ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δωράκια

δωράκια-114390
Δωράκι της κυβέρνησης στους εργολάβους χαρακτήρισε την αλλαγή από το Υπουργείο Ανάπτυξης των τεχνικών προδιαγραφών στα έργα αποχέτευσης, ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ.
Δωράκι δύο εκατομμυρίων μόνο για το έργο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου; Διακρίνω μία γαλαντομία στην κατανομή πόρων των Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή κάνω λάθος;

Οι νοσοκομειακοί
γιατροί
Mεγάλη συμμετοχή είχαμε χθες στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο Γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας, καθώς ψήφισαν 150 από τους 180 συνολικά γιατρούς ειδικοτήτων και ειδικευομένων.
Στις εκλογές συμμετείχαν δύο ψηφοδέλτια, καθώς οι ειδικευόμενοι αποφάσισαν να κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο. Μετά την καταμέτρηση ψηφοδελτίων από το ψηφοδέλτιο των γιατρών ειδικοτήτων οι υποψήφιοι έλαβαν: Νίκος Χαυτούρας 50, Αγγέλα Γιοβάνη 46, Ελεάννα Κεράνη 44, Μ. Καρδάση 41 και Χρ. Ζιάμας 18. Για το νέο Δ.Σ. εκλέγονται οι τρεις πρώτοι. Από το ψηφοδέλτιο των ειδικευομένων οι υποψήφιοι έλαβαν : Θ. Σάλπης 46, Π. Γρηγοριάδης 40, Ηλίας Μακρής 34, Νικ. Νικολούλης 34, Βασίλης Ούπας 30 και Μαρίνος Φάππας 11. Εκλέγονται οι δύο πρώτοι. Για την ΟΕΝΓΕ έλαβαν: Μιχ. Δικαιάκος 38, Νίκος Έξαρχος 30 και Χρ. Ζιάμας 19. Από το ψηφοδέλτιο των ειδικευομένων έλαβαν Νίκος Νικολούλης 52, Ηλίας Μακρής 49 και Βασίλης Ούπας 45.
Βενετία
Δόθηκαν εκατομμύρια για αντιπλημμυρική προστασία στη Νεάπολη, στους Αγίους Αναργύρους και στο Παλαιό Λιμεναρχείο, ωστόσο ένα μπουρίνι δεκαπέντε λεπτών ήταν αρκετό για να γίνουν Βενετία για μία ακόμη φορά οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης… Βενετία.
Τίτλοι
τέλους
Τίτλοι τέλους στην υπόθεση Μπαϊράμη μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Από εκεί και πέρα οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους, όπως όλα δείχνουν, στα Δικαστήρια.
Το λιμάνι και
οι ιδιώτες
Πώς σχολιάζουν στο λιμάνι την παραχώρηση χώρων του σε ιδιώτες; Ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί ο,τιδήποτε εκτός από την ολοκλήρωση των έργων του τρίτου προβλήτα για τη δημιουργία car terminal, Eλεύθερης Ζώνης και επέκταση της προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων. Πόσο κοστίζει η ολοκλήρωση της τρίτης προβλήτας; Ένα σκασμό λεφτά, λένε στο λιμάνι, γι΄ αυτό και δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Καλό μήνα
Καλημέρα και καλό μήνα και μην ξεχνάτε στις δύσκολες μέρες που περνάμε. «Τις σταγόνες βροχής του Νοέμβρη δεν τις κάνουμε δάκρυα, τις κάνουμε σύννεφα οργής, χείμαρρους ελπίδας, τραγούδι για καλό μήνα». Όλοι στους δρόμους για να μην περάσουν τα μέτρα που θα μας εξοντώσουν και μας και τα παιδιά μας” ήταν το μήνυμα από φίλο της στήλης που δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται.
Β.Κ
Στη σέντρα
Αργά χθες το βράδυ… έφτασε η πληροφορία στη στήλη ότι οι Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου βγήκαν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα με απόφαση της εταιρίας. Εάν πράγματι ισχύει, είναι σίγουρα μία αρνητική εξέλιξη η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει ότι «η εργατική τάξη οδεύει κατευθείαν στην κόλαση» καθώς στο όνομα της κρίσης οι επιχειρήσεις… τους πρώτους που βγάζουν στη σέντρα είναι τους εργαζόμενους.
Β.Κ

Θετικό
Ενορκη Διοικητική Εξέταση για ένα έργο -και πιο συγκεκριμένα για τα πεζοδρόμια της οδού Δημητριάδος-οκτώ χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα πράγματα. Πάντως καλό είναι που γίνεται ΕΔΕ έστω και για ένα παλιό έργο, γιατί έτσι ανοίγει ο δρόμος να γίνουν ΕΔΕ και για άλλα έργα που πληρώθηκαν και δεν έγιναν ποτέ, γιατί τουλάχιστον το συγκεκριμένο κουτσά – στραβά, ακριβότερα ή φθηνότερα, αφού οι απόψεις διίστανται, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε. Να γίνουν λοιπόν έλεγχοι σε δρόμους, πλατείες, περιφερειακούς, ακόμα και σε… εκλογικά κέντρα, διότι για όσους δεν το γνωρίζουν οι εργολάβοι δημοσίων έργων στην περιοχή μας στις ανάπαυλες του εργολαβικού τους… οργασμού έφτιαχναν και κανένα… εκλογικό κέντρο! Έτσι, για να σκοτώνουν την ώρα τους, αδελφέ μου!
Ν.Τ.

Η καρδάρα με το γάλα
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Σκιάθου και οι μαθητές του σχολείου διαδήλωσαν γιατί λείπουν καθηγητές.
…Ως διοργανωτής της κατεδάφισης της εκπαίδευσης η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσουν τα πράγματα ως εδώ. Τώρα θα χύσει την καρδάρα με το γάλα, ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική συντριβή της νέας γενιάς, επειδή κάποιοι γονείς και μαθητές επιμένουν ακόμα να ζητούν δασκάλους;
Φ.Τ.

Δεν υπάρχει έλεος
για κανέναν
Η δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας «Ποντίκι» εκτός των άλλων αποτυπώνει και την απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων στις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι τα επερχόμενα μέτρα θα είναι τα τελευταία.
…Κανείς στη χώρα δεν αισθάνεται ασφαλής με την παρούσα κυβέρνηση. Κανείς, όταν πηγαίνει για ύπνο, δεν ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο. Δεν υπάρχει κανένα έλεος για κανέναν.
Φ.Τ.

Βενιζέλος
και… απλή αναλογική!
Ωστε τώρα που το ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το 5% θυμήθηκε ο Βενιζέλος την… απλή αναλογική! Μέχρι πριν λίγο καιρό με τι οίηση, με τι αλαζονεία, με τι «ακαταμάχητα» επιχειρήματα καταφερόταν εναντίον της και ψήφιζε καλπονοθετικούς εκλογικούς νόμους…
Ναι, ελπίζει ακόμα στην πολιτική επιβίωση αυτού και του κόμματός του ο πολιτικός που έχει ανελέητα καταδικάσει τον κόσμο της εργασίας στην εξαθλίωση και τη χώρα στην υποτέλεια.

Φ.Τ.

Αλάθητη, όπως ο πάπας
Ας μην περιμένει κανείς ότι τώρα που η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές τις νέες μειώσεις στις συντάξεις πως η κυβέρνηση θα υποχωρήσει. Τις διατάξεις του Συντάγματος οι μνημονιακές κυβερνήσεις τις έχουν γραμμένες προ πολλού στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
…Άλλωστε η κυβέρνηση είναι αλάθητη, όπως ο πάπας! Επίσημα διακηρύσσει ότι όλα γίνονται για το καλό μας, ενάντια σε κάθε λογική, ενάντια σ’ αυτή την ίδια την πραγματικότητα.

Φ.Τ.

Lexotanil
για την κυβέρνηση
Η ΔΗΜΑΡ φέρεται και άγεται, δεν ξέρει και δεν έχει τι να πει. Στο ΠΑΣΟΚ πηδούν απ’ το καράβι ένας – ένας, ψελλίζοντας κατηγορίες για μια πολιτική που οι ίδιοι έως τώρα στήριξαν με νύχια και με δόντια. Στη Ν.Δ. καταπίνουν με τις κούτες Lexotanil, να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Η κοινωνία, φορτωμένη με τα βάσανα της μνημονιακής πολιτικής, χαμογελάει πικρά με την πολιτική ανικανότητα, ανοησία, προδοσία των τριών κυβερνητικών εταίρων και των βουλευτών τους, που τώρα προσπαθούν να… αποστασιοποιηθούν από τα πολιτικά εγκλήματα κατά του λαού και της χώρας.
…Από όλα αυτά απορρέει η αθλιότητα στην οποία ζει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και όλα τα δεινά που τη συνοδεύουν.

Φ.Τ.

Στους κυβερνητικούς
βουλευτές
Σε ποιον να πουληθώ;
Ποιο θηρίο να λατρέψω;
Ποιες καρδιές να συντρίψω;
Ποια ψέματα να πω;
Σε ποιο αίμα να βουτήξω;
Καλύτερα να μην μπλέξεις με την εξουσία.
-Αρθούρος Ρεμπώ
Για την αντιγραφή:
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου