή η διοικητική λειτουργία των Περιφερειών έως ότου πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, στις οποίες θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την ουσιαστική στήριξη της Αυτοδιοίκησης, πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝ.ΠΕ., ενόψει της κατάλυσης της οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειών και της διοικητικής διάλυσης της Αυτοδιοίκησης που προωθούν το Μεσοπρόθεσμο και ο Προϋπολογισμός.
«Οφείλουμε να εκπέμψουμε ένα καθαρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα για την ανατροπή της αντιαυτοδιοικητικής και αντικοινωνικής πολιτικής, που αποτυπώνεται στο Μεσοπρόθεσμο και στον Προϋπολογισμό. Μιας πολιτικής που εκφυλίζει την Αυτοδιοίκηση σε τυφλό εργαλείο για την επιβολή κάθε λογής περιοριστικών πολιτικών εις βάρος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου