ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κλίμα κατήφειας

κλίμα-κατήφειας-104515
Κλίμα κατήφειας χθες στο Δήμο Βόλου. Κάτι οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, κάτι η προαναγγελία για διαθεσιμότητες και απολύσεις υπαλλήλων στους ΟΤΑ, έχουν βαρύνει το κλίμα. Το κακό είναι ότι οι διαθεσιμότητες έρχονται σε μία στιγμή που εγκρίθηκε και άρχισε να εφαρμόζεται ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μία σειρά, έλεγε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου.


Πάγωμα
ή μείωση
Απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αύξησης των ανταποδοτικών τελών για το νέο έτος η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Νατάσσα Οικονόμου. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι πάμε σε πάγωμα ή σε μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2013.
Ζητούν μία δουλειά
Πολλοί είναι οι νέοι άνεργοι αγρότες που απευθύνονται καθημερινά, κυρίως στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, και ζητούν πληροφορίες αν ο Δήμος έχει κάποια αγροτεμάχια που μπορεί να τους τα διαθέσει προς εκμετάλλευση.
Στα όρια
της απελπισίας
Εχουμε τελματωμένα τιμολόγια εδώ και χρόνια και παρόλα ταύτα μόνο σε μένα οι συσσωρευμένες οφειλές του ΕΟΠΥΥ από τον Μάιο μέχρι σήμερα είναι της τάξεως των 30.000 ευρώ. Οι εκμυστηρεύσεις από Βολιώτη μικροβιολόγο, έτσι όπως μας το μετέφερε στην προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Οι γιατροί
Στην ίδια κατάσταση είναι και οι νοσοκομειακοί γιατροί, που επίσης θα αισθανθούν γερά στο πετσί τους δραστικές μειώσεις στους μισθούς τους. Χθες γνωστός νοσοκομειακός γιατρός μάς έλεγε ότι θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά δεν θέλει να συνταξιοδοτηθεί και να πάρει σύνταξη όσο και όσοι δηλώνουν αναπηρία από ψυχιατρικά νοσήματα και πίνουν καθημερινά καφέ στην παραλία!!!

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Περιπέτειες
Αν το κλίμα στην Ευρώπη είναι έτσι όπως καταγράφηκε πρώτη μέρα μετά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, μάλλον θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για σοβαρές περιπέτειες. Οι πρώτες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων δημιουργούν αστάθεια, αβεβαιότητα και προβληματισμό. Αυτές οι μέρες θα αποδείξουν αν είναι ειλικρινείς εταίροι ή στυγνοί εκμεταλλευτές μας.

Χ.Μ

Ξεχωριστή
περίπτωση
Χωρίς κανείς να θέλει να υποβαθμίσει τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαγράφηκαν, ο Κώστας Σκανδαλίδης αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση. Χρόνια Γραμματέας στο κόμμα, υποψήφιος για την προεδρία, αλλά πάνω από όλα πάντα μία ήρεμη και συνθετική φωνή μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Έχει δίκιο να λέει ότι η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ είναι βιωματική… και αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν καλύτερα ορισμένοι πριν πάρουν… το στυλό και αρχίσουν τις προγραφές. Ειδικά σε μία περίοδο που δεν υπάρχει η πολυτέλεια για «ξεκαθαρίσματα» προσωπικών λογαριασμών.
Β.Κ


Η στάση του ΕΕΚ
Η επιλογή του ΕΕΚ να καταφερθεί κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της κατάληψης Ματσάγγου με αφορμή την 48ωρη απεργία στο Βόλο και την «συμπόρευση» με την πορεία του ΕΚΒ την προηγούμενη Τετάρτη έχει την αφετηρία της στην επιλογή ορισμένων… να κάνουν μπάχαλο την απεργιακή συγκέντρωση, γεγονός που δεν τους βγήκε… αφού οι περισσότεροι αρνήθηκαν, προκρίνοντας ως κυρίαρχο να γίνει μία μαζική πορεία που θα στείλει μήνυμα αφενός, διότι αφετέρου υπάρχει θέμα «προσωπικό» ορισμένων που στην προσπάθειά τους να «βρούνε ρόλο» νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν και στους άλλους τι θα πράξουν. Λες και είναι αγέλη. Να που όμως δεν είναι και αυτό προκαλεί εκνευρισμό… σε ορισμένους.
Β.Κ
Με παντεσπάνι…
Τι Μαρίνα, τι Μπουμπουλίνα… Αυτό θα ταίριαζε «γάντι» στη βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία για να «αποδείξει» την επαναστατικότητά της και ότι ψήφισε ΟΧΙ -λες και δεν ακούστηκε- μας έστειλε και οπτικό υλικό…. την αφεντιά της… να σηκώνεται από τα έδρανα της Βουλής κρατώντας ένα μαντίλι… που έγραφε ΟΧΙ. Από ότι μάλιστα μαθαίνω… ήταν γραμμή των Α.Ε. αυτή, ορισμένοι σήκωναν μαντήλια και άλλοι την ελληνική σημαία. Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του στο Κοινοβούλιο, που κατά τα άλλα είναι ναός της Δημοκρατίας. Μόνο που με κάτι τέτοια… κινδυνεύει να μετατραπεί σε κερκίδα «όψιμων επαναστατών» που μεγάλωσαν με παντεσπάνι. Το ‘κανε που το έκανε ήταν ανάγκη να διοχετεύσει και φωτογραφία στον Τύπο.
Β.Κ


3.000 υπογραφές!!!
Πάνω από 3.000 υπογραφές έχουν συγκεντρώσει οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Αλμυρού μέχρι τώρα, διεκδικώντας ένα βασικό δικαίωμά τους. Το δικαίωμα στην Υγεία.
…Η διαδικασία συνεχίζεται. Κανείς Αλμυριώτης να μην αδιαφορήσει. Όλοι μαζί, γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες, εάν δεν φέρουν την άμεση δικαίωση, τουλάχιστον συντελούν στην καταπολέμηση της αδράνειας, στο σπάσιμο της στρατηγικής του διαρκούς τρόμου και της αποδοχής των απανωτών «σοκ», προϋπόθεση απαραίτητη για να έρθει -έστω και αργότερα- το ποθητό αποτέλεσμα. Αλλιώς θα γκρεμίσουν και ό,τι απόμεινε.
Φ.Τ.

Μεγαλοτσιφικάδες
στην Κάρλα
Να λοιπόν που με τη μνημονιακή πολιτική έχουν δημιουργηθεί ήδη οι προϋποθέσεις, ώστε οι μεγαλοτσιφικάδες να εμφανιστούν πάλι στην περιοχή της Κάρλας. Που θα κάνουν τους αγρότες της περιοχής σύγχρονους κολίγους και «επιζητώντας το μέγιστο κέρδος θα την καλλιεργήσουν με εντατικές καλλιέργειες, εφαρμόζοντας χωρίς έλεγχο λιπάσματα και φυτοφάρμακα, με αποτέλεσμα την καταστροφή της λίμνης Κάρλας και κατά συνέπεια την υποβάθμιση της περιοχής…», όπως καταγγέλλουν οι παρακάρλιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι Σύλλογοι Ακτημόνων και ο Σύλλογος πρώην Αλιέων της Κάρλας.
…Ό,τι ισχύει για την Κάρλα, ισχύει για το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, του εθνικού πλούτου, της γης, του αιγιαλού κ.τ.λ. Δεν είναι μόνον τα αιματηρά μέτρα που θα ξεκάνουν τον ελληνικό λαό. Είναι και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.
Φ.Τ.
Φυλακτήριον λαών
έναντι των τυράννων
Οι «φίλοι μας και σύμμαχοι» μέχρι προχτές μάς πίεζαν να εγκρίνουμε τα μέτρα. Τώρα μας λένε: «Θα δούμε για τα χρήματα, υπάρχουν κι άλλες προϋποθέσεις». Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Οι ξένοι την ελληνική κυβέρνηση ή η ελληνική κυβέρνηση εμάς; Κάλπικο το δίλημμα! Κι οι δυο μαζί κοροϊδεύουν εμάς!
…«Στη φύση εντούτοις των ορθώς σκεπτομένων υπάρχει γενικώς ένα προστατευτικό μέσον, το οποίο για όλους μεν είναι αγαθό και σωτήριο, προ πάντων όμως για τους λαούς έναντι των τυράννων. Ποιο είναι λοιπόν αυτό; Η απιστία» (Δημοσθένης. Κατά Φιλίππου, Β 24).
Φ.Τ.

Ποιος ωφελείται;
Ποιος είναι ο στόχος των νέων μέτρων; Η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η μείωση του κράτους, η διάλυση της κρατικής πρόνοιας και ο περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας του κράτους. Με ποιον τρόπο υλοποιείται; Με την επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων, του κράτους πρόνοιας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Πώς επιτυγχάνεται η επίθεση αυτή; Με την υιοθέτηση της πολιτικής λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, την αποδιοργάνωση της δημοκρατικής λειτουργίας, την απαξίωση του Συντάγματος, της δικαστικής και νομοθετικής εξουσίας και της βούλησης του λαού, την καλλιέργεια του ψεύδους και του φόβου. Ποιες οι επικουρικές πολιτικές που συντελούν στην επίτευξη του στόχου; Οι φορολογικές πολιτικές που αντί να δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης διαλύουν την παραγωγική διαδικασία, μετατρέπουν τα μεσαία στρώματα σε υπαλλήλους και χαρίζουν τους παραγωγικούς τομείς που αυτά κάλυπταν -παράλληλα με τους τομείς που κάλυπτε το κράτος- στα μεγάλα συμφέροντα. Ποια τα ερείσματα της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να «περπατήσει» μια τέτοια πολιτική; Αποκλειστικά και μόνον ο ξένος παράγοντας.
Συνεπώς, ποιος ωφελείται;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου