ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν πατά άνθρωπος

δεν-πατά-άνθρωπος-106566
«Δεν πατά άνθρωπος στα ιατρεία μας», είπε χθες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ματθαίος Δραμητινός. Απίστευτο και όμως αληθινό στην Ελλάδα του 2012…
Οι κλινικές
Τετρακόσιοι εργαζόμενοι απασχολούνται στις ιδιωτικές κλινικές του Βόλου. Οι θέσεις τους είναι επισφαλείς, μας έλεγε χθες το βράδυ μέτοχος – γιατρός μεγάλης ιδιωτικής κλινικής του Βόλου, καθώς οφείλονται στους κλινικάρχες εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.
Συνάντηση
με τον καπετάνιο
Συνάντηση με τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου Pacific Princess που καταπλέει αύριο το πρωί στο Βόλο θα έχουν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Εξοδα παράστασης
Κόβονται πολλά με το Μεσοπρόθεσμο και για την Αυτοδιοίκηση, για την οποία, εκτός των άλλων, προβλέπει και την περικοπή των εξόδων παράστασης των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.
Μετατάξεις
και διαθεσιμότητα
Ωστόσο στην Αυτοδιοίκηση εκείνο που καίει πλέον Δημάρχους και Αντιδημάρχους είναι ότι στο Μεσοπρόθεσμο εισάγεται στη μεγαλύτερη δυνατή έκτασή του, ο θεσμός της υποχρεωτικής μετάταξης ή μεταφοράς προσωπικού και η διαθεσιμότητα. Η κατάργηση των θέσεων έχει ως άμεση συνέπεια την αυτοδίκαιη τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, για την οποία εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις. Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα έτος, μετά την πάροδο του οποίου ο υπάλληλος απολύεται, εφόσον δεν μεταταχθεί ή μεταφερθεί σε άλλη θέση.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας:
– Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα χρόνο και όταν περάσει ο υπάλληλος θα απολύεται εάν δεν μεταφερθεί σε θέση
– Όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν συμφωνεί με την μετακίνησή του θα απολύεται αυτόματα
– Όποιος είναι σε διαθεσιμότητα θα του καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών του.
Η τυχόν μη συμμόρφωση του υπαλλήλου με την πράξη υποχρεωτικής μετάταξης ή υποχρεωτικής τοποθέτησής του για ορισμένο χρόνο ή υπαγωγής του σε πρόγραμμα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης οδηγεί σε άμεση απόλυσή του.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Λυπάμαι…
Λυπάμαι πολύ για τα μέτρα. Λυπάμαι γιατί για άγνωστο χρονικό διάστημα μέγα τμήμα του ελληνικού λαού θα γονατίσει και θα ματώσει. Εύχομαι αυτή η υπέρμετρη, γιγαντιαία και άδικη -κατά κοινή ομολογία- θυσία να πιάσει τόπο. Λυπάμαι όμως εξίσου, ίσως και λίγο περισσότερο, για το γεγονός ότι χτες βράδυ στη Βουλή Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Αλέκα Παπαρήγα πήραν το μέρος των υπαλλήλων της Βουλής. Πήραν το μέρος αυτών που βολεύτηκαν για μια ζωή επειδή είχαν μπάρμπα στην κορώνη την ώρα που τα παιδιά των Ελλήνων λιώνουν στην ανεργία. Πήραν το μέρος αυτών που εισπράττουν δεκαέξι μηνιάτικα το χρόνο την ώρα που στίφη Ελλήνων πεινάνε. Κρίμα που δεν υπάρχει αξιόπιστη και σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Κρίμα και πάλι…
Χ.Μ.

Χωρίς όρια
Η κατρακύλα της ΠΑΣΚ σε δασκάλους και καθηγητές στη Μαγνησία δεν έχει πλέον όρια. Παρότι αποκήρυξαν το ΠΑΣΟΚ, αντί να διατηρήσουν έστω τις δυνάμεις τους αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο, μέχρι σημείου να αμφισβητείται και η συνδικαλιστική τους επιβίωση στο μέλλον. Είναι προφανές, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες τα του χώρου, ότι η «παρεΐστικη λειτουργία τους» και οι ομάδες και ομαδούλες είναι εκτός εποχής, όμως οι ίδιοι δεν το έχουν καταλάβει.
Β.Κ
Θράσος
Καλά το θράσος των υπαλλήλων της Βουλής δεν έχει όρια… Θα συνεχίσουν όπως ανακοίνωσαν την απεργία τους αντιδρώντας στην τροπολογία Στουρνάρα, διότι όπως υποστηρίζουν έχουν ενταχθεί από το 2011 στο ενιαίο μισθολόγιο και έχουν περικοπές οι αποδοχές τους. Βέβαια άλλο περικοπές από τα 3.000 ευρώ και άλλο από τα 1.500 που έχουν μείνει 700 και 800 ευρώ πλέον.
Β.Κ
Η Αλέκα
Εντονη κινητικότητα στο τοπικό ΚΚΕ εν όψει της επίσκεψης της Γραμματέως του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα που θα επισκεφτεί την πόλη στις 14 Νοεμβρίου για να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση. Η κ. Παπαρήγα θα παρουσιάσει την πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση και όπως και να το κάνεις δεν επισκέπτεται κάθε μέρα την πόλη ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος.

Β.Κ

Ο σωτήρας
Κύριε πρωθυπουργέ. Πήγα διακοπές μία βδομάδα στη Μηλίνα. Και δυο μέρες στον Άι-Γιάννη. Πήγα εκδρομή στον Όλυμπο. Σε τσιπουράδικα. Και στα μπουζούκια. Πήρα στα παιδιά μου δώρο όταν είχαν γενέθλια. Ξόδεψα. Αλήθεια είναι. Αγόρασα ρούχα. Κι ιταλικά παπούτσια. Κάλεσα φίλους στη γιορτή μου να φάμε και να πιούμε και να γλεντήσουμε. Ξόδεψα. Αλλά δεν τα έκλεψα τα λεφτά, τα δούλεψα, τα έβγαλα με τον ιδρώτα και με το αίμα μου. Εσένα τι σε νοιάζει πώς τα ξόδεψα, κύριε Σαμαρά; Πώς λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου; Γιατί με αναγορεύεις σε καταστροφέα της χώρας; Εάν εγώ είμαι ο καταστροφέας, τότε εσύ που κυβέρνησες και κυβερνάς τη χώρα τι είσαι; Ο σωτήρας;
Φ.Τ.
Συμβόλαιο θανάτου
Αυτό το «συμβόλαιο θανάτου» του λαού και της χώρας πρέπει οπωσδήποτε να εκτελεστεί. Γι’ αυτό κι η πραξικοπηματική κατάχρηση της αρχής της δεδηλωμένης χτες στο κοινοβούλιο από τον Ηρακλειδέα του Συντάγματος πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.
…Γι’ ακόμη μια φορά έκαναν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο για να περάσουν την καταστροφική για την πατρίδα μας και τους Έλληνες πολιτική τους.
Φ.Τ.

Νενικήκαμεν
Σαμαράς: Τα μέτρα είναι τα τελευταία.
…Νενικήκαμεν.
Φ.Τ.

Το δάγκωμα της κόμπρας
Είτε είσαι ιδιωτικός είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε είσαι εργάτης είτε αγρότης είτε ελεύθερος επαγγελματίας, η κυβέρνηση σε αντιμετωπίζει με την ίδια δικαιοσύνη. Καμιά διάκριση. Το ίδιο δάγκωμα της κόμπρας προορίζεται για σένα, το ίδιο μαρτύριο. Είμαστε όλοι ίσοι. Στη δυστυχία.
…Εξαιρούνται οι τραπεζίτες. Οι εφοπλιστές. Οι βιομήχανοι. Κι οι βουλευτές, βεβαίως…
Φ.Τ.

Ο χαρακτήρας
των νέων μέτρων
Οχι, δεν πρόκειται για λεηλασία της χώρας. Δεν πρόκειται για ξεπούλημα. Δεν πρόκειται για κατεδάφιση της κοινωνίας μας. Δεν πρόκειται για τη σφαγή των αδύναμων.
…Έτσι είναι. Το είπε η κυβέρνηση κι αμφιβολία δεν χωράει.
Φ.Τ.

Η προπαγάνδα
Για τα μεγάλα μαζικά μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχει η ουσία των μέτρων. Ούτε οι επιπτώσεις τους. Δεν υπάρχει ο χρυσαυγίτικος σουγιάς ούτε το γκλομπ του χωροφύλακα. Δεν υπάρχει η κατάλυση της δημοκρατίας μέσα στο κοινοβούλιο. Υπάρχουν μόνο οι αιθεροβάμονες αριστεροί, οι αλήτες αναρχικοί κι οι λαθρομετανάστες, που ως γνωστόν είναι συλλήβδην εγκληματίες.
…Οι επαγγελματίες προπαγανδιστές σταυρώνουν τη χώρα και το λαό στα δελτία των 8 και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους.
Φ.Τ.
Πρέπει να αλυσοδεθούν…
Αλλά και η κρατική τηλεόραση δεν πάει πίσω. Χτες η ΝΕΤ μετέδωσε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Όταν όμως μίλησε ο Τσίπρας… έβαλε διαφημίσεις!!!
…Πρέπει να αλυσοδεθούν η χώρα κι ο λαός με κάθε τρόπο. Και για να γίνει αυτό καμιά διαφορετική φωνή από αυτή της κυβέρνησης δεν πρέπει να φτάσει στους πολίτες.
Φ.Τ.

Οι επιζώντες
Δυο επιλογές έχει ο ελληνικός λαός: Ή καταργεί στην πράξη αυτή την πολιτική ή σκύβει το κεφάλι κι εύχεται κάποιοι από τους επιζώντες του 2050 να ανάψουν ένα κερί για τα αμέτρητα θύματα των μνημονίων.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου