ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ενστάσεις

ενστάσεις-102501
Ενστάσεις για τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών της γέφυρας της Αγριάς εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, από τη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, Χαρ. Ζάχος. Μειώνεται, όπως σημειώνει, το ύψος της γέφυρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να κατακλύζεται από νερά μετά από κάθε δυνατή βροχή.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.
Το Μονοπάτι
των Κενταύρων
Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στο Μονοπάτι των Κενταύρων, από την Αδάμαινα μέχρι τις πηγές της Μάνας, στην Πορταριά, έκαναν χθες το πρωί μέλη του Συλλόγου «Απόδραση» των Σταγιατών, καταστηματάρχες της περιοχής, φιλοζωικά σωματεία και εργαζόμενοι του Δήμου που απασχολούνται με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.
Συνεργασία
της Εκκλησίας
Δεν είναι καινούργια ιδέα η παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων σε άνεργους και άπορους. Το έκανε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια η Αργεντινή.
Και αν ο Δήμος Βόλου τώρα ξεκινά την προσπάθεια, ένα είναι βέβαιο, ότι αυτή θα στεφθεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, αν υπάρξει και η διάθεση συνεργασίας από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, καθώς είναι τοις πάσιν γνωστό ότι η εκκλησιαστική περιουσία στα όρια του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη είναι…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.
Αλληλεγγύη
Αυξάνουν και πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ως στόχο την προσφορά βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη. Ουσιαστικής σημασίας πρωτοβουλίες αναπτύσσονται σε κάθε γειτονιά και συνοικία της πόλης, οι οποίες περιλαμβάνουν την συλλογή ειδών ένδυσης και τροφίμων, τα οποία προσφέρονται σε άπορες οικογένειες. Στο συγκεκριμένο πεδίο εγγράφεται η δράση που αναπτύσσει η Λαϊκή Συνέλευση του Αγίου Νεκταρίου, με αποδέκτες αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, κόντρα στην κατήφεια της κρίσης.
Γ.Υ.

Μεταναστεύουν
Ολο και πιο έντονα στρέφεται στο εξωτερικό το ενδιαφέρον πολλών νεαρών επιστημόνων, οι οποίοι αδυνατούν, λόγω συνθηκών, να σταδιοδρομήσουν εντός των τειχών. Η διαρκώς αυξανόμενη κρίση δημιουργεί αδιέξοδα, τα οποία είναι ανυπέρβλητα για την συντριπτική πλειοψηφία των πτυχιούχων, με αποτέλεσμα να εντείνεται ο προβληματισμός για το μέλλον.
Γ.Υ.

Επιπέδου
δαπέδου…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο λαός περνάει δύσκολες στιγμές και οι βουλευτές πρέπει να εκφράσουν τις αγωνίες του. Τα πανό βουλευτών έξω και μέσα στο κοινοβούλιο, τα κασετοφωνάκια στο βήμα της Βουλής και οι καταγγελίες για φίρμες ρούχων και άλλων αξεσουάρ πόρρω απέχουν από την εκπροσώπηση των πολιτών. Αυτό το ατελείωτο σόου των τελευταίων ημερών ήταν αναμενόμενο. Μια χώρα υπό κατάρρευση μόνο τέτοιους αντιπροσώπους θα μπορούσε να διαθέτει. Υποβάθμιση απόλυτη και σκοτάδι με… χρυσόσκονη. Όλα αυτά φυσικά δεν αποτελούν εκδίκηση των εθνικών αντιπροσώπων. Εκδίκηση της γυφτιάς είναι. Τρίζουν τα κόκαλα μεγάλων κοινοβουλευτικών και φιλοσόφων της πολιτικής μπροστά σ’ αυτή την ατελείωτη παρέλαση του τίποτα… Τελικά οι νεροκολοκύθες πάντα επιπλέουν…

Χ.Μ.

Ο καταγγέλλων
Αυτός ο μεγάλος σπουδαρχίδης πρόεδρος κόμματος που με 7% βιάζεται να γίνει κυβερνήτης της Ελλάδας μετά από δύο 24ωρα δεν έχει βγάλει άχνα για το «λουλούδι» του κόμματος του; Δεν έχει να πει τίποτα για τον βουλευτή που έχασε την έδρα του και στη συνέχεια διορίστηκε από το παράθυρο μόνιμος υπάλληλος και αφού επανεξελέγη με το «σωτήριο κόμμα» παρακράτησε και τη μόνιμη θέση στη Βουλή!!! Δε λέει τίποτα ο λαλίστατος πρόεδρος για τα ζιζάνια της αυλής του. Δεν παραλείπει όμως αυτό το απολειφάδι της πολιτικής να καταγγέλλει όλους τους άλλους και κυρίως τη διεφθαρμένη πολιτική μήτρα που τον γέννησε! Έτσι γίνεται στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος. Ο κουμπάρος του Ζαγορίτη μπορεί να γίνει σε μια βραδιά δεξί χέρι του Καμμένου, στο βήμα να αλληλοβρίζονται και από πίσω να κάνουν τις δουλειές τους. Αυτοί λοιπόν είναι οι σωτήρες της χώρας;
Χ.Μ.
Πορφυρογέννητη
Ετσι χαρακτήρισε τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη ο Θανάσης Νάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Το κρατάμε γιατί είναι από τις σπάνιες φορές που ακούμε χαρακτηρισμούς μεταξύ ντόπιων πολιτικών. Το κρατάμε και συμπληρώνουμε «για τους όψιμους επαναστάτες που μεγάλωσαν με παντεσπάνι!» όπως έγραψε συνάδελφος από παρακείμενο γραφείο. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κόμματός της είχε κατηγορηθεί ότι τζογάρισε 9 δισ. δρχ. στο χρηματιστήριο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις αιχμές περί πλούτου της Μαρίνας, αφού είναι γνωστό ότι της Μαρίνας η περιουσία είναι κυρίως από κληρονομιά. Οι Χρυσοβελώνηδες είναι πάνω από 100 χρόνια δικηγόροι, παλιότεροι και από τους Λυκουρέζους! Το ότι όλοι οι… Καμμένοι σκίζουν τα ρούχα τους καθημερινά για να πείσουν ότι νοιάζονται για τη φτωχολογιά της χώρας και τους ανέργους, είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Αν νοιάζονται, ας ανοίξουν τα πουγκιά τους. Έτσι έκαναν οι πραγματικοί επαναστάτες άλλων εποχών. Όχι όμως και να το παίζουν φτώχεια καταραμένη! Αυτό θυμίζει κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση μπουλουκιού.
Χ.Μ.
Σε πολιτική βάση
Τις τελευταίες μέρες… όλες οι πορείες… κάνουν μία στάση απαραιτήτως στο πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Δεν άλλαξαν φυσικά ξαφνικά οι συντεταγμένες… του παραδοσιακού δρομολογίου που ακολουθούν οι πορείες εργαζομένων και κινημάτων, αλλά το γεγονός ότι ο κ. Νάκος είναι ο μοναδικός βουλευτής που ψήφισε ΝΑΙ στα μέτρα και στο τρίτο μνημόνιο, καθιστά την διαμαρτυρία επιβεβλημένη σύμφωνα με τα συνδικάτα, που θέτουν το θέμα σε καθαρά πολιτική βάση, όπως πολιτική είναι και η επιλογή που κάνει ο κάθε βουλευτής. Ένθεν κακείθεν.
Β.Κ
Χρειάζεται μέτρο
Καλά, τα όσα επεσήμανε χθες στη Βουλή ο Στάθης Παναγούλης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πράγματι εξωφρενικά, διότι εάν μη τι άλλο πυροδοτούν την «ανθρωποφαγία» και τέτοιες κουβέντες δεν πρέπει να ακούγονται ούτε μέσα αλλά ούτε και έξω από τη Βουλή. Δυστυχώς ορισμένοι νομίζουν ότι εάν αρθρώσουν και ορισμένα πιο τσιτάτα… θα καταγραφούν στην ιστορία, μόνο που πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Και η εποχή είναι πολύ ρευστή… για να στήνονται λαϊκά δικαστήρια… έτσι, γιατί έχει υποχωρήσει ο πολιτικός λόγος. Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή και πάνω από όλα μέτρο…
Β.Κ

Σε αναμμένα κάρβουνα
«Χαμένα» κυριολεκτικά τα έχουν οι Πασόκοι στο Βόλο. Εκεί που περίμεναν την εγκύκλιο για να στρωθούν στη δουλειά εν΄ όψει ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης, τους προέκυψε το ξεκατίνιασμα στην Ιπποκράτους , διαγραφές και αποχωρήσεις και έχουν μείνει άναυδοι. Άσε που δεν ξέρουν πού θα καταλήξει όλο αυτό και πολυτέλεια… χαλάρωσης πλέον δεν υπάρχει. Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται… και λίγα λέω.
Β.Κ
Οψόμεθα
Πιέσεις δέχεται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ που «πήρε αμέσως κεφάλια» η ΔΗΜΑΡ να πάρει σαφή θέση για τους βουλευτές της που ψήφισαν όχι στο μνημόνιο και ενδεχομένως κάνουν το ίδιο στον προϋπολογισμό. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι αναμένεται ανακοίνωση σήμερα… με αποδέκτες τον Πάρι Μουτσινά και τον Οδυσσέα Βουδούρη προειδοποιητικού χαρακτήρα… προκειμένου να μην αποκλίνουν ξανά της κεντρικής γραμμής που είναι υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Για να δούμε…
Β.Κ


Επιβεβαιώθηκε
Μπορεί όταν ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος πρότεινε την 48ωρη απεργία η ΔΑΣ-ΕΣΑΚ να είχε επιφυλάξεις, τελικά όμως δικαιώθηκε αφού και η ΓΣΕΕ αναγκάστηκε από τις εξελίξεις να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με φόντο το τρίτο μνημόνιο. «Είχε αφουγκραστεί εγκαίρως το κλίμα… και ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και γιατί όχι να κλιμακώσουν την αντίστασή τους απέναντι στα όσα θα εφαρμοστούν» επεσήμανε χθες στη στήλη συνεργάτης του προέδρου του ΕΚΒ… και τελικά η συμμετοχή στην απεργία το επιβεβαίωσε περίτρανα.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου