ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επτασφράγιστο μυστικό

επτασφράγιστο-μυστικό-112895
Σαν επτασφράγιστο μυστικό κρατούν στο Δήμο Βόλου τις προτάσεις τους για τα νέα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού που θα ισχύσουν από την πρώτη του νέου έτους. Από εβδομάδα σε εβδομάδα το πάει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ν. Οικονόμου με τη δικαιολογία ότι οι υπηρεσίες δεν έχουν ολοκληρώσει τις προτάσεις τους.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Αποχωρεί ικανοποιημένος
Με την ικανοποίηση ότι λίγες μέρες πριν αφήσει τα ηνία του Πανεπιστημίου χρηματοδοτείται το έργο για την κατασκευή νέου κτηρίου για το Τμήμα Δικτύων, αποχωρεί οι πρύτανης -και Βολιώτης, μην το ξεχνάμε- Κ. Γουργουλιάνης.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Μας πήρε
σβάρνα …
Δίκιο είχε ο συμπολίτης που τηλεφώνησε χθες σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και στο σύνολο των γνωστών ενημερωτικών μέσων ενημέρωσης της περιοχής. Όχι ένα, χίλια δίκια είχε! «Μα καλά, ρε παιδιά, ούτε ένα μικρό αφιέρωμα, ούτε ένα σχόλιο, ούτε ένα μονόστηλο για την ημέρα απελευθέρωσης του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό στις 2 Νοεμβρίου του 1881; Τόσα και τόσα γράφετε κάθε μέρα, λίγος χώρος για την ημέρα λευτεριάς του τόπου μας δεν υπήρχε;». Εύλογες οι απορίες του. Μας έβαλε όλους στη σειρά (τηλεφωνικά) και μας ρωτούσε. Απάντηση δεν είχαμε. Και τι να πούμε δηλαδή; Ότι είναι ασήμαντη επέτειος; Έτσι είναι όμως, κύριε Δαμιανέ, με πέντε – έξι τούρκικα σίριαλ την ημέρα στην ελληνική τηλεόραση, πού να θυμηθούμε την ημέρα απελευθέρωσης; Σε λίγο θα ξεχάσουμε και ότι υπήρξαμε σκλάβοι επί 400 χρόνια!
Υ.Γ. Τέλος πάντων. Σήμερα στη σελ. 15 ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δημοσιεύει τις εμπνεύσεις μαθητών δημοτικών σχολείου του Βόλου με έργα ζωγραφικής σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης από την πολύχρονη σκλαβιά. Αλλά σήμερα είναι 3 και όχι 2 Νοεμβρίου, μια μέρα που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τόσο εύκολα, ιδιαίτερα όλοι εμείς αλλά και οι τοπικοί φορείς που είμαστε αρμόδιοι κατά κάποιο τρόπο και για τη διαφύλαξη της συλλογικής και της εθνικής μνήμης.

Χ.Μ.
«Βατερλό…»
Ο πιο μετριοπαθής θα το χαρακτήριζε Βατερλό αυτό που έπαθε στο Δ.Σ. ο «επικεφαλής» της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρ. Φεραίου Νικ. Αντωνάκης, έλεγαν χθες στελέχη της ΔημοτικήςΑαρχής… καθώς βρέθηκε να απολογείται στο Δ.Σ. για την ενέργειά του να καταθέσει ενόρκως υπέρ ιδιώτη και κατά του Δήμου. Ο ίδιος αρχικά το αρνήθηκε, όμως η Δήμαρχος ενεχείρισε την ένορκη μαρτυρία του και έτσι… έγινε χαμός.

Β.Κ

Ενθεν – κακείθεν

Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη χθες πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με την υποστήριξη του ψηφοδελτίου υπό τον Κώστα Κατσαρό, ως τώρα γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας που προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά με αποχή της επίσημης ΔΑΚΕ από την ψηφοφορία. Στη Ν.Δ. έγινε χαμός… για την εξέλιξη αυτή, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι περισσότερο χαρούμενοι… Τους έχει αλλάξει «τα φώτα» πολλές φορές ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και πολλοί τον θεωρούσαν «αγκάθι». Αποδείχτηκε όμως «πολύ σκληρός για να τον τελειώσουν συνδικαλιστικά…».

Β.Κ


Χαστούκι

στην τρόικα

Υπέρ μιας νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα τάχθηκε χθες αργά το βράδυ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Ντάβιντ Φόλκερτς-Λαντάου και ταυτόχρονα εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Τρόικα λέγοντας πως οι αξιώσεις της έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα.
Ο ίδιος πρότεινε να δοθεί και νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα παρότι η Γερμανία αποκλείει ως τώρα τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων χωρών πέραν του συμφωνηθέντων.
Όταν ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank ερωτήθηκε για το εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής βοήθειας, είπε χαρακτηριστικά πως «εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το ευρώ υπό την παρούσα μορφή του, τότε η απάντηση είναι ναι».
Αναφερόμενος στην Τρόικα είπε πως οι αξιώσεις της «έχουν φθάσει στα όρια τού τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα».
Αποχωρήσεις
Μετά τις τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών και Προϊσταμένων στο Δήμο Βόλου είχαμε σημειώσει ότι θα πρέπει να αναμένονται και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Κάτι τα χρόνια που πέρασαν, κάτι η δυσαρέσκεια των στελεχών για τις δημοτικές διευθύνσεις για τις οποίες επελέγησαν, οδήγησε ορισμένους από αυτούς στην πόρτα της εξόδου και της συνταξιοδότησης. Ο λόγος για το Γιώργο Τουλουμάκο και τη Σοφία Μαγιώγλου και οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και στη Διεύθυνση Κοιμητηρίων αντίστοιχα.
Β.Κ.

Χωρίς ειδοποίηση

Για σκαιότατη και ανοίκεια συμπεριφορά καταγγέλλει εργαζόμενο της ΔΕΗ επιχειρηματίας από τη Νέα Ιωνία, που θέλησε να της αλλάξει το μετρητή, επειδή, όπως υποστήριξε, ήταν… πειραγμένος. Σε μία περίοδο κρίσης είναι δυνατόν να μας αντιμετωπίζουν έτσι οι Δημόσιοι Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση; διερωτώνταν χθες η επιχειρηματίας.

Προμήνυμα

Σαν επακόλουθο των νέων περικοπών που προγραμματίζει για την Αυτοδιοίκηση το νέο Μνημόνιο ακούστηκε η χθεσινή προτροπή του Δημάρχου Βόλου να εισπράττει η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικής Ανάπτυξης τα έσοδα που αναλογούν από τις χορηγήσεις των πάσης φύσεως αδειών.

Η πλαζ

των Αλυκών

Την έγκριση των όρων διακήρυξης για την εκμίσθωση της πλαζ των Αλυκών αποφασίζει την ερχόμενη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Εξήντα
κλήσεις
Εξήντα κλήσεις στο κινητό του δέχθηκε πρόσφατα γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου προκειμένου να προσέλθει στο Νοσοκομείο για την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού. Πώς να το σηκώσω, αφού δεν ήμουν εφημερία, μας έλεγε ο αποδέκτης των τηλεφωνικών κλήσεων.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
Απ’ τους ανάπηρους 82 εκ.
απ’ τους εφοπλιστές… 80!!!
Εσύ, κύριε Κουβέλη μου, που δεν έχεις καμιά αντίρρηση για τα δημοσιονομικά, πώς εξηγείς το γεγονός ότι στο κείμενο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016» που παρουσίασε η κυβέρνηση, οι «προτεινόμενες παρεμβάσεις» -με στόχο πάντα τη «σωτηρία» της χώρας- περιλαμβάνουν την καταλήστευση του λαού και την ουσιαστική απαλλαγή των πλουσίων από κάθε βάρος και συνεισφορά; Τι, δεν πιστεύεις; Διάβασε τη σελίδα 33 και θα δεις ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισπράξει από τους ανάπηρους 82 εκ. ευρώ! Διάβασε τώρα και τη σελίδα 34. Εκεί θα δεις ότι από τους εφοπλιστές η κυβέρνηση σχεδιάζει, για το ίδιο χρονικό διάστημα, να εισπράξει… 80 εκ. ευρώ!
…Ήξερα ότι είσαι υπεύθυνος αριστερός, Φώτη μου, αλλά τόσο… υπεύθυνος, δεν ήξερα.

Φ.Τ.


Το τέλος της πορείας

Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε τρία χρόνια έχασε… 2.500.000 ψηφοφόρους. Του απέμειναν 500.000 περίπου που φυλλορροούν κάθε μέρα δεξιά κι αριστερά. Γιατί; Γιατί έφερε τα μνημόνια της υποτέλειας της χώρας και της οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων. Ποια θα είναι η τελευταία πολιτική πράξη του δράματος, πριν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου εκμετρήσει το ζην; Η καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση και του νέου πακέτου μέτρων. Τι θα απογίνουν τα εναπομείναντα στελέχη του; Άλλα θα βρουν ανοιχτή την αγκαλιά του Σαμαρά, άλλα χτυπούν ήδη την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ποιος νοιάζεται;
…Και να που φτάνουμε στο τέλος μιας προδιαγεγραμμένης πορείας. Στην ώρα που πληρώνονονται όλα.

Φ.Τ.


Οι πωλητές

ευρωπαϊκών παραδείσων

Οι κυβερνητικοί εταίροι, λέει, κάνουν αγώνα δρόμου για την εξεύρεση κοινού τόπου. Για να τους πουν μπράβο οι «φίλοι μας και σύμμαχοι». Για κατέβουν αλληλοϋποστηριζόμενοι τον κατηφορικό δρόμο της πολιτικής εξαφάνισης.
…Οι πωλητές ευρωπαϊκών παραδείσων στις λαϊκές της ελληνικής απελπισίας. Τώρα νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους…

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου