ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το ασανσέρ

το-ασανσέρ-117838
Εντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες αργά το μεσημέρι και ενώ είχαν αποχωρήσει οι δημοσιογράφοι, στην Ολομέλεια του ΕΚΒ μεταξύ του προέδρου των συνταξιούχων ΙΚΑ Γ. Ρούσσα και του προέδρου του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλου. Ακούστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα βαριές εκφράσεις και το κλίμα μύριζε «μπαρούτι»… Αργά το απόγευμα ο σύλλογος συνταξιούχων εξέδωσε ανακοίνωση και καταγγέλλει ότι επιχειρήθηκε φίμωσή του επειδή δεν διαβάστηκε το υπόμνημα που απέστειλε… «απαιτώντας» να λειτουργήσει το ασανσέρ, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτό αποτελεί «εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του συλλόγου ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου χρειάζεται η ένταση της πάλης των συνταξιούχων και όλου του λαού για να μην περάσουν τα μέτρα που μας εξαθλιώνουν». Όλα τα είχαμε ακούσει αλλά ότι ένα ασανσέρ μπορεί να «χρεωθεί»… που δεν έχει ακόμη ξεσηκωθεί ο λαός … δεν μπορώ να το ανεχτώ… Γρήγορα ένα μάστορα…

Β.Κ

Στο δρόμο

Στο δρόμο και οι τρίτεκνοι. O Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας καλεί όλα τα μέλη του και τους τρίτεκνους γενικότερα, μαζί με τα παιδιά τους, σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. έξω απ΄ το κτήριο της πρώην Νομαρχίας (Αναλήψεως – Ιωλκού). Ο Σύλλογος ετοιμάζει μία πρωτότυπη διαμαρτυρία… για να καταδείξει τα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική των μνημονίων… Θα γεμίσει το προαύλιο της πρώην Νομαρχίας… παιδιά.

Β.Κ

Στην αντεπίθεση
Στην ίδια συνεδρίαση και αφού άκουσαν διάφορα οι Χαλυβουργοί πέρασαν στην αντεπίθεση για να απαντήσουν στις επικρίσεις που δέχονται για την παθητική στάση που κράτησαν απέναντι στην πρόταση Μάνεση για τη μείωση αποδοχών 18%. Αυτό που προκάλεσε ωστόσο αίσθηση είναι ότι διαχώρισε εμμέσως τη θέση του ο Στ. Κορώνης, που αποκάλυψε ότι και το Δ.Σ. του σωματείου ήταν της άποψης να προκηρυχθεί απεργία… αλλά δεν ακολούθησε κανείς… τελικά.
Β.Κ

Το νήμα…
Πρέπει να ξαναβρούμε το νήμα… με την ιστορία του σ.κ. ώστε πράγματι να γίνουμε το αντίπαλο δέος επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βάιος Κουκλουμπέρης στην «παρθενική του τοποθέτηση στο Δ.Σ του ΕΚΒ. Ο κ. Κουκλουμπέρης επίσης επεσήμανε ότι θα πρέπει όλους να τους απασχολήσει το θέμα της παραταξιοποίησης και ο κομματισμός στα συνδικάτα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μόνο κακό κάνουν.
Β.Κ
Γαστρονομία
Ρέκτης της γαστρονομίας ο Βέλγος υπουργού Τουρισμού και ελληνικής καταγωγής Χρ. Δουλκερίδης που από χθες το μεσημέρι βρίσκεται στο Βόλο για διήμερη επίσκεψη. Επισκεπτόμενος χθες το βράδυ το Δημαρχείο στη συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να γράψει βιβλίο με τίτλο: «Η ιστορία του μεζέ». Είχε ένα θεσπέσιο γεύμα του Βέλγου αξιωματούχου στη Μακρινίτσα. Ακόμη ο Χρ. Δουλγερίδης αναφέρθηκε στον πλουραλισμό των γεύσεων που διαθέτει η βελγική πρωτεύουσα, στα 300 και πλέον διαφορετικά είδη μπύρας που υπάρχουν, όπως επίσης και στις καταπληκτικές σοκολάτες. Για τις τελευταίες μάλιστα φρόντισε να…τρατάρει τους παρευρισκόμενους με σοκολατάκια που είχε φέρει μαζί του και τα οποία ήταν όντως καταπληκτικά…
Ο Περιφερειακός
Τους μελετητές που συντάσσουν το τμήμα του Περιφερειακού από τη Μπουρμπουλήθρα μέχρι τη Λαρίσης προτίθεται να καλέσει ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς. Πότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο τμήμα του Περιφερειακού; ρωτήθηκε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Βόλου από τους δημοσιογράφους. Στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί, είπε ο Π. Σκοτινιώτης.
Εντολή εισαγγελέα
Αφού η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να του δώσει τα στοιχεία που ζήτησε, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Γιώργος Μουλάς, δόθηκε εντολή εισαγγελέα να του δοθούν τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών για τα έτη 2006 – 2007 – 2008.
Στο ίδιο σημείο
Αναγνώστες σπεύδουν να εφιστήσουν την προσοχή του Δήμου Βόλου, καθώς όπως λένε μετά την πρόσφατη απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από κατάστημα στην οδό Κ. Καρτάλη που ήταν κρυμμένη μέσα στη διαφημιστική πινακίδα του καταστήματος, άλλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας εκ νέου σε τοποθέτηση κεραίας στο ίδιο σημείο.
Νηπιαγωγείο
Στο κτήριο του πρώην ΔΟΚΠΥ στην οδό Μαγνησίας στη Νέα Ιωνία επρόκειτο να μετεγκατασταθούν ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ κ.κ. Κοντορίζος και Μπαρμπουδάκη αντίστοιχα, που εδώ και δύο χρόνια φιλοξενούνται ο μεν πρώτος στα γραφεία της πρώην ΤΕΔΚ στην οδό Κωνσταντά, ενώ η δεύτερη φιλοξενείται στα γραφεία του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ. Τελικά μετά από απόφαση του Δημάρχου, όπως μαθαίνουμε, το κτήριο θα παραχωρηθεί για τη στέγαση νηπιαγωγείου.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Αλλα τους καίνε
Μην παρασύρεστε και μένετε στο «άδειασμα» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από τη δήλωση Σαμαρά για «τέλος διαπραγματεύσεων». Το πιο ενδιαφέρον από τη δήλωση του πρωθυπουργού είναι στην εξής παράγραφο: «Τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος. Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και – ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη».
Αυτό που πραγματικά ανησυχεί, είναι οι πολιτικές ανατροπές.
Μ.Μ.

Δύσκολη η δουλειά
Στις «επικίνδυνες δημοσιογραφικές ζώνες» και η Ελλάδα. Μετά τη λογοκρισία ενός τηλεοπτικού φιλιού στην ΕΡΤ, είχαμε μέσα σε 24 ώρες τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου και την «εκπαραθύρωση» δύο άλλων από την κρατική τηλεόραση. Όλοι, τελικά, έκαναν τη δουλειά τους. Και αυτοί που διώχθηκαν και αυτοί που τους έδιωξαν.
Μ.Μ.

Πάνε στράφι
Δηλαδή, πρόεδρε, όλος ο σκληρός αγώνας πήγε στράφι; Ο φάρος που είχαμε με το επίδομα γάμου για την έξοδο από τη μαύρη ατραπό των περικοπών, πάει έσβησε;
Μ.Μ.
Βλέπει μέλλον
Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς βλέπει μακριά. Ήδη κανόνισε συνάντηση με τον Μόντι για το τέλος Νοεμβρίου.
Μ.Μ.

Κι αυτός για κόμμα;
Θα μπορούσε να είναι η δήλωση της δεκαετίας: «Θα καλέσω το επόμενο χρονικό διάστημα φίλους μου, πολίτες, πρώην ψηφοφόρους μου, όλο το φάσμα των πολιτών που έχουν μία αναφορά στο πρόσωπο μου και το ευρύτερο ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε αυτές οι δυνάμεις να αποτελέσουν μία βάση για να ενώσουμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για να μην αφήσουμε την κοινωνία έρμαιο στις δυνάμεις του σκοταδισμού και του λαϊκισμού». Χρυσοχοΐδης έφη…
Μ.Μ.

Ακατάλληλα…
Φυσικά και δεν μπορούμε στο Γιούρογκρουπ με ανοιχτό το πακέτο μέτρων. Μπορεί να είναι και μικρά παιδιά εκεί κοντά.
Μ.Μ.
Ανφάς και προφίλ
Κοινοτικό πρόγραμμα για την τουριστική ανάπτυξη του Πηλίου υλοποιεί η Περιφέρεια. Καλό αυτό. Το υλοποιεί εταιρία εκτός Μαγνησίας. Αυτό είναι απορίας άξιον.
Η εταιρία εκ Λαρίσης είχε τα βασικό προσόν που έθετε η προκήρυξη της Περιφέρειας για την ανάδειξη του εργολάβου, στο έργο της τουριστικής προβολής. Την εμπειρία στην… πολιτική προστασία. Διότι και η τουριστική προβολή, θέμα πολιτικής προστασίας είναι, με όποια σημασία και αν εκλάβετε τον όρο. Παράλληλα, ως είθισται, ζητούνταν οι επικεφαλής του έργου (δηλαδή της εταιρίας) να έχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα. Σωστό, μόνο που ξέχασαν να προσδιορίσουν τι είδους πανεπιστημιακό τίτλο θέλουν. Έτσι, επικεφαλής είναι ένας γεωλόγος και ένας γεωπόνος, αλλά με μεταπτυχιακό δίπλωμα.
Το ωραίο είναι ότι το πρόγραμμα το είχε πάρει η πρώην Νομαρχία (ΚΕΚΑΝΕΜ) και με τον «Καλλικράτη» πέρασε στην Περιφέρεια. Από το Βόλο θα μπορούσε να το υλοποιήσει η ΕΚΠΟΛ, για παράδειγμα, νομικό πρόσωπο της Περιφέρειας, αλλά ίσως δεν το πήραν χαμπάρι. Και είναι και πολλά τα λεφτά πανάθεμά τα. Περισσότερα άλλη μέρα αν χρειαστεί.
Μ.Μ.
Κουμπάρες
Τι να κάνει δηλαδή ο Σαμαράς; Να συνεχίσει να παίζει τις κουμπάρες;
Χ.Μ.
Ωραίοι
Εδωσαν τα σφαγεία του Βόλου σε ιδιώτη και οι εργαζόμενοι ψάχνουν τα… κεφάλια τους και φυσικά και τις θέσεις εργασίας τους. Δε θα μας κάνει εντύπωση αν αύριο οι ίδιοι τύποι καταδικάσουν τις αποκρατικοποιήσεις της κυβέρνησης!

Ν.τ.

Αντε, και στα δικά μας
Ολο και περισσότερο, όσο περνάει ο καιρός, Δημοτικά Συμβούλια στη Μαγνησία, αναγνωρίζοντας την ασυμφιλίωτη σύγκρουση των συμφερόντων των δημοτών τους με την ασκούμενη πολιτική, καθώς και τις συνέπειες που αυτή έχει στο επίπεδο διαβίωσής τους, προχωρούν σε μείωση των δημοτικών τελών. Τελευταίο παράδειγμα ο Δήμος Σκοπέλου, ο οποίος σχεδιάζει μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%, άνευ όρων, προϋποθέσεων και… παραθύρων!
…Άντε, και στα δικά μας, στο Βόλο. Αν ευαρεστηθεί ο κ. Δήμαρχος και οι συν αυτώ.
Φ.Τ.
Η ώρα του λαού
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι τελείωσε η διαπραγμάτευση με την τρόικα, τελείωσε δηλαδή μία εκ των προτέρων τελειωμένη συζήτηση, με προαποφασισμένα πορίσματα, συμπεράσματα κι αποφάσεις! Έβαλε και τα γνωστά διλήμματα για να τρομοκρατηθεί η ελληνική κοινωνία κι έξω απ’ την πόρτα.
…Η δική του διαπραγμάτευση μπορεί να τελείωσε, η ώρα του λαού τώρα αρχίζει.
Φ.Τ.

Στο υποπόδιο του θρόνου…
Αναζητήστε και προετοιμάστε τα εξιλαστήρια θύματα, είναι σαν να ψιθυρίζει με το τέλος της διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός στους δικούς του, κι όσοι έχουν πιαστεί στις μυλόπετρες της μνημονιακής πολιτικής, φορτώστε τους με τις αμαρτίες που έχει διαπράξει το οικονομικοπολιτικό μας σύστημα που και η κυβέρνησή μας εκπροσωπεί.
…Ο «μεταλλουργός» που σφυρηλατεί την καθολική ευτυχία θυσιάζει τη χώρα και τον λαό στο υποπόδιο του θρόνου των μεγάλων ξένων συμφερόντων.
Φ.Τ.
Ο πολίτης δεν είναι πλέον
ο εύπιστος αφελής
Από τη μέχρι τώρα εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής απορρέει η αθλιότητα στην οποία ζει σήμερα ο κόσμος της εργασίας, καθώς και η πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα των μεγάλων ξένων συμφερόντων. Με το τέλος της διαπραγμάτευσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ανοίγει μια νέα εποχή. Η εποχή του τρίτου μνημονίου που θα νομιμοποιήσει και θα προστατεύσει τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων ολιγαρχών, φέρνοντας κι άλλη φτώχεια και δυστυχία στη χώρα.
…Ο πολίτης εξ ανάγκης δεν είναι πλέον ο εύπιστος αφελής που τον σέρνουν οι μνημονικοί πολιτικοί απ’ τη μύτη. Ο δίκαιος και ο άδικος, ο ήρωας και ο εχθρός του λαού έχουν ήδη κριθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.
Φ.Τ.
Τρελοκομείον η συγκυβέρνησις!
Αλλά το μήνυμα Σαμαρά έχει κι άλλη παράμετρο; Κάνουν αταξίες ο Φώτης κι ο Βαγγέλης; Τους στέλνει ένα τελεσίγραφο ο Σαμαράς, προσβλητικό για την πολιτική τους υπόσταση, και προκαλεί: Ή λέτε ναι σε όλα ή, αν τολμάτε, ρίξτε την κυβέρνηση! Και παθαίνουν μαζική κρίση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ!
Τρελοκομείον η συγκυβέρνησις; Ναι, εάν ληφθεί υπόψη ότι κι οι τρεις συγκυβερνήτες δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό – καρμανιόλα με μείωση μισθών – συντάξεων – επιδομάτων περίπου 10 δισ., συν φόρους που ανέρχονται στο ποσό των 3 δισ. περίπου!
…Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι έχουν χάσει την μπάλλα κι ότι η πτώση τους είναι ζήτημα χρόνου!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου