Τα Ζωνιανά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-09-28, 13:36:06
 Τα Ζωνιανά

Σύσκεψη για την ακίνητη περιουσία του Δήμου Βόλου χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Οι ελλείψεις πολλές και η δουλειά που χρειάζεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερη, χώρια ότι σε πολλά από αυτά που ανήκαν στις πρώην Κοινότητες μπορεί να έχουν καταπατηθεί, όπως στα Χάνια της πρώην Κοινότητας Δράκειας, τα οποία χθες ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς Χαρ. Ζάχος χαρακτήρισε μεταξύ σοβαρού και αστείου, ως τα Ζωνιανά του Βόλου…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Καταγγελίες

και έλεγχοι

Ασφαλώς και δεν αποτελεί ένδειξη ενοχής το γεγονός ότι κάποιοι νυν ή πρώην βουλευτές καταγγέλθηκαν -συνήθως με ανώνυμες καταγγελίες- και ούτε το γεγονός ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ή οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι σοβαροί και ενδελεχείς έλεγχοι για όλες τις καταγγελίες κατά πολιτικών προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία αίσθησης κουκουλώματος στην κοινή γνώμη. Κατά τα λοιπά οι πάντες μπορούν να καταγγείλουν τους πάντες και όλοι να ελεγχθούν. Αυτό είναι το φυσιολογικό και δημοκρατικό και όχι ο,τιδήποτε άλλο.

Χ.Μ.  

Δεν ήταν

κωθώνια

Αν υπάρχει πολιτικός ή επιχειρηματίας ή φοροφυγάς που πλούτισε με μαύρο χρήμα, φυσικά και δεν θα κατέθετε τα προϊόντα του «εγκλήματος» σε ελληνική τράπεζα. Δεν μιλάμε για κωθώνια, για ευφυείς ανθρώπους μιλάμε. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης εθνικού οργάνου για τον έλεγχο όλων των λογαριασμών εξωτερικού, τότε το πουλάκι πέταξε. Στο εξωτερικό βρίσκεται το κλειδί των ένοχων μυστικών που πτώχευσαν την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χάθηκε η λίστα με τα 2.000 ονόματα καταθετών την οποία παρέδωσε η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Εκείνη η λίστα περιείχε τα «σπλάχνα του συστήματος». Αυτός πρέπει επειγόντως να λογοδοτήσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να ξεγελιόμαστε μεταξύ μας.

Χ.Μ.

Πόσες είναι οι λίστες;

Τελικά πόσες λίστες με ονόματα ελεγχόμενων από το ΣΔΟΕ πολιτικών προσώπων υπάρχουν; Χθες, άλλη λίστα είχε ο ζούγκλας, άλλα ονόματα (ελάχιστα) είχε το «Βήμα» και άλλους παρουσίασε την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα».

Έτσι που πάει, πιο εύκολο θα είναι να βγει ένα «αλμανάκ της Βουλής» με όλους τους πρώην και νυν. Θα είναι και πιο εύκολη η επιδιωκόμενη θολούρα. Διότι θα σου λέει ο «Χ» ελεγχόμενος: «Η λίστα που με περιλαμβάνει είναι μαϊμού. Η άλλη είναι η αυθεντική».

Μ.Μ.

Πού ξέρει αυτός!

Μάλλον είναι επίκαιρο: Ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας, οδηγεί ένα σαράβαλο, κρατάει μόνο 1.250 δολάρια από το μισθό των 12.500 και τα άλλα τα επιστρέφει στο κράτος για τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Καλά, πώς υπερασπίζεται με τέτοιο μισθό την «αξιοπρέπεια που πρέπει να έχει ένας πολιτικός» και πώς αντεπεξέρχεται στα «αυξημένα έξοδα της πολιτικής του δραστηριότητας»;

Μ.Μ.

Κυνήγι μαγισσών

Με τα τοπικά ΜΜΕ αδιακρίτως τα έβαλε χθες η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, θεωρώντας ότι αδικήθηκε… η συγκέντρωσή τους, επειδή έγινε αναφορά από ορισμένα ΜΜΕ ότι οι απεργοί ήταν μόνο 1.000. Υποστηρίζει μάλιστα προσκομίζοντας και δικές του φωτογραφίες ότι οι απεργοί στη συγκέντρωσή του ήταν περί τους 3.000 με μέτριους υπολογισμούς. Λες και το πρόβλημα είναι αριθμητικό… Τέτοιες ανακοινώσεις ανασφάλεια μόνο δείχνουν… και αυτό θα έπρεπε να το ξέρουν οι εμπνευστές της, πριν για μία ακόμη φορά αρχίσουν το «κυνήγι μαγισσών» περί αντικομμουνιστών και εχθρών του ταξικού κινήματος.

Β.Κ

Απεργία

και λουκέτο

Κλειστές έμειναν χθες οι Εφορίες, ωστόσο κάποιοι το πήραν το μεροκάματο με το πρόσχημα του προσωπικού ασφαλείας. Πάντως εκείνο που καίει όλους τους εφοριακούς της Μαγνησίας είναι το κλείσιμο των ΔΟΥ Νέας Ιωνίας και Αλμυρού.


Το Νοσοκομείο

Θα έχει ενδιαφέρον η σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και η ενημέρωση που θα γίνει από τον Αντιδήμαρχο Απ. Παντσά για τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο Βόλου. Και αυτό γιατί ο δημοτικός σύμβουλος Γρ. Ιγγλέσης που ήταν παρών στη συνάντηση με το Διοικητή του Αχιλλοπούλειου δεν μετείχε στη σύνταξη του πορίσματος, ο Γ. Μουλάς που ήταν προγραμματισμένο να μετέχει στη συνάντηση, δεν πήρε τελικά μέρος καθώς είχε προγραμματισμένο χειρουργείο, ενώ ο Νίκος Χαυτούρας που ήταν παρών διαφώνησε με το κείμενο του κ. Παντσά.


Διαμαρτυρίες

από τα Κήπια

Μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Σαρατζέικα» στα Κήπια σημειώνουν ότι άλλη μία απόφαση ήλθε να δικαιώσει τους περίοικους του νεκροταφείου του Αγίου Γεωργίου. Όπως λένε μετά την έκθεση του ΚΕΠΠΕ και το πρόστιμο των 3.000 ευρώ έγινε και η ανάκληση των περιβαλλοντικών όρων του Κοιμητηρίου. Αυτοί οι περιβαλλοντικοί όροι, που όπως λένε, εγκρίθηκαν στις 30. 12. 2010 και στοίχισαν 10.000 ευρώ.

Δυστυχώς η πλευρά του Αγίου Γεωργίου, σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου από τα Κήπια, απέκρυψε από τις υπηρεσίες περιβάλλοντος όλα τα έγγραφα που εκδόθηκαν μέχρι τότε, από τις διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου να παρουσιάσει το Κοιμητήριο κατάλληλο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βλέποντας την απόφαση ΚΕΠΠΕ και τα έγγραφα τα οποία καταθέσαμε, λένε οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, ανακάλεσαν τους περιβαλλοντικούς όρους.

Δυστυχώς για το Κοιμητήριο αυτό έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ, χρήματα των Βολιωτών για την εξυπηρέτηση μίας συνοικίας του Αγίου Γεωργίου. Ούτε ένα ευρώ δεν διατέθηκε, όπως λένε με παράπονο οι κάτοικοι, δεν διατέθηκε για την προστασία της υγείας των περιοίκων και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος. Κανένα έργο από αυτά που επεσήμανε το ΚΕΠΠΕ δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Παρόλα ταύτα, καταλήγουν, οι μελέτες για την επέκταση συνεχίζονται, παρότι γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι δεν μπορεί να γίνει…

Την εποχή

του μνημονίου

Είκοσι οκτώ μέρες στα αζήτητα του Νοσοκομείου. Όπου φτωχός και η μοίρα του. Ειδικά την εποχή του μνημονίου.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Ας έχουν το νου τους

Προσφυγή κατά της απόφασης της Super League για την αναδιάρθρωση του ελληνικού πρωταθλήματος και την αύξηση του αριθμού των ομάδων από 16 σε 18 κατέθεσε κι επίσημα την Πέμπτη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, θεωρώντας ότι παραβιάζεται ο ΚΑΠ και καταστρατηγείται η προκήρυξη του πρωταθλήματος. 

Επειδή η αύξηση των ομάδων της Super League σε 18 αποφασίστηκε, προκειμένου να δεχθεί η Football League στους «κόλπους» της τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή, καλού - κακού ας έχουν το νου τους οι Βολιώτες.

Ν.Τ.

Αλληλεγγύη

Αύριο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού η «Άνωση» θα μαζεύει φάρμακα από πολίτες που μπορούν να τα προσφέρουν, προκειμένου να διατεθούν σε πολίτες που τα έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

…Δεν φτάνει να γνωρίζουμε την αιτία της εξαθλίωσης, δεν φτάνει να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την κατάσταση, πρέπει να κάνουμε και περισσότερα για τον εαυτό μας και τους ανθρώπους σαν εμάς.

Φ.Τ.

Οι… φαντάροι

Οδηγοί και συνοδοί για τα παιδιά που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία του Βόλου δεν υπάρχουν! Ε, και; Υπάρχουν… φαντάροι!!! Αξιωματικοί κι οπλίτες… οδηγοί και συνοδοί!

…Η αντίληψη ότι οι στρατευμένοι αναλαμβάνουν έργο το οποίο δεν συνάδει προς τα καθήκοντά τους οδηγεί πολύ μακριά.

Φ.Τ.


Τα τέρατα

Δεν ντρέπονται. Δεν έχουν φιλότιμο. Ούτε καν ανθρωπιά: Ρεπόρτερ μεγάλου καναλιού που προπαγανδίζει ανερυθρίαστα την πολιτική των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, αναφερόμενος χτες στη διαδήλωση των ΑΜΕΑ και στις γκλομπιές, τις κλωτσιές και τις βρισιές που τους μοίραζαν τα ΜΑΤ, είπε επί λέξει στο δελτίο Ειδήσεων ότι… «υπήρξαν απωθήσεις»! Η δε παρουσιάστρια συμπλήρωσε: «…καθόλου κομψές»!

…Έτσι απέδωσαν μια πραγματικότητα βάναυση κι ανελέητη. Άξιος ο μισθός τους!

Φ.Τ.

Διετία… τεσσάρων ετών!

Α, πάρα πολύ ωραία, μας το διευκρίνισε ο Βενιζέλος κι όσο να ’ναι μας έφυγε ένα βάρος. Τα μέτρα δεν θα ισχύουν για τη διετία 2012 - 13, όπως κατά κόρον διατυμπάνιζε η ελληνική τρόικα μέχρι προχτές. Θα εκτείνονται μέχρι και το… 2016!

…Ησυχάστε. Για το καλό μας είναι. Μας έδωσε το λόγο του ο Βενιζέλος.

Φ.Τ.

Κόκκινες γραμμές

Ο Βενιζέλος είχε εγκαταλείψει τις κόκκινες γραμμές πριν τουλάχιστον δυο χρόνια. Ο Σαμαράς τις εγκατέλειψε στην πορεία. Κι ο Κουβέλης;

…Α, ο Κουβέλης ψάχνει μπογιά να βάψει τις δικές του.

Φ.Τ.

Οι σωτήρες

Οσο φαντάζομαι το Λοβέρδο και τη Διαμαντοπούλου, τον Χρυσοχοΐδη και τον Ραγκούση, τον Παπανδρέου και τον Μητσοτάκη, τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο να τρίβουν τα χέρια τους… παθαίνω!

…Αν δεν είχαμε κι αυτούς, θα είχαμε χρεοκοπήσει!

Φ.Τ.

Σχολικός περίπατος

Αν δεν είχαμε μπροστάρη τον προστάτη μας Παναγόπουλο και το πασοκοτραφές επιτελείο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δεν θα είχαμε αναλάβει τους επικούς αγώνες των δύο εικοσιτετράωρων απεργιών για να ανατρέψουμε τη μνημονιακή πολιτική!

…Να ’στε καλά, παιδιά! Τουλάχιστον ξεμουδιάσαμε προχτές! Να μας ξαναπάτε περίπατο και τον επόμενο μήνα!

Φ.Τ.


Αγία Τριάς

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης μάς λένε ότι οι φτωχοί θα αποκτήσουν κάποτε τον παράδεισο και οι πλούσιοι την κόλαση. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί δια της πολιτικής τους οι πλούσιοι, ξένοι και ντόπιοι, μπορούν να πάρουν όσα γίνεται περισσότερα στη γη, κι ο ελληνικός λαός να σφίγγει όλο και περισσότερο το ζωνάρι. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι με τα νέα μέτρα ευνοεί τους πλούσιους και συντρίβει τους φτωχούς, αφού τώρα είναι ο καιρός των πρώτων και η ελεήμων Αγία Κυβερνητική Τριάς μεριμνά για το καλό και των δύο;

Φ.Τ.


Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=