ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τρεις χιλιάδες τόνοι

τρεις-χιλιάδες-τόνοι-108325

Τριακόσιοι τόνοι σκουπίδια συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους του Βόλου. Με δεδομένο ότι σήμερα οι εργάτες καθαριότητας απεργούν για πέμπτη συνεχή ημέρα αυτή την ώρα στην πόλη είναι 1.500 τόνοι απορριμμάτων που αναμένεται να γίνουν 3.000 μέχρι την Κυριακή που θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα στο Δήμο λένε ότι οι εκκλήσεις τους προς τους καταστηματάρχες πέφτουν στο κενό, με πολλούς δρόμους να έχουν καταληφθεί από τα ογκώδη χαρτοκιβώτια.

Σημειώνεται πως μεθαύριο έρχεται στο Βόλο το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή σεζόν. Θα ’θελα να ’μαι σε μία γωνιά να βλέπω την αντίδραση της Προέδρου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σούλας Μπαρτζιώκα…

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Τσαμπάζη και Πελεκάνο είχαν χθες το βράδυ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Μαγνησίας. Στη σύσκεψη τέθηκαν θέματα αστυνόμευσης της λαϊκής του Σαββάτου, της διαγράμμισης του χώρου των λαϊκών αγορών και η καταβολή του ημερήσιου δικαιώματος που πρέπει να εισπράττει ο Δήμος σε καθημερινή βάση και όταν ο παραγωγός είναι παρών. Στη σύσκεψη ήταν παρών και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τσουχτερά
πρόστιμα
Προχθές οι παραγωγοί λαϊκών αγορών προχώρησαν και σε κατάληψη του κτηρίου της Εφορίας, διαμαρτυρόμενοι για τα πρόστιμα που βεβαίωσε σε 64 συνολικά παραγωγούς και τα οποία κυμαίνονται από 1.650 έως 2.500 ευρώ για τον καθένα.
Αναβλήθηκε
Λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων δεν πραγματοποιήθηκε προχθές η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, ως εκ τούτου δεν συζητήθηκε και δεν λήφθηκε απόφαση και για τους όρους έγκρισης του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση της πλαζ των Αλυκών.
Αρχίζει το ξήλωμα
του πουλόβερ
Αρχίζει το ξήλωμα του… πουλόβερ στο δημόσιο τομέα με την πρόβλεψη του Μεσοπρόθεσμου για κατάργηση των οργανικών θέσεων ΥΕ και ΔΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Μόνο στο Δήμο Βόλου εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων εκτιμούν ότι είναι περίπου πενήντα υπάλληλοι οι οποίοι μπορεί να δουν την πόρτα της εξόδου μέχρι τα τέλη του χρόνου.
Ο νέος διοικητής
της ΥΠΕ
Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου βρέθηκε χθες ο νέος Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Λάζαρος Μακρής, ο οποίος συναντήθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με τη νεοεκλεγείσα διοίκηση των νοσοκομειακών γιατρών που μόλις χθες συγκροτήθηκε σε Σώμα.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Λένε
Ή περνάνε τα μέτρα ή περνάμε σε άλλη διάσταση, λένε ορισμένοι. Το ίδιο ακριβώς από την αντίστροφη υποστηρίζουν και οι υπόλοιποι. Αλαμπαρδάχαλα δηλαδή…
Ν.Τ.


Θα ψηφίσει
Ολο το ενδιαφέρον στη στάση του Κώστα Σκανδαλίδη. Αν ψηφίσει, δεν χρειάζεται να εξηγήσει. Αν όμως δεν ψηφίσει, πρέπει να εξηγήσει γιατί, πρώτον, υπερθεμάτισε και, δεύτερον, γιατί ψήφισε τα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Ν.Τ

Αδειασμα
«Αδειάστηκαν» από τους ίδιους τους συνεργάτες τους ορισμένοι θερμοκέφαλοι που τις τελευταίες μέρες είχαν βάλει σκοπό να δημιουργήσουν «σκηνικό» στην Πλατεία Ελευθερίας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ. Είχαν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με τη λάσπη που έριχναν στοχοποιώντας προσωπικά συνδικαλιστές… όμως χθες επικράτησε η ψυχραιμία και η λογική των περισσοτέρων και έτσι απομονώθηκαν φωνές… που τρέφουν ψευδαισθήσεις κιόλας ότι ομιλούν εξ ονόματος των εργαζομένων, όταν οι ίδιοι… έχουν λύσει το πρόβλημα της μονιμότητας και μάλιστα εις διπλούν…
Β.Κ

Ε, όχι…
Αυτό είναι από τα άγραφα. Να βλέπεις την Εύη Χριστοφιλοπούλου να κάνει από τηλεοράσεως… υποδείξεις στον Κώστα Σκανδαλίδη. Τελικά στο ΠΑΣΟΚ ορισμένοι δεν έβαλαν μυαλό… και αντί να σκύψουν το κεφάλι επιμένουν να συμπεριφέρονται κουνώντας το δάχτυλο απειλητικά προς την κοινωνία αλλά και αναμεταξύ τους…
Β.Κ
Οχι στον εναγκαλισμό
Ο συμβολικός αποκλεισμός του πολιτικού γραφείου του Θανάση Νάκου ως ιδέα δεν άρεσε σε ορισμένους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους ως προς την απόφαση που ελήφθη. Βέβαια οι ίδιοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα πριν ένα χρόνο όταν το ίδιο γίνονταν στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία… και όσοι τουλάχιστον παρακολουθούμε από κοντά τις πορείες είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε καλά αυτό… Όπως και ότι… όσες φορές υπήρξε εναγκαλισμός… παρατάξεων και κομμάτων κακό έκανε…
Β.Κ
Στο περίμενε
Αειθαλής και πάντα μαχητικός ο πρόεδρος των συνταξιούχων τσιμεντεργατών Θανάσης Μούτος από το βήμα της συγκέντρωσης στην Πλ. Ελευθερίας για μία ακόμη φορά κάλεσε τους νέους να ξεσηκωθούν. Ο ίδιος μιλώντας στη στήλη χθες εξέφρασε ωστόσο το παράπονο ότι επί ενάμιση χρόνο ο σύλλογος ζητά συνάντηση από την ΑΓΕΤ και ακόμη είναι στο περίμενε… Γιατί άραγε;
Β.Κ
Σαφείς
Θανάσης Παπαδημόπουλος και Κων. Κόγιας πάντως χθες απτόητοι κατέθεσαν το ψήφισμα στους συνεργάτες του Θανάση Νάκου. Σε δηλώσεις τους μάλιστα ήταν σαφείς ότι δεν θα πρέπει σήμερα ο Αντιπρόεδρος να δώσει θετική ψήφο στη Βουλή στα νέα μέτρα. «Ή με το λαό ή με το μνημόνιο» ήταν το μήνυμα… αφού οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η σημερινή μέρα θα είναι σημαδιακή και από τη στάση του θα κριθεί ο καθένας.
Β.Κ

Λαϊκή ενότητα

Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Είτε θέλουν να απελευθερωθούν είτε απλά να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους, δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τις επιθέσεις της τρόικας και της μνημονιακής κυβέρνησης. Η πολυδιάσπαση και η κατασπατάληση των δυνάμεών τους τούτη την κρίσιμη στιγμή είναι κάτι χειρότερο από ανοησία, είναι λάθος.

…Κατά τούτο η συμμετοχή της Ανοιχτής Συνέλευσης και άλλων συλλογικοτήτων στη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ, παρά τις χαοτικές τους διαφωνίες με τους διοργανωτές, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση της ενότητας μπροστά στον μέγιστο κίνδυνο που απειλεί όλο το λαό.
Φ.Τ.

Χρονολόγιο
Ιούλιος 2011: το ελληνικό χρέος κρίνεται μη βιώσιμο. Αποφασίζεται «κούρεμα 21% και μετά από τρεις μήνες νέο κούρεμα 53%!
Νοέμβριος 2011: Ο Παπανδρέου παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και… εκπαραθυρώνεται! Διορίζεται(!!!) πρωθυπουργός ο… τραπεζίτης Παπαδήμος, υποστηριζόμενος από τον μνημονιακό Βενιζέλο και τον «αντιμνημονιακό» Σαμαρά.
Φεβρουάριος 2012 (τρεις μήνες μετά): Περνάει από τη Βουλή το δεύτερο μνημόνιο.
Μάρτιος του 2012: Ολοκληρώνεται το κούρεμα του χρέους.
Νοέμβριος 2012: το ελληνικό χρέος κρίνεται… μη βιώσιμο!!! Φτάσαμε πάλι στην αρχή!
…Τι μένει απ’ όλα αυτά; Η υποτέλεια της χώρας και η αθλιότητα στην οποία ζουν σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες. Τι φέρνουν τα νέα μέτρα; Τη διάλυση της χώρας και της κοινωνίας, την πείνα.
Φ.Τ.
Συνέπειες
Πού θα πάνε τα 31,5 δισ. που θα πάρουμε με τη νέα δόση; Στις τράπεζες και στα τοκοχρεολύσια. Ποιες οι συνέπειες; Θα βαθύνει η ύφεση και θα αρχίσει νέος γύρος κλεισίματος επιχειρήσεων, αύξησης της ανεργίας, εξόντωσης των ανθρώπων. Ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική οικονομία θα λάβει τη χαριστική βολή.
…Ποιοι χαίρονται με όλα αυτά; Ασφαλώς οι ξένοι και οι ντόπιοι ολιγάρχες, αλλά ας μην πάμε τόσο μακριά. Μια ματιά δίπλα μας και θα δούμε να τρίβουν τα χέρια τους ενεχυροδανειστές, τοκογλύφοι, μαυραγορίτες, που αντί πινακίου φακής θα αρπάζουν σπίτια, οικόπεδα, χρυσαφικά, αυτοκίνητα και ό,τι έχει αξία. Νέες εταιρίες, σαν αυτή που ήδη εκμεταλλεύεται τους συνταξιούχους του ΕΟΠΥΥ και τους χρεώνει κοστοβόρες κλήσεις, θα φυτρώσουν σαν τα μανιτάρια καταληστεύοντας τον πολίτη κ.τ.λ.
Σε μια τρομερή στιγμή κινδύνου για τον λαό και τη χώρα οι κυβερνήτες μας αποδεικνύονται ολετήρες μας.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου